Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 elżbietarusos napisał(a):Teraz już nie wiem czemu ma słuzyć zainteresowanie naguskiem. Odnaleziono hodowcę , twierdzi on , iż pieska odddał . Wolno mu było oddać psa bez rodowodu , fakt posiadania przez naguska związkowego tatuażu świadczy o tym,iż nie pochodzi on z dzikiego miotu. Jeśli już wiemy , że piesek nie jest kradziony, i że nikt go nie szuka ,to o co jeszcze chodzi ? Czy ta rozmowa aby na pewno służy dobru naguska ?Hodoca podobno nie oddał pieska , tylko jakiś menel sprzedał siedmioletniego psa z tatuażem za 10 zł pod wystawą. Jeśli to prawda, to przyznasz , że nie jest to humanitarny sposób pozbycia się psa z hodowli i dlatego miłośnicy grzywaczyków starają się dotrzeć do tej hodowli i wyjaśnić sprawę - jak to się mogło stać??????????????? Quote
maga18 Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 :lol: ja widze ze kazdy rozumie tą historie po swojemu - ja szczerze mowiac juz sie pogubiłam :lol: Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Agama napisał(a):wiadomosc z dzisiaj. przyjaciele mojej znajomej kupili pod wystawa w sopocie chlopczyka nagusa bardzo w zlym stanie. od razu udali sie do weta. on zobaczyl ze ma tatulaz ocenil wiek na 4 lata i kazal pojechac z nim do zwiazku. pisze o tym bo za chlopca zaplacili uwaga 10. pln. to nie pomylka. pozdrawiamMaga, to zaczęło się tak Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Agama napisał(a):witam res . malzenstwo, ktore kupilo tego nagiego rycerzyka jest dalej na wczasach nad mozem spia z nim chodza na plaze i sa dobrej mysli ze naprawde bedzie z nimi zawsze.oby tylko nie byl ukradziony. i odsprzedany za flaszke. pozdrawiam.Następnie tak Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Agama napisał(a):Jezeli by nei wzieli to mogl by trafic w zle rece...:(To 3cia wiadomość Quote
AngelOfDeath Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 paniMysza napisał(a):agama, a powiedz jak sprawa tomaszka? co z nim? wlasnie co z tomaszkiem ????? Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Agama napisał(a):piesek jest dalej na wakacjach w kurortach nadmorskich jak wroca nowi wlasciciel z nim to sie dowiemy cos wiecej4ta wiadomość Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Agama napisał(a):na dzisiaj wiem ze tego pieska nikt nie szuka wet stwierdzil ze ma 4 lata ale zeby do usuniecia trzonowe moze to byl pseudo hodowca i ten piesek jest stary i nie byl mu juz potrzebny ...bez komentarza...5ta wiadomość Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Agama napisał(a):dzisij juz wszystko wiem nowi wlasciciele byli z tym pieskiem w zwiazku po tatuazu zadzwoniono do hodowcy a ten potwierdzil ze sprzedal pieska nie dal papierow bo nie chcial zeby trafil w rece handlarzy piesek ma 7 lat ...dobrze ze ktos go teraz kocha6ta wiadomość Quote
AngelOfDeath Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 hahahhahahaahahha Draczyn widze ze niezle sie napracujesz 8) 8) 8) 8) Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Agama napisał(a):draczyn napisalam czego sie dowiedzialam zeby poznac szczegoly to nalezy zadzwonic do zwiazku w gdansku igdyni piesek ma sie dobrze pozdrawiam7ma wiadomość Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Agama napisał(a):sluchajcie ja nie moge co kolejny spacer z psami nagabywac tej mojej znajomej ona nie widziala jeszcze tego pieska . co do oddzialu to nie wiedziala czy gdansk czy gdynia on byl kupiony jako nagus a teraz ponoc jest z wlosem moze to semi albo golony p. p nowi wlasciciele sa szczesliwi bo ich nie uczula to alergicy8ma wiadomość Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Agama napisał(a):hodowca potwierdzil dzialaczom zwiazku ze spzedal tego psa wsopocie a w zasadzie oddal ... moze likwiduje hodowle9ta wiadomość Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Agama napisał(a):podaje plan zdarzen: opowiadnia pt: nagusek za 10 zl 1. piesek zakupiony w sopocie pod wystawa 2. wizyta u weta 3.zasugerowanie przez weta wizyty w zwiazku 4. zwiazek odnajduje hodowce na podstawie tatoo 5. hodowca potwierdza sprzedaz sprzedaz swojego psa( a wzasadzie oddanie) 6. zwiazek oddania sie oddania dokumentow nowemu wlasciclelowi 7. hodowca odmawia 8. sprawa w toku p.s. Ten piesek zacza porastac moze to semi albo ppto kolejny post Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Agama napisał(a):res. ja naprawde nie wiem moja znajoma ma kilka znajd kundelkow i legwana z odzysku nowi nabywcy tez nie mieli do tej pory kontaktu ze zwiazkiem. poprosilam ja zeby zadzwonili do mniekolejny post Quote
elżbietarusos Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Może jestem głupia , a może namolna , a może jedno i drugie. Nie wiem , czy hodowca dobrze zrobił pozbywając się psa i nie mnie to oceniać , bo go nie znam, nie znam motywów jakimi się kierował ani osoby , którą psem uszczęśliwiał. Myślę jednak, że jeśli padnie tu nazwa hodowli z jakiej pochodzi pies, to są dwie możliwości albo hodowca ten i wielu innych nie oddadzą więcej nikomu psa , a jeśli będzie im jakiś "zbywał " to go po prostu zabiją , albo będzie to robił narażając się na Waszą krytykę . Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Koniec serialu. możecie się teraz pozbierać?????,bo ja jeszcze nie Quote
AngelOfDeath Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Draczyn napisał(a):Koniec serialu. możecie się teraz pozbierać?????,bo ja jeszcze nie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja zdecydowanie nadal nie bardzo :evilbat: :evilbat: :evilbat: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
maga18 Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 elżbietarusos napisał(a):Myślę jednak, że jeśli padnie tu nazwa hodowli z jakiej pochodzi pies, to są dwie możliwości albo hodowca ten i wielu innych nie oddadzą więcej nikomu psa , a jeśli będzie im jakiś "zbywał " to go po prostu zabiją , albo będzie to robił narażając się na Waszą krytykę . Szczerze mowiac to bodajze 4 przypadek "podłego" potraktowania grzywacza - kazde poprzednie "rozgrywane" bylo rowniez na łamach tego forum - padaly nazwy hodowli - i nikt psow nie zabija i nie naraza sie na nasza krytyke... a moim zdaniem warto wiedziec jaka hodowla jak traktuje/jak sie interesuje psami ze swojej hodowli... :roll: Quote
paniMysza Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 ale przecież jak ktoś oddaje pieska,bo nie może go mieć z jakichś tam powodów (nie nam oceniac czy waznych czy mniej) to przynajmniej mówi nowemu właścicielowi ile ma lat ten pies i cokolwiek o nim :roll: z resztą kupujący psiaka też pyta o takie rzeczy bo to normalne. dlatego wydaje mi sie to troche dziwne... Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 maga18 napisał(a):elżbietarusos napisał(a):Myślę jednak, że jeśli padnie tu nazwa hodowli z jakiej pochodzi pies, to są dwie możliwości albo hodowca ten i wielu innych nie oddadzą więcej nikomu psa , a jeśli będzie im jakiś "zbywał " to go po prostu zabiją , albo będzie to robił narażając się na Waszą krytykę . Szczerze mowiac to bodajze 4 przypadek "podłego" potraktowania grzywacza - kazde poprzednie "rozgrywane" bylo rowniez na łamach tego forum - padaly nazwy hodowli - i nikt psow nie zabija i nie naraza sie na nasza krytyke... a moim zdaniem warto wiedziec jaka hodowla jak traktuje/jak sie interesuje psami ze swojej hodowli... :roll:Oczywiście. powinniśmy napiętnować takie przypadki, aby coraz rzadiej miały miejsc. Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, a jak się nazywa sprzedanie długoletniego przyjaciela, to wszyscy wiemy Quote
elżbietarusos Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Nie jestem przyzwyczajona do takiego traktowania ludzi. Nie wiem jak funkcjonują FORA , bo to w zasadzie moje pierwsze , ale by komuś" dokopać" musiałabym mieć niezbite fakty. Nie przekonują mnie teksty, że każdy ma prawo do obrony. Bo z prozaicznych powodów nie każdy ma dostęp do komputera. Nigdy nie uwierzę w to , że fakt pisania o hodowcach oddających swoje niepotrzebne psy sprawi, iż będą one traktowane lepiej , wiem natomiast , że jeśli ktoś nie ma serca do zwierząt , a tylko chce na nich zarobić , będzie się bez moralnych dylematów" pozbywał " problemu , po cichu. Bardzo bym chciała wierzyć ,w to co Ty Magdo. Quote
Draczyn Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 elżbietarusos napisał(a):Nie jestem przyzwyczajona do takiego traktowania ludzi. Nie wiem jak funkcjonują FORA , bo to w zasadzie moje pierwsze , ale by komuś" dokopać" musiałabym mieć niezbite fakty. Nie przekonują mnie teksty, że każdy ma prawo do obrony. Bo z prozaicznych powodów nie każdy ma dostęp do komputera. Nigdy nie uwierzę w to , że fakt pisania o hodowcach oddających swoje niepotrzebne psy sprawi, iż będą one traktowane lepiej , wiem natomiast , że jeśli ktoś nie ma serca do zwierząt , a tylko chce na nich zarobić , będzie się bez moralnych dylematów" pozbywał " problemu , po cichu. Bardzo bym chciała wierzyć ,w to co Ty Magdo.Gdybyśmy tak myśleli, to nie zniesone byłoby po dziś dień, ani niewolnictwo, ani handel żywwym towarem, ani walki gladiatorów itd, itd Quote
Recommended Posts