Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 768
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Prawda, że jest super mój Argosik????
Jest super piękny i ja od razu się w nim zakochałam jak tylko zobaczyłam go pierwszy raz na allegro!!! Niestety mogę go adoptować tylko wirualnie ale ktoś go zaadoptuje w realu będzie miał takie szczęście, że nie wiem.

Posted

no to hop do góry!!! Już ci szykuję paczkę ze smakołykami i jak dobrze pójdzie z ubrankiem, za które pewnie znienawidzisz mnie do końca życia bo jest w niebieską kratę no ale przynajmniej ci będzie ciepło..
bo znowu idą mrozy w twoje rejony niestety...:shake:

Posted

sluchajcie, czy bylaby jakas szansa przewiezienia tego slicznotka do Szczecina, stamtad by go mogla odebrac kolezanka i zawiesc do Hamburga, a stamtad Boxer in Not moglyby go przejac na razie na domek tymczasowy i szukac domku docelowego. Co o tym myslicie?

Posted

ja jestem "za" jeżeli miałabym gwarancję, że mu tam będzie dobrze i że rzeczywiście się nim zajmą...nie wiem, Pajunia, ty jesteś w "temacie" i wiesz jak funkcjonuje ta organizacja i czy rzeczywiście by nim się tam należycie zajęli...jeżeli mi powiesz, że to dla niego dobre wyjście to zaczniemy organizować transport
Aga-Ulka co o tym sądzisz?

Posted

Zu to jest ta organizacja, ktora juz sie u Ulki zameldowala, ale ktos , nie wiem kto ( zlosliwie) ich poinformowal, ze pomoc nieaktualna, bo Argos ma domek. Nie wiem, kto to zrobil, moge sie tylko domyslac
To jest ich HP
http://www.notboxer.de/

Rozmawialam dzis z ta Anke, maja w Bremen wynajete miejsca dla paru psow w bardzo dobrym psim hotelu, tam , dopoki nie byloby domku docelowego, moglby Argos mieszkac. Zobaczcie sobie ich HP, moze ktos sie z ta Anka sam skontaktowac, bo wiem, ze po tej akcji przeciw mnie, wielu mi nie wierzy.
Tylko trzeba by go zaczipowac, szczepienia chyba aktualne ma i dowiezc do Szczecina, stamtad moglby by byc odebrany i do Hamburga dowieziony. Z Hamburga moze go ta Anka odebrac i do tego hotelu zawiezc. Moge to ( co prawda niechetnie, po tej nagonce) ale pomoc w organizowaniu.

Posted

Pajunia, jeżeli ty mi mówisz, że ta organizacja jest ok, to ci wierzę i kropka. To co ja wyczytam z dużym trudem z niemieckich stron to jedno ale tak naprawde liczy się opinia kogoś, kto miał już styczność z tą organizacją.
Trzeba jeszcze skontaktować się z Agą-Ulką (ona uprzedzała, że może być trudno dostępna bo ma jakieś problemy z kompem) i zacząć organizować jego transport.
Ja w poniedziałek wysłałam pieniądze na jego wikt i opierunek za luty, to gdyby miał jechać do Szczecina część z tej sumy mogłaby być przekazana na chipa czy coś w tym stylu.

Posted

Zu napisał(a):
Pajunia, jeżeli ty mi mówisz, że ta organizacja jest ok, to ci wierzę i kropka. To co ja wyczytam z dużym trudem z niemieckich stron to jedno ale tak naprawde liczy się opinia kogoś, kto miał już styczność z tą organizacją.
Trzeba jeszcze skontaktować się z Agą-Ulką (ona uprzedzała, że może być trudno dostępna bo ma jakieś problemy z kompem) i zacząć organizować jego transport.
Ja w poniedziałek wysłałam pieniądze na jego wikt i opierunek za luty, to gdyby miał jechać do Szczecina część z tej sumy mogłaby być przekazana na chipa czy coś w tym stylu.

Zu za chipa ta organizacja da pieniadze, dadza w sumie 50,-€ czyli po kursie wyjdzie ok. 185,-zl, zalezy jaki kurs bedzie. Reszte, czyli na transport trzeba bedzie kombinowac.
Ale niech sie Aga wypowie, czy oni sie z takim rozwiazaniem zgadzaja?

Posted

[quote name='AgaiTheta']Zu, słonko, czy tu coś o mnie chodzi, czy o Ulkę18?? :roll:
myślałam o Ulce18, która chyba też jest Aga, ale oczywiście liczy się zdanie wszystkich osób, które angażują sie w organizowanie domku Argosowi..ja sama ani nie chcę podejmować tej decyzji ani nie mam prawa, bo w końcu ja się tylko nim opiekuje finansowo-wirtualnie...
ale chcę dla niego jak najlepiej

Posted

jesli moge powiedziec swoje zdanie to jesli ta organizacja jest sprawdzona i naprawde warto jej zawierzyc to uwazam ze powinnyscie zorganizowac ta akcje, bo mysle ze to jest szansa dla Argoska i na pewno bedzie mu lepiej niz w schronisku...

Posted

Zu, z Ulka gadalam, teraz transport kombinowac, ev. doszedl do nich podobno jakis nowy bokser. czy bokserka, to by sie tez od razu zalapal. Czyli prosze szybko tytul watka zmieniac , ze transport potrzebny do Szczecina, i jakas skladka na benzyne. Dzialajcie .:evil_lol:

Posted

ja nie mogę zmienić tytułu wątku, to może tylko Ulka, chętnie coś się dołoże do podróży i pomogę jak tylko będę mogła...

Posted

szukamy ludzi, którzy mogą pomóc w transporcie psiaków na trasie Mielec-Szczecin!!!!
Błagam pomóżcie, Argos tak długo czekał na swoją szanse!!!!!!

Posted

to straszny kawał, ale może w ostateczności wynająć samochód i komuś zapłacić za dowiezienie..ja dałam już 100pln na niego na luty to wygrzebie jeszcze ze skarpety 100 i to już jest dobry początek...gdyby inne osoby coś się dorzuciły, w końcu 2 bokserki miały domek, to nie takie byle co...
ja nie mam prawa jazdy ale mam samochód, gdyby ktoś z Wwy ze mną pojechał do Szczecina...tylko że 2 boksy na tylnim siedzeniu przez kilkaset km to chyba nierealne, dlatego myślę, ze lepiej jest coś wynająć..