Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ośmielona przez sota36 postanowilam załozyc galerie TENa.
TEN jest z nami od 3 tygodni, a zdazyl podbic juz serca wszystkich i poczuc sie prawdziwym panem domu :D
Ma ok 5 lat, jest takim PRAWIE-BRIARDEM ;) i najwiekszym pieszczochem swiata. Mialam w życiu wiele psów, ale jesli chodzi o przytulanie (i wzrost tez ;)) TEN przebija wszystkie :D :D

Na poczatek zdjecie z czasów kiedy psiak trafił na Paluch (w maju):

...zaraz potem został ogolony praktycznie na zero, takie mial kołtuny straszne :( . Po strzyzeniu wygladal tak:

A to tuz po adopcji. Pysk juz usmiechniety :)

No i pierwsze chwile w nowym domku... Wreszcie własnym!!!

...i oznaczyć swój teren :)

A potem kąpiel i czesanko, które jak sie okazało TENus bardzo lubi. Jak przestawalo sie go czesac, to łapką dopominal sie o jeszcze Az w koncu usnal...

Spiacy książe po emocjonujacym dniu...

• Replies 7.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sporo tych zdjec, wybaczcie, ale nie moge sie powstrzymac... :oops: wszystkie wydaja mi sie słodkie i oddajace "rozkosznosc" Tenulka.

Juz pierwszego dnia bawil sie i pokazywal brzuszek :D, co wywolalo zachwyt i piski wsród domownikow...

A tu takie z serii "jestem samą słodyczą do kochania..."

Posted

NARESZCIE!!!! Ostatnie zdjecie mordzi - przecudne, moze nie tyle zdjecie, ile mordzia przecudna!!!! Kawal psa z niego!!! I wesolo wyglada w krotkich kudelkach!
Telkuniu - ale imie, skad takie imie???
WIECEJ ZDJEC!!!!

Posted

no tez tak skojarzylam, ale imie ma odlotowe! I te klopoty z odmiana w jezyku polskiem. - Ten, Tamten, Tamtego??? Bo juz nie kumam... :)
No i jeszcze wersja slaska (choc Ten mieszka w Warszawie) - "z łonym, o łonym"???? - Ale jazda!

Posted

oj dziewczyny :D :D :D
po prostu to TEN pies! TEN I JUZ!!!
przyznaje ze na poczatku tez jakos mi tak nieporecznie bylo z takim imieniem (z odmiana szczegolnie), ale to oficjalnie jest pies mojej mamy i wybor imienia byl tylko jej. Ja do psiaka mówie Tenulek, Tenus, a moj TZ - Tenek.

A ta poza tym, to on juz reaguje na swoje imie i przybiega na zawolanie :D
Bystrzak mały :lol: :lol:

Posted

tylko z przytulaniem sie do Tenula sa problemy - jest tak chudy i koscisty ze nie ma ani jednego mieciutkiego miejsca... :oops:
odkarmiamy go oczywiscie, dostaje 3 posilki dziennie, ale mimo tego ciagle zachowuje sie jak wyglodzony pies :( chociaz po ostatnim wazeniu u weta waga pokazala wzros o 1,5 kg :lol:

Posted

Teklunia napisał(a):
oj dziewczyny :D :D :D
po prostu to TEN pies! TEN I JUZ!!!
- jakie zdecydowanie, nie pogadasz...;)

A ta poza tym, to on juz reaguje na swoje imie i przybiega na zawolanie :D
Bystrzak mały :lol: :lol:

- no "bystrzak' to tak, ale "maly"??? - no przesadzasz!!!!!! Przeceiz to KAWAL psa!!!
Aha - jgo mlodszy brat (13 miesiecy chlopczyk skonczyl) , moj pies, czyli Agat zawany Gutkiem, albo Ruda malpa - bardzo Go sedrecznie pozdrawia!!!!!!!!!!!!

Posted

Aha - jgo mlodszy brat (13 miesiecy chlopczyk skonczyl) , moj pies, czyli Agat zawany Gutkiem, albo Ruda malpa - bardzo Go sedrecznie pozdrawia!!!!!!!!!!!!

Dziekuje, przekaze :) Jestem pewna, ze odwzajemni pozdrowienia, bo w stosunku do psów jest raczej przyjazny - bawi sie slicznie z suczkami sasiadów. Tylko na wszystkie psy przechodzace pod jego brama głosno szczeka. Ale coz, takie prawo gospodarza :wink:

zaba14 - Ten jest z nami od 2 sierpnia

Posted

Nie no, TEN TENEK jest ekstra!!!
To mi się w głowie nie mieści, jak wiele miłości i optymizmu kryją te chude psie ciałka...!!! Sto lat dla Tenka i jego Nowej Rodzinki!!!

Posted

Caly czas bym sie bawil, i bawil, i bawil... :D

Zblizenia wielgachnego mordziska

Dopiero teraz przekonalam sie, co znaczy taki kudlacz... Codziennie go czeszemy, wycieramy brode po kazdym posilku, a on i tak ciagle jest caly umorusany...:lol: Na szcescie uwielbia czesanko :D

A tu chudzinka biegnie od bramy, gdzie wlasnie groznie obszczekala jakiegos psa
:wink:

PS. Mam nadzieje ze nie macie nas jeszcze dosyc :oops: