Manu Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Moniko! Ja z Martą przyjechałam!! Siedziałyśmy koło siebie ale czemu do mnie nie podeszłaś :evil: Ja w tym amoku wielu osób nie widziałam .... a pozatym ja wystawiałam w młodzieży nie w szczeniakach :) To chyba przez ten upał tak się wszystko pokręciło jedynie z Agnieszką O. mogłam zamienić kilka słów bo siedziała niedaleko ;) Kurka... a ja za Martą się rozglądałam. U Agnieszki O. byłam parę razy. I ja nie wiem, jak Ty wyglądasz ! Ale masz świętą rację co do amoku... :lol: Mnie też to dotyczyło. Wprawdzie sama nie wystawiałam oczywiście, ale przejmowałam się Hebe. I ogólnie łaziłam jak w transie między tymi wszystkimi psami i ludźmi... A w największy amok wpadłam, kiedy bawiłam się z jednym grenlandem, a potem byłam między kilkoma wilczakami czechosłowackimi...! Quote
Manu Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Marta była, ale jako widz. :wink: No ja wiem, że jako widz tylko miała przyjechać... Dlatego za Darwinem się nie rozglądałam. Ona pewnie znowu siedziała w tej swojej czapeczce z daszkiem - kamuflażu... :evil: :wink: Quote
Manu Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 A jak piękna Hebe? Nie no, słuchaj, Grzegorz się tak przejmował, że teraz nie moge mu odebrać tej przyjemności poopowiadania samemu... :wink: Quote
Marzena Pokrywka Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 No to my też się pochwalimy. Nasz Noi w kl. szczeniąt zajął II lokatę z oceną bardzo obiecującą w stawce siedmiu psiaków. Dwa lata temu na wystawie klubowej w Łodzi swoją karierę wystawową rozpoczęła Godna z takim samym wynikiem. Teraz razem z Noi'kiem czekamy na Legionowo i na ocenę kolejnego sędziego Quote
Gosia Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Kajka- koło nas też było ciasno, ale my się wycofaliśmy do tego zagajnika za plecami. Paweł pilnował psó, a myśmy z Anią zwiedzały. Trza się umieć urządzić. :wink: Gosia Quote
ewaka Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 A my z Grzesiem nie wytsawaliśmy żadnego psa, chociaż wleźliśmy na wystawęz wszystkimi pięcioma ;-) Zgrzyt był już na samym początku bo jedna nasza klubowa sunia malamutka, była zgłoszona, zapłacona, a w katalogu jej zabrakłu i z wystawiana wyszły nici. dupa i tyle. Oczywiscie z Basia się znowu nie widziałam, chociaż ją widziałam, Kajka jak zwykle chowała się za krzesłem żeby Scotty jej z ringu nie widział, a Marta chowała się za ciemnymi okularami ;-))) Niestety, ja dotrwałam tyłko do psów, bo upał był niemiłosierny, miejsca w cieniu żadnego, my z gromadką psów, a ja w polarze ;-) ;-) ;-) W końcu nie wiem jak tam poszłoHebe, ona taka do mojej Anouk jest podobna...... Generalnie psiur siedział na psiurze..... a czy ktoś ma może w wersji elektronicznej pełne stawki? Quote
kajka Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 To jest z listy info jaki dostałam od Joli Łachacz a ta nie wiem od kogo chyba od Moniki Milian ;) Subject: £ódŸ - Klubowa Szpiców 2003 SÊDZIA: Rudi Hardman D - pozosta³e W. Boryczko - psy i suki kl. baby, puppy i weterany PSY KL. BABY (4/4) 1. AJAKS WALECZNY Fortunatus (Ch.Explorer STARLIGHT EXPRESS - Ch.Arktogea ROYAL GOLD) 2. ASTRO NIKE'S Lupinus (Int.Ch.NIKE'S EXPLORING of Nordica - Ch.ALIZE z Leszczynowego Sadu) 3. JANOSIK z Coyoacan (Ch.POOR LONESOME COWBOY of Baker Lake - Ch. WESO£A z Coyoacan) 4. TIMUR Œlê¿añski NiedŸwiedŸ (Amarok's MELBROUK - Ch. AYLA WHITE POINT Moanke) PSY KL. PUPPY (7/9) 1. FUTURE KING Eskimoski Domek (Ch. MICHIGAN Zew Krwi - Ch. KOKO CHANEL Eskimoski Domek) 2. NOI ANDIAMO z Kaszubskiej D¹browy (Ch. POOR LONESOME COWBOY of Baker Lake - Ch. MI£A Saga Dalii) 3. YUCATAN NIKE'S Syberyjska Rapsodia (Int.Ch. NIKE'S EXPLORING of Nordica - Ch. BENI Eskimoski Domek) 4. NAVAHO PRINCE Ksi¹¿êta Pó³nocy (Int.Ch. NIKE'S EXPLORING of Nordica - Ch. OLZA B³ekitny Skarabeusz) PSY KL. M£ODZIE¯Y (11/13) 1. CAMEL Gorzowska Panorama - M³.Zw.Klubu 2003 (Ch. NIK Tamajeko - VENTUS FAVONIUS Excellent Vivarium) 2. SCOTTY Eskimo River (Int.Ch. MY SWEET LORD of Baker Lake - Sasquehanna ZAMIEÆ) 3. DOKGAN z Banciarni (BIG BRUCE of Scandiaca - DAKOTA z Hrubej Siklawy) 4. XCELLENT VANILLA ICE Syberyjska Rapsodia (Ch. MICHIGAN Zew Krwi - VANILLA Syberyjska Rapsodia) PSY KL. POŒREDNIA (8/9) 1. RUNAMUCK Russ Kennel - CWC (Ch. URKO Russ Kennel- IRONY Alrauna) 2. EXPLORER BEAR Hydrargium (Int.Ch. Arlington's BACK TO YOU - Ch. Karnovanda's LISETTE) 3. EVAN Fortunatus (Ch. POOR LONESOME COWBOY of Baker Lake - Ch. CALIN Fortunatus) 4. ACHAJ Srebrna Ci¿emka (Ch. DON JOHNSON Z Pierwszej Rêki - AFRA Kreto³ap z Miko³owa) PSY KL. OTWARTA (12/16) 1. CHAGARAN Legenda Pó³nocy - CWC (Int.Ch. DRAGON Errot - HOKKA COPER STAR Polarni Expres) 2. (?) - jak ktos ma lokate to podeslijcie! 3. LUKAS Z³ota Wenus (Ch. Arcticlight's RED ALASKA - Kolo's POLISH PRINCESS) 4. WISCONSIN WOLF DREAM Syberyjska Rapsodia (Ch. EDEN Cieñ Wilka - Ch. BENI Eskimoski Domek) PSY KL. CHAMPIONÓW (2/2) 1. Ch. ALMAZAN Szary Wilk - CWC, Zw.Klubu 2003 (!) (Ch. Arcticlight's RED ALASKA - CELIA Nautilius) 2. Explorer STARLIGHTS EXPRESS (Ch. Artic Blue's EXPLORER - Artic Blue's PRETTY OF TAI-MIR OF WOLF) PSY KL. WETERANÓW (1/2) 1. Ch. AKRON Samcanka (Ch. Tai-Mir of Wolf GORBI - GOLD WHISKY Polarni Expres) SUKI KL. BABY (5/6) 1. JAGIENKA z Coyoacan (Ch. POOR LONESOME COWBOY of Baker Lake - Ch. WESO£A z Coyoacan) 2. ASHANTI NIKE'S Lupinus (Int.Ch.NIKE'S EXPLORING of Nordica - Ch.ALIZE z Leszczynowego Sadu) 3. ? 4. ? SUKI KL. PUPPY (6/6) 1. EXTAZA Eskimoski Domek (Ch. MICHIGAN Zew Krwi - Ch. LINDA Polarni Expres) 2. ALBANY Arktyczna Si³a (Int.Ch. NIKE'S EXPLORING of Nordica - AMINA Biela Maska) 3. FEMINA Excellens Vivarium (JOHNY Polarni Expres - VENTUS AQUILO Excellens Vivarium) 4. NADIN PRINCESS Ksi¹¿êta Pó³nocy (Int.Ch. NIKE'S EXPLORING of Nordica - Ch. OLZA B³ekitny Skarabeusz) SUKI KL. M£ODZIE¯Y (8/8) 1. EVORA de Ciukci - M³.Zw.Klubu 2003' (Ch. CHIRICOTE de Ciukci - Ch. Kristari's SOLOCHA MR. Doubtfire) 2. Husqvarna DIRTY DANCING (Int.Ch. DRAGON Errot - Arktogea MAYBELINE) 3. BAJKA S¹deckie Pieszczochy (Int.Ch. DRAGON Errot - ASZA Gorczañski Wêdrowiec) 4. POLAND BRAZIL O' Nordicky (Int.Ch. VIP de Pentsky - Ch. Tunghat's DESIGNED IN STELL) SUKI KL. POŒREDNIA (8/9) 1. Arktogea CHRYSTA MOUNTAIN - CWC, Zw. Klubu 2003, BOB, II BOG Sekcji (Ch. POOR LONESOME COWBOY of Baker Lake - Ch. ARKTOGEA PRIMA z Coyoacan) 2. Explorer ART OF NOISE (Ch. Artic Blue's EXPLORER - Artic Blue's PRETTY OF TAI-MIR OF WOLF) 3. ASTRA Cyfry Œlad (URKO Russ Kennel - CEDRA Brimy Œwiat) 4. TANNI-TAYA Albus (WAWO-KI B³ekitny Skarabeusz - TAJGA Kamczada³) SUKI KL. OTWARTA (14/15) 1. ANTARCTICA Arktogea - CWC (Ch. POOR LONESOME COWBOY of Baker Lake - Ch. ARKTOGEA PANDA z Coyoacan) 2. WHYSKY BLACK LABEL Syberyjska Rapsodia' (Ch. EDEN Cieñ Wilka - Ch. BENI Eskimoski Domek) 3. VANILLA Syberyjska Rapsodia (Int.Ch. Big Foot RED QUAY CAJUN - Ch. BENI Eskimoski Domek) 4. ASZA Gorczañski Wêdrowiec (Big Foot ARTUR THE FACIR - CARLET Samcanka) SUKI KL. CHAMPIONÓW ( 3/3) 1. Ch. Arktogea ALPINA - CWC (Ch. POOR LONESOME COWBOY of Baker Lake - Ch. ARKTOGEA PANDA z Coyoacan) 2. Ch. AYLA WHITE POINT Moanke (HOOK Igarka - ANOUSCHKA ze Œpiewnego Gonu) 3. Ch. BENI Eskimoski Domek (Ch. Tai-Mir of Wolf GOLD GORBI - HOLIDAY polarni Expres) Opracowa³a: Monika Milian Quote
Asdf Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Ja jeszcze nie ochłonęłam, ale nie spodziewałam sie w ogole zwyciestwa mojego psiaka, bardzo chciałam chociaz lokate, a tu cos takiego!!!! No i Art skonczył Młodzieżowy Championat Polski z czego bardzo sie ciesze :) Jak ktos chce zdjecia to mam ich 150! Pozdrawienia dla wszyskich Quote
ewaka Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Kajka, a tak byłaś pewna że Comet wygra kl. championów jak wychodziliśmy. I jednak się nie sprawdziło. Nie znam się aż tak bardzo na wystawowych konwenansach i ceremoniach, ale tak teraz patrzę i mnie z kolei zastanawia fakt, że psy SH zajęły II miejsce w kategoriach hodowlanych (dobrze piszę?) ale każdy z osobna pies nie został jażwyżej sklasyfikowany. Jak to możliwe? Może to się rządzi jakimiś prawami? Quote
ewaka Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Agnieszka O. widziałam twoje zwycięstwo, byłaś dumna, że ho ho!!!! i jak masz fotki to podeślij, z chęcią obejrzę, bo ja nie zrobiłam ani jednego..... Quote
Asdf Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 no i wciaz jestem dumna :)) tym bardziej dlatego, ze stal cały czas na rungu a nie np. siedział, lezał, wiercił sie kecił. No a to, ze wygrał to był dla mnie szok, nie liczyłam na zwyciestwo młodzieży na wystawie klubowej. Wydaje mi sie ze kazdy na moim miejscu byłby dumny ze swojego psiaka :) Quote
SH Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 W konkurencjach hodowlanych ocenia się grupę a nie pojedyncze egzemplarze. Poza II miejscem wśród hodowli siberian husky (za Arktogeą a przed Coyoacan) moja najstarsza sunia zdobyła jeszcze tytuł Najlepszej Suki Hodowlanej - a w tej konkurencji ocenia się potomstwo a nie samą sukę! Ona ma juz ponad 7 lat i trzy mioty szczeniąt za sobą więc nic dziwnego, że klasę championów wygrała o 5 lat młodsza, przepiękna Alpina :) Ponadto Vanilla i Wolf zostali Najlepszą Parą Hodowlaną spośród wszystkich zgłoszonych w poszczególnych rasach. Byli jedyną parą husky konkurująca z akitami, chow-chow, basenji, shiba i szpicami miniaturowymi, więc... A pokonali min. pary będące w rękach sędziów :o Quote
wiosna Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 noo ja gratuluje wszystkim ;))) podeslijcie mi tez fotki jak mozecie... ;)) Quote
Asdf Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 SH co sadzisz o wystawianiu suk, które mają cieczke, podczas gdy po nich na ring wchodza nie tylko suki lecz również psy idące do porównania??? Quote
kajka Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Kajka, a tak byłaś pewna że Comet wygra kl. championów jak wychodziliśmy. I jednak się nie sprawdziło. No widzisz Ewuś! Znowu sie okazało że na wystawach jest jak z rosyjską ruletką ... Sama byłam w szoku pewnie nie wiele mniejszym niż Zaneta włascicielka Cometa. Ja powiem ci szczerze że nie umiem sobie wyjaśnić w żaden sposób tej decyzji sedziego. Jedno jest pewne że każdy z nas ma inny gust i nie to samo moze nam się podobać...... Pojeździsz troszkę po wystawach chociaż jako kibic to sama się zorientujesz o co chodzi ;) Quote
kajka Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 A ja mam jeszcze jedno pytanie. Obiło mi się o uczy, że była jakaś bójka? Wie ktoś coś więcej? :( Ponoć ofiara mocno oberwała.. Owszem bójka była ale nie wiem czyje były psiaki. Napewno haszczak chciał pożreć na przekąskę małego szpica miniaturowego. Pisk był straszny a awantura jeszcze większa. Dlatego nawet tam nie podchodziłam :) Quote
kajka Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 SH co sadzisz o wystawianiu suk, które mają cieczke, podczas gdy po nich na ring wchodza nie tylko suki lecz również psy idące do porównania??? Aga nie wiem co SH o tym myśli ale ja osobiscie twierdzę że to jest wstrętne i złośliwe. Ja miałam w pewnym momencie problem ze SCOTTYM na ringu (jak z nimćwiczyłam przed oceną) bo latał z nosem przy ziemi i wygladał jak pies tropiacy ..... Ja ze swoją sunią nie jeździłam na wystawy w takie dni, mówiło się trudno, kasa przepadła, szansa też! Quote
SZAMAN Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 To jest z listy info jaki dostałam od Joli Łachacz a ta nie wiem od kogo chyba od Moniki Milian ;)SUKI KL. BABY (5/6) 1. JAGIENKA z Coyoacan (Ch. POOR LONESOME COWBOY of Baker Lake - Ch. WESO£A z Coyoacan) 2. ASHANTI NIKE'S Lupinus :niewiem: (Int.Ch.NIKE'S EXPLORING of Nordica - Ch.ALIZE z Leszczynowego Sadu) 3. ? 4. ? Opracowa³a: Monika Milian Oj coś nie tak.Wiem na 100% że za Jagienką,na II miejscu była biało-czarna siostra Szamana, czyli sunia z hodowli Fortunatus. Właściciele siedzieli koło nas i rozmawiałam z nimi tuż po ocenie. Quote
kajka Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Oj coś nie tak.Wiem na 100% że za Jagienką,na II miejscu była biało-czarna siostra Szamana, czyli sunia z hodowli Fortunatus. Właściciele siedzieli koło nas i rozmawiałam z nimi tuż po ocenie. Niestety przekazałam wam to co sama dostałam a osobiscie nie siedziałam przy ringach z małymi haszczakami więc nie mogę tego sprostwoać :-? Quote
SZAMAN Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 kajka, rozumiem, ja tylko chciałam zaznaczyć, że w pewnych miejscach ta klasyfikacja nie jest prawidłowa Quote
Asdf Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Szkoda, ze nie widziałas Arta pózniej na ringu :)) zerwała mu sie ringówka, a była dość mocna, na szczeście szybko dostałam inna,ale i tak brykał po ringu jak konik z tego powodu :-? Quote
Mami Posted September 22, 2003 Posted September 22, 2003 Wejde po cichutku na temacik :) Ja nie szpic, ale chetnie pogratuluje :D Bardzo zaluje, ze nie bylam na wystawie Ominela mnie okazja poznania tyyyluu dogomaniakow :) A bylo tak blisko :-? :D Pozdrawiam Quote
Recommended Posts