Jump to content
Dogomania

Problemy zdrowotne z buldożkiem (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pisałam o tym w innym temacie,ale wyniki chyba raczej wpisze tu,bardziej to sensowne mi sie wydaje.
Zrobilismy Hebe badania - na szczęście juz po wszystkim,chco nie bylo tak zle.
Mam na razie wyniki z weterynarii,pozostałe - te na pasozyty beda w przyszłym tygodniu.

AspAT 16 normy: <90
AIAT 62 <100
Fosfataza alkaliczna 59 <200
Mocznik 4,4 3,3 - 8,9
Kreatynina 105 88 - 159
CK - kinaza kreatyny 30 25 - 467
Wapń całkowity 2,4 2,0 - 3,0

OB 2 0-6
Leukocyty 10,1 6,0-15,0
Erytrocyty 7,77 5,50-8,90
Hemoglobina 12,3 7,4-11,8
Hematokryt 0,566 ,370-,550
MCV 73 60-77
MCH 1,58 1,18-1,49
MCHC 21,8 19,8-22,4
RDW 13,2 12,0-17,0
Limfocyty 16,4% 12,0-37,0
Monocyty 4,1% 3,0-10,0
Granulocyty 79,5% 60,0-90,0
Limfocyty 1,6 1,2-3,2
Monocyty 0,4 0,3-0,8
Granulocyty 8,1 1,2-6,8
Glukoza 3,2

Posted

Wet zobaczy je jutro.
Hemoglobina jest troszke za wysoka i te granulocyty,ale to chyba nie są duze przekroczenia.Jutro będę wiedzieć dokładnie.
Musieli wziąć 4 próbówki krwi.. :( Ale dr tak sie świetnie wkuła,ze Hebusia nawet nie poczuła,nie wygoliła jej tez łapki.Oczywiscie Niunia bulwersowała sie no bo jakby inaczej,ale była tak trzymana ze niewiele widziała (oprócz mnie) i jeszcze mniej mogła zrobić.Nadawałam do niej jak nakrecona i była spokojna. :D
Dzielna dziewczynka :):):) Czekoladek po tym było,że hoho :P

Posted

Hebulka napisał(a):
Draczyn napisał(a):
JUtro zobaczy to też mój domowy wet, bo dziś już śpi.

Dziękujemy bardzo :D
Napisałam Ci Hebulka maila. Odebrałaś?

Posted

Draczyn napisał(a):
Hebulka napisał(a):
Draczyn napisał(a):

Odebrałam dziekuje bardzo !!!

Do weta idziemy popołudniu,ale już widział to lekarz - dzięki naszej Draczyn i jest OK :)

Posted

Hebulka napisał(a):
Draczyn napisał(a):
Hebulka napisał(a):
Draczyn napisał(a):

Odebrałam dziekuje bardzo !!!

Do weta idziemy popołudniu,ale już widział to lekarz - dzięki naszej Draczyn i jest OK :)
Nie martw się Hebulka. Wszystko będzie dobrze, narazie ok

Posted

wyjaśnila sie sprawa bajtowe uszka!a więc cóz sie okazało?wczoraj na speccerze bajtus jak zwykle szalał z pieskami i tarmisili się za uszka tarzali w piachu i jak wrocilismy do domu to zobaczyłam, że coś odstaje od uszka bajtusiowi...podchodze, patrzę a to taki dyzy strupek obrosnięty włoskami :D i podczas zabawy kumple mu zerwali tego strupka poprostu :)

Posted

_beatka_ napisał(a):
wyjaśnila sie sprawa bajtowe uszka!a więc cóz sie okazało?wczoraj na speccerze bajtus jak zwykle szalał z pieskami i tarmisili się za uszka tarzali w piachu i jak wrocilismy do domu to zobaczyłam, że coś odstaje od uszka bajtusiowi...podchodze, patrzę a to taki dyzy strupek obrosnięty włoskami :D i podczas zabawy kumple mu zerwali tego strupka poprostu :)
Noo to całe szczęście, ale na przyszłość nie pozwalaj na takie zabawy, bo jak mu się zrobi krwiak na ucu, to ucho oklapnie i ju nigdy nie stanie. U buldożków nieraz na uchu robią się krwiaki po ugryzieniu przez innego psa

Posted

_beatka_ napisał(a):
hmmm...ale on tak lubi te tarmoszenie :roll: to mam go do psów nie puszczac...? :(
Możesz go puszczać, ale bardzo uważaj, aby go nie targały za uszy

Posted

_beatka_ napisał(a):
ok, bedę go pilnowac i jego uszków oczywiscie też :D
Wiesz chyba jak wyglada krwiak. Ucho robi się jak balon. Trzeba codziennie ściągać krew z ucha i bez przerwy przykładac lód, ucho po krwiaku się załamuje i wygląda b. brzydko

Posted

Hebulka napisał(a):
Beatko,jak poczytasz o Niteczce na 100 POCIECH,zobaczysz jakie to wazne zeby chronic buldoze uszka.Ona miała właśnie krwiaka :(
Tobiaszek też miał krwiaka i dlatego musial przestać byc wystawiany, bo z takim uchem już koniec z wystawami

Posted

to tobiaszek juz nie jest wystawiany??? :o myslałam, ze nadal bryluje?właśnie wrócilismy ze spacerku z psami, było wszystko ok, żaden za uszka go nie łapał, ale trzeba uważać, bo to moment i moze mu się cos stać...

Posted

_beatka_ napisał(a):
to tobiaszek juz nie jest wystawiany??? :o myslałam, ze nadal bryluje?właśnie wrócilismy ze spacerku z psami, było wszystko ok, żaden za uszka go nie łapał, ale trzeba uważać, bo to moment i moze mu się cos stać...
Beatko Tobiaszek już zaczął 10ty rok. To już starszy pan i dawno ju nie jest wystawiany z powodu ucha

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...