Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

XX Jubileuszowa Krajowa Wystawa Psów Rasowych odbędzie się 2. X. 2005 r. na terenie Ośrodka MOSiR
Rybnik - Kamień
ul. Hotelowa 11

Organizatorzy przewidują liczne atrakcje, w tym jak co roku Rybnicki Turniej PT i Mistrzostwa IPO.

Termin przyjmowania zgłoszeń upływa 12. IX. 2005 roku!!!

Klasa szczeniąt 25 zł
Za I psa z katalogiem 65 zł (20 Euro)
Za każdego następnego psa bez katalogu 50 zł (15 Euro)
Opłata w dniu wystawy 100 zł
Psy z klasy honorowej, Interchampiony i psy ras polskich (bez PON-ów) - bezpłatnie

Proponowana obsada sędziowska:

I Grupa:
Owczarki niem. Leszek Salamon, Wiesław Ziemecki
Pasterskie Krystyna Opara, Andrzej Zamoyski

II Grupa: Liliana Bachurzewska, Wanda Kotik, Janusz Opara, Aleksandra Tarczyńska-Mizak

III Grupa: Zygmunt Jakubowski, Ewa Pyrchała

IV Grupa: Monika Berger

V Grupa: Hana Blatoňova (Czechy), Krystyna Opara

VI Grupa: Jan Ryk

VII Grupa: Henryk Fonfara

VIII Grupa: Małgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska, Maciej Wytyk

IX Grupa: Elżbieta Junikiewicz

X Grupa: Andrzej Pobudkowski

Ring posłuszeństwa Mieczysław Mateja

Uwaga: Organizatorzy zastrzegają sobie prawo zmiany obsady sędziowskiej.
http://republika.pl/zkwp_rybnik/

Ja ze swojej strony serdecznie zapraszam :-)

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

karenina napisał(a):
Matrix nie ma BIS szczeniat?? To ja nie jade. :evilbat: Zwłaszcza, ze chciałam tylko ze szczeniakami jechac..

nie chcę czegos pomieszać ale w ubiegłym roku nie było bis weteran, znajomi mówili, ze podobnie nie ma bis szczeniat ale w tym roku jeśli szczenięta są za opłatą to może zrobią trzeba do oddziału zadzwonić.

Posted

Ja w sprawie BIS-ow pisałam do ZK Rybnik gdzieś tydzień temu nae-mail
i do tej pory nie dostałam odpowiedzi. Jeśli nie zorganizują to
nie jedziemy.Jaki jest sens wystawiania np. weteranów ? :hmmmm:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

flashka-g napisał(a):
taki jedynie żeby związek zarobił..a co im szkodzi to nie wiem zeby zoorganizowac ta konkurencje.

Na weteranach związek raczej nic nie zarobi. Za wystawienie weterana nic nie płacisz :fadein:

Posted

aniaDark napisał(a):
flashka-g napisał(a):
taki jedynie żeby związek zarobił..a co im szkodzi to nie wiem zeby zoorganizowac ta konkurencje.

Na weteranach związek raczej nic nie zarobi. Za wystawienie weterana nic nie płacisz :fadein:

nie do końca niektóre oddziały pobierają opłaty za zgłoszenie weterana a mogłyby sobie już darować ...

Posted

Tak, tylko chciałam zwrócić uwagę, że temat jest o Rybniku i tegorocznej wystawie i o tym piszę, że nasz oddział na "tegorocznych" weteranach i interach nie zarobi :wink:
Jeszcze godzinka i wyruszam do oddziału :)

Posted

warg2003warg napisał(a):
Racibórz za weterana 20,00
Poznań 50,00
Ale są to wyjatki.

Aniu jak będziesz wiedziała czy będzie organizowany BIB wetanów to daj znać. Ja i tak przyjadę choćby z drugim.

Oczywiście kochanie Ty moje :lol:
Ps. Pogłaskaj psiaki ode mnie (ciekawe co młodemu tak po głowie chodzi, że na widok mojego mu odbija :lol: ) :D

Posted

dodzwoniłem się i potwierdzają w Rybniku, że w ubiegłym roku nie był organizowany bis szczeniąt i bis weteranów. W tym roku jeszcze nie podjęto ostatecznej decyzji, prosili o telefon w tej sprawie w piątek - zarząd musi zdecydować. Choć w tej chwili raczej są na nie, zastanawiają się, ponieważ otrzymują coraz więcej telefonów z takim zapytaniem.

trochę dziwne, bardzo mało jest oddziałów, które nie organizują w/w bisów ... :(

Posted

flashka-g napisał(a):

Konkurencja weteranów jest bezpłatna ! :evil_lol:
I tu tkwi" wąż w kieszeni ", co prawdo podobnie jest
przyczyna niechęci do organizowania tej konkurencji. :2gunfire:
To bardzo nieładnie ze strony ZK w Rybniku, że tak do tej sprawy
podchodzą. Ja mam kilka psów, ale z żadnym do Rybnika już nie pojadę.
" Jak Kuba Bogu tak BOg Kubie ".

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

No weterani moze i z free, ale za szczeniaki to juz wszedzie sie placi.. Ale masz racje Alutka, jak Kuba Bogu.. MOje szczyle tez do Rybnika jechac nie musza :) Choc jeden weekend sobie odpoczna.. I chyba i im, i mnie sie to bedzie nalezało ..

Posted

A nie wiecie jak to jest w Rybniku - jak zgłosimy w terminie, a zapłacimy kilka dni później (np. tydzień) to będziemy musieli płacić taką kwotę jak w dniu wystawy???