madzia20sosnowiec Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Teklunia napisał(a):rany, Magda :crazyeye: na tych zdjeciach sa IDENTYCZNI!!! niesamowite:-o powiem wiecej, dzisiaj nawet gajka miała takie zdjecie za drzewem jak tenek, tylko musiałam wykasowac, bo mi sie pamiec skonczyła :oops: a identycznie wyszli :cool3: dobranoooooooooooooooooooooooooooc:buzi: Quote
an3czka Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 [quote name='Teklunia']taaa... to jest psi tajny agent :lol: To ja chcę więcej zdjęć tego Tajniaka...:evil_lol: Quote
Gosiek Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 cześć Kasiulka :p Tenuś przeszczęśliwy na spacerkach - jak mu tam u Mamy? Nie teskni za Tobą? Quote
Teklunia Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 czesc dziewczynki moje drogie :D Gosiek napisał(a):cześć Kasiulka :p Tenuś przeszczęśliwy na spacerkach - jak mu tam u Mamy? Nie teskni za Tobą?Gosiu, Tenek pewnie troche teskni, dziwilabym sie gdyby bylo inaczej, ale nie jakos strasznie chyba... Mame znal dobrze zawsze i spedzal z nia sporo czasu, jej dom tez zna. Piotrek zadnego ataku nie mial odkad Ten sie wyprowadzil, wiec utwierdzamy sie w przekonaniu, ze to niestety pies :( Zawsze potepialam ludzi, ktorzy oddaja swoje zwierzaki tlumaczac sie alergia (czy czymkolwiek innym), ale teraz nie bede juz taka szybka w osadach, bo wiem ze czasem NAPRAWDE nie ma wyjscia. W moim przypadku trzeba wybrac Ten czy TZ. I dla mnie wybor jest oczywisty... I nie dla tego, ze Ten to pies i jest mniej wazny, ale dlatego ze gdybym miala wybor: Piotr i ktokolwiek lub cokolwiek innego na swiecie, to wybralabym jego... Quote
AlKil Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Współczuję Ci, że stanęłaś przed takim wyborem... Ja mam alergię na koty i nasz Lakuś też powędrował do mojej mamy... Quote
Gosiek Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Teklunia napisał(a): gdybym miala wybor: Piotr i ktokolwiek lub cokolwiek innego na swiecie, to wybralabym jego... Kasiu - doskonale Cie rozumiem.... innego wyboru być nie może:loveu: Bywają przeróżne sytuacje w życiu a mąż jest zawsze w takich wyborach wygrany...... przynajmneij tak być powinno więc Kasiu zgadzam sie w 100% z takim wyborem :multi: Quote
Teklunia Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 Gosiek napisał(a):Kasiu - doskonale Cie rozumiem.... innego wyboru być nie może:loveu: Bywają przeróżne sytuacje w życiu a mąż jest zawsze w takich wyborach wygrany...... przynajmneij tak być powinno więc Kasiu zgadzam sie w 100% z takim wyborem :multi:dopoki nie mam dzieci tak wlasnie jest... Quote
Teklunia Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 mam jeszcze troche lesnego Tenka :) czasem tez sobie biegam... Quote
madzia20sosnowiec Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 no no no jaki piekny kudłaty skoczek:loveu: ps.kasia ja bym wybrała psa :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: tylko nie mow mojemu piotrusiowi:eviltong: Quote
PIKA Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Teklunia napisał(a): Zawsze potepialam ludzi, ktorzy oddaja swoje zwierzaki tlumaczac sie alergia (czy czymkolwiek innym), ale teraz nie bede juz taka szybka w osadach, bo wiem ze czasem NAPRAWDE nie ma wyjscia. W moim przypadku trzeba wybrac Ten czy TZ. I dla mnie wybor jest oczywisty... I nie dla tego, ze Ten to pies i jest mniej wazny, ale dlatego ze gdybym miala wybor: Piotr i ktokolwiek lub cokolwiek innego na swiecie, to wybralabym jego... Kasiu nie przejmuj sie i ciesz się, ze mialas komu zaufanemu psa oddac :loveu: Najgorsza tragedia jak pies trafia do schroniska :shake: a niestety dla 90% psow oddanych do schronu to ta alergia to byla tylko wymowka :shake: Quote
an3czka Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [quote name='Teklunia']mam jeszcze troche lesnego Tenka :) Tu jakby leci:lol: Quote
panienkabubu Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 No Kasia jak Ty to robisz, ze on Ci tak skakac chce :( Jakbys moje bydle zobaczyła, to on nawet nie szaleje, tylko wiecznie truchta........................... :roll: Quote
mmbbaj Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 :crazyeye: oj Kasiu...człowiekowi się wydaje, że jest prawie na bieżąco ;) , a tu takie wieści, że mnie zatkało :roll: Musiałam u ciebie wrócić aż do 27.04, żeby się dowiedzieć o co chodzi z tym oddaniem Tena :-( Bardzo przykre, ale faktycznie dobrze, że mama się zgodziła i kocha Tenusia...Mam nadzieję, że TZ już czuje się dobrze? To jest okropne, że istnieje coś takiego jak alergia na zwierzaki :diabloti: Ciekawe czy istnieje też alergia na drugiego człowieka :cool3: No proszę, wieści prawie sprzed miesiąca, a ja się tak dzisiaj przejęłam...:-( Quote
Teklunia Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 dzien dobry :) [quote name='PIKA']Kasiu nie przejmuj sie i ciesz się, ze mialas komu zaufanemu psa oddac :loveu: Najgorsza tragedia jak pies trafia do schroniska :shake: a niestety dla 90% psow oddanych do schronu to ta alergia to byla tylko wymowka :shake: [quote name='mmbbaj']:crazyeye: oj Kasiu...człowiekowi się wydaje, że jest prawie na bieżąco ;) , a tu takie wieści, że mnie zatkało :roll: Musiałam u ciebie wrócić aż do 27.04, żeby się dowiedzieć o co chodzi z tym oddaniem Tena :-( Bardzo przykre, ale faktycznie dobrze, że mama się zgodziła i kocha Tenusia...Mam nadzieję, że TZ już czuje się dobrze? To jest okropne, że istnieje coś takiego jak alergia na zwierzaki :diabloti: Ciekawe czy istnieje też alergia na drugiego człowieka :cool3: No proszę, wieści prawie sprzed miesiąca, a ja się tak dzisiaj przejęłam...:-(dziekuje, dziewczynki moje kochane :) dziekuje ze mnie pocieszacie i nie potepiacie :buzi: [quote name='madzia18sosnowiec'] ps.kasia ja bym wybrała psa :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: tylko nie mow mojemu piotrusiowi:eviltong:widocznie nie trafilas jeszcze na odpowiedniego Piotra :) [quote name='panienkabubu']No Kasia jak Ty to robisz, ze on Ci tak skakac chce :( Jakbys moje bydle zobaczyła, to on nawet nie szaleje, tylko wiecznie truchta........................... :roll:jak bym byla taaaak wielka jak Ben, tez by mi sie skakac nie chcialo ;) [quote name='an3czka']Tu jakby leci:lol:bo to Pies-Pegaz ;) Quote
Alicja Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:a Ozzy to albo by przeszedł pod spodem albo by próbował obejść , no chyba że z drugiej strony ktoś miałby pętko kabanosów :evil_lol: Quote
Teklunia Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:a Ozzy to albo by przeszedł pod spodem albo by próbował obejść , no chyba że z drugiej strony ktoś miałby pętko kabanosów :evil_lol: Ten skacze jak maly zrebak, ale zauwazylam cos dziwnego... jest kilka takich rzeczy, ktore wzbudzaja jego agresje. Np. obejmowanie go od tylu, przechodzenie przez ulice i wlasnie skakanie. Robi sie wtedy poddenerwowan i probuje sie jakos "wyzyc". Np łapie za smycz albo skacze na mnie i podszczypuje. Zastanawiam sie, czy nie jest to zwiazane z jego przeszloscia? Ze byl za cos podobnego bity czy karany czy cos takiego... Quote
madzia20sosnowiec Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Teklunia napisał(a):Ten skacze jak maly zrebak, ale zauwazylam cos dziwnego... jest kilka takich rzeczy, ktore wzbudzaja jego agresje. Np. obejmowanie go od tylu, przechodzenie przez ulice i wlasnie skakanie. Robi sie wtedy poddenerwowan i probuje sie jakos "wyzyc". Np łapie za smycz albo skacze na mnie i podszczypuje. Zastanawiam sie, czy nie jest to zwiazane z jego przeszloscia? Ze byl za cos podobnego bity czy karany czy cos takiego... bardzo mozliwe moja gaja pomimo fakty ze ciagle jej mało pieszczot i wogóle, to jednak mamy wrazenie z piotrkiem, ze gaja boi sie np. szlalec przy nas, bawic sie tak naprawde naprawde ( np. nie bawi sie butami, nie gryzie tapet ani nic z takich rezczy co normalny pies robi) bo sie boi ze zostanie ukarana albo co gorsze oddana...ehhh, uroki schroniskowego psa :roll: :loveu: Quote
malawaszka Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 madzia18sosnowiec napisał(a):np. nie bawi sie butami, nie gryzie tapet ani nic z takich rezczy co normalny pies robi Madziu - normalne psy tego nie robią :lol: :lol: :lol: to robią tylko niektóre szczeniaki jak wymieniają ząbki :cool1: Quote
PIKA Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Kasiu prawda jest taka, ze ja cie nie potępiam, tylko dlatego, ze Cie znam, można by powiedzieć i wiem że nie oddalas Tena dlatego, ze Ci się znudził, lub sobie z nim nie dawałas rady. Co do osób “obcych” jestem w takich osądach ostrożna, bo niestety dla wiekszości “alergia” to wymowka :shake: [quote name='madzia18sosnowiec'] np. nie bawi sie butami, nie gryzie tapet ani nic z takich rezczy co normalny pies robi) :crazyeye: jennyyyyyy jak to dobrze, ze ja mam nienormalnego psa :evil_lol: Quote
Teklunia Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 [quote name='PIKA']Kasiu prawda jest taka, ze ja cie nie potępiam, tylko dlatego, ze Cie znam, można by powiedzieć i wiem że nie oddalas Tena dlatego, ze Ci się znudził, lub sobie z nim nie dawałas rady. Co do osób “obcych” jestem w takich osądach ostrożna, bo niestety dla wiekszości “alergia” to wymowka :shake: oj Pika, w zyciu bym nie oddala psa, gdybym nie byla absolutnie zmuszona... ale tak jak mowilam - w tym wypadku (Piotr kntra reszta swiata) wybor byl dla mnie oczywisty... gdyby chodzilo o kogos ze znajomych, dalszej rodziny (a nawet czesto z tej blizszej :oops:), to byloby zupelnie inaczej. a ze alergia nejczesciej jest wymowka - doskonale o tym wiem :angryy: sama znam pare ,ktore oddaly swoje psy dlatego ze "dziecko ma alergie". ale nikt tego nie diagnozowal, nie probowal leczyc ani nic :shake: Quote
Teklunia Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 to teraz na poprawe humoru troche psa :) Quote
madzia20sosnowiec Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 malawaszka napisał(a):Madziu - normalne psy tego nie robią :lol: :lol: :lol: to robią tylko niektóre szczeniaki jak wymieniają ząbki :cool1: PIKA napisał(a)::crazyeye: jennyyyyyy jak to dobrze, ze ja mam nienormalnego psa :evil_lol: aaaaaaaaaaa tam juz sie czepiacie mnie baby :eviltong: wiecie o co mi chodzi :eviltong: Quote
Gosiek Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 ach jaki puchaty ogonek :loveu: Tenusiowi bardzo pyszczkowo w leśnych klimatach :p Quote
anetta Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 :loveu::loveu::loveu::loveu: TAk sie zastanawiam :lol: Wysylalas juz jakis foty z domku na paluchowa stronke? Moze teraz jest ten odpowiedni momen..?:cool3: Quote
Recommended Posts