Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Teklunia napisał(a):
rany, Magda :crazyeye: na tych zdjeciach sa IDENTYCZNI!!! niesamowite:-o

powiem wiecej, dzisiaj nawet gajka miała takie zdjecie za drzewem jak tenek, tylko musiałam wykasowac, bo mi sie pamiec skonczyła :oops: a identycznie wyszli :cool3:

dobranoooooooooooooooooooooooooooc:buzi:

• Replies 7.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czesc dziewczynki moje drogie :D

Gosiek napisał(a):
cześć Kasiulka :p

Tenuś przeszczęśliwy na spacerkach - jak mu tam u Mamy? Nie teskni za Tobą?
Gosiu, Tenek pewnie troche teskni, dziwilabym sie gdyby bylo inaczej, ale nie jakos strasznie chyba... Mame znal dobrze zawsze i spedzal z nia sporo czasu, jej dom tez zna.

Piotrek zadnego ataku nie mial odkad Ten sie wyprowadzil, wiec utwierdzamy sie w przekonaniu, ze to niestety pies :(

Zawsze potepialam ludzi, ktorzy oddaja swoje zwierzaki tlumaczac sie alergia (czy czymkolwiek innym), ale teraz nie bede juz taka szybka w osadach, bo wiem ze czasem NAPRAWDE nie ma wyjscia. W moim przypadku trzeba wybrac Ten czy TZ. I dla mnie wybor jest oczywisty... I nie dla tego, ze Ten to pies i jest mniej wazny, ale dlatego ze gdybym miala wybor: Piotr i ktokolwiek lub cokolwiek innego na swiecie, to wybralabym jego...

Posted

Teklunia napisał(a):

gdybym miala wybor: Piotr i ktokolwiek lub cokolwiek innego na swiecie, to wybralabym jego...
Kasiu - doskonale Cie rozumiem.... innego wyboru być nie może:loveu:
Bywają przeróżne sytuacje w życiu a mąż jest zawsze w takich wyborach wygrany...... przynajmneij tak być powinno więc Kasiu zgadzam sie w 100% z takim wyborem :multi:

Posted

Gosiek napisał(a):
Kasiu - doskonale Cie rozumiem.... innego wyboru być nie może:loveu:
Bywają przeróżne sytuacje w życiu a mąż jest zawsze w takich wyborach wygrany...... przynajmneij tak być powinno więc Kasiu zgadzam sie w 100% z takim wyborem :multi:
dopoki nie mam dzieci tak wlasnie jest...

Posted

Teklunia napisał(a):

Zawsze potepialam ludzi, ktorzy oddaja swoje zwierzaki tlumaczac sie alergia (czy czymkolwiek innym), ale teraz nie bede juz taka szybka w osadach, bo wiem ze czasem NAPRAWDE nie ma wyjscia. W moim przypadku trzeba wybrac Ten czy TZ. I dla mnie wybor jest oczywisty... I nie dla tego, ze Ten to pies i jest mniej wazny, ale dlatego ze gdybym miala wybor: Piotr i ktokolwiek lub cokolwiek innego na swiecie, to wybralabym jego...

Kasiu nie przejmuj sie i ciesz się, ze mialas komu zaufanemu psa oddac :loveu:
Najgorsza tragedia jak pies trafia do schroniska :shake: a niestety dla 90% psow oddanych do schronu to ta alergia to byla tylko wymowka :shake:

Posted

:crazyeye: oj Kasiu...człowiekowi się wydaje, że jest prawie na bieżąco ;) , a tu takie wieści, że mnie zatkało :roll: Musiałam u ciebie wrócić aż do 27.04, żeby się dowiedzieć o co chodzi z tym oddaniem Tena :-( Bardzo przykre, ale faktycznie dobrze, że mama się zgodziła i kocha Tenusia...Mam nadzieję, że TZ już czuje się dobrze? To jest okropne, że istnieje coś takiego jak alergia na zwierzaki :diabloti: Ciekawe czy istnieje też alergia na drugiego człowieka :cool3:
No proszę, wieści prawie sprzed miesiąca, a ja się tak dzisiaj przejęłam...:-(

Posted

dzien dobry :)

[quote name='PIKA']Kasiu nie przejmuj sie i ciesz się, ze mialas komu zaufanemu psa oddac :loveu:
Najgorsza tragedia jak pies trafia do schroniska :shake: a niestety dla 90% psow oddanych do schronu to ta alergia to byla tylko wymowka :shake:
[quote name='mmbbaj']:crazyeye: oj Kasiu...człowiekowi się wydaje, że jest prawie na bieżąco ;) , a tu takie wieści, że mnie zatkało :roll: Musiałam u ciebie wrócić aż do 27.04, żeby się dowiedzieć o co chodzi z tym oddaniem Tena :-( Bardzo przykre, ale faktycznie dobrze, że mama się zgodziła i kocha Tenusia...Mam nadzieję, że TZ już czuje się dobrze? To jest okropne, że istnieje coś takiego jak alergia na zwierzaki :diabloti: Ciekawe czy istnieje też alergia na drugiego człowieka :cool3:
No proszę, wieści prawie sprzed miesiąca, a ja się tak dzisiaj przejęłam...:-(dziekuje, dziewczynki moje kochane :) dziekuje ze mnie pocieszacie i nie potepiacie :buzi:

[quote name='madzia18sosnowiec']
ps.kasia ja bym wybrała psa :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: tylko nie mow mojemu piotrusiowi:eviltong:widocznie nie trafilas jeszcze na odpowiedniego Piotra :)

[quote name='panienkabubu']No Kasia jak Ty to robisz, ze on Ci tak skakac chce :(
Jakbys moje bydle zobaczyła, to on nawet nie szaleje, tylko wiecznie truchta........................... :roll:jak bym byla taaaak wielka jak Ben, tez by mi sie skakac nie chcialo ;)

[quote name='an3czka']Tu jakby leci:lol:bo to Pies-Pegaz ;)

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:a Ozzy to albo by przeszedł pod spodem albo by próbował obejść , no chyba że z drugiej strony ktoś miałby pętko kabanosów :evil_lol:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:a Ozzy to albo by przeszedł pod spodem albo by próbował obejść , no chyba że z drugiej strony ktoś miałby pętko kabanosów :evil_lol:

Ten skacze jak maly zrebak, ale zauwazylam cos dziwnego... jest kilka takich rzeczy, ktore wzbudzaja jego agresje. Np. obejmowanie go od tylu, przechodzenie przez ulice i wlasnie skakanie. Robi sie wtedy poddenerwowan i probuje sie jakos "wyzyc". Np łapie za smycz albo skacze na mnie i podszczypuje. Zastanawiam sie, czy nie jest to zwiazane z jego przeszloscia? Ze byl za cos podobnego bity czy karany czy cos takiego...

Posted

Teklunia napisał(a):
Ten skacze jak maly zrebak, ale zauwazylam cos dziwnego... jest kilka takich rzeczy, ktore wzbudzaja jego agresje. Np. obejmowanie go od tylu, przechodzenie przez ulice i wlasnie skakanie. Robi sie wtedy poddenerwowan i probuje sie jakos "wyzyc". Np łapie za smycz albo skacze na mnie i podszczypuje. Zastanawiam sie, czy nie jest to zwiazane z jego przeszloscia? Ze byl za cos podobnego bity czy karany czy cos takiego...

bardzo mozliwe moja gaja pomimo fakty ze ciagle jej mało pieszczot i wogóle, to jednak mamy wrazenie z piotrkiem, ze gaja boi sie np. szlalec przy nas, bawic sie tak naprawde naprawde ( np. nie bawi sie butami, nie gryzie tapet ani nic z takich rezczy co normalny pies robi) bo sie boi ze zostanie ukarana albo co gorsze oddana...ehhh, uroki schroniskowego psa :roll: :loveu:

Posted

madzia18sosnowiec napisał(a):
np. nie bawi sie butami, nie gryzie tapet ani nic z takich rezczy co normalny pies robi

Madziu - normalne psy tego nie robią :lol: :lol: :lol: to robią tylko niektóre szczeniaki jak wymieniają ząbki :cool1:

Posted

Kasiu prawda jest taka, ze ja cie nie potępiam, tylko dlatego, ze Cie znam, można by powiedzieć i wiem że nie oddalas Tena dlatego, ze Ci się znudził, lub sobie z nim nie dawałas rady.
Co do osób “obcych” jestem w takich osądach ostrożna, bo niestety dla wiekszości “alergia” to wymowka :shake:

[quote name='madzia18sosnowiec'] np. nie bawi sie butami, nie gryzie tapet ani nic z takich rezczy co normalny pies robi)
:crazyeye: jennyyyyyy jak to dobrze, ze ja mam nienormalnego psa :evil_lol:

Posted

[quote name='PIKA']Kasiu prawda jest taka, ze ja cie nie potępiam, tylko dlatego, ze Cie znam, można by powiedzieć i wiem że nie oddalas Tena dlatego, ze Ci się znudził, lub sobie z nim nie dawałas rady.
Co do osób “obcych” jestem w takich osądach ostrożna, bo niestety dla wiekszości “alergia” to wymowka :shake:
oj Pika, w zyciu bym nie oddala psa, gdybym nie byla absolutnie zmuszona... ale tak jak mowilam - w tym wypadku (Piotr kntra reszta swiata) wybor byl dla mnie oczywisty... gdyby chodzilo o kogos ze znajomych, dalszej rodziny (a nawet czesto z tej blizszej :oops:), to byloby zupelnie inaczej.

a ze alergia nejczesciej jest wymowka - doskonale o tym wiem :angryy: sama znam pare ,ktore oddaly swoje psy dlatego ze "dziecko ma alergie". ale nikt tego nie diagnozowal, nie probowal leczyc ani nic :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
Madziu - normalne psy tego nie robią :lol: :lol: :lol: to robią tylko niektóre szczeniaki jak wymieniają ząbki :cool1:

PIKA napisał(a):
:crazyeye: jennyyyyyy jak to dobrze, ze ja mam nienormalnego psa :evil_lol:

aaaaaaaaaaa tam juz sie czepiacie mnie baby :eviltong: wiecie o co mi chodzi :eviltong:

Posted

:loveu::loveu::loveu::loveu:

TAk sie zastanawiam :lol: Wysylalas juz jakis foty z domku na paluchowa stronke? Moze teraz jest ten odpowiedni momen..?:cool3: