sh_maniak Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Artik&Shapali napisał(a):sh_maniak napisał(a):Daje bardzo duzo bdb i db ... w róznych rasach, przykładów nie trzeba daleko szukac, np Zabrze 2005 chińskie grzywacze ... pogrom straszny ... ale kazdy ma swoje zdanie.... Ok, sorki. Zapomniałam zaznaczyć,że nie wiem jak w innych rasach, tylko chodzi mi o SH. A jak pisałam, jezeli chodzi o SH to nie jest on według mnie surowy. No to tym sie róznimy, bo ja wiem jak ten sędzia ocenia w innych rasach i pogląd o nim buduje na podstawie całokształtu .... Quote
maga18 Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 sh_maniak napisał(a):Daje bardzo duzo bdb i db ... w róznych rasach, przykładów nie trzeba daleko szukac, np Zabrze 2005 chińskie grzywacze ... pogrom straszny ... ale kazdy ma swoje zdanie.... ojjjjjj tak :evilbat: mnie na tej wystawie nie bylo i szczerze zaluje... poniewaz moim zdaniem oceny pokrywaly sie z jakoscia danego psa... duzo bardzo dobrych a nawet dobrych - doskoanłe byly psy rzeczywiscie piękne!! Nie dal Zw.Mł psu ktory byl sam w klasie... nie wybral BOB`a, poniewaz nie mial z kim porównać NPwR... suczki nie nadawały sie by stawać do walki o ten tytuł... gdyby bylo wiecej takich sedziów... ehhh marzenia... :roll: ale mam nadzieje, ze kieys oceni moje psy!! 8) Quote
Savannah Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 sh_maniak napisał(a):Artik&Shapali napisał(a):sh_maniak napisał(a):Daje bardzo duzo bdb i db ... w róznych rasach, przykładów nie trzeba daleko szukac, np Zabrze 2005 chińskie grzywacze ... pogrom straszny ... ale kazdy ma swoje zdanie.... Ok, sorki. Zapomniałam zaznaczyć,że nie wiem jak w innych rasach, tylko chodzi mi o SH. A jak pisałam, jezeli chodzi o SH to nie jest on według mnie surowy. No to tym sie róznimy, bo ja wiem jak ten sędzia ocenia w innych rasach i pogląd o nim buduje na podstawie całokształtu .... Tak liczy się całokształt. Zreszta hmm wspominajac sh, to jakos p.Kozber czesto dawał oceny bdb, i db. Zreszta na klubówce 2004 były psy z ocenami bdb, db :wink: Quote
Asdf Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Savannah napisał(a):uśmiałam się z tego co napisałas Wiesz ja nie jestem narazie czesto w oddziale by wogole rozmawiac z jakimkolwiek sedzia, pozatym ty tego nie wiesz ale jest to teraz nie mozliwe. Rozmawianie z nim nie jest możliwe, bo bardzo rzadko przebywa w naszym oddziale, zreszta to z cala pewnoscia nie jest argument bo w kazdym oddziale sa sedziowie i kazdy moze miec nimi kontakt, bo w koncu po to sa sekcje hodowlane?? :wink: A wiem jakie psy preferuje pan Kozber - przedewszystkim psy zgodne ze wzorcem, i u niego nie wygra byle jaki pies. Chyba wiem dlaczego wedlug ciebie pocenia kontrowersyjnie, ale bez komentarza A gdyby pan Kozber oceniał tak jak twierdzisz, to nie wygrywały by psy które czesto u niego wygrywaja. Bo u niego powtarzam wygrywaja psy ktore sa przedewszystkim zgodne ze wzorcem. Ale przecież winny się tylko tłumaczy :) Zreszta kiedy Twoi przyjaciele wygrali podczas jego oceny wcale nie uważałas że jego oceny są kontrowersyjne :wink: Chyba mało pamiętasz z tej wystawy :wink: Quote
Savannah Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 Artik&Shapali napisał(a): Zreszta kiedy Twoi przyjaciele wygrali podczas jego oceny wcale nie uważałas że jego oceny są kontrowersyjne :wink: Chyba mało pamiętasz z tej wystawy :wink: "Niestety" dla niektórych bardzo dobrze pamietam tą wystawe :wink: Quote
Asdf Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 sh_maniak napisał(a):Artik&Shapali napisał(a):sh_maniak napisał(a):Daje bardzo duzo bdb i db ... w róznych rasach, przykładów nie trzeba daleko szukac, np Zabrze 2005 chińskie grzywacze ... pogrom straszny ... ale kazdy ma swoje zdanie.... Ok, sorki. Zapomniałam zaznaczyć,że nie wiem jak w innych rasach, tylko chodzi mi o SH. A jak pisałam, jezeli chodzi o SH to nie jest on według mnie surowy. No to tym sie róznimy, bo ja wiem jak ten sędzia ocenia w innych rasach i pogląd o nim buduje na podstawie całokształtu .... Lubi krótkie spódniczki?? :) Quote
sh_maniak Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Na zakończenie ze swojej strony dodam, ze ocena sędziego jest niepodważalna .... i kązdy może jechac do sędziego jaki mu pasuje, nikt nikogo do niczego nie zmusza, bo to sa nasze pieniądze ( ciężkie pieniadze bo wystawy coraz droższe) :wink: ciekawe kiedy bedze ten plan sędziowania na ich www :roll: Quote
Savannah Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 sh_maniak napisał(a):Na zakończenie ze swojej strony dodam, ze ocena sędziego jest niepodważalna .... i kązdy może jechac do sędziego jaki mu pasuje, nikt nikogo do niczego nie zmusza, bo to sa nasze pieniądze ( ciężkie pieniadze bo wystawy coraz droższe) :wink: ciekawe kiedy bedze ten plan sędziowania na ich www :roll: Bardzo dobrze że konczysz,Marta A wystawy drogie :-? fakt :( Quote
sh_maniak Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Artik&Shapali napisał(a):sh_maniak napisał(a):Artik&Shapali napisał(a):sh_maniak napisał(a):Daje bardzo duzo bdb i db ... w róznych rasach, przykładów nie trzeba daleko szukac, np Zabrze 2005 chińskie grzywacze ... pogrom straszny ... ale kazdy ma swoje zdanie.... Ok, sorki. Zapomniałam zaznaczyć,że nie wiem jak w innych rasach, tylko chodzi mi o SH. A jak pisałam, jezeli chodzi o SH to nie jest on według mnie surowy. No to tym sie róznimy, bo ja wiem jak ten sędzia ocenia w innych rasach i pogląd o nim buduje na podstawie całokształtu .... Lubi krótkie spódniczki?? :) ośmieszasz się czy mi się tylko zdaje?? :roll: to jest Twój argument?? Jak dobrze rozumiem do mnie i to jest personalnie :evilbat: pokaż mi który handler wystawia w długich spódnicach psy co trzeba pokazać w szybkim ruchu ?? i chyba mamy rózne definicje krótkich spodnic, bo dla mnie to sa za tyłek, a nie do kolan 8) Quote
Nitor-Nivalis Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Artik&Shapali napisał(a): Lubi krótkie spódniczki?? :) Napisze króko bo niechce wdawac sie w niepotrzebne dyskusje, to swtierdzenie jest bezczelne i nie na miejscu. To by bylo na tye z mojej strony. Quote
Asdf Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Savannah napisał(a): Uważam ze to dobry sedzia bo nie boi sie dawac cen bdb i db psom ktore na to zasuluguja, bo jest sedzia surowym i bardzo cenionym nie tylko w Polsce ale i wielu krajach zagranicznych. Wiec twierdzenie że nie daje ocen ponizej dosk jest smieszne, Napisałam: Nie rzuca ani bdb ani db, większośc dosk. To nie znaczy ,że ich w ogóle nie daje. Własnie na jakiej podstawie stwierdza się,że śedzia jest bardzo ceniony? Skąd to wiesz?? Savannah napisał(a): a to ze bierzesz znowu cos do siebie to juz Twoj problem, bo ja nie jestem zawistna i w mojej wypowiedzi nie bylo nic co mogglabys wziasc do siebie. Bo wierz mi że nie tylko Twój pies dostal ocene niższa od tego sedziego, takich osob jest wiele. Przykre jest to ze cokolwiek bym powiedziala uwazasz za atak na siebie. nawet jak bede rozmawiac o pogodzie :lol: Rzeczywiście jak mogłam pomyśleć ,że piszesz o mnie. W końcu takie kochane dziewcze z ciebie. Miłośc aż bije z twego kamiennego serca :evilbat: Quote
Savannah Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 sh_maniak napisał(a):Artik&Shapali napisał(a):sh_maniak napisał(a):Artik&Shapali napisał(a):sh_maniak napisał(a):Daje bardzo duzo bdb i db ... w róznych rasach, przykładów nie trzeba daleko szukac, np Zabrze 2005 chińskie grzywacze ... pogrom straszny ... ale kazdy ma swoje zdanie.... Ok, sorki. Zapomniałam zaznaczyć,że nie wiem jak w innych rasach, tylko chodzi mi o SH. A jak pisałam, jezeli chodzi o SH to nie jest on według mnie surowy. No to tym sie róznimy, bo ja wiem jak ten sędzia ocenia w innych rasach i pogląd o nim buduje na podstawie całokształtu .... Lubi krótkie spódniczki?? :) ośmieszasz się czy mi się tylko zdaje?? :roll: to jest Twój argument?? Jak dobrze rozumiem do mnie i to jest personalnie :evilbat: pokaż mi który handler wystawia w długich spódnicach psy co trzeba pokazać w szybkim ruchu ?? i chyba mamy rózne definicje krótkich spodnic, bo dla mnie to sa za tyłek, a nie do kolan 8) ehh Marta nawet nie warto komentowac, niestety niektórzy jak juz nie maja co naoisac to biora sie za złośliwosci. Personalne a jak :evil: Jak dla mnie krótka spodnica to taka co prawie tylek widac, i jakos Ty Marta nosisz spodniczke a NIE MINIÓWKE! bo jest różnica :) Zreszta jak zauważyłam Marta wystawia w spodniczce latem jak jest gorąco, nie dziwie się zreszta. I u każdego sedziego różnej płci( TAK PAŃ TEŻ!) Quote
Nitor-Nivalis Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Artik&Shapali napisał(a):Własnie na jakiej podstawie stwierdza się,że śedzia jest bardzo ceniony? Skąd to wiesz?? Wystarczy prześledzić gdzie jest zapraszny jako sędzia.. to nie takie trudne... Quote
Savannah Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 [quote name='"Artik&Shapali"'] Własnie na jakiej podstawie stwierdza się,że śedzia jest bardzo ceniony? Skąd to wiesz?? Jak byś nie wiedziała pan Maciej Kozber jest zapraszany na wiele imprez w kraju i za granicą właśnie dlatego że jest dobrym sedzia i ludzie go cenią! Rzeczywiście jak mogłam pomyśleć ,że piszesz o mnie. W końcu takie kochane dziewcze z ciebie. Miłośc aż bije z twego kamiennego serca :evilbat: Lepsze kamienne serce niż żadne :lol: Quote
Savannah Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 Miśka napisał(a):Poznań team contra reszta świata... POZNAŃ? Czyżby :lol: Quote
sh_maniak Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Savannah napisał(a):Miśka napisał(a):Poznań team contra reszta świata... POZNAŃ? Czyżby :lol: ja urodzona w Poznaniu 8) Miśka a gdzie Reimar?? :roll: Quote
Savannah Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 sh_maniak napisał(a):Savannah napisał(a):Miśka napisał(a):Poznań team contra reszta świata... POZNAŃ? Czyżby :lol: ja urodzona w Poznaniu 8) Miśka a gdzie Reimar?? :roll: no dobra, dobra :) toś my Poznan team, choc dziwne :roll: :wink: Quote
Savannah Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 sh_maniak napisał(a): Miśka a gdzie Reimar?? :roll: z ust mi to wyjełas chyba :lol: Quote
Miśka Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Marta, mialam dopisac tam, ze team dwuosobowy ;-) Reimar jest na psach zaprzegowych, ona z Lublina chyba a tak naprawde co w tym dziwnego ze Kozber oglada sie za spodniczkami :) facet przeciez to ma prawo. Lidka, śmiecisz znowu. Dodaj od razu Marte do listy przyjaciol na swojej stronie (Marta, nie bierz tego absolutnie do siebie) Quote
Savannah Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 Miśka napisał(a):Marta, mialam dopisac tam, ze team dwuosobowy ;-) Reimar jest na psach zaprzegowych, ona z Lublina chyba a tak naprawde co w tym dziwnego ze Kozber oglada sie za spodniczkami :) facet przeciez to ma prawo. Lidka, śmiecisz znowu. Dodaj od razu Marte do listy przyjaciol na swojej stronie (Marta, nie bierz tego absolutnie do siebie) Nie wiem czy Marcie o to chodziło jak pytała o Reimar :lol: I nie rozumiem teamu dwuosobowego bo ja wiem ze tylko ja z Poznania jestem :wink: a to kogo gdzie dodaje to moja indywidualna sprawa :wink: Quote
sh_maniak Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Miska za czym sie ogląda sama musisz zapytać :roll: , przeciez kobieta jesteś :biggrina: a tak na marginesie to za spódniczka swojej zony to napewno :D A czemu akurat ten watek poruszyłas, co :roll: A dobrze wiesz czemu pytamy o Reimar :grins: adwokaci diabła :evil_lol: ( żartuje of kors :wink: ) Quote
Savannah Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 sh_maniak napisał(a): A dobrze wiesz czemu pytamy o Reimar :grins: adwokaci diabła :evil_lol: ( żartuje of kors :wink: ) dobry ten żart :evilbat: Quote
Miśka Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 sh_maniak napisał(a):A dobrze wiesz czemu pytamy o Reimar :grins: adwokaci diabła :evil_lol: ( żartuje of kors :wink: ) ciiiichoooo, durnia kleje :drinking: Quote
Asdf Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 sh_maniak napisał(a): Miśka a gdzie Reimar?? :roll: Nie wywołuj wilka z lasu. Quote
Recommended Posts