Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie boi się, na obcych sobie ludzi rzuca się całym ciałem przez kraty (co wygląda groźnie), ale robi to tylko na postrach, bo nie jest zdolny do prawdziwej agresji. Natomiast kiedy obca osoba nic sobie nie robi z jego ostrzeżeń i ataków i zdecydowanie wchodzi do jego boksu, Złomek ustępuje i wycofuje się do tyłu.

Posted

Chrupek napisał(a):
Sprobujemy...chociaz nie mam pewnosci czy Zlomka juz tam nie bylo
wiem napewno ze byl juz 5 razy w Zyciu Warszawy i totalna klapa....

widocznie nieodpowiednie osoby mialy ta gazete w reku ;)

Posted

czy uwierzycie? wczoraj z pomocą pracownika schroniska udało się zabrać Złomka na prawdziwy spacer. Nawet nie wydawał tych swoich piskliwych ultradźwięków. Do psów rwie się straszliwie, ale kiedy znaleźliśmy się w lesie- niewiarygodna przemiana!:o W lesie Złomek chodził grzecznie przy nodze na całkowicie luźnej smyczy i pilnował się mnie. Niesamowite. Powoli jest też uczony obcowania z różnymi obcymi osobami.

• 2 weeks later...
Posted

dzisiaj Złomek przegryzł swój boks, zrobił wielką dziurę. Wskoczył do boksu niewidomego psa, ale wielkim szczęściem zauważył to będący w pobliżu pracownik schroniska, który opanował sytuację. Złomek trafił do boksu w izolatkach, ale stamtąd po chwili znów się wydostał. Teraz siedzi w innym boksie w izolatkach, nie wychodzi. Tam jest źle dla psów, boksy są bardzo małe, zimne i nieprzewiewne.

Posted

Żłomek w izolatkach jest smutny i osowiały - jak nigdy. Zawsze witał mnie skacząc wysoko na kraty, a teraz sobie tylko zwyczajnie stał. Na szczęśćie ożywił się na spacerze - skakał z radości, a nawet dawał buziaki. Coraz więcej osób toleruje.

Posted

Dzisiaj poznałam Złomka, który dalej znajduje się w małym boksie. W żaden sposób nie był agresywny :lol: (no poza skakaniem na 2 metry !! z radości oczywiście), ale ostrożny. Dzisiaj widział mnie pierwszy raz. Na dworku był grzeczny i ładnie szedł na smyczy. Jest zapatrzony w Azzie jak w wyrocznię
:lol::lol: No i jest śliczny, tylko potwornie energiczny.

ZNAJDZIE SIĘ JAKIŚ ODPOWIEDZIALNY WŁAŚCICIEL DLA ZŁOMKA ? :razz::razz:

Posted

Kasik witaj na dogomanii! Cieszę się, że poznałaś Złomka i inne nasze milanowskie psy, musimy ponowić to spotkanie.
A Złomek robi postępy, poznaje coraz więcej nowych obcych sobie osób i wszystko jest ok.

Posted

Dzięki azzie5 !! Ja też się bardzo cieszę z tego spotkania i poznania.
Planuję w najbliższy wtorek, przyłączasz się ? :cool3:

Śliczny Złomek szuka domku !! :cool3::cool3:

Posted

Złomek w swym malutkim boksie jest bardzo smutny, nie może robić gwałtownych ruchów, bo podłoga jest bardzo śliska - kafelki. Na początku przez prawie tydzień powstrzymywał się od załatwiania, bo nie chciał robić na te kafelki, a jak wyszłam z nim na spacer to sikał prawie przez 10 min! Teraz ma specjalnie położoną słomę i już na szczęście załatwia się normalnie, ale wielki psi smutek pozostał....
co innego na spacerze - on po wyjściu z tego boksu na dwór tak się cieszy jak nigdy wcześniej.

Kasik, a środa Ci pasuje? bo ja we wtorek nie dam rady...

Posted

Środa nawet bardziej mi pasuje. We wtorek może coś z nauką ruszę... Spotykamy się o 9.00 ? Tylko muszę się zrywać najpóźniej około 13.30, bo po południu Miśka ma sterylkę.

ZŁOMEK DO GÓRY !!!!

Co do radości Złomka po wyjściu na dwór to potwierdzam :fadein::fadein:
Dawno nie widziałam tak szalejącego z radości psiaka. :cool3::cool3: Istny
szał - ciał :evil_lol::evil_lol: A w klatce jak to w klatce. Kto byłby szczęśliwy w klatce ? :shake::shake:

DOMEK DLA ZŁOMKA !!

Posted

Podałam link osobie, która z Kasią Kowalską pomaga psiakom - napisała do mnie w sprawie pomocy dla "mojej" suni od pijaków - ale moja sunia ma już domek, a Złomek jeszcze nie ( i inne psiaczki też:shake::shake::shake:)