Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witaj res my jestesmy w domu po 19 wciagu dnia wpadamy do pieskow mysle ze do wystawy wydobrzejesz trzymamy kciuki za twoje szczescia napisz jak tylko wrocisz caluski

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kontaktowałam się dzisiaj z pracownikami ze schroniska dla zwierząt.
Twierdzą , że właściciel ma na poszukiwania psa dwa tygodnie, po tym czasie pies przechodzi na własność schroniska.
Odsprzedany dalej staje się więc własnością nabywcy.
Sprawdzę jeszcze tą informację .
Zakładam , że piesek nie został skradziony , ani nie zginął właścicielom.
Choć ostatnio i takie były przypuszczenia.

Posted

dzisij juz wszystko wiem nowi wlasciciele byli z tym pieskiem w zwiazku po tatuazu zadzwoniono do hodowcy a ten potwierdzil ze sprzedal pieska nie dal papierow bo nie chcial zeby trafil w rece handlarzy piesek ma 7 lat ...dobrze ze ktos go teraz kocha

Posted

Przecież z papierami jest mniejsze prawdopodobieństwo, że piesek trafi w ręce handlarzy. Handlarze przeważnie nie potrzebują papierów, bo żaden rozsądny człowiek, który chce wystawiać swojego psa nie będzie kupować u handlarza. Nic z tego nie rozumiem :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o I wogóle piesek za 10 zł wydaje mi się maloprawdopodobne. Jeśli jakiś menel sprzedaje psa, to przynajmniej weżmie tyle , aby mieć na flaszę, a za 10 zl to nawet na transport miejskim środiem kounikacji z psem, nie bardzo wystarczy

Posted

draczyn napisalam czego sie dowiedzialam zeby poznac szczegoly to nalezy zadzwonic do zwiazku w gdansku igdyni piesek ma sie dobrze pozdrawiam

Posted

sprawa naprawde wydlada dziwnie , czy 7 lat temu kiedy niby ten pies sie urodzil , moglo komus przyjsc do glowy zeby sprzedac bez metryki , zeby obronic sie przed handlarzami ?????????? az wierzyc mi sie ie chce zeby ten hodowca byl az tak zapobilegliwy :o :o :o :o :o :o :o

Posted

Agama napisał(a):
draczyn napisalam czego sie dowiedzialam zeby poznac szczegoly to nalezy zadzwonic do zwiazku w gdansku igdyni piesek ma sie dobrze pozdrawiam
Agama czy widziałaś tego pieska , że mówisz, że ma się dobrze. Hodowca tatuował pieski, a sprzedawal je bez papierów. Był taki zapobieglwy, że bał si aby nie trafiły do handlarzya naet nie brał adresów od nabywców. Tatuaże sporo kosztują. Po co tatuował? To się nie trzyma kupy :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel:

Posted

najlepsze to ze psy byly tatulowane :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no metryka dla siebie , a co moze ten hodowca sobie nawet rodowod wyrobil :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao:

Posted

Może warto byłoby tą sprawę wyjaśnić w Gdańsku, bo taki hodowca przynjmniej powinien dostać upomnienie. Przecież członkom związku nie wolno sprzedawać psów bez metryk :boom: :boom:

Posted

Witam!!!Z tego co piszecie pies pochodzi z ktoregos z nadmorskich oddzialow ZK.Jesli ma 7 lat tzn,ze urodzil sie w 1998 roku.Zaraz sprawdze w ktorych z tamtejszych hodowli byly mioty wtedy.

Posted

sluchajcie ja nie moge co kolejny spacer z psami nagabywac tej mojej znajomej ona nie widziala jeszcze tego pieska . co do oddzialu to nie wiedziala czy gdansk czy gdynia on byl kupiony jako nagus a teraz ponoc jest z wlosem moze to semi albo golony p. p nowi wlasciciele sa szczesliwi bo ich nie uczula to alergicy

Posted

Agama napisał(a):
hodowczyni chciala pozbyc sie pieska. moze po 6 7 latach przestal jej byc potrzebny ...okropienstwo...
Nic z tego nie rozumiem. przecież hodowczyni sprzedała ggo podobno komuś z tatuażem i bez papierów , gdy był szczenięciem. jak mogła go sprzedać 2gi raz gdy miał 7 lat. Wszystko mi tu nie pasuje :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o