SZAMAN Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Wiem, że taki tytuł (czy to jest tytuł?) jest przyznawany na wystawach Onków, ale nie wiem czy wszystkich. Na jakich zasadach jest przyznawany? Czy wsród innych ras również jest spotykany? Wyczytałam w ulotce klubówki Szpiców, że wśród przyznawanych tytułów i wyróżnień, oprócz Klubowego Zwyciezcy Roku 2005, Młodzieżowego Klubowego Zwycięzcy Roku, Zwycięzcy Rasy Łódź 2005, Certyfikatu CWC ma być także: Czołówka Polski Łódź 2005. O co tu chodzi? :) Quote
Elitesse Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 ja szczerze mowiac pierwsze slysze a juz troche lat na wystawki jezdze..... :o Quote
PARSONRK Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Chyba championa polski ?? :o Może ktoś się walnął w ulotce ?? Chochlik abo co ?? Quote
karolaGd Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 ale chyba Szaman sie pyta czy jest przyznawany taki tytul jak czolowka polski ja powiem szczeze ze tez nie slyszakam o czys takim :lol: ale moze cos zle zostalo zobaczone 8) pozdrawiam Quote
nice_girl Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Jest taki tytuł. :) Owszem. Przyznaje się go m.in na wytawach klubowych ON. Niestety, nie pamiętam dokładnie na jakich zasadach się go przyznaje. Czołówka Polski to psy z miejsc lokatowych w poszczególnych klasach. Po co ten tytuł? Myślę, że po to, by wyróżnić psy najlepsze w kraju w rasach bardzo licznie reprezentowanych, do jakich ON z pewnością można zaliczyć. :wink: Quote
PARSONRK Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 nice_girl napisał(a):Jest taki tytuł. :) Owszem. Przyznaje się go m.in na wytawach klubowych ON. Niestety, nie pamiętam dokładnie na jakich zasadach się go przyznaje. Czołówka Polski to psy z miejsc lokatowych w poszczególnych klasach. Po co ten tytuł? Myślę, że po to, by wyróżnić psy najlepsze w kraju w rasach bardzo licznie reprezentowanych, do jakich ON z pewnością można zaliczyć. :wink: Może ON-y mają ranking psów o największych osiągnięcich, lub z największą ilością wystaw?? Niech się znawca ON-ów wypowie, ja mam terriery :lol: Quote
JustynaJK Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Czołówka Polski jest przyznawanym tytułem na wystawach Klubowych ON,dostają go psy/suki z oceną doskonałą ,wg uznania sędziego.W licznej klasie może być nawet 10 miejsc oznaczonych tytułem w/w,a może nie być wogóle :) Quote
Agappe Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 to jestem ciekawa na jakich zasadach będzie ten tytuł w Łodzi przyznawany.. Quote
SZAMAN Posted August 26, 2005 Author Posted August 26, 2005 JustynaJK napisał(a):Czołówka Polski jest przyznawanym tytułem na wystawach Klubowych ON,dostają go psy/suki z oceną doskonałą ,wg uznania sędziego.W licznej klasie może być nawet 10 miejsc oznaczonych tytułem w/w,a może nie być wogóle :) He, he...widzicie całe życie człowiek się dowiaduje nowych rzeczy. Nawet jak jest starym wyjadaczem wystawowym :wink: :) nice_girl była blisko, a Justyna ma rację. Od owczarkarzy dowiedziłam się, że ten tytuł jest przyznawany na klubówkach Onków i dostaje go pies z oc. doskonałą. Ile psów otrzyma ten tytuł decyduje sędzia. Muszą one być dużo lepsze o dpozostałych psów z danej stawki. Quote
Recommended Posts