mar.gajko Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Jak Azulek się czuje? A jak tam Franio? Nasza Dorcia ma coraz większy problem z łapkami, dostaje glukozaminę. Zuzulek tak w miarę nawet. Wczoraj udało się z kociego biurka zjeść kocią saszetkę :) ot, tak przez nieuwagę :) Franio lepiej, nie szczy już w domku i gryzienie uprawia incydentalnie. Tylko koty go wzięły na pazur, w ramach odwetu za wcześniejsze traktowanie. Zuzulek bierze Artroflex i Collagen Colvity :) wet się śmieje z tego collagenu, ale co mi tam. No i leki na wątrobę, steryd i karsiwan, no i Omegę 3 seriami. Quote
elficzkowa Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Wiosenne pozdrowienia dla czworonogów i nie tylko. Można prosić o jakie zdjątko cesarzowej mości Franciszka , plisss .... Quote
mar.gajko Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Wiosenne pozdrowienia dla czworonogów i nie tylko. Można prosić o jakie zdjątko cesarzowej mości Franciszka , plisss .... U nas pogodowo to raczej jesień jest. Taka listopadowa. Ja nie mam aparatu, a komórkę to tak starą, że prawie jak liczydło ;) I w ogóle to z nią nie chcą komputery współpracować już i tych zdjęć ściągać :( Ale coś tam wymyślę. Quote
Tigraa Posted March 13, 2015 Posted March 13, 2015 Mariolko to Azulce kochanej przy okazji cyknij :-) Quote
mar.gajko Posted March 13, 2015 Posted March 13, 2015 Mariolko to Azulce kochanej przy okazji cyknij :smile: Zulince, to ja więcej robię niż temu ancymonowi :) i mam w komórce, tej starej. Jakoś będę zmuszać komputer, żeby je wessał. Quote
mar.gajko Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Dzisiaj wzięłam dzień urlopu i byłyśmy z Zulą u weterynarza. Umówiłysmy się na badania krwi, no i ogóle oglądanie. Oczywiście musiałam poprosić brata, żeby nas zawiózł, bo nie dotuptamy same. Zulinka była bardzo grzeczna ;) no, prawie. Nie lubi obcego dotykania. Ale dala sobie pobrać krew, sprawdzić uszka, i osłuchać serduszko. No i wyżebrałam ;) pożyczkę normalnego aparatu od brata, więc porobimy sobie jakieś zdjęcia normalne i wkleimy. Zulinki i oczywiście Franciszka. Quote
elficzkowa Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Czekamy na zdjęcia :) Zdrówka dla Zuleńki :) Mam nadzieję, że Zulkowe serduszko ok. Quote
mar.gajko Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Tak. Serduszko w miarę. Jak na ten wiek. Wyniki krwi jutro. Będę dzwonić do doktora i będziemy konferować. Mam nadzieję, że nie jest gorzej. Quote
Toska1 Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Zaglądam i ja do Was i życzę ,by wyniki badań były jak najlepsze :) Głaski posyłam dla całego Twojego zwierzyńca ! i oczywiście wyglądam zdjęć ! Quote
mar.gajko Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Odrobinę pogorszyła się watroba, ale niegroźnie. Trochę ponad normę. Ale mamy bardzo podwyższoną trzustkę. Bardzo. Jutro lecimy po receptę na kreon. Ile tych leków już ZUlcia bierze. Okropnie dużo. Różnych. Quote
mar.gajko Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Zuleńka miała ok.5 rano atak padaczkowy. Wyciszyła się do 7 i poszłam do pracy, ale jak byłam w pracy miała drugi, było nasikane i kupa, ewidentnie był drugi atak. Byłam u weta wzięłam receptę na kreon i wykupiłam 2 opakowania, także kolacja już była z kreonem. Ale jak przyszłam, to była już OK, chciala na spacer i oczywiście coś by zjadła :) Zobaczymy. Quote
elficzkowa Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Biedna Zuleńka. Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka. Mój poprzedni pies miał padaczkę. Zawsze po ataku chciał aby nosić go na rękach a ważył 15 kg. Nosiłam go bo wtedy szybko się uspokajał i zasypiał. Quote
mar.gajko Posted March 20, 2015 Posted March 20, 2015 Zula po atakach ma "chodzone" chce chodzić, ale się przewraca, chwieje, nogi sie rozjeżdżają. Więc dajemy ręcznik pod brzuszek i tak chodzimy obie, ja ja trzymam, żeby się nie przewracała i chodzimy. Zula waży 30 kg; muszę ją podtrzymywac tym ręcznikiem. Jak już się wychodzi, uspokoi to dopiero się kładzie i śpi. Ale trwa to pół godziny, 40 minut, różnie. Po takim "chodzeniu" kręgosłupa nie czuję :) bo i schylona i trzeba ją utrzymać, a wagę swoją ma moje kochaniątko. Quote
mar.gajko Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 A cesarzunia Franciszka cosik dzisiaj posrało. Po południu sraczkę miał, oczywiście sprawę zalatwil na dywan :) No bo gdzie by indziej można? Na płytki? Na panele? Oj, lepiej na dywan, oczywiście. Dałam na razie Lakcid i taninę. Zobaczymy. Pewnie głupol coś chwycił jednak na spacerze, a tak go pilnuję, ale zjadłby wszystko, dosłownie wszystko co znajdzie. Quote
elficzkowa Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Wszystko co zdobyczne i zakazane smakuje najlepiej. Co do srania na dywan - a kto cesarzowej mości zabroni ?! Jedni są od srania a inni od sprzątania :) Quote
Tigraa Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 No tak, fakt. Jak się ma Cesarza w domu to trzeba wziąć to pod uwagę. Jak się Jego Cesarska Mość czuje dziś? A jak nasz Azulek kochany się czuje? Quote
mar.gajko Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 No u nas srania ciąg dalszy. Dzisiaj z kolei Zula. No, i nie wiem. Czy Franek cos zeżarł, a Zula po Kreonie, czy też jakiś wirusek jakiś ich dopadł? Zupełnie nie wiem. Franio już dzisiaj w porządku. Dostał jeszcze taninę i lakcid. Zula dostała taninę i też lakcid. Zadzwonię do dra jutro, ale on też nic pewnie nie wymyśli. Na razie wstrzymam ten Kreon, jak się kupa unormuje, dam znowu. Jak wróci sraczka, to znaczy Kreon, jak nie to będziemy dawać dalej. Quote
elficzkowa Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Jeżeli to wirusik to dobrze, że tak szybko odpuszcza. Zdrówka moc , szczególnie dla Zuleńki :) Quote
mar.gajko Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Dziękujemy. Bardzo. Mój Zulinek kochany. Taki starutki, slabiutki już. Eh, gówniana ta starość jest. Quote
elficzkowa Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Jak tam Zuleńka kochana ? Bo Franciszek pewnie już rządzi :) Quote
mar.gajko Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Sraczki opanowaliśmy, Franio już wczoraj normalnie a Zulinka dzisiaj już piękna kupa. I dalej nie wiem czy wirusik, czy nie. I nikt nie wie :) Poczekam do czwartku i znowu włączę Kreon, tylko w 1/2 dawki czyli po pół kapsułki 10000. I zobaczymy. Quote
Tigraa Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Uściski dla Ciebie i miziaki dla obu piesów. Quote
mar.gajko Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Czyż to nie jest najpiękniejsza owczarzyca na świecie! :) :) Quote
Recommended Posts