Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tekluniu, Kejcia z pewnością grzeje swoje Ja pod ciepłą kołderką :buzi:
bardzo podoba mi się ta fota jak siadzi na doopce :lol:

a Ten robi się cudnym lśniącym futrzakiem- na zimę jak znalazł... bedziesz miała się w co wtulać, oj będziesz. A łapeczka mi też skojarzyła się od razy z niedźwiadkiem polarnym hihi

Posted

Teklunia napisał(a):
moja pysia :)

jaki słodki pycholek :angel:

Tekluniu, fotki to wspaniała rzecz , ja często ogladam fotki mojego pieska Dagiego, którego dostałam od przyszego męża ...dzieścia lat temu.Zawsze mnie wzruszają...

Posted

Justa napisał(a):
A ja widziałam Tenka na żywo !!! :angel:

i na razie jestes jedyna osoba ktora go uwidziala :lol:

bo ja caly czas sie boje co to bedzie jak on sie np z takim Prestonkiem, czy nawet Bugajskim zobaczy :-?

Posted

Teklunia napisał(a):
Justa napisał(a):
A ja widziałam Tenka na żywo !!! :angel:

i na razie jestes jedyna osoba ktora go uwidziala :lol:

bo ja caly czas sie boje co to bedzie jak on sie np z takim Prestonkiem, czy nawet Bugajskim zobaczy :-?

:(
Trzebaby kiedyś próbę generalną zrobić...
Ale z drugiej strony ja się nie dziwię, że ka-ka niechętna, bo jakby się choopaki dopadły to mogłoby być nieciekawie :-?

Posted

zebralo mi sie na wspominki, wiec teraz bedzie Boss - ONek, ktory umarl w pazdzierniku zeszlego roku, po wspanialych wspolnych 14 latach...

Bosio i Keja na wspolnym poslanku:

Posted

Tekluniu jak miło znowu u Was go sci i podziwiac TENusia oraz jego rownie pięknych poprzedników.

Przykro mi z powodu Kejci, ale ja tez wierze, ze jest jej dobrze i ma rownie kochajacych wlascicieli, jakimi byliscie Wy :)
ONek Boss boski, cudie stojace uszka i ten przekochany pyszczek
TENus za to podbil serca wielu dgmaniakom - razem z Taba mozemy sledzic (dzieki Tobie) postepy w zmianie zewnetrzenej Tenusia. Zaledwie pare(nascie) dni go nie widzialam, a on wciaz sie zmienia, wciaz pieknieje :)

Calujemy i oby tak dalej :*

Posted

Tekluniu - widzę za msz wspaniałe wspomnienia o poprzednich psich przyjaciołach... nie wiem jak to jest tak wspominać bo Axio jest moim pierwszym psiulkiem ale wierzę że wspomnienia są piękne :P

a Tenek zarasta we wspaniałym tempie.... powiedz jak reaguje na inne psiaki? Czuje się zagrożony czy obojętnie przechodzi obok? Ciekawi mnie, jak reaguje na maluchy - wielkości yorasków.

Posted

Gosiek napisał(a):

a Tenek zarasta we wspaniałym tempie.... powiedz jak reaguje na inne psiaki? Czuje się zagrożony czy obojętnie przechodzi obok? Ciekawi mnie, jak reaguje na maluchy - wielkości yorasków.

no wlasnie z tym mamy problem, bo Ten przyszedl ze schroniska z duza dozą agresji w stosunku do innych psow :(
jak mijamy jakiegos psa na ulicy, Ten chcialby sie rzucic :(

bez problemow bawi sie tylko z suczkami sasiadow (malutkimi kundelkami), z ktorymi spedza bardzo duzo czasu i przyzwyczaił sie do nich.

co do malych psiakow, to jestem dobrej mysli, po tym jak zachowal sie przy malej Galci Justy :) co prawda nie zaprzyjaznili sie, Gala uciekala przed nim z piskiem, ale on wykazywal zdrowe odruchy i chcial sie bawic :)

niestety maly problemik jest w jego wielkosci i nieporadnosci - Ten zachowuje sie jak byczek Fernando - jest taka wielka fajtlapa i nie za bardzo zdaje sobie sprawe z tego ze jest taki duzy... Tego takie maluchy moga sie bac :lol:
ale to akurat jest chyba do opanowania :)

Posted

Teklunia napisał(a):
co do malych psiakow, to jestem dobrej mysli, po tym jak zachowal sie przy malej Galci Justy :) co prawda nie zaprzyjaznili sie, Gala uciekala przed nim z piskiem, ale on wykazywal zdrowe odruchy i chcial sie bawic :)
niestety maly problemik jest w jego wielkosci i nieporadnosci - Ten zachowuje sie jak byczek Fernando - jest taka wielka fajtlapa i nie za bardzo zdaje sobie sprawe z tego ze jest taki duzy... Tego takie maluchy moga sie bac :lol:
ale to akurat jest chyba do opanowania :)

Ja też jestem dobrej myśli :D Bardzo ładnie zachowywał się w stosunku do Galci :calus: a że ona jest histeryczka (z jednej strony sie nie dziwie, jak jest wielkości jego głowy :lol: :wink: ) to juz inna sprawa ;)
A i delikatności trzeba go nauczyć. Ale to przyjdzie z czasem.

A Galciak tez się nauczy i przyzwyczai i będziemy razem wymiatać na spacerkach 8)

Posted

co do malych psiakow, to jestem dobrej mysli, po tym jak zachowal sie przy malej Galci Justy co prawda nie zaprzyjaznili sie, Gala uciekala przed nim z piskiem, ale on wykazywal zdrowe odruchy i chcial sie bawic

A Galciak tez się nauczy i przyzwyczai i będziemy razem wymiatać na spacerkach

i tego Wam dziewczyny zyczę :D

Posted

oj, chetnie przyjechałabym , ale ... na razie to niemożliwe. :( Mozliwe ,że na wiosnę razem z drugą Alicją zawitamy do stolicy. :wink:

Wiesz, ja tez się bałam, jak Tuffi będzie zachowywał się przy Ozzym.Tuffi pamietał poprzedniego psa Ali Harleya , którego baaardzo lubił, aż tu nagle pojawił się Ozzy.Początkowo warczał na niego, kiedyś dziabnął w nos, ale teraz jest ok.To zasługa spokojnego Ozzulca.Mimo dysproporcji gabarytów i masy ciał a często chodzimy z Alicją i Ozzym na spacerki. :D

Posted

Maga100 napisał(a):
ja to jestem ciekawa, jakby przebiegło spotkanie Tena z Leonem.... :roll:

to łatwe do sprawdzenia...wystarczy umówic się na kolejny spacerek :wink: :D :D :D