Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie może troszke nowych foteczek naszych modelinek :mad:
Bo pogoda pogodą nieciekawa jest zbytnio ale foteczke można cyknąć ;)
A ciekawa jestem jak Twoja Emisia po spacerkach wygląda bo Mopsiczka naszych znajomych po ostatnim szaleństwie była czarna a jej Pani się bardzo z tego ucieszyła bo zawsze chciała mieć czarną niunię :loveu:

Posted

Cześc dziewczyny.Foteczki są,wczoraj byliśmy k/Karpacza i porobiliśmy parę ,siadlam dzis nawet zeby się za nie zabrać i powstawiac ale dostalismy straszną wiadomosc :-( :-( i mi się odechciało wszystkiego....Obiecuje ze wstawie ,ale troszkę pozniej..oki..?

Posted

Hebulka napisał(a):
Cześc dziewczyny.Foteczki są,wczoraj byliśmy k/Karpacza i porobiliśmy parę ,siadlam dzis nawet zeby się za nie zabrać i powstawiac ale dostalismy straszną wiadomosc :-( :-( i mi się odechciało wszystkiego....Obiecuje ze wstawie ,ale troszkę pozniej..oki..?

a co sie stało?jesli można wiedzieć?

Posted

Śliczne zdjęcia :loveu:.Ale fajnie macie,ze tak często w górki jeździcie :multi:.Dziewczyny chyba lubią takie wycieczki :loveu:.
A kicia,to ja myslałam,ze Nusię zabraliście,taka podobna ;).
A czemu piszesz,ze chudzinka?Kiedyś wspominałaś,że ma jakieś kłopoty z trawieniem :hmmmm: czy coś podobnego.To z tego powodu?
P.S.Extra avatarek firmowy ;).

Posted

misiaczek napisał(a):
Śliczne zdjęcia :loveu:.Ale fajnie macie,ze tak często w górki jeździcie :multi:.Dziewczyny chyba lubią takie wycieczki :loveu:.
A kicia,to ja myslałam,ze Nusię zabraliście,taka podobna ;).
A czemu piszesz,ze chudzinka?Kiedyś wspominałaś,że ma jakieś kłopoty z trawieniem :hmmmm: czy coś podobnego.To z tego powodu?
P.S.Extra avatarek firmowy ;).

Dziewczynki uwielbiają tam jeździć :multi: :multi:
Nusia by zawału dostała gdybym ją na dwór wystawiła..:crazyeye: A chudzinka była zawsze teraz tym bardziej,od 9 lat ma problemy z trzustką - póki co na szczęście opanowane no i od około 2 lat choruje na cukrzycę,co zresztą najprawdopodobniej jest efektem chorej trzustki.Także przy takich bezdomnych,podwórkowych kociakach wygląda jak oświecimek :-(
Czuje się jednak dobrze,apetyt ma za trzech i robimy wszystko żeby jej dogadzać na każdym kroku jak się tylko da .Wyniki krwi oprócz cukru oczywiście miała wszystkie super,usg narządów wewnętrznych również,także jak na razie cukrzyca nie poczyniła większych spustoszeń w organizmie,jedyną dolegliwość jaką często miała były zapalenie dróg moczowych,ale dostaje teraz codziennie urosept i jest wszystko w porządku.Oby jak najdłużej.......

Posted

Chefrenek napisał(a):
A podajesz jej insulinę?

Nie podaje,mieliśmy długo ten dylemat i konsultowaliśmy gdzie się da ,opinie wetów były rożne,ale zgodziliśmy się najbardziej z dr który mówił ze więcej szkody i realne zagrożenie życia niesie spadek cukru jaki może nastąpić po insulinie jeśli dawka nie będzie w 100% dopasowana niż ten niewielki nadmiar jaki ma.Kolejny i jak dla nas najważniejszy argument to komfort życia Nusi,bez ciągłego kłucia,sprawdzania poziomu cukru,nie daj Boże zapaści jeżeli insuliny będzie za dużo..nie chce jej zafundować takiego życia,myślę ze to by było nie fair w stosunku do niej. Wróciliśmy z powrotem do enzymów trzustkowych,przed każdym posiłkiem dostaje panzytrat, żeby zapobiec stanom zapalnym dróg moczowych dostaje urosept i jak na razie jest wszystko dobrze,Nusia czuje się super a to dla nas priorytet :multi:

Posted

śliczny kot. :)
Kolor ma naprawde piękny.
Jak byłam ostatni raz w schronisku to był tam prawie taki sam kot (tylko troszke jaśniejszy) :(

Posted

Fajnie się dziewczynki bawią :loveu:.A Emi to taki mały wicherek ;).Wszędzie wskoczy,a to na łóżku Hebe podgryza a to po poduszkach skacze :lol:.Z niej to taki sam łobuz jak z Sotusia :evil_lol:.Dobrze,ze te nasze buwki mają takich rozrywkowych towarzyszy :multi:.