Teklunia Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Ośmielona przez sota36 postanowilam załozyc galerie TENa. TEN jest z nami od 3 tygodni, a zdazyl podbic juz serca wszystkich i poczuc sie prawdziwym panem domu :D Ma ok 5 lat, jest takim PRAWIE-BRIARDEM ;) i najwiekszym pieszczochem swiata. Mialam w życiu wiele psów, ale jesli chodzi o przytulanie (i wzrost tez ;)) TEN przebija wszystkie :D :D Na poczatek zdjecie z czasów kiedy psiak trafił na Paluch (w maju): ...zaraz potem został ogolony praktycznie na zero, takie mial kołtuny straszne :( . Po strzyzeniu wygladal tak: A to tuz po adopcji. Pysk juz usmiechniety :) No i pierwsze chwile w nowym domku... Wreszcie własnym!!! ...i oznaczyć swój teren :) A potem kąpiel i czesanko, które jak sie okazało TENus bardzo lubi. Jak przestawalo sie go czesac, to łapką dopominal sie o jeszcze Az w koncu usnal... Spiacy książe po emocjonujacym dniu... Quote
agabass Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 śliczny Ten i super że znalazł u was nowy dom buziak dla piecha Quote
morgens Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 kochany pyszczek... dobrze, że ma własny domek wygłaszcz go ode mnie ps. Ciekawe imię :D Quote
dbsst Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 :angel: super TEN czekam na zdjecia :D super ze ma wlasny piekny dom z koffajacymi wlascicielami :D Quote
daga10011 Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 ale mu sie poszczescilo :D :P Sliczny jest Quote
zaba14 Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Ale piekne psisko, a po odrosnieciu siersci dopiero bedzie z niego kawal psa :lol: wiecej zdjec!! :oops: Quote
Teklunia Posted August 22, 2005 Author Posted August 22, 2005 sporo tych zdjec, wybaczcie, ale nie moge sie powstrzymac... :oops: wszystkie wydaja mi sie słodkie i oddajace "rozkosznosc" Tenulka. Juz pierwszego dnia bawil sie i pokazywal brzuszek :D, co wywolalo zachwyt i piski wsród domownikow... A tu takie z serii "jestem samą słodyczą do kochania..." Quote
sota36 Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 NARESZCIE!!!! Ostatnie zdjecie mordzi - przecudne, moze nie tyle zdjecie, ile mordzia przecudna!!!! Kawal psa z niego!!! I wesolo wyglada w krotkich kudelkach! Telkuniu - ale imie, skad takie imie??? WIECEJ ZDJEC!!!! Quote
zaba14 Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 sota bo to pewnie bylo tak "TEN i zaden inny!!" :lol: Quote
sota36 Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 no tez tak skojarzylam, ale imie ma odlotowe! I te klopoty z odmiana w jezyku polskiem. - Ten, Tamten, Tamtego??? Bo juz nie kumam... :) No i jeszcze wersja slaska (choc Ten mieszka w Warszawie) - "z łonym, o łonym"???? - Ale jazda! Quote
Teklunia Posted August 22, 2005 Author Posted August 22, 2005 oj dziewczyny :D :D :D po prostu to TEN pies! TEN I JUZ!!! przyznaje ze na poczatku tez jakos mi tak nieporecznie bylo z takim imieniem (z odmiana szczegolnie), ale to oficjalnie jest pies mojej mamy i wybor imienia byl tylko jej. Ja do psiaka mówie Tenulek, Tenus, a moj TZ - Tenek. A ta poza tym, to on juz reaguje na swoje imie i przybiega na zawolanie :D Bystrzak mały :lol: :lol: Quote
Teklunia Posted August 22, 2005 Author Posted August 22, 2005 tylko z przytulaniem sie do Tenula sa problemy - jest tak chudy i koscisty ze nie ma ani jednego mieciutkiego miejsca... :oops: odkarmiamy go oczywiscie, dostaje 3 posilki dziennie, ale mimo tego ciagle zachowuje sie jak wyglodzony pies :( chociaz po ostatnim wazeniu u weta waga pokazala wzros o 1,5 kg :lol: Quote
sota36 Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Teklunia napisał(a):oj dziewczyny :D :D :D po prostu to TEN pies! TEN I JUZ!!! - jakie zdecydowanie, nie pogadasz...;) A ta poza tym, to on juz reaguje na swoje imie i przybiega na zawolanie :D Bystrzak mały :lol: :lol: - no "bystrzak' to tak, ale "maly"??? - no przesadzasz!!!!!! Przeceiz to KAWAL psa!!! Aha - jgo mlodszy brat (13 miesiecy chlopczyk skonczyl) , moj pies, czyli Agat zawany Gutkiem, albo Ruda malpa - bardzo Go sedrecznie pozdrawia!!!!!!!!!!!! Quote
sota36 Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 A zapomnalam-- to ze ciagle wyzera wszystko, to niestety syndrom poschroniskowy, ktory zastaje u wielu psow do konca. Quote
Patka Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Piękny psiak :D a bęfdzie coraz piekniejszy !!! Quote
Alicja Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 TEN jest uroczy :P Poczekaj jeszcze trochę czasu a chłopak zamieni się w kluseczkę :wink: /wygląda jak szczeniolek, taki na długich nóżkach :wink: / Quote
Teklunia Posted August 22, 2005 Author Posted August 22, 2005 Aha - jgo mlodszy brat (13 miesiecy chlopczyk skonczyl) , moj pies, czyli Agat zawany Gutkiem, albo Ruda malpa - bardzo Go sedrecznie pozdrawia!!!!!!!!!!!! Dziekuje, przekaze :) Jestem pewna, ze odwzajemni pozdrowienia, bo w stosunku do psów jest raczej przyjazny - bawi sie slicznie z suczkami sasiadów. Tylko na wszystkie psy przechodzace pod jego brama głosno szczeka. Ale coz, takie prawo gospodarza :wink: zaba14 - Ten jest z nami od 2 sierpnia Quote
zaba14 Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 a no to chlopak ma jeszcze czas aby przytyc ;) Quote
DużyCP Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Piesesek szczęśliwy, opiekunowie też - czyli wszystko ok. pozdrowienia Quote
Magda-Amir Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 ale TEN pieek jst ślicznyy :angel: :lol: i podoba mi sie imie :D Quote
anetta Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 :laola: Juz gratulowalam i zrobie to raz jeszcze!! :D Jestescie wspaniali :megagrin: Tenek jest boski :sweetCyb: Quote
AśkaK Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Nie no, TEN TENEK jest ekstra!!! To mi się w głowie nie mieści, jak wiele miłości i optymizmu kryją te chude psie ciałka...!!! Sto lat dla Tenka i jego Nowej Rodzinki!!! Quote
Teklunia Posted August 23, 2005 Author Posted August 23, 2005 Caly czas bym sie bawil, i bawil, i bawil... :D Zblizenia wielgachnego mordziska Dopiero teraz przekonalam sie, co znaczy taki kudlacz... Codziennie go czeszemy, wycieramy brode po kazdym posilku, a on i tak ciagle jest caly umorusany...:lol: Na szcescie uwielbia czesanko :D A tu chudzinka biegnie od bramy, gdzie wlasnie groznie obszczekala jakiegos psa :wink: PS. Mam nadzieje ze nie macie nas jeszcze dosyc :oops: Quote
Recommended Posts