Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To zastanawiąjące.
W zasadzie zawsze wydawało mi się , że to ja wyprzedzam znacznie epokę w której żyję , ale widać myliłam się.
Wydaje mi się jednak , że czarownice palono baaaaaaaaaardzo dawno temu.
A tak na marginesie , to nie wiedziałam , że niewolnictwo , handel żywym towarem i coś tam jeszcze opanowalismy pogaduchami na Forum.

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

elżbietarusos napisał(a):
To zastanawiąjące.
W zasadzie zawsze wydawało mi się , że to ja wyprzedzam znacznie epokę w której żyję , ale widać myliłam się.
Wydaje mi się jednak , że czarownice palono baaaaaaaaaardzo dawno temu.
Wszystko co złe w każdej epoce, ma swój koniec głownie dzięki napiętnowaniu przez opinię publiczną, tak przynajmniej wynika z moich obserwacji. Tam gdzie prawo nie działa, działa opinia publiczna, która z kolei w końcu prowadzi do zmiany prawa na lepsze

Posted

Postęp wprowadzają jednostki wybitne.
A wracając do naguska , to jedynym pewnikiem jest to, iż on istnieje.
Nikt nie zna kolei jego losu , spekulacje dotyczą morale hodowcy .
Gdzie fakty , które mogłaby zlustrować komisjka FORUM ?
I gdzie dobro jednostki ( naguska ) ?
A nagusek wystraszony rozmowami na FORUM , zaczął porastać ,dla niepoznaki.

Posted

elżbietarusos napisał(a):
Postęp wprowadzają jednostki wybitne.
A wracając do naguska , to jedynym pewnikiem jest to, iż on istnieje.
Nikt nie zna kolei jego losu , spekulacje dotyczą morale hodowcy .
Gdzie fakty , które mogłaby zlustrować komisjka FORUM ?
I gdzie dobro jednostki ( naguska ) ?
Dlatego też podsumowałam to jako czeski film z lat 80ych, bo teraz już są lepsze

Posted

Dyskusja rozwinęła się dlatego, że pierwsza wiadomość donosiła, że manel sprzedał szczeniaka w Sopocie, na bazarze przed wyatawą w Sopocie za 10zł. Pies był w b. złym stanie i odrazu powędrował do weterynarza i stąd ta dyskusja. Chyba normalne,że każdy był poruszony i wypowiadał swoje zdanie I to chyba wszystko. Dla mnie osobiście jest to całkowicie zrozumiałe, b przeczytałam całóść od poczatku do końca. Niezrozumiałe są tylko sprzeczne wypowiedzi autorki topiku i to chyba by bylo tyle

Posted

ale ja pytam o ta dzisiejsza dyskusje. raz powiedziane i starczy.takie jest moje zdanie. czekam az napisze cos agama, ktora powinna wiedzieć najwięcej. i mam nadzieje, że grzywek ma sie dobrze. moj marcel jest w jego wieku :(

Posted

pani myszo grzywek ma sie dobrze tyle co wiem jak go zobacze to napisze wiecej pozdrawiam pania i marcela moze nasze pieski spotkaja sie w klasie weteranow

Posted

Agama napisał(a):
draczyn przeczytaj moj 1 post czy pisalam ze zostal kupiony od menela kto tu przeinacza fakty
Jeśli ktoś sprzedaje na bazarze przed wystawą schorowanego siedmioletniego psa, to chyba jest to tylko menel. Może masz jakś inną nazwę na takiego faceta. Ja innego adekwatngo określenia nie znalazłam. Czyżby Cię oburzało, że go tak nazwałam? :evil:

Posted

agama brak mi sily ,juz najlepiej byloby jakbys zapytala sasiadke o numer telefonu do tych jej znajomu\ych zadzwonila i sie wypytala a pozniej wszystko napisala na forum !!

bo takie jedna pani drugiej pani to wydaje mi sie niemadre i lepiej sie dokladnie wszystkiego wywiedziec :-? :-? :-? :-?

Posted

AngelOfDeath napisał(a):
agama brak mi sily ,juz najlepiej byloby jakbys zapytala sasiadke o numer telefonu do tych jej znajomu\ych zadzwonila i sie wypytala a pozniej wszystko napisala na forum !!

bo takie jedna pani drugiej pani to wydaje mi sie niemadre i lepiej sie dokladnie wszystkiego wywiedziec :-? :-? :-? :-?
W pełni popieram Angel. Inaczej nie dojdziemy z tym do ładu. POPIERAM

Posted

Dobry wieczor!!!!
Widze ,ze sie rozpisaliscie...Widze ,ze jednak nie tylko mnie poruszyla sprawa psiaka.Moze wypowiem sie ja ,bo jednak ja najbardziej drazylam temat.
Otoz,moje zdanie jest takie:
Po pierwsze sprawa priorytetowa bylo/jest znalezienie hodowcy tego pieska - jesli ktos nie rozumie dlaczego juz spiesze wyjasnic:
pies mogl pochodzic z kradziezy,lub zaginac w odleglym rejonie Polski i ktos go moze szuka ,nie majac dostepu do netu.
Po drugie jesli hodowca zostal namierzony i wiadomo juz ,ze potraktowal psiaka w taki okropny sposob nalezy naglosnic te sprawe kierujac sie zasada :ZWIERZE NIE JEST RZECZA!!!a takze regulaminem Zk,ktory ma zapewne kary dla takich hodowcow.Jesli jak pisze Elzbietarusos,hodowca moze sie posunac do zabicia psiaka nalezy rozpoczac postepowanie sadowe w stosunku do niego,bo jak chyba kazdemu wiadomo taki czyn jest w Polsce czynem karalnym.
Po trzecie sadze ,ze wlasnie MY -milosnicy grzywaczy powinnismy dbac o dobro kazdego psa tej rasy i w sposob konsekwentny eliminowac hodowcow ,ktorzy wyrzadzaja krzywde swoim psom,dazyc do zamykania takich hodowli.Jesli kogos dziwi takie podejscie do sprawy tzn,ze nie jest milosnikiem rasy.
Mysle ,ze warto walczyc w takich sprawach ,a napewno nic nie zwojujemy zaslaniajac sie tysiacem innych -zlych hodowli ,ktore istnieja i nikt ich nie zamyka.Moze wlasnie istnieja dlatego,ze nikt nie zabral glosu w tej sprawie????????
PO CZWARTE.Cala historia polega na jedna pani drugiej pani.....Ok....tylko ,ze tak na prawde nikt nie zna ludzi ,ktorzy kupili tego psa ( niewatpliwie dobrze robiac) i nie mozemy ufac wszystkiemu co powiedza.Nie chce nikogo oczerniac i jestem daleka od tego,ale czy ktos wzial pod uwage taka prawdopodobnosc ,ze wlasciciele ( nowi) boja sie gdziekolwiek zglaszac fakt posiadania psiaka,bo istnieje mozliwosc oddania go????Moze pisza tak tylko pro forma ,ze byli ,ze dzwonili...ect.Dlaczego nie skontaktowali sie z Agama????Dlaczego nie podali numeru tatoo?
Wszystko az wre od tajemnicy....dlatego chce miec czarno na bialym ....mam nadzieje ,ze nie tylko ja.

Posted

Agama napisał(a):
odnosnie tomaszka to pytajcie res. temat byl na rorum 2 tygodnie temu res jest dla was wiarygodna

o to fajnie jakby co , to teraz ress wszyscy bedziemy sie pytac o psy z twojej hodowli bo jak widac ress jest lepiej zorientowana niz ty :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Agama!!!wydaje mi sie ,ze jako hodowca tego psiaka powinnas byc bardziej zorientowana niz ja.W koncu Ty mozesz cos zalatwic w tej sprawie jako osoba bezposrednio zainteresowana ....Poza tym chyba zalezy Ci na losie sprowadzonych na swiat psiakow???
Nierozumiem tez stwierdzenia "res jest dla was wiarygodna..."
O wiarygodnosci czlowieka swiadcza jego czyny.....i sam ma wplyw na to jak ludzie go oceniaja....
Sugerujesz ,ze Ty nie jestes wiarygodna????
Czy stwierdzenie o mojej wiarygodnosci mam potraktowac jak lakoniczna docinke?

Posted

resuruss napisał(a):

Sugerujesz ,ze Ty nie jestes wiarygodna????

:cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: resss bo nie zostaniesz zaproszona na forum dla wybranych ktore agama przygotowuje :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao