Draczyn Posted November 17, 2005 Author Posted November 17, 2005 Muszę Wam opowiedzić, że moja Magda na tej karmie odchudzającej jest tak nieszczęśliwa, że bez przerwy siada przede mną , warczy na mnie i szczeka. Okropnie jest na mnie zla i walczy dzielnie o swoje prawa grubasa. Chyba już ciut schudła, ale nadal wygląda jak kanapa i nie chce się ruszać na dworzu.. Wychodzi na sisiu i szybko zwiewa spowrotem
Hebulka Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Draczyn napisał(a):Muszę Wam opowiedzić, że moja Magda na tej karmie odchudzającej jest tak nieszczęśliwa, że bez przerwy siada przede mną , warczy na mnie i szczeka. Okropnie jest na mnie zla i walczy dzielnie o swoje prawa grubasa. Chyba już ciut schudła, ale nadal wygląda jak kanapa i nie chce się ruszać na dworzu.. Wychodzi na sisiu i szybko zwiewa spowrotem A jak długo Magda ją je ?? Dajesz je Hill'sa odchudzającego z tego co pamiętam ? Maja też puszki z tej samej karmy ? Ja kupiłam dziś Hebuni Royal Obesity w puszkach,bo aż mi jej szkoda juz było jak jadła tylko to suche i patrzyła błagalnie na wszystko co my jemy.Zmniejszyłam troszke dawke suchego i dałam puszeczkę. Ale Hebulek był szczęsliwy :eating: Wylizała miseczkę na pełen blask :D A efekt jest,z 13,2 na 12,5 :smilecol:
Draczyn Posted November 17, 2005 Author Posted November 17, 2005 Hebulka napisał(a):Draczyn napisał(a):Muszę Wam opowiedzić, że moja Magda na tej karmie odchudzającej jest tak nieszczęśliwa, że bez przerwy siada przede mną , warczy na mnie i szczeka. Okropnie jest na mnie zla i walczy dzielnie o swoje prawa grubasa. Chyba już ciut schudła, ale nadal wygląda jak kanapa i nie chce się ruszać na dworzu.. Wychodzi na sisiu i szybko zwiewa spowrotem A jak długo Magda ją je ?? Dajesz je Hill'sa odchudzającego z tego co pamiętam ? Maja też puszki z tej samej karmy ? Ja kupiłam dziś Hebuni Royal Obesity w puszkach,bo aż mi jej szkoda juz było jak jadła tylko to suche i patrzyła błagalnie na wszystko co my jemy.Zmniejszyłam troszke dawke suchego i dałam puszeczkę. Ale Hebulek był szczęsliwy :eating: Wylizała miseczkę na pełen blask :D A efekt jest,z 13,2 na 12,5 :smilecol:Magda je ją ok. 2 tyg. na początku kupiliśmy tylko lighta, ale nie było rezultatów, to ostatnio zmienilismy na leczniczą odchudzającą i czekamy na rezultaty za jekieś 2 tygodnie. Ona jest strasznie nieszczęśliwa, ale aż wstyd mi powiedzieć ile ona waży
Hebulka Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 To dobrze,ze zmieniliscie na lecznicza-odchudzająca,lightem mozna utrzymac pozniej wagę,ale jest cos do zrzucenia to tylko te weterynaryjne. No powiedz ile waży..?? przeciez to zaden wstyd !
Draczyn Posted November 17, 2005 Author Posted November 17, 2005 Nie powiem Hebulka, bo to wstyd dla hodowcy, że tak utuczył suczkę. Ona jk ostatnio miala dzieci to wogule po porodzie i po karmieniu nie było widać, aby ccoś schudla. W lecie jak próbowaliśmy ją odchudzać, to w ogrodzie na tony zjadala ślimaki i nanich sie głównie tak utuczyła. Dziewczynka jest szczęśliwa tlko wtedy gdy je
Hebulka Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Nie ma się czego wstydzić. One tyja w takim tempie,że zanim sie człowiek zorientuje ma się już pulpecika w domu ! Ale z tymi ślimakami..to juz prawdziwa desperacja.. :wink: :D Napewno dziewczynka schudnie.
Draczyn Posted November 17, 2005 Author Posted November 17, 2005 Hebulka napisał(a):Nie ma się czego wstydzić. One tyja w takim tempie,że zanim sie człowiek zorientuje ma się już pulpecika w domu ! Ale z tymi ślimakami..to juz prawdziwa desperacja.. :wink: :D Napewno dziewczynka schudnie.W zimie ma szanse, bo nie ma już ślimaków. Robilismy jej badania tarczycowe i wszystko ok, więc poprostu obżarstwo
Joss Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Smakoszka o wyrafinowanym podniebieniu no:) Niektórzy za slimaki płaca ciężką kase:) <joke>;) Czyli ze wniosek z tego ze mam sie nie przejmowac ze moje Miski należa raczej do klasy 'fit'?:)
Draczyn Posted November 17, 2005 Author Posted November 17, 2005 Joss napisał(a):Smakoszka o wyrafinowanym podniebieniu no:) Niektórzy za slimaki płaca ciężką kase:) <joke>;) Czyli ze wniosek z tego ze mam sie nie przejmowac ze moje Miski należa raczej do klasy 'fit'?:)Absolutnie się nie przejmuj
Atenka Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 No nieźle, nie słyszałam jeszcze żeby buldożki zjadały ślimaki, jakby nie patrzeć to wykwintne danie, a buldożki mają francuskie podniebienia. Dora też chwyta się wszystkiego, a najbardziej smakuje jej suchy chleb, dżdżownice, odciągamy ją siłą od tych "przysmaków" na spacerze.
ats Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 trzymam kciuki za wszystkie odchudzane panie.... ja też już powinnam przejść na jakąś karmę weterynaryjną... ;)
Draczyn Posted November 18, 2005 Author Posted November 18, 2005 ats napisał(a):trzymam kciuki za wszystkie odchudzane panie.... ja też już powinnam przejść na jakąś karmę weterynaryjną... ;)Ats, co Ty opowiadasz. Nie zauważyłam u Ciebie jakiejś rażącej nadwagi
cocobull Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Oj kobietki, kobietki.Wszędzie widzicie nadwagę. :lol: A tak poważnie, to korzystając z okazji zapytam doświadczonych w tym temacie jak zauważyć ten moment, w którym bulwka zaczyna mieć nadwagę. Sama jej waga chyba niewiele mówi, zwłaszcza u mojej trochę za długiej półfrancuski. Waży 15 kg. i wydaje mi się, że wyglada dobrze. Jak to ocenić, gdy jest sie laikiem w tym temacie?
Draczyn Posted November 18, 2005 Author Posted November 18, 2005 cocobull napisał(a):Oj kobietki, kobietki.Wszędzie widzicie nadwagę. :lol: A tak poważnie, to korzystając z okazji zapytam doświadczonych w tym temacie jak zauważyć ten moment, w którym bulwka zaczyna mieć nadwagę. Sama jej waga chyba niewiele mówi, zwłaszcza u mojej trochę za długiej półfrancuski. Waży 15 kg. i wydaje mi się, że wyglada dobrze. Jak to ocenić, gdy jest sie laikiem w tym temacie?Tak rozpiętość wagi u buldożka jest ogromna od 8 do 14 kg. Zauważysz, gdy psina będzie miała tyle tkanki tłuszczowej, że nie będzie można wymacać u niej żadnej kosteczki. To tak jak u człowieka ten kto ma 1,40 m. , nie może ważyć tyle, co mający 1,90 m.
_beatka_ Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 bajcik juz waży 14kg ale nie wygląda na zapasionego, codziennie gania na dworzu minimum 1,5godziny i mam nadzieję że otylośc i odchudzanko go nie spotka :D
kaniesia Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 czy ktos moz emi pomoc i napsiac jak pielegnowac oczkai uszka pupplila
Draczyn Posted November 20, 2005 Author Posted November 20, 2005 kaniesia napisał(a):czy ktos moz emi pomoc i napsiac jak pielegnowac oczkai uszka pupplilaKaniesia napisałam Ci na pv, bo już tutaj ten temat był omawiany i nie chcę się powtarzać. Pozdrawiam
_beatka_ Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 witamy z bajcikiem kaniesię w naszym gronie :D
kaniesia Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 bardzo dziekuje za miłe powitanie , wasza pomoc mi sieprzyda napewno teraz :D
kaniesia Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 teraz od jakies 3 tygdoni jestwem szczesliwa posiadaczka małej buldozki ma skonczone około 10 tygodni i ma na imie MOLLY :D jest sliczna, niekotrzy mowia ze taka brzdka ze az piekna
kaniesia Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 mam pytanie jak wsawic tu pod moim opisem zdjecie mojego pupilka tak jak maja to niektory ?
Draczyn Posted November 20, 2005 Author Posted November 20, 2005 kaniesia napisał(a):teraz od jakies 3 tygdoni jestwem szczesliwa posiadaczka małej buldozki ma skonczone około 10 tygodni i ma na imie MOLLY :D jest sliczna, niekotrzy mowia ze taka brzdka ze az pieknaNapisz o niej coś ięcej, po jakiej mamusi i tatusiu, a może jakieś jej zdjęcie wkleisz tu na dogo
kaniesia Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 niestety nie iwme za bardzo o mamie i tacie , wiesz ta sa pieski bez rodowodu wiec wiesz :D ale mimo tego jest waspaniaał
kaniesia Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 pisałam do pani maila w sprawie uszy czy same staja szczeniakom
Draczyn Posted November 20, 2005 Author Posted November 20, 2005 kaniesia napisał(a):pisałam do pani maila w sprawie uszy czy same staja szczeniakomKaniesia, tu na dogo, wszyscy mówimy sobie po imieniu, niealżnie od wieku, wykształcenia, wynania itd, tak że nie tytułuj mnie proszę. Zwracaj się do mnie Draczyn, jak wszyscy, tak jest fajniej. Pozdrawiam Ci serdecznie
Recommended Posts