anholland Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Chciala bym pojechac z psiorem (malym) pojechac do Zakopanego czy ktos zna namiary na jakies kwatery ??? w miare mozliwosci finansowych jakies normalne i co z chodzeniem po gorach niezbyt profesjonalnie pies byl by na smyczy ? Quote
Wind Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Polecam topic "podroze", a w nim m.in. "na gorskim szlaku". pozdrawiam, Quote
tunio Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 ja mialam super pensjonat ale pod zakopcem.Nie bylam z psem ale znajomi byli z bokserem.Interesuje Cie to ?Jesli tak to poszukam wizytowki tego miejsca Quote
anholland Posted September 22, 2003 Author Posted September 22, 2003 Interesuje :) nie tylko fotki ale i mozliwe ze np telefonu. Jestem zmotoryzowana wiec nie ma problemu z dojechaniem do Zakopca :) Quote
tunio Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 chodzilo mi o to ze nie pamietam adresu :) .Poszukam potem tego :) Quote
DeDe Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Kwater nie znam, ale poza sezonem będą na pewno - spróbuj na http://www.z-ne.pl/ . Co do chodzenia po górach, w Polsce (teoretycznie) nie wolno strzelać do psów znajdujących się 200 metrów od zabudowań i psów, po których widać, że nie są zdziczałe (sic!). W praktyce - duży pies luzem w lesie + maniak ze strzelbą = ... . Można się, oczywiście, sądzić, ale życia ulubieńcowi to nie wróci. Z psem na smyczy możesz chodzić. I jeszcze jedno - w Polsce "rottweiler" to synonim psa-mordercy (ze zdjęcia wnioskuję, że masz rottweilera) więc na pytanie o rasę radzę odpowiadać, że to np. duży gończy transylwański ;). Kumpela wypróbowała, działa ! A problemów mniej :) Quote
tunio Posted September 24, 2003 Posted September 24, 2003 Nei mam tej wizytowki :oops: .Przepraszam :oops: .Musiala trafic do smieci :( Quote
Cortina Posted March 19, 2004 Posted March 19, 2004 na poczatku kwietnia jade ze swoimi dziewczynami do Zakopanego na tydzien, czy ktos moze z was byl tak ze swoim psem i orientuje sie czy z psem na smyczy mozna chodzic po dolinach? Albo zna jakies fajne miejsca gdzie mozna z nimi pochodzic? Pozdr Monika z Cortina i Haga [Doklejone - Mod] Quote
Runa Posted April 18, 2004 Posted April 18, 2004 Też mnie interesuje ten temat. Może ktoś wie gdzie (nie tylko w Zakopcu) można się wybrać z psem żeby spokojnie pochodzić, może nawet bez smyczy? Podobno do Parkow NArodowych nie wolno wchodzić z psami więc gdzie spędzacie wakacje w górach z pupilami? A może ktoś wie coś o Bieszczadach? Quote
Cortina Posted May 6, 2004 Posted May 6, 2004 Runa ja juz bylam w tym Zakopanym :) mieszkalam na obrzezach Parku Narodowego i tam spokojnie mozna bylo z psami chodzic, sa tez dwie wspaniale laki pod wielkia krokwia ze strumyczkiem i tez mozna tam psy swobodnie puscic. Po dolinkach juz nie mozna chodzic bo do tej pory z psem na smyczy mozna bylo tam wejsc Pozdr Monika i ONki Quote
Dalmati&Maja Posted May 6, 2004 Posted May 6, 2004 Interesuje mnie ten temat, ponieważ mamy zamiar wybrać się z Mają właśnie w góry. To będą jej pierwsze w życiu wakacje :D . Czy możecie powiedzieć coś więcej o Zakopanem lub innych górskich miejscowościach, jeśli ktoś tam był? Proszę :P Dalmati & Maja Quote
Runa Posted May 6, 2004 Posted May 6, 2004 Dzięki cortina może w takim razie wybierzemy się do Zakopanego ale szkoda, że w tych parkach i dolinach nie można co? bo ja uwielbiam górskie wędrówki :( Quote
J23 Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 Podzielcie się doświadczeniami. Jak traktują turyste z psem? Czy jest tak tragicznie ? [Doklejone - Mod] Quote
Agasia Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 A ja troszke z innej beczki- ale jakze na temat - czy ktos zna jakies hotele/pensjonaty w zakopanem/okolicach gdzie sa przestepne ceny, pozadne warunki no i oczywiscie przyjmuja z psami? ;) Quote
Agasia Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 Masz moze jakis nr tel, namiary? Byles juz tam - jak wygladaja pokoiczki ;)? Quote
Snoopy7 Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 Ja byłam z psem w Zakopanem i niestety na wszelkie płatne szlaki piesków nie wpuszczają :( duże konie owszem (które duże kupki robią) ale pieski NIE musiałam swojego malucha przemycić w torbie i udało się, choć słyszałam od turystów psą wstęp wzbroniony. :evil: Ale tak to jest ok. Jeżeli chodzi o pensjonat to polecam Stasinde w Bukowinie Tatrzańskiej, byłam tam z pieskiem super warunki pyszne jedzonko, wspaniałe widoki a to ich adres http://www.stasinda.com.pl/ :wink: Quote
Agasia Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 A czy napewno przyjma nas z 2 psiakami tam ;)? Zadzwonimy niedlugo i popytamy ;) Quote
Snoopy7 Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 J23 Super jest ten Ośrodek Kabel, bedę musiała kiedyś tam się wybrać - dzięki. Quote
Gosik71 Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 Byliśmy w Zakopanem z psem w zeszłym roku, mieszkaliśmy na prywatnej kwaterze, gospodyni nie miała obiekcji do psa. Gorzej z chodzeniem z psem po Zakopcu, bo tam wiecznie pełno ludzi, na szczęście w okolicach kwatery mieliśmy piękną łąkę. Jeśli chodzi o wejścia na teren Tatrzańskiego Parku Narodowego - niestety po wejściu do Uni psów wprowadzać nie wolno, chociaż.... bilety na teren parku sprzedają do 18-tej... 5 minut później weszliśmy z psem na teren parku, bezpłatnie, bez problemów. Fakt nie szliśmy w góry, nie wiem czy o tej porze chodzą strażnicy... ale na tamie na Bystrej byliśmy z psem :P Quote
Anna. Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 mam namiary na świetną kwaterę w Zakopcu gdzie psy są bardzo mile widziane :D Nie drogo i bardzo sympatyczni gospodarze.Połozona ok 100 m od lasu. Telefon na priv.jesli ktos jest zainteresowany. Quote
Paulina87 Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Czy ktoś jeszcze ma namiary na jak najtańsze zakwaterowania w Zakopanem dla 4 osób i psa? Quote
Light of Shin-Ra Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Jak na okres wakacji to już trochę trudno może być. Spróbuj zadzwonić do Hotelu Chałubiński , mają stronę w necie i zapytać bo tam nie jest drogo ani nie ma kłopotów z psem. Zawsze zostają jeszcze stacze pod dworcem ale ich odradzam bo nie wiadomo gdize i na co człowiek trafi. Quote
d_orka Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 My będziemy na wystawie w Zakopcu i na parę dni mamy zaklepane pokoje w "Pensjonacie Pod Reglami". Telefonicznie- właściciele b. mili, bardzo chętnie przyjmują z psiakami. Pensjonat na uboczu, niedalego drogi pod reglami, czyli terenu do wybiegania nie zabraknie ;). Jak będzie naprawdę - zobaczymy. Wiem, że z wejściem z psem na teren parku są problemy /a właściciwe jest zakaz:placz: / dlatego planuję przejść się po Słowackich dolinkach i tutaj mam pytanko: - czy można wejść z psem na Słowację bez paszpartu i chipa , czy to jest konieczne ? I czy faktycznie można tam chodzić po górach /a własceie dolinkach/ Słowackich z psiakami? Pozdrowionka. Quote
Recommended Posts