Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='blaira']a masz mozliwosc zeskanowania tych ulotek? ja chetnie bym sie dowiedziala o sedziow a propo staffikow.
niestety, nie mam skanera.
Sedziowie dla staffikow:
Nurnberg 14/01 - Hermann Burk (D)
Munchen 04/03 - Hassi Assenmacher-Feyel (D) lub Attilla Kelemen (ROM)
Offenburg 12/03 - Martha Heine (D)
Berlin 01/04 - Ortlieb Lothary (D)
Dortmund 05/05 - Gunther Petrick (D) a przy duzej ilosci zloszen byc moze Elsbeth Clerc (CH)
Saarbrucken 05/06 - Marthe Heine (D)

Wszystkie powyzsze wystawy sa CACIBowe.

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

blaira napisał(a):
to teraz moje pytanie czy z poczty mozna wysylac przelwe w Euro? czy ktos to praktykowal i wie jaka bylaby mniej wiecej cena przelewu?

Z poczty mozesz przsylac przekaz (nie przelew) ale tylko do niektorych krajow, do Niemiec nie.

Posted

[quote name='christoph']Mnie akurat interesuje Gr.V, zwłaszcza Akity-sędziowie. To w takimrazie odezwij się...

Sedziowie dla Akit:

Nurnberg 14/01 - Guido Schafer (D)
Munchen 05/03 - Hassi Assenmacher - Feyel (D) lub Atilla Kelemen (ROM)
Offenburg 11/03 - Wilfried Peper (D)
Berlin 02/04 - Petra Caspelmeer (D)
Dortmund 05/05 - Maya Delaquis (CH)
Saarbrucken 04/06 - Volker Schon (D)

Posted

karenina napisał(a):
Blaira, ja wpłacałam bankiem teraz za rostock równowartosc 110 euro. Opłata za przelew wyniosła ok 20 zł. Podobno wysokosc opłaty zalezy od tego w jakim formacie jest podane konto bankowe IBAN czy ze swift. Nie pamietam tylko która jest ta tańsza, ale postaram sie sprawdzic.

Oplata za przelw 20 zl w Millennium nie uwzglednia kosztow bankow posredniczacych, ktore w tym momencie przerzucasz na beneficjenta przelewu. Niestety, niektorzy organizatorzy dopatruja sie tego i zadaja doplaty za te dodatkowe koszty - ja placilam z Millennium za Dortmund 45 euro + 150 pln kosztow przelewu!

Posted

kurcze....paranoja z tymi wplatami przez bank. dziekuje za sedziow. A mozna wplacac w dzien wystawy? i ile to tak mniej wiecej jest drozsze ktos ma juz jakies doswiadczenie?

Posted

http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=25741&start=0

to topic o roznych sposobach placenia za wystawy. wiele osob, zwaszcza takich, ktore wystawiaja tylko jednego psa, jest zdania, ze mimo wszystko najbardziej oplaca sie placic na wystawie. musisz jednak w takim wypadku uwzglednic czas poswiecony na zalatwienie sprawy w sekretariacie. na wystawach w Niemczech, nawet jezeli oplacisz wczesniej wystawe, numer startowy odbierasz w ringu przed rozpoczeciem sedziowania, wiec jesli jeszcze muszisz placic w sekretariacie, to lepiej na wystawie pojawic sie o swicie :wink:

Posted

Zeliika dziekuje ci za topic :fadein: nie mam doswiadczenia w tym dlatego sie pytam, ale nie chialam zasmiecac za bardzo topicu.jeszcze raz dziekuje.
Co do nas to my sie zastanawiamy nad Berlinem.ktos z was tez?

Posted

blaira napisał(a):
kurcze....paranoja z tymi wplatami przez bank. dziekuje za sedziow. A mozna wplacac w dzien wystawy? i ile to tak mniej wiecej jest drozsze ktos ma juz jakies doswiadczenie?

ja wczraj placilam za wystawe w austrii w PKO BP i wyszlo mi 45 zl kosztow czyli nie tak zle :)) i mozna wplacac w kasie euro lub zlotowki ale bardziej sie oplaca euro bo oni maja kurs wyzszy niz w kantorach

Posted

blaira napisał(a):
Zeliika dziekuje ci za topic :fadein: nie mam doswiadczenia w tym dlatego sie pytam, ale nie chialam zasmiecac za bardzo topicu.jeszcze raz dziekuje.
Co do nas to my sie zastanawiamy nad Berlinem.ktos z was tez?

Nie ma sprawy :wink:
Ja raczej sie wybiore, to najblizsza pod wzgledem odleglosci wystawa w Niemczech, Berlin sam w sobie lubie bardzo, sedzina jest OK, jedyne co mnie powstrzymuje to fakt, ze Dakar bedzie wtedy w klasie otwartej, a tam jest ogromna konkurencja.

Posted

[quote name='wanio']Zeliika a mozesz podac sędziow na whippety i sznaucery miniaturowe pieprz i sól :D

Whippety
Nurnberg 14/01 - Wilfriede Schwem - Hahne (D)
Munchen 05/03 - Libuse Ubrova (CZ)
Offenburg 11/03 - H. Anschober (A)
Berlin 01/04 - Birgid Piesik (D)
Dortmund 05/05 - Olaf Knauber (D)
Saarbrucken 04/06 - Markku Mahonen (FIN)

Sznaucery miniaturowe pieprz i sol
Nurnberg 15/01 - D.Freudenberg (D) psy, Roni Doedijns (NL) suki
Munchen 05/03 - Ernst Theisen - Krosse (D) psy, Eva Vadocz (H) suki
Offenburg 12/03 - Jeannette Seltz (F) psy, Josef Fertig (D) suki
Berlin 02/04 - Eva Bruspersky (A) psy A.Thomassen (S) suki
Dortmund 06/05 - Peter Schon (D) psy, Andrea Harakova (CZ) suki + BOB
Saarbrucken 05/06 - Josef Fertig (D)

Posted

[quote name='Zeliika'][quote name='christoph']Mnie akurat interesuje Gr.V, zwłaszcza Akity-sędziowie. To w takimrazie odezwij się...

Sedziowie dla Akit:

Nurnberg 14/01 - Guido Schafer (D)
Munchen 05/03 - Hassi Assenmacher - Feyel (D) lub Atilla Kelemen (ROM)
Offenburg 11/03 - Wilfried Peper (D)
Berlin 02/04 - Petra Caspelmeer (D)
Dortmund 05/05 - Maya Delaquis (CH)
Saarbrucken 04/06 - Volker Schon (D)
Dzięki bardzo...

Posted

Ojej! dziewczyny i wy tak daleko jexdzicie na wystawy :Rumunia Włochy Francja Słowienia????
To dlatego że tu w poblizu juz wszystko zdobyte czy sa jakies inne powody. Skad brac kase - jeszcze sama opłata nie jest źle ale podróż!! ja bym musiała chyba łączyć z wakacyjnym urlopem :)))

Ja w 2006 roku kiedy Blue zacznie w marcu młodzieżówkę w Katowicach chcę zaatakować Niemcy - Berlin 01.04, Czechy, Słowację i Litwę.

Oczywiście jesli okaże się że nie jest pokraką :P Bo jesli np. w Berlinie odstawią mi go na boczny tor - a konkurencja tam większa jak u nas :) to np. z Dortmundu chyba zrezygnuję.

Zaliika - możesz podac sedziów w Niemczech ale na wystawach od Berlina???
Będe bardzo wdzieczna !!

Posted

:oops: jednak dobrze, ze zapytalam ;)

Berlin 01/04 - tu nie ma uwzglednionej Twojej rasy, ale rozne collie (bearded, border, sheltie) i corgie ma sedziowac Erika Heintz (D), a collie Hermann Burk (D). to mi najbardziej pasuje do owczarka australijskiego, bo reszta podgrup do owczrki polskie, niemieckie, bouviery, owczarki belgijskie, berger des Pyrenes, owczarek staroangielski, owczarki wegierskie itp itd.

Dortmund -07/05 - tu Australian Shepherd ma ekskluzywnego sedziego Dr Wilfried Peper. Nas ocenial na klubowce w Dortmundzie - czlowiek o duzej kulturze i rewelacyjnym podejsciu do psow i na pewno nieukladowy, bo w duzej stawce wygralismy u niego w posredniej ;)

Saarbruecken 05/06 - Ole Staunskjaer (DK)

Posted

Savannah - Tak

kurcze nie umiem wstawiać tekstu komu odpowiadam :)))
cóż blondynka :)))

ale jak to nie uwzględnili mojej rasy :)) w zeszłum roku była dość pokaźna stawka aussie :))
co to znaczy nie uwzględnili ?? tzn że mam zglaszac czy nie???

Posted

Musiałek napisał(a):

ale jak to nie uwzględnili mojej rasy :)) w zeszłum roku była dość pokaźna stawka aussie :))
co to znaczy nie uwzględnili ?? tzn że mam zglaszac czy nie???

Po prostu w rozpisce grupa jest rozbita na rasy (lub podgrupy ras) i do kazdej jest przypisany sedzia, a akurat owczarki autralijskie nie byly wymienione. Jak zglosisz, to na pewno uwzglednia :)

Posted

Zeliika napisał(a):
Dakar bedzie wtedy w klasie otwartej, a tam jest ogromna konkurencja.

ale wiesz...im wieksza konkurencja-tym bardziej cieszy wygrana :lol:
pozdrawiam iwona

Posted

[quote name='Savannah'][quote name='Fuka']bo polityka jest bardzo wazna :-?

Fuka czemu jak pisze do Ciebie na gg nie odpowiadasz? :cry:
:o nic do mnie nie doszło... nie mam pojęcia :cry: