Magda Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Daga_i_Oskar napisał(a):Hihi u mnie na osiedlu tez się przyzwyczaili do "bezkucorkowego" Oskarcia i kiedyś jak mu zrobiłam taki tyci, tyci to wszyscy od razu, że z psa suczke robię :evil_lol: Wiesz co, coś w tym jest. Kiedy M miał kitkę to prawie zawsze uważano go za suczkę, a teraz cały czas za psa! Quote
Daga_i_Oskar Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 madziasto4 napisał(a):Zależy mi na widoczkach i na fotkach do rodzinnego albumu, pamiątkowych- Tamron 17-50 chyba spełni moje wymagania? Bo 17mm to jest szeroko czyli do krajobrazu w porządku, a taka standardowa ogniskowa to chyba około 35mm (dobrze mówię? ), a Tamron ma do 50mm, więc rodziców przy pomniku z odległości dwóch metrów ufocę tamronem chyba nie? A Sigma 70-300 służyłaby mi do ruchu, do zbliżeń, do makro... Tak, jak najbardziej ten tamron sprota Twoim oczekiwaniom :p Jest naprawde bardzo fajnym obiektywem, a jak cenowo stoi? Do krajobrazuz dalekiej odległości równiez będzie sie nadawała ta sigma. Jestem ciekawa jak sie sprawdza w fotografii makro - czy sa potrzebne do niej dodatkowe soczewki? Masz może gdzieś jakies zdjecia zrobione tym obiektywem w kat. makro? chetnie bym sobie zobaczyla :cool3: Sara_i_Aris napisał(a):Z Arisa się śmieją, ale my mamy to gdzieś i chodzimy z dumnie podniesioną główką :loveu: e tam nie wazne Sarus, byleby Tobie się podobał :loveu: ja czasem tesknie za kucoriem :roll: Quote
Daga_i_Oskar Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 Magda_Miki napisał(a):Wiesz co, coś w tym jest. Kiedy M miał kitkę to prawie zawsze uważano go za suczkę, a teraz cały czas za psa! U nas jest podobnie :cool3: Fakt, zdarzaja sie jeszcze osoby, które upewniaja się czy to pies, czy suka, ale zdecydowanie częściej słyszy sie od razu "popatrz jaki ładny piesek idzie" :lol: P.S a odległości jaka dzieli mnie od Was przeżałować nie mogę :placz: Quote
madziasto4 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Daga_i_Oskar napisał(a): Madziu, a co powiesz o tym tamronie (poza ceną, bo ama nie wiem jaka jest, ale domyślam sie, ze nie mała) Tamron SP AF70-200 mm F/2.8 - ach wydaje sie super :cool3: Co ja mogę powiedzieć- fajowy :multi: Tak samo jak cena:evil_lol: 2400. Ale światło i ogniskowe kuszą nie? Daga_i_Oskar napisał(a):Tak, jak najbardziej ten tamron sprota Twoim oczekiwaniom :p Jest naprawde bardzo fajnym obiektywem, a jak cenowo stoi? Do krajobrazuz dalekiej odległości równiez będzie sie nadawała ta sigma. Jestem ciekawa jak sie sprawdza w fotografii makro - czy sa potrzebne do niej dodatkowe soczewki? Masz może gdzieś jakies zdjecia zrobione tym obiektywem w kat. makro? chetnie bym sobie zobaczyla :cool3: On jest za około 1300 zł. A takie "normalne" fotki, bez zbliżeń, oddaleń (jak zwał tak zwał:evil_lol:) to na jakiej ogniskowej się robi? Wiesz, takie jak kompaktem, stoje 3 metry przed człowiekiem i chcę mu zrobić fotkę na pamiątkę:cool3: Sigmą 70-300 makro robi Gosia od Axelka (Gosiek). Gosia się przesniosła z galerią z dogo na inne forum. Jak chcesz to wyślę Ci na pw adres jej galeryjki (bo tu cenzura jest i gwiazdkuje:cool1:), tam fotki makro są na bieżąco. Ale nie wiemm czy Gosia nie używa właśnie soczewek albo jakiegoś konwertera makro. Ja być może skusiłabym się na konwerter Raynox dcr-250 - ponoć fajny do makro i jak sprawdzałam, to niedrogi. Quote
Magda Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Daga_i_Oskar napisał(a):U nas jest podobnie :cool3: Fakt, zdarzaja sie jeszcze osoby, które upewniaja się czy to pies, czy suka, ale zdecydowanie częściej słyszy sie od razu "popatrz jaki ładny piesek idzie" :lol: P.S a odległości jaka dzieli mnie od Was przeżałować nie mogę :placz: Noo... XXI wiek, a tu takie problemy. Musimy zrobić yorkowy zlocik. Fajnie by było powtórzyć coś takiego jak kiedyś:loveu: Muszę pomyśleć Quote
madziasto4 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Magda_Miki napisał(a):Noo... XXI wiek, a tu takie problemy. Musimy zrobić yorkowy zlocik. Fajnie by było powtórzyć coś takiego jak kiedyś:loveu: Muszę pomyśleć Co to ma znaczyć coś takiego jak kiedyś? To już kiedyś miał miejsce yorkowy zlocik? :razz: Quote
Daga_i_Oskar Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 madziasto4 napisał(a):Co ja mogę powiedzieć- fajowy :multi: Tak samo jak cena:evil_lol: 2400. Ale światło i ogniskowe kuszą nie? On jest za około 1300 zł. A takie "normalne" fotki, bez zbliżeń, oddaleń (jak zwał tak zwał:evil_lol:) to na jakiej ogniskowej się robi? Wiesz, takie jak kompaktem, stoje 3 metry przed człowiekiem i chcę mu zrobić fotkę na pamiątkę:cool3: Sigmą 70-300 makro robi Gosia od Axelka (Gosiek). Gosia się przesniosła z galerią z dogo na inne forum. Jak chcesz to wyślę Ci na pw adres jej galeryjki (bo tu cenzura jest i gwiazdkuje:cool1:), tam fotki makro są na bieżąco. Ale nie wiemm czy Gosia nie używa właśnie soczewek albo jakiegoś konwertera makro. Ja być może skusiłabym się na konwerter Raynox dcr-250 - ponoć fajny do makro i jak sprawdzałam, to niedrogi. Kurcze ten tamron jest rewelacyjny, ale cena :crazyeye: myslę, ze zaprzestane na ogladaniu go w internecie hihi Jeżeli chcesz robić zdjęcia ludziom to najwazniejsza sprawa jaka jest, aby nie uzywac zoomu!!! Przybliżanie bardzo zniekształca, zamiast iść na łatwizne i uzyc zoomu lepiej podejśc te kilka kroków do przodu i zrobić dobre zdjęcie ;) Dlatego wszytskie obiektywy portretowe sa stałoogniskowe i nie zniekształcaja postaci. Jezeli bedziesz chciała tamronem robic portretówki to ustaw na 50mm i jezeli chcesz duże rozmycia za postacia ustaw śiatło na 2.8 tak jak jest to możliwe w aparacie - zdjecie wyjdzie dobre wtedy, kiedy będzie odpowiednie oswietlenie. Zanim ja zdecydowałam sie do kupna tego, a nie innego obiektywu do porteru bardzo duzo przeslediłam na ten temat wiadomości, for itp ... Najlepsze sa od 70 - 105 mm jeżeli chodzi o portretówke. Dobra i tania jest tez 50mm ze światłem 1.8 chyba canona Gosi zdjęcia pamietam jak dzis, jak moge prosic na pw o linka do tamtego forum to sobie poogladam cudeńka Goski. Jak kiedys rozmawiałabys z nią to zapytaj sie z ciekawości czy używa jakiegos dodatkowego szkła do macro. Jeżeli chodzi o konwerter to zastanawiałam sie nad tym samym co podałas - ach ta zgodnosc :cool3: P.s Madziu gdzie planujesz iśc na studia? Magda_Miki napisał(a):Noo... XXI wiek, a tu takie problemy. Musimy zrobić yorkowy zlocik. Fajnie by było powtórzyć coś takiego jak kiedyś:loveu: Muszę pomyśleć Zlocik, zlocikiem wszytsko byłoby super, ale zawsze komuś ta odległośc nie bedzie pasowaała :placz: Nie d sie wyznaczyc srodka Polski zeby kazdy był zadowolony i usatysfakcjonowany, ale pomyslec można. Od razu mówie, ze jak bedzie to w wakacje to ja odpadam niestety ... Quote
Daga_i_Oskar Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 madziasto4 napisał(a):Co to ma znaczyć coś takiego jak kiedyś? To już kiedyś miał miejsce yorkowy zlocik? :razz: Tak, był organizowany w Lipinach / k. Poznania ;) Quote
Magda Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 madziasto4 napisał(a):Co to ma znaczyć coś takiego jak kiedyś? To już kiedyś miał miejsce yorkowy zlocik? :razz: No pewnie! Są nawet zdjęcia. Poszukaj na yorkach - w spisie tematów powinien też być o ile dobrze pamiętam:p Daga_i_Oskar napisał(a): Zlocik, zlocikiem wszytsko byłoby super, ale zawsze komuś ta odległośc nie bedzie pasowaała :placz: Nie d sie wyznaczyc srodka Polski zeby kazdy był zadowolony i usatysfakcjonowany, ale pomyslec można. Od razu mówie, ze jak bedzie to w wakacje to ja odpadam niestety ... Pomyślimy;) Na razie od tego trzeba zacząć Quote
Daga_i_Oskar Posted March 13, 2008 Author Posted March 13, 2008 Magda_Miki napisał(a): Pomyślimy;) Na razie od tego trzeba zacząć No superby było, ach poznać Was i Wasze psiaki :loveu: ... nie ja już nic wiecej nie pisze, bo nic z tych planów nie wyjdzie ... Ja już ładnie mówię Wam dobranoc, smigam do łózia, jutro uczelnia czeka, a potem relaksujący wieczór w miłym towarzystwie :cool3: Quote
madziasto4 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Daga_i_Oskar napisał(a):Kurcze ten tamron jest rewelacyjny, ale cena :crazyeye: myslę, ze zaprzestane na ogladaniu go w internecie hihi Jeżeli chcesz robić zdjęcia ludziom to najwazniejsza sprawa jaka jest, aby nie uzywac zoomu!!! Przybliżanie bardzo zniekształca, zamiast iść na łatwizne i uzyc zoomu lepiej podejśc te kilka kroków do przodu i zrobić dobre zdjęcie ;) Dlatego wszytskie obiektywy portretowe sa stałoogniskowe i nie zniekształcaja postaci. Jezeli bedziesz chciała tamronem robic portretówki to ustaw na 50mm i jezeli chcesz duże rozmycia za postacia ustaw śiatło na 2.8 tak jak jest to możliwe w aparacie - zdjecie wyjdzie dobre wtedy, kiedy będzie odpowiednie oswietlenie. Zanim ja zdecydowałam sie do kupna tego, a nie innego obiektywu do porteru bardzo duzo przeslediłam na ten temat wiadomości, for itp ... Najlepsze sa od 70 - 105 mm jeżeli chodzi o portretówke. Dobra i tania jest tez 50mm ze światłem 1.8 chyba canona Gosi zdjęcia pamietam jak dzis, jak moge prosic na pw o linka do tamtego forum to sobie poogladam cudeńka Goski. Jak kiedys rozmawiałabys z nią to zapytaj sie z ciekawości czy używa jakiegos dodatkowego szkła do macro. Jeżeli chodzi o konwerter to zastanawiałam sie nad tym samym co podałas - ach ta zgodnosc :cool3: P.s Madziu gdzie planujesz iśc na studia? Mnie chodzi o takie zdjęcia jak na przykład Twoje z Paryża- z bliskiej odległości, pamiątkowe, z życia wzięte, nie jakieś artystyczne portrety, bo to mnie nie kręci :hmmmm: Żeby wiesz, nie wyszło tak, że chcę zrobić z odległości 2-3 metrów fotkę komuś, a tu samo ucho widzę w kadrze, albo człeka oddalonego strasznie. Nie wiem, mam takie różne obawy i pytania, bo nigdy nie miałam w ręku lustrzanki, obiektywu do niej, i nie wiem jak taki obiektyw widzi, czy oddala, czy przybliża, czy jeszcze coś innego. Wiem, że to zależy od ogniskowych, ale muszę się upewnić czy mój wybór obiektywów jest dobry i czy się będą one nadawać do zdjęć, które chcę nimi robić. Właśnie, ten obiektyw mi polecano też: CANON EF 50 f/1.8 II :loveu: Stały, jasny, dobry i tani :cool3: 370 zł tylko. Może kiedyś. Zaraz Ci wyślę linka do galerii. Ale czy mi się wydaje czy Ty byłaś już na psiej kości? :hmmmm: Wydaje mi się, że mi tam kiedyś śmiegnęłaś na yorkach :hmmmm: Zapytam Gosi czy ma tego Raynoxa albo soczewki. Studia...Była w planach romanistyka, turystyka i masa innych kierunków, ale stanęło na architekturze krajobrazu. Quote
Anusia & Alutka Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 http://images27.fotosik.pl/165/e7b795eb7b723357.jpg :roflt: Aga76 napisał(a):Jakie fajne zwisające coś :evil_lol: Wieeedzialam ze Ci sie spodoba! Mialam pytac czy Ci czegos nie przypomina, no i jak jego zdrowie? :evil_lol: Magda_Miki napisał(a):Hej! Sezon na letnie fryzurki rozpoczęty?:cool3: My czekamy na ciepełko, bo boje się, że jeszcze śnieg na święta spadnie:cool1: Tez czekamy... Sara_i_Aris napisał(a):Z Arisa się śmieją, ale my mamy to gdzieś i chodzimy z dumnie podniesioną główką :loveu: Biedny Arisek :calus: Magda_Miki napisał(a):Noo... XXI wiek, a tu takie problemy. Musimy zrobić yorkowy zlocik. Fajnie by było powtórzyć coś takiego jak kiedyś:loveu: Muszę pomyśleć Mowilam kurde Poznan :cool1: Branoc Dagus i Oskarito :loveu: Quote
Aga76 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Anusia & Alutka napisał(a): Wieeedzialam ze Ci sie spodoba! Mialam pytac czy Ci czegos nie przypomina, no i jak jego zdrowie? :evil_lol: Ano :loveu: ooo zwis, znaczy się zwisająco oj hihihi Quote
Anusia & Alutka Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Aga76 napisał(a):Ano :loveu: ooo zwis, znaczy się zwisająco oj hihihi Ojej niedobdzie hihi Quote
Anusia & Alutka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Bry wieczor Daga i Mister Juglans :evil_lol: Quote
Kasia_zg Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Cześć Daguś :) Pozdrawiamy i buziale przesyłamy:loveu: Quote
Anusia & Alutka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Dagus, rozwalilas mnie. Ty wiesz czym i dzie :evil_lol: Quote
bigos Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 U la, la! jak nas tu dawno nie było:oops:Witamy Oskarka i Dagę:loveu: Quote
Kasia Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ojej, nas też tu dawno nie było...pseplasamy :oops: Ale wszystko wszyściutko nadrobione, przeczytane i obejrzane :loveu: Pozdrawiamy Ciebie i Oskarka!!!! Quote
Daga_i_Oskar Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Cześć dziewczynki :loveu: Korzystając z okazji chciałam Wam złozyć życzenia z okazji zbliżających sie Świąt Wielkiej Nocy :p Z Świątecznego korzystam zwyczaju, By przesłać życzeń tyle ile kwiecia w maju I życzyć Wam naprawdę z całą serdecznością By Święta napełniły Wam duszę radością. Czegóż jeszcze Wam życzę? Zdrowia i dostatku! Szóstki w totka, ogromnego spadku! Siedmiomilowych butów i czapki niewidki, Spełniającej zyczenia małej złotej rybki. Kury ze złotym jaje, lampy Alladyna, Sezamu Ali Baby i szczodrego dźina. Niebieskich koralików, zwierciadeł magicznych, Dywanów latających i talentów licznych Samych miłych perspektyw, uwag błyskotliwych Wielu ludzi przyjaznych niewielu "życzliwych". Masy sukcesów małych, wielkich, gigantycznych Poklasków i uznania i awansów licznych. Rejsu dookoła świata, gdzieś w nieznane wypraw, Ekscytujących doznań, smaku nowych przypraw. Do tego wiele zdrowia, kondycji, miłości, Dużo radości z życia i wiecznej młodości! Wesołego Alleluja! życzy Dagusia z Oskarkiem :] Quote
Recommended Posts