Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy on to ma legalnie? Nie moze byc tez na prywatnej posesji taka rupieciarnia. Jakies zagrozenie pozarowe i

pozar był juz dwa razy
prezes ogrodkow dzialkowych kazal dziadowi zlikwidowac te smieciowisko , ale jak widac malo skutecznie.
Proponowal mu nawet nowa normalna dzialke ,ale dziadzisko kocha ten złom i odmowil.
Z tego co mi wiadomo - prezes tydzien temu umarł.
Trzeba sie wziasc za jego dupsko bo jestem pewna na 100% ze za kilka dni znowu zamieszka tam jakis biedak.

Do kiedy jest bezpieczny w Milanówku?

do wtorku. :( co pozniej nie mam zielonego pojecia.

Posted

gdzie to jest dokladnie - ta dzialka?
bo ja jestem prawie pewna, ze lada dzien zjawi sie tam nowy pies :cry:
do takich ludzi nic nie dociera, oni po prostu nie zrozumieja ze zwierze to nie rzecz...
trzebaby tam podjezdzac i sprawdzac. ja sie deklaruje, ze pojade od czasu do czasu. bo nie wiem czy liczenie na sasiadów wystarczy...

Posted

nie wiem czy liczenie na sasiadów wystarczy...

Teklunia , mozesz byc spokojna.
działkowicz to moj sasiad-to własnie On powiedzial Mi o Złomku
non stop kontroluje sytuacje-narazie psa nie ma

A w jakim wieku jest Złomek

młodziak- max.3 lata

Posted

Zlomek nie jest u CHrupka tylko w tymczasowym miejscu do dzis. Chrupek ma juz 2 psy i wiecej nie jest w stanie przyjac pod swoj dach.

Sprawa sie zrobila pilna super, bo zupelnie niewiadomo co dalej ma byc z psem:(

Posted

Chrupku, czy Azzie5 jest w stanie pertraktowac w Milanówku, żeby Złomek został tam dłuzej , może za kasę...?? Jeśłi nie, to ja tez dorzucam się na hotelik, proszę o pr z numerem konta.

Posted

załatwione. Pies może zostać w schronisku na czas nieokreślony, oczywiście najlepiej byłoby, żeby było to jak najkrócej.
W tej sytuacji proponuję zrobić zbiórkę na zaszczepienie i odrobaczenie psa. Kto chętny wysyłam konto.

Posted

Azzie5, wiedziałam, że potrafisz to załatwić :angel: Złomek jest bezpieczny dalej, ale tzreba się sprężać, bo nie można nadwyrężąć cierpliwości i dobrego serca Pani Kierownik!! Której bardzo dziękuję!!!
Aha, i jeszcze poprosze na pr dokąd wysłac pieniądze!

Posted

Dziękujemy irmie za wpłatę 50 zł na Złomka! :angel: :buzi:

Wczoraj będąc w schronisku najpierw obserwowałam Złomka z daleka, tak żeby mnie nie widział. Ma się całkiem dobrze, wygląda na zadowolonego i ciekawskiego świata psa, a w boksie czuje się swobodnie. Potem podeszłam blisko do jego boksu, na co on się zaniepokoił, schował tak że tylko glowę bylo widać i cicho warczał. Jednak szybko się uspokoił, rzucałam mu chrupki i ciekawość w nim zwyciężyła: wyszedł z ukrycia, pozjadał bez pośpiechu chrupki i na koniec podszedł do mnie, do kraty. Po chwili nawiązaliśmy kontakt, on co chwila się uśmiechał, merdał kikutem ogonka, a nawet polizal mnie po dłoni.
Generalnie jest przyjazny, ale to pies po przejściach i ma jeszcze niestabilny, niepewny do końca charakter, więc jeszcze dużo czasu musi upłynąć, zanim nawiążemy silniejszą więź, a on będzie się mógł nadawać do adopcji, tak żeby nie było obaw, że ktoś go potem zwróci.
a to zdjęcia, Złomek bał się trochę aparatu: