Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasia_i_Łukasz napisał(a):
Artik&Shapali napisał(a):
My się wybieramy z jednym psem, ale transportu jeszcze nie mamy.
Do zobaczonka.

Szkoda, że mieszkacie na drugim końcu Polski, bo chętnie byśmy Was zabrali :)

No właśnie to jest największy dla nas problem :( Napewno jade na wystawe na węgry do Tata. Wystawa ta odbywa się 29-30.10 , wynika z tego,że Nitra jest tydzień pózniej :( Musze sobie wszystko wykalkulować , czy opłaca mi się dwa razy w tygodniu przemierzać całą Polske :roll:

Posted

Czy ktoś mogłby mi to przetłumaczyć, to ze zgłoszenia do Nitry: "plemenna kniha a cislo zapisu" po niemiecku "zuchbuch + eintragungsnomer". Domyślam się, że chodzi o nr rodowodu, ale czy to wszystko??
Mam jeszcze jeden problem, wystawiam suczke w klasie baby i ona nie ma jeszcze gotowego rodowodu, czy wystarczy, że dołącze metryczkę??

Posted

Elitesse napisał(a):
K&Ł dokładnie tak czyli np PKR V-9876
w baby zupelnie wystarczy im ksero metryczki

Elitesse bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :D mam jeszcze jenak pytanie, czy wystarczy, że w miejscu gdzie powinnam podać PKR, chodzi mi o zgłoszenie suczki w klasie baby, zostawie wolne miejsce, czy raczej trzeba wpisać, że jest w przygotowaniu?? jeżeli tak trzeba wpisać to odrazu przyznaje się, że nie mam pojęcia jak to powinno brzmieć po niemiecku, czy angielsku :oops:
aha odnośnie drugiego psa to on jest maści SEZAM i nie mam pojęcia jak to przetlumaczyc na ang. bądź niem. ??

Posted

Elitesse napisał(a):
z mascia wam nie pomoge :( ale ani w Bratyslawie ani w Banskiej Bystricy przy zadnej rasie w katalogu nie bylo podanej masci

Elitesse jeszcze raz dzięki :D wpiszę w takim razie po polsku SEZAM i niech oni się tym martwią :lol: jesteś jedyną osobą, o której wiem, że już wysłała zgłoszenie, więc trochę Cię pomęczę :D będę zgłoszenie wysyłać faxem, a nastepnie chcę tam zadzwonić, żeby potwierdzić czy wszystko przeszło, czy uda mi się dogadać z nimi po polsku?? wiem, że Ty jedziesz na sobotnią klubówkę, czy ona jest w tym samym miejscu co międzynarodówka?? jedziecie tam dopiero w sobotę, czy decydujecie się na nocleg?? przepraszam, że jestem taka dociekliwa, ale my pierwszy raz jedziemy na wystawę za granię i chcielibyśmy tam się spotkać z jakimiś rodakami :oops:

Posted

z dogadaniem raczej nie powinno byc problemu :) ja ich caly czas zameczam meilami po polsku i jakos odpisuja wiec chyba rozumieja :)

klubowa - przynajmniej moja jest tam gdzie miedzynarodowka Agrokomplex sie to chyba zwie

i raczej jedziemy bez noclegu - chyba ze osoba ktora sie chce z nami zabrac bedzie chciala nocowac to my tez :) jest to napewno bardziej wygodne i dla psow i dla ludzi

Posted

Elitesse napisał(a):
a wystawy zagraniczne niewiele sie roznia od naszych wiec nie ma potrzeby sie stresowac ! :D

Elitesse dzięki za pocieszenie :lol: mam jednak nadzieję, że jakoś tam na siebie wpadniemy :wink: właśnie wróciłam z banku, przelew 60 EURO (otwarta + baby) kosztował mnie 30 zł i 10 EURO :( co to za UNIA :madgo:

Posted

Tak, lepiej jest płacic na wystawie?
Myśle, że dobrze jest jechać z noclegiem - zwłaszcza gdy jedzie się pierwszy raz. Przyjezdżacie dzień wcześniej, mozna sie rozejrzeć, zobaczyć ,gdzie dbywa sie wystawa itd. I rano, gdy trzeba się spieszyć dojazd na wystawę jest mniej stresujacy. Polecam :P

Posted

Elitesse napisał(a):

Okazało się, że niepotrzebnie narobiłam tyle zamieszania z tą metryczką, wczoraj podjechałam do związku i okazało się, że właśnie wczoraj przysłali rodowód Aszi, zupełnie jak na zamówienie :lol:

Posted

Kasia_i_Łukasz napisał(a):
Elitesse napisał(a):

Okazało się, że niepotrzebnie narobiłam tyle zamieszania z tą metryczką, wczoraj podjechałam do związku i okazało się, że właśnie wczoraj przysłali rodowód Aszi, zupełnie jak na zamówienie :lol:

hihi super !! :angel: ale dobrze ze pytalas na zapas - moze inni tez chcieli wiedziec :)

Posted

donya napisał(a):
Tak, lepiej jest płacic na wystawie?
Myśle, że dobrze jest jechać z noclegiem - zwłaszcza gdy jedzie się pierwszy raz. Przyjezdżacie dzień wcześniej, mozna sie rozejrzeć, zobaczyć ,gdzie dbywa sie wystawa itd. I rano, gdy trzeba się spieszyć dojazd na wystawę jest mniej stresujacy. Polecam :P

donya zgadzam się z Tobą, że lepiej pojechać dzień wcześniej i wszystko sobie sprawdzić, ale w naszym przypadku jest tak, że nie wiadomo czy moja druga połówka dostanie aż tyle dni wolnego :(
co do tych płatności, to może rzeczywiście lepiej jest zapłacić na miejscu, ale w przypadku jak się zgłasza tylko jednego psa, w naszym przypadku pomimo tych kosztów bankowych lepiej było zrealizować przelew, poza tym ja nie znoszę zostawiać wszystko na ostanią chwilę :lol:

Posted

Elitesse napisał(a):
z dogadaniem raczej nie powinno byc problemu :) ja ich caly czas zameczam meilami po polsku i jakos odpisuja wiec chyba rozumieja :)

klubowa - przynajmniej moja jest tam gdzie miedzynarodowka Agrokomplex sie to chyba zwie

i raczej jedziemy bez noclegu - chyba ze osoba ktora sie chce z nami zabrac bedzie chciala nocowac to my tez :) jest to napewno bardziej wygodne i dla psow i dla ludzi

Elitesse niestety nie udało mi się dogadać przez telefon z jakąś Panią z Nitry :( więc za Twoim przykładem wysłałam do nich maila, teraz pozostaje tylko czekać na odpowiedź :)