dorotal Posted October 12, 2005 Author Posted October 12, 2005 Austria http://www.oekv.at/OEKV/show/kalender2006.html Quote
wanio Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Fajnie ze sa juz podane wystawy na 2006 rok ale jakby ktos jeszcze wiedzial ktore wystawy sa np. o zwycieztwo danego kraju albo jakies inne specjalne tytuły tez byloby fajnie zeby sie w tym temacie znalazly. Quote
Savannah Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 wanio napisał(a):Fajnie ze sa juz podane wystawy na 2006 rok ale jakby ktos jeszcze wiedzial ktore wystawy sa np. o zwycieztwo danego kraju albo jakies inne specjalne tytuły tez byloby fajnie zeby sie w tym temacie znalazly. całkowicie zgadzam się z Wanio :wink: takie coś jest uważam niezbedne :) Pzdr :wink: Quote
Savannah Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 więc ja dodam coś od siebie co wiem napewno, to dla wanio oraz innych zainteresowanych :wink: Jesli chodzi o wystawy na Słowacji, to jest wystawa w Bańskiej Bystricy, na której można dostac tytuł Zwycięzca Słowacji - Vitaz Slovenska oraz Młodzieżowy Zwycięzca Słowacji - Vitaz Slovenska Mladych Wystawa ta nosi range "specjalistycznej", i chyba dlatego można na niej zdobyc takie tytuły :) Wystawa jest miła, ładnie położona. Finały zawsze wychodzą sprawnie i nie ma opóźnień czasowych. Ja przywiozłam z niej miłe wspomnienia, bo mój psiak zostal tam Mł.Zw.Słowacji'04, oraz był 3 na Bis Junior :) Polecam ta wystawe :wink: Pzdr Quote
Fuka Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Savannah napisał(a): Ja szukam ekipy na jakąs wystawe po kwietniu, moim samochodem... :D Pzdr Jestem zawsze chętna do łączenia sił :D Savannah napisał(a):a znacie strone gdzie sa podane wystawy we Włoszech? ale te krajówki, bo miedzynarodowe to znam :) postanowiłam wybrac sie do włoch z gromadka sh :) marzę o wyprawie do Włoch! I jak zwykle łaknę towarzystwa... :roll: Quote
Savannah Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Fuka napisał(a):Savannah napisał(a): Ja szukam ekipy na jakąs wystawe po kwietniu, moim samochodem... :D Pzdr Jestem zawsze chętna do łączenia sił :D Savannah napisał(a):a znacie strone gdzie sa podane wystawy we Włoszech? ale te krajówki, bo miedzynarodowe to znam :) postanowiłam wybrac sie do włoch z gromadka sh :) marzę o wyprawie do Włoch! I jak zwykle łaknę towarzystwa... :roll: oczywiście nie ma sprawy :wink: Wrocław jest w koncu po drodze :wink: Quote
Savannah Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Elitesse napisał(a):ale o championat wloch trudno :( to prawda, choc zawsze moze sie udac :) a przyokazji wakacje we Włoszech :) Quote
Elitesse Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 ale dlugie by musialy byc te wakacje :) :) :) 6 wystaw zaliczyc i na kazdej wygrac... ja o francji mysle bo tam miedzynarodowka co chwila Quote
Savannah Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Elitesse napisał(a):ale dlugie by musialy byc te wakacje :) :) :) 6 wystaw zaliczyc i na kazdej wygrac... ja o francji mysle bo tam miedzynarodowka co chwila hmm Elitesse czemu nie? byłabyś chętna? możemy się wybrac :) tylko słyszałam od znajomych z Francji że "judges very political" :-? :wink: Quote
blaira Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 tak sie zastanawiam.... czy ktos z was bedzie jechal w 2006 gdzies na wystawe miedzynarodowa do niemiec? Quote
an3czka Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Blaira my sie mamy zamiar wybrac. jeszcze nic dokladnie nie wiem, ale z pewnoscia cos zaliczymy :lol: Quote
Zeliika Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 W Dortmundzie dostalam ulotki z wystaw miedzynarodowych w Niemczech na pierwsza polowe roku 2006, z rozpiskami sedziow. Dajcie znac, co Was interesuje, to jutro napisze - ulotki mam w domu, a Internet w pracy ;) Quote
Savannah Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 [quote name='Fuka']bo polityka jest bardzo wazna :-? Fuka czemu jak pisze do Ciebie na gg nie odpowiadasz? :cry: Quote
Anabelle Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Zeliika napisała: W Dortmundzie dostalam ulotki z wystaw miedzynarodowych w Niemczech na pierwsza polowe roku 2006, z rozpiskami sedziow. Dajcie znac, co Was interesuje, to jutro napisze - ulotki mam w domu, a Internet w pracy Mnie interesuje Berlin :D I kto sedziuje spaniele- angielskie i amerykańskie??? Z góry dziekuje :D Quote
Zeliika Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Berlin - to co pamietam: pierwszy termin 30/01/06, drugi - 20/02/06 - za pierwszego psa odpowiednio do terminu 45 i 50 euro. Sedziego podam Ci jutro. Quote
blaira Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 a masz mozliwosc zeskanowania tych ulotek? ja chetnie bym sie dowiedziala o sedziow a propo staffikow. Co do wyjazdow do niemiec pytam sie bo mysle o tym zeby chociaz na jedna pojechac, poza tym myslalam ze moglabym sie z kims zabrac(oczywiscie koszty podrozy). Cholera kazdy post na 'wystawach" moj podobny.... w sensie prawko jest ale brak auta :-? nie wiem czy sie smiac czy plakac :lol: Quote
blaira Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 a ja mam pytanko zwiazane z oplatami, jak wplacacie? zlotowek nie przyjmuja, a z banku jak sie wysyla to biora sobie prowizje 70 zl :-? Quote
karenina Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Blaira, ja wpłacałam bankiem teraz za rostock równowartosc 110 euro. Opłata za przelew wyniosła ok 20 zł. Podobno wysokosc opłaty zalezy od tego w jakim formacie jest podane konto bankowe IBAN czy ze swift. Nie pamietam tylko która jest ta tańsza, ale postaram sie sprawdzic. Quote
blaira Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Ja sie dowiedzialam ze w BPH wlasnie jest 70 zl nie wazne za jaka kwote sie tobi przelew...wiem ze oni korzystaja z wester union. A przez mBank to nie ma co marzyc o przelewie za granice :-? Quote
karenina Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Ja mam konto w millenium, u nich zalezne jest od kwoty, ale róznice sa groszowe, teraz sprawdziłam to te 110 euro było 19.50 dokładnie a za 150 euro 20.50 . Jesli zgłaszasz tylko jednego psa, to w twoim przypadku lepiej płacic na miejscu ( oficjalnie +10 euro), ja zgłaszam zazwyczaj 4 psy, wiec nijak mi sie nie kalkuluje opłata na miejscu . Quote
blaira Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 to teraz moje pytanie czy z poczty mozna wysylac przelwe w Euro? czy ktos to praktykowal i wie jaka bylaby mniej wiecej cena przelewu? Quote
christoph Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Zeliika napisał(a):W Dortmundzie dostalam ulotki z wystaw miedzynarodowych w Niemczech na pierwsza polowe roku 2006, z rozpiskami sedziow. Dajcie znac, co Was interesuje, to jutro napisze - ulotki mam w domu, a Internet w pracy ;) Mnie akurat interesuje Gr.V, zwłaszcza Akity-sędziowie. To w takimrazie odezwij się... Quote
Zeliika Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 Anabelle napisał(a): Mnie interesuje Berlin :D I kto sedziuje spaniele- angielskie i amerykańskie??? Angielski cocker spaniel: Marie Louise Doppelreiter (A) Amerykanski cocker spaniel: Herbert Klemann (D) Quote
Recommended Posts