Draczyn Posted November 26, 2005 Author Posted November 26, 2005 Buba_22 napisał(a):u abi to dopiero pierwsze dni, zobaczymy co będzie potem.na razie nie potrzebuje majtek, bo to naprawde są malusieńkie kropelki. dzieki za odpwiedź :DW domu nie zakładam majtek z pampersem, tylko stale się wszysko pierze, myje i wyciera. Majtki mam ale używam je wyłącznie wtedy, gdy jesteśmy w hotelu, lub u kogoś w gościach. Cieczki bywają różne, jadne bardziej obfite, a inne mniej
cocobull Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 A u nas majtki z wkładką w środku sprawdziły sie jak najbardziej. Cocunia chodziła w nich bez żadnych oporów. Dawała sobie upust tylko wtedy, gdy była sama. Majtki były zdjęte, wkładka skonsumowana. :o Trzeba tylko pamiętać, aby często zmieniać wkładkę i myć dupkę. :wink:
Draczyn Posted November 29, 2005 Author Posted November 29, 2005 cocobull napisał(a):A u nas majtki z wkładką w środku sprawdziły sie jak najbardziej. Cocunia chodziła w nich bez żadnych oporów. Dawała sobie upust tylko wtedy, gdy była sama. Majtki były zdjęte, wkładka skonsumowana. :o Trzeba tylko pamiętać, aby często zmieniać wkładkę i myć dupkę. :wink:U mnie też janajbardziej się sprawdzają. Nawet gdy suki zostają same w domu. No ale jesli 4 suczki naraz mają cieczki, a przeważnie tak się u nas dzieje, to wtedy, zaczynają się problemy i pozostaje stałe mycie i czzyszczenie wszystkiego
Hebulka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 U mnie to samo-majteczki dziecięce i cienka wkładka.
Draczyn Posted November 29, 2005 Author Posted November 29, 2005 Hebulka napisał(a):U mnie to samo-majteczki dziecięce i cienka wkładka.Ja mam świetne majteczki dla buldożków, które kupiłam na wystawie w Sztutgardzie. Majęą w pasię szeroki pasek zapinany na klamerkę i specjalne miejscce na wkładanie podpasek (podpaski też były w komplecie). Takie majtki trudno jest psu zdjąć, a raczzej jest to niemożliwe
misiaczek Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 No to świetne,te gaciorki :D .A u nas w Polsce takich nie ma?Mi jakoś się w oczy nie rzuciły.A Misi takie by się przydały,bo przez pierwsze 2-3 dni,zanim sie nie przyzwyczaji to ściąga.I w nocy też często się budzi bez majtek :D .
Draczyn Posted November 29, 2005 Author Posted November 29, 2005 misiaczek napisał(a):No to świetne,te gaciorki :D .A u nas w Polsce takich nie ma?Mi jakoś się w oczy nie rzuciły.A Misi takie by się przydały,bo przez pierwsze 2-3 dni,zanim sie nie przyzwyczaji to ściąga.I w nocy też często się budzi bez majtek :D .Może gdzieś teraz się takie znajdzie. Te są genialne, bo jak np jeżdzimy na krycie i mieszkamy w hotelu, to sunia nieraz zostaje sama w hotelu i majtek nie zdejmuje
_beatka_ Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Doksio kiedys miał pastę o samku wołowiny, nie trzeba było szorowac szczoteczką ząbków bo ona była enzymatyczna i czyściła samoistnie przy kontakcie ze sliną :D Doksio ja uwielbiał, jak ją widział to się oblizywał :D
misiaczek Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Czy Wasze pieski miały wyciskane gruczoły okołoodbytowe? Misia coś już drugi dzień trze pupką o dywan.Podejrzewam,że ma zatkane właśnie te gruczoły,bo robaków nie ma,była odrobaczana jakieś 3 tygodnie temu.
Draczyn Posted November 30, 2005 Author Posted November 30, 2005 misiaczek napisał(a):Czy Wasze pieski miały wyciskane gruczoły okołoodbytowe? Misia coś już drugi dzień trze pupką o dywan.Podejrzewam,że ma zatkane właśnie te gruczoły,bo robaków nie ma,była odrobaczana jakieś 3 tygodnie temu.Tak Misiaczek, to się zdarza u buldożków
kaniesia Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 :D czesc wszystkim, moje Mollce łzawia oczka czy to normlanie u tej rasy ? czym pprzemywacie oczka ?
Wind Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 kaniesia, Widze, ze jestes nowa na Forum, wiec bardzo Cie prosze, zanim zalozysz nowy topik to po pierwsze: - przeczytaj Regulamin Forum a po drugie - przeszukaj archiwum postow pod katem swojego problemu :-) Bardzo dziekuje, a Twoj post lacze z tematem "problemow zdrowotnych buldozkow" :-) Mod.
Draczyn Posted November 30, 2005 Author Posted November 30, 2005 W międzyczasie moja odpowiedż gdzieś pofrunęła, więc jeszcze raz. Jeśli oczka bardzo łzawią to trzeba zrobić badania, czy nie ma jakiejś bakterii. Dobry jest żel ze świetlika, dostępny w ptekach bez recepty
kaniesia Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 sorka napewnoe przeczytam regulamin tlyko nie wiem gdzie on jest :D
Draczyn Posted November 30, 2005 Author Posted November 30, 2005 kaniesia napisał(a):sorka napewnoe przeczytam regulamin tlyko nie wiem gdzie on jest :DNa samej górze, chyba 4ty od początku temat - na górze na tym forum
Hebulka Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 misiaczek napisał(a):Czy Wasze pieski miały wyciskane gruczoły okołoodbytowe? Misia coś już drugi dzień trze pupką o dywan.Podejrzewam,że ma zatkane właśnie te gruczoły,bo robaków nie ma,była odrobaczana jakieś 3 tygodnie temu. Możliwe Misiaczku. Hebe miała wyciskane kilka razy u weta, bo też tarła. Emi natomiast sama sobie oczyszcza.. :-?
Hebulka Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 Jeżeli ten temat się juz pojawił to sorry,ale jakos się nie dokopałam do niego. Chodzi mi mianowicie o ząbki Waszych psiaków,jak o nie dbacie,czy z wiekiem pojawiają się jakies typowe dla rasy problemy itd..
misiaczek Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Ja o Misi ząbki jakoś do tej pory specjalnie nie dbałam.Próbowałam jej kupować gryzaki czyszczące,ale u nas się nie sprawdziły,ponieważ Misia po nich wymiotowała.Narazie nie mamy problemów z ząbkami.Parę razy już myłyśmy,ale trwało to parę sekund,bo Misia nie lubi myć ząbków.
Hebulka Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 No my też myłyśmy,ale przyznam,że tylko parę razy. Z tymi gryzakami to jest cyrk,dostaje zawału serca za każdym razem jak Hebe je je,bo sie często krztusiła,zwłaszcza tymi pedigree DENTARASK.Jakiś czas temu kupiłam jej u weterynarza cos takiego tylko,że Royala i zjada to całkiem normlanie - choc i tak stoję nad nią w pogotowiu :o W tym roku w Poznaniu dostałam super próbkę,gryzaka czyszczącego zeby,miały się pojawic w sklepach juz w grudniu,nazywaja się GREENIES,rozprowadza je firma STOPA (Eukanuba) ale na ich stronie póki co nie ma informacji na ten temat. Naprawde fajne są te gryzaczki,sa w kształcie szczoteczki do zebow,zielone (jest duzo zielonych w sklepach ale chodzi konkretnie o GREENIES!!),Hebe baaardzo smakowało,są w kilku rozmiarach dostosowanych do wagi pieska.Z tego co o tym pisza zapowiada się super,jest też mała wzmianka o tym w ostatnim numerze PRZYJACIELA PSA.
misiaczek Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 No to jak się pojawią,to trzeba będzie kupić i wypróbować. Może po tych nie będzie wymiotować.W każdym razie sprawdzimy,bo chcemy mieć czyściutkie i zdrowe ząbki :wink: .
Viris Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 No my Klarci kupujemy glownie dentarask. Na razie nie bylo zadnych problemow. Ale w zasadzie stale zeby jeszcze nie wyszly do konca. Zobaczymy pozniej. Na razie zostal jeszcze jeden kielek mleczny :> POluje na niego zeby miec pamiatke ;D
Basia&Safi Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 powiedzcie mi jak to jest z zabkami kiedy wypadaja i zaczynaja rosnac ? co wtedy robicie:):)
Viris Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Moja Klara ma juz ostatniego mleczaka. Gubienie zaczela okolo miesiac temu. Teraz ma 5 miesiecy. Zeby jej to ulatwic zapewniam jej jak najwiecej rzeczy do gryzienia ;>
_beatka_ Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Doksio dostawał dentarask do jedzenia i czyścilsmy mu ząbki pastą enzymatyczną o smaku wołowinki, na widok ktorej sam otwieral pyszczek, bo tak mu smakowała :lol: a u Bajtka póki o stosujemy tylko dentaraski
Recommended Posts