Surprise Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 Witam! Wczoraj stałam się szczesliwa wlascicielka małego kundelka :). Jest to drugi pies w stadzie, ale muszę przyznać, że baaarrrdzo mi to odpowiada ;). Rasel [bokser] pilnuje małej jak oka w głowie, zmierza wzrokiem każdego, kto tylko chce podejsc do suni :). Megan [bo tak chyba będzie sie wabiła] przybłąkała się za moją mamą, która podążala na spacer z Raselem. Na początku nie była zbyt zadowolona, ale wezwalysmy weterynarza iiii.... sunia ma ok. 2 miesięcy, w przyszlosci bedzie wazyc ok. 5-6 kg [teraz ma niecały 1 kg:P], jak narazie jest wielkosci mojej dłoni:). Z powodu swojej kruczo-czarnej siersci, takiego samego noska i oczek trudno zrobić jej zdjęcie, bo wychodzi..czarna plama:P. Właściwie to trudno ocenić, czy to psiak, bo wygląda jak mała fretka:P. A powodem jest jej dlugi spiczasty ryjek:). Urzekło nas malenstwo totalnie. Każdy skacze dookoła niej, a ona tylko patrzy swoim bystrym ciekawskim wzrokiem :). Narazie to na tyle, mam nadzieje, ze mi pomozecie w wychowaniu tego psiaka, bo przyznam sie szczerze, ze to moj pierwszy kundelek, i pierwszy tak mały pies :). Pozdrawiam serdecznie:* Quote
*Monia* Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 Gratulacje!! Kundelki są słodziutkie i kochane i nigdy nie wiadomo co z nich wyrośnie. Moja suńka miała ważyć chyba koło 30 - 35kg (tak powiedział weterynarz), ale waży 26 kg i jest szalona. Też miałam kiedyś sytuację, że przybłąkała się za moją suńką szczeniulka około 2 miesięczna, ale niestety z powodu zazdrości mojej suńki musiałam małą oddać :( . Życzę ci miłych chwil spędzonych z maleńką i niech się dobrze chowa :). Quote
Surprise Posted August 19, 2005 Author Posted August 19, 2005 Jak się okazuje nasz nowy członek rodziny jest bardziej agresywny od naszego 2 i pół letniego, 35kilogramowego boksera :D. Gdy tylko ktos przychodzi do domu mała z impetem rzuce się do drzwi i zaczyna szczekać. Ubaw mamy z tego niesamowity, bo to takie malenstwo... :D Raselowi równiez sie oberwało, bo...chcial sie z nia pobawić, mała szczeknela [raz ale stanowczo :D], jakby chciala powiedzieć: 'odejdz, to moj gryzak :evil: ' Świetne psisko :). Zostaje u nas, tylko myślimy nad sterylizacją. Wiadomo- z dwoma psami mozemy w 100% nie upilnowac, na male kundelki jest rwniez maly popyt, a nasze 54 m kwadratowe moze nie zniesc kolejnych rozbrykanych maluchow;). Co o ty myslicie?? Quote
Surprise Posted August 22, 2005 Author Posted August 22, 2005 Noooo!! Kundelkomaniacy odezwijcie się :D!!!! Megan rośnie i dokucza całymi dniami. Skąd ten psiak ma takie pokłady energii :niewiem:. W każdym razie rozstawia wszystkich psich gosci po kątach :lol:. Husky kolegi i ON koleżanki już są kompletnie zdominowani, nawet nie podniosą głosu ;) :evilbat: :roflt:. Poza tym sunia bardzo pojętna, chętnie się uczy, a gdy do niej mówię tak ciekawsko przekreca łepek :D. Kochana bestia.... Quote
Surprise Posted August 22, 2005 Author Posted August 22, 2005 zmieniliśmy imię suni na Bajka... powód? zjadła 3 książki...3 bajki. I co najdziwniejsze, zaczęła już na nie reagować :o. Pozdrawiam:* Quote
frruzia Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 wybrala sobie lekture odpowiednia do wieku, moze lubi jak jej sie czyta na dobranoc :D Quote
*Monia* Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 tylko myślimy nad sterylizacją Masz rację, nie ma co zwiększać populacji kundelków. Chociaż są śliczne, ale tyle ich jest w schroniskach, że nie ma co ryzykować. Masz może jakieś udane fotki malutkiej, bo chętnie bym zobaczyła tego dominatorka? Quote
Surprise Posted August 22, 2005 Author Posted August 22, 2005 Zdjęcia mam na komie i kamerce, ale niestety kabel uległ destrukcji ..dzieki małej Bajeczce :). Jak tylko będę miała je na kompie to od razu wrzucam na dgm :). Zresztą ich jakosc jest b. słaba-Bajka jest cała czarna i widac po porostu-czarną plamę :P. Quote
Surprise Posted November 20, 2005 Author Posted November 20, 2005 heejj kundelkomaniacy! Bajka ma już prawie pol roku, waży cale 3 kg (czyli jej waga od początku kariery u nas potroiła się! ;) ), bryka dalej, wciąz próbuje zmieniac hierarchię stada :P. Ot, taki mały diabełek. Nauczyła się już załatwiać na dworze, siadać, podawać lapkę, głosować. Wciąż podgryza tu i tam, cały czas coś usilnie probuje zniszczyć, np. teraz - czai się na moją nogę, choć wie, że nie może sobie za duzo pozwolić, bo będzie ukarana-tzn. odseparowana :). Zaczelismy sobie z nią jakoś radzic. A co u Was?? piszcie coś!!! Quote
*Monia* Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 No to ja czekam na foteczki i jakoś się na nie doczekać nie mogę... Quote
Recommended Posts