Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obejrzałam cała galerię Tena - faktycznie miał chłopak szczęście. Co do wieku - mój Hamlet ma 3 lata a zachowuje się jak nie przymierzając - szczenię wiecznie rozbrykane.
Ten jest śliczny i prawdę mówiąc piszę to trochę egoistycznie - gdybyś mogła zajrzeć na moją stronkę i porównać go z Hamletem to może dojdziesz do wniosku, że to bracia (chyba przyrodni bo Hamlet młodszy i z Pomorza pochodzi).
Pozdrowienia i głaskanka dla Tena
:D

Posted

Bea, stasznie sie ciesz ze tu trafilas!!! :)
To wlasnie o tego potworka stoczylam taka zazarta walke z Paluchowa biurokracja ;) Ale nie moge narzekac, bo doswiadczenia przydaly sie na przyszlosc...

M10M - zaraz ide do Hamleta :)

Posted

W sobote postanowilam wykapac Tenka i o maly wlos nie zostalam zjedzona :-? Okazalo sie ze moje kochanie smiertelnie boi sie wody. Do tego stopnia, ze pokazal zabki. Nawet ciut wiecej niz tylko pokazal :(
Ale coz... co tu sie dziwic. Ja nie oczekuje, ze pies po takich przejsciach jak Ten bedzie mial psychike bez skazy i bedzie potrafil w odpowiedni sposob reagowac na wszystkie konfliktowe sytuacje i na stres. On juz kiedys zawiodl sie solidnie na czlowieku... :(
Widac to zreszta, kiedy bierzemy do reki jakikolwiek dlugi przedmiot - Ten kuli sie i ucieka. Musial byc bity :cry:
No, w kazdym razie kapiel w koncu sie odbyla, choc trzeba bylo dlugich rozmow, kilku skrzydelek z kurczaka i innych pomocy kapielowych ;)
Za to efekt cudowny :D
A to moja zmokla kura:

Posted

Boze dzieki za on trafil do Was - dzieki za serce i wyrozumialsc w imieniu Tenka, co przy kapieli ...stęka.
Mysle, ze przy nastepnym praniu - bedzie lepiej!!!!!!

Posted

oj stęka, stęka ;) i to calkiem glosno ;)
Slicznie rymujesz, sota

M10M - bylam, widzialam, cudny jest Hamlet i faktycznie niesamowicie podobni sa do siebie z Tenulkiem :) Tylko ze Ten nie ma takiej wspanialej kity... Ale moze kiedys...

Aha, no i Twoj Atos to sama psia slodycz. Wyglaszcz go ode mnie :)

Posted

[quote name='Teklunia']

M10M - bylam, widzialam, cudny jest Hamlet i faktycznie niesamowicie podobni sa do siebie z Tenulkiem :) Tylko ze Ten nie ma takiej wspanialej kity... Ale moze kiedys...

Aha, no i Twoj Atos to sama psia slodycz. Wyglaszcz go ode mnie :)

Oba moje psiaki wygłaskane.
Jest między Hamletem i Tenem jeszcze jedna różnica - Hamlet jak widzi wodę to musi do niej wejść, nawet jeśli to tylko kałuża przed domem. A już od Wisły latem nie sposób go odciągnąć - w drodze na działkę kąpie się kilka razy. Ale cóż - każdy pies jest inny, Ten z pewnością posiada masę innych miłych nawyków...
:D

Posted

Ten nie znosi wody pod prawie zadna postacia. Nawet jak pada, to nie chce wychodzic z domu :)
A to prawie to dlatego, ze jego morda zawsze ocieka woda. W takie postaci woda jest fajna i calkiem wskazana, a wycieranie pyska to wedlug niego niepotrzebne zawracanie glowy ;)

Posted

Teklunia napisał(a):
Ten nie znosi wody pod prawie zadna postacia. Nawet jak pada, to nie chce wychodzic z domu :)
A to prawie to dlatego, ze jego morda zawsze ocieka woda. W takie postaci woda jest fajna i calkiem wskazana, a wycieranie pyska to wedlug niego niepotrzebne zawracanie glowy ;)
- noooooo dokladnie, ktory "francuski" piesek zawracalby se lepetyne wycieraniem mordzi??? Przeciez zawsze mozna to zrobic np w ...spodnie panci albo kanapy....

Posted

Tekluniu,
właśnie obejrzałam i przeczytałam wszystko od 1 stronki i ..
strasznie sie cieszę ze TEN Was ma (swoja drogą fajne imię) i pieknie sie zmienia. Juz sie nie moge doczekać jak też cudnie bedzie wyglądał po kilku kolejnych miesiacach.
Ach jaka radość widać na jego pysiu - coś wspaniałego i łapiącego mocno za serducho.

A z każdą kąpielą powinno być lepiej - musi się przyzwyczaić (przekupiony naturalnie nagrodkami) ze kapiel to w sumie fajna sprawa i potem wszyscy piesa strasznie chwalą i pieja nad nim więc nie jest tak źle :wink:

Buziaki
Gosia

Posted

sota - usmialam sie z tego "francuskiego" pieska :lol: do tej pory jakos inaczej je sobie wyobrazalam...

a Wam dziewczyny dziekuje za mile slowa :)
bede stopniowo probowala go przyzwyczajac do kapieli, tak jak mowi Gosiek, tym bardziej ze suszenie suszarka i czesanie Tenek uwielbia :)

Posted

[quote name='Teklunia']Popołudniowy relaks w ogrodku :)

cudowny :lol: :lol: włochaty i zapluty potffór :lol: :lol: :lol: , rany ale go określiłas / a jak przeczyta :wink:

Posted

Teklunia napisał(a):
Alicjarydzewska napisał(a):
cudowny :lol: :lol: włochaty i zapluty potffór :lol: :lol: :lol:, rany ale go określiłas / a jak przeczyta ;)

kurcze nie pomyslalam :oops:
no stydaj , stydaj / one po kryjomu czytają wszystko :roll: 8) / ale podpadłas .Moja oblecha też co chwila łypie w monitor 8) :lol:

Posted

no stydaj , stydaj / one po kryjomu czytają wszystko :roll: 8) / ale podpadłas .Moja oblecha też co chwila łypie w monitor 8) :lol:

no kochana, to w tym momencie i Ty mocno podpadlas!
Jesli Ozzy zaglada tez do innych watkow, to nie daruje Ci tej "oblechy" ;)

Obslin Panci klawiaturke Ozzy, niech wie, ze do Psa trzeba z szacunkiem ;) :evilbat: