onka Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 a co trzeba zrobić zeby sie dostac na forum dla wybranych? czy to ma byc topik? :lol: :lol: :lol: Quote
AngelOfDeath Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 onka napisał(a):a co trzeba zrobić zeby sie dostac na forum dla wybranych? czy to ma byc topik? :lol: :lol: :lol: alez skad !!!! to jest forum ktore agama zaklada !!!! ale tylko dla wybrancow tzn , dla niej samej i sedziow i co po niektorych wystawcow :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: Quote
Em-ka Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 resuruss napisał(a): O wiarygodnosci czlowieka swiadcza jego czyny.....i sam ma wplyw na to jak ludzie go oceniaja.... i właśnie za to Cię cenię.... Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Em-ka napisał(a):resuruss napisał(a): O wiarygodnosci czlowieka swiadcza jego czyny.....i sam ma wplyw na to jak ludzie go oceniaja.... i właśnie za to Cię cenię....I ja też Quote
resuruss Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Oczywiscie znowu nasunela mi sie pewna mysl... Dziwi mnie fakt,ze w Sopocie bylo tylu wystawcow od Nas z DGM,z ozdobnych i oczywiscie z grzywacza tez i nikt nie zwrocil uwagi na tego psiaka oferowanego przed wystawa... Nie wiem jak Wy,ale ja jako maniak grzywaczowy rozgladam sie za malymi grzywkami na sprzedaz i jak moge robie wywiad. Quote
resuruss Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Em-ka!Draczyn!11Bardzo mi milo...ale naprawde nie ma za co... :oops: Quote
paniMysza Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 marta chmielewska rozglądała się za grzywkami,ale tego też nie widziała. Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 resuruss napisał(a):Oczywiscie znowu nasunela mi sie pewna mysl... Dziwi mnie fakt,ze w Sopocie bylo tylu wystawcow od Nas z DGM,z ozdobnych i oczywiscie z grzywacza tez i nikt nie zwrocil uwagi na tego psiaka oferowanego przed wystawa... Nie wiem jak Wy,ale ja jako maniak grzywaczowy rozgladam sie za malymi grzywkami na sprzedaz i jak moge robie wywiad.I właśnie to jest przedziwne. To mnie od razu zdziwiło. Ja też się pytałam wiele osób tam obecnych i nikt tego nie widział Quote
Agama Posted August 30, 2005 Author Posted August 30, 2005 skoro nikomu sie nic nie zgadza to znaczy ze nie umiem pisac bajek silence is cold sorry ale przezywam osobista tragedie Quote
AngelOfDeath Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 coz sie stalo ????? :roll: :roll: :roll: Quote
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Agama napisał(a):skoro nikomu sie nic nie zgadza to znaczy ze nie umiem pisac bajek silence is cold sorry ale przezywam osobista tragedieWłaśnie. Co się stało, co za osobista tragedia. Podziel się z nami tymi smutkami, może coś wsplnie zaradzimy - co dwie głowy, to nie jedna Quote
elżbietarusos Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Na temat naguska , już chyba wszystko zostało powiedziane. Myślę , że wszyscy jesteśmy zgodni co do tego , że zwierzęta powinny być godnie traktowane . Kwestia starych psów , to wielka bolączka hodowców. Ja uważam , ze posiadanie takich psów , to kwestia świadomości. W narodzie jest jej za mało . ( Draczyn co jakiś czas przekonuje mnie , że ludzie są wspaniali i należy ich kochać.) Może należy podkreślać , że posiadanie starych psów jest nobilitujące. Przestrzegać młodych hodowców przed zakładaniem dużych hodowli ( ja akurat wiem co mówię , bo mam dużo psów )- starych przewaga -tak dla wyjaśnienia ) Mi marzy się championat dla weteranów.(Już tu widzę dyskryminację starości jest młodzieżowy , dorosły ,a gdzie miejsce dla emeryta ) Na wystawach pokazywane by były także stare psy Quote
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 elżbietarusos napisał(a):Na temat naguska , już chyba wszystko zostało powiedziane. Myślę , że wszyscy jesteśmy zgodni co do tego , że zwierzęta powinny być godnie traktowane . Kwestia starych psów , to wielka bolączka hodowców. Ja uważam , ze posiadanie takich psów , to kwestia świadomości. W narodzie jest jej za mało . ( Draczyn co jakiś czas przekonuje mnie , że ludzie są wspaniali i należy ich kochać.) Może należy podkreślać , że posiadanie starych psów jest nobilitujące. Przestrzegać młodych hodowców przed zakładaniem dużych hodowli ( ja akurat wiem co mówię , bo mam dużo psów )- starych przewaga -tak dla wyjaśnienia ) Mi marzy się championat dla weteranów.(Już tu widzę dyskryminację starości jest młodzieżowy , dorosły ,a gdzie miejsce dla emeryta ) Na wystawach pokazywane by były także stare psyTu na forum, jak zdążyłam się zorientować jest większość młodych hodowców. Ich ps jeszcze nie zdążyły się zestarzeć, więc nie mogą wystawiać weteranów Quote
ats Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Mnie się wydaje, że to niezły pomysł z tymi championatami dla weteranów. nie sztuka pokazać mlodego psa w dobrej formie. ale zadbany, aktywny i zdrowy weteran - to jest coś, czym warto sie pochwalić i dac przykład innym. Quote
elżbietarusos Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Draczyn. Mi nie chodzi o to ,że młodzi hodowcy nie wystawiają starych psów . Mogą jednak walczyć o to by np. stare psy innych mogły zdobyć championaty w klasie weteranów. Stare psy już w Zwiazku Kynologicznym są pod tym względem dyskryminowane ( przyznać natomiast należy , że najczęściej można je wystawić bezpłatnie ) Ja cały czas uważam , że należy walczyć o prawa dla starych psów , ale podnoszeniem świadomości " narodu " nie łapankami pojedynczych złych hodowców. Bo skutki tego poniosą psy, które będą zabijane. A prawo nigdy się o tym nie dowie. To doświadczeni hodowcy winni stanowić prawa ( oczywiście związkowe ) kształtować świadomość i tym sposobem dbać o dzieci , które sprowadzili na świat. Quote
ats Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 To wydaje się oczywiste - widac nie dla wszystkich. Quote
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 elżbietarusos napisał(a):Draczyn. Mi nie chodzi o to ,że młodzi hodowcy nie wystawiają starych psów . Mogą jednak walczyć o to by np. stare psy innych mogły zdobyć championaty w klasie weteranów. Stare psy już w Zwiazku Kynologicznym są pod tym względem dyskryminowane ( przyznać natomiast należy , że najczęściej można je wystawić bezpłatnie ) Ja cały czas uważam , że należy walczyć o prawa dla starych psów , ale podnoszeniem świadomości " narodu " nie łapankami pojedynczych złych hodowców. Bo skutki tego poniosą psy, które będą zabijane. A prawo nigdy się o tym nie dowie. To doświadczeni hodowcy winni stanowić prawa ( oczywiście związkowe ) kształtować świadomość i tym sposobem dbać o dzieci , które sprowadzili na świat.Jaknajbardziej masz rację, ale niestety na zebrania związkowe przychodzi mało ludzi, a to trzeba chodzić na zbrania i zgłaszać wnioski. Ja w tym roku złósiłam parę wniosków i część z nich została przyjęta. Za kazdymrazem coś zgłaszam. Ale niestety. Wszyscy gadają między sobą , a na zebrania przychodzi b. mało ludzi i nikt wniosków nie zgłasza. Trzeba iść nazebranie i zgłosić taki wniosek. sądzę, że przejdzie. Tutaj możemy w sprawach związkowych, tylko pogadać sobie a muzom Quote
paniMysza Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 ja mam w domu siedmio i dziesięciolatka. zobaczcie w pasku na ich zdjęcia-są aktualne-powiedzielibyście ,że maja tyle lat? 8) :wink: Quote
elżbietarusos Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Draczyn Widzę , że masz siłę przebicia , skoro część Twoich wniosków jednak przechodzi. Ja mam dużo różnistych pomysłów .Mogę się nimi z Wami dzielić , ale na zebrania związkowe faktycznie nie chodzę , bo zawsze mi coś wypadnie , a to poród , a to choroba ,a to praca zawodowa. Quote
elżbietarusos Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 I o to chodzi Pani Myszo. Pokażmy swoje stare psy światu , opowiedzmy o nich ( może przyda sie osobny temacik ) Ja w tym roku we Włocławku wystawiam 4 emerytki w buldożkach ( 12 , 9 ,8 , 8 lat ) Draczyn także. Może warto ? Agresja do niczego dobrego nie prowadzi , rodzi jedynie agresję. Dobry przykład może natomiast zaprocentować. No i tym sposobem już spóźniłam sie do pracy , lecę . Pa. Quote
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 elżbietarusos napisał(a):Draczyn Widzę , że masz siłę przebicia , skoro część Twoich wniosków jednak przechodzi. Ja mam dużo różnistych pomysłów .Mogę się nimi z Wami dzielić , ale na zebrania związkowe faktycznie nie chodzę , bo zawsze mi coś wypadnie , a to poród , a to choroba ,a to praca zawodowa.No i dlatego jest jak jest. Większość niestety nie ma czasu, a to są b. ważne sprawy i na to trzeba znalężć czas. Wnioski składa się na piśmi a aby zostały poparte, trzeba skrzyknąć parę osób, które też tak myślą i wniosek przechodzi. mnie zawsze to wkurza, że wszyscy narzekają p katach, a na zebranie, raz do roku nikt nie ma czasu przyjść Quote
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 paniMysza napisał(a):ja mam w domu siedmio i dziesięciolatka. zobaczcie w pasku na ich zdjęcia-są aktualne-powiedzielibyście ,że maja tyle lat? 8) :wink:Faktycznie pięknie wyglądają. Brawo - to się chwali Quote
paniMysza Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 marcel dopiero za rok będzie mógł startować w weteranach i chyba się zdecyduje 8) Quote
Draczyn Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 elżbietarusos napisał(a):I o to chodzi Pani Myszo. Pokażmy swoje stare psy światu , opowiedzmy o nich ( może przyda sie osobny temacik ) Ja w tym roku we Włocławku wystawiam 4 emerytki w buldożkach ( 12 , 9 ,8 , 8 lat ) Draczyn także. Może warto ? Agresja do niczego dobrego nie prowadzi , rodzi jedynie agresję. Dobry przykład może natomiast zaprocentować. No i tym sposobem już spóźniłam sie do pracy , lecę . Pa.Ela , gdzie tu jakaś agresja. Daj cytaty, bo ja naprawdę nigdzie niewidzę żadnej agresji, a co do wystawiania weteranów, to trudno nieraz wystawiać stare psy, które wystaw nie cerpią - po co jewówczas męczyć np moja Shar-pejka , czy w przyszłościgrzywaczka Quote
Recommended Posts