Mateo93 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 o kurde a ja właśnie miałem zmienić karmę psom.........dzięki bardzo za info!!! Quote
Mateo93 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 ......Jezu jakie te szczeniaki i ten kotek biedne!:placz: Tych wszystkich idiotów co produkują tą karmę powinni zamknąć w jakiejś klatce i dawać im jakieś świństwa.....najlepiej to co sami produkują!!!!! Quote
requiem. Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 ja mam tylko jedno pytanie, jaka karma jest teraz dobra dla NASZYCH pupili? :roll: royal canin - gajowe konserwanty pedigree - aaaaaaaaa! w ogole katastrofa! chappi i inne takie wioski - zdecydowanie nie! EUKANUBA - testuje na zwierzętach więc?? Oczywiście, nie popieam testowania karm na zwierzętach i innych takich, i najlepiej zeby sami na sobie to testowali niez wykorzystywali biedne psy! (:angryy:) bo ja takich okrucieńśtw wobec psów nie tgrawie, więc eukan odpada. No dobrze, ale czym zawinił royal? ja np. Kiedyś dawałam psu chappi a potem sie dowiedziałam że niezdrowe, ale moj pies nie miał potem zielonych włosów, ani goowienek brzydko wyglądających nie miał. Dawałam mu umiarkowanie, i jak zył to żyje. Teraz śmigam na royal canin, ktory weterynarz poleca mi gorąco, a mojemu psu baaaaaardzo smakuje. I jakoś nei widze skutkow ubocznych. Myśle że niekiedy ludzie sobie puszczają takie plotki, potem to sie robi głośniejsze, jest protest, i koniec karmy. Więc tak poewiem - czasem należy się zastanowić co się mowi i komu się to mówi. Oczywiście Teraz to nie podaje eukanuby bo zalezy mi na psach 'myszach doświadczalnych' ale czasami się zastanawiam ... naprawdę poważnie. Ważne jest to ża jakaś karma, choćby z 'złymi' konserwantwami smakuje naszym psom nawet jako smakołyk. I Czasami się zastanawiam skąd oni biorą takie materiały na internet ... no dobra niby to logiczne, ale pomyślcie, jest jakiś cień szansy że to nie prawda? oczywiście nie chodzi tu o eukan a ta wiadomość powinna jak naszybciej trafić do telewizji. Robią tą karmę dla zwierząt czy przeciwko? niech się zastanowią pozdrawiam - cocker Quote
Illusion Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Ja tym filmikiem jestem wstrząśnięta. Gdzieś czytałam, że nakręciła go kobieta z jakieś organizacji, która miała wykazać, jak Eukanuba testuje karmę na zwierzętach. Podobno była tam "pracownicą", a wszystko kręciła ukrytą kamerą, a druga wersja o której tylko słyszałam to taka, że filmik został nakręcony przez konkurencję i puszczony do sieci. Wielu z nas zadaje sobie pytanie, dlaczego mamy w to wierzyć, ale może warto też spytać, dlaczego by nie wierzyć? Ja mam mieszane odczucia, ale Eukanuby i tak nigdy nie kupowałam i kupować raczej nie zamierzam. Znajoma mówiła, że znalazła w sieci listę karm testowanych na zwierzętach i ponoć obok Eukanuby znajduje się również Hill's. Quote
Chefrenek Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Takich tematów jest już troszkę na dogo. Wystarczy użyć wyszukiwarki. Zamykam. Quote
AM Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Temat o testowaniu karm na zwierzętach już był. Ten wątek zamykam. mod Quote
Charly Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 wątek otwarty, więc trochę odświeżę Martyna Szulc "A prawda czasem okazuje się bolesna, jak w wypadku spółki Iams. Wyszło na jaw, że finansowała wiele badań przeprowadzanych na psach i kotach, które były barbarzyńskimi doświadczeniami, mającymi sprawdzić skuteczność karmy. I tak: aby ustalić wpływ diety na łamliwość kości, wycinano je lub łamano, a chcąc zbadać wpływ błonnika, otwierano zwierzętom brzuchy... Niektóre z tych eksperymentów zostały opisane przez dwie organizacje walczące w obronie praw zwierząt: amerykańską In Defense of Animals i brytyjską Un-caged. Aż trudno uwierzyć, że ci, którzy tak podkreślają wagę zdrowego żywienia psów, przyczyniają się do ich zagłady. W akcję bojkotującą działania Iams zaangażowała się też jedna z największych organizacji pozarządowych PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, czyli Ludzie na rzecz Etycznego Traktowania Zwierząt). Jej członek, który przez około 10 miesięcy w latach 2002–2003 przeprowadzał śledztwo w laboratorium Sinclair Research Center wynajętym przez spółkę, odkrył bolesną prawdę. Zwierzęta były przetrzymywane w okrutnych warunkach i małych klatkach. Panował w nich ścisk i nikt nie dbał o zmiany temperatury, a tymczasem nieznośny upadł w lecie, a mróz w zimie były przyczyną wielu zgonów. Psy padały z wycieńczenia i dusiły się z powodu zbyt dużych oparów amoniaku. PETA zgłosiła swoje odkrycie do amerykańskiego Departamentu Rolnictwa, a Sinclair Research Center zapłacił karę w wysokości 33 tysięcy dolarów. Na stronie PETY przedstawiającej działalność Iams opublikowano też film zarejestrowany ukrytą kamerą. Schroniska, lekarze weterynarii, sklepy z całego świata dołączały do akcji bojkotującej Iams. Wszelkie informacje można znaleźć na stronie http://www.iamscruelty.com/. Melitta Töller, koordynator do spraw medialnych PETY w Niemczech, poinformowała nas, że Iams nadal ma swoje laboratoria w Dayton w Ohio, gdzie około 700 psów i kotów wykorzystuje się do nieinwazyjnych badań odżywczych. Zapewniają, że zwierzęta mają godziwe warunki, ale nie zgodzili się, aby przedstawiciele PETY to sprawdzili." Quote
Recommended Posts