Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W tym tygodniu wszystkie trzy śniłyście się Szymonowi. Kiedy opowiadał mi ten sen poczułam ukłucie w sercu.
Najpierw Balbinka goniła Zuzię wokół mieszkania, potem była zmiana. Obie były radosne i szczęśliwe.  Psonia jak matrona przyglądała się temu z błyskiem w oku w moim ulubionym fotelu. W nim właśnie zawsze siedziała ze mną, a właściwie na mnie. Owijała mi się wokół szyi. Główka zawsze była oparta na moim lewym ramieniu, plecy na oparciu fotela, a tylne łapki zwisały na moim prawym ramieniu. Tak siedziała zawsze ze mną jak w domu pojawił się ktoś obcy i każdemu kto na mnie spojrzał pokazywała swój garnitur ząbków. Szymon podczas tego snu wiedział, że Psonia z tej pozycji czuwa nad bezpieczeństwem Balbisi i Zuzi.  Wszystkie trzy były młode, ale dorosłe i bardzo szczęśliwe. Tej całej sytuacji przyglądali się rozbawieni moi rodzice, których od dawana nie ma wśród nas. 
Chciałabym mieć taki sen i zobaczyć ich razem.
Kocham, tęsknię i pamiętam

129.jpg

Posted

Mam nadzieję, że są tam szczęśliwe, a moi rodzice nad nimi czuwają. 
Marzę o takim śnie. Za 5 dni będą 2 miesiące jak odeszła Zuzia i wcale nie jest ani lżej, ani odrobinę lepiej. Jest do bani i chyba tak już zostanie. 

Posted

Wczoraj minęły 2 miesiące. Byłam pewna, że będzie nam trochę lżej. Nie jest. 
Bardzo się boję tegorocznych świąt. Nasz świat się kręcił wokół psów także w święta. Nie będzie w tym roku  długiego, rodzinnego spaceru po Wigilii. Nie zasiądziemy po nim  przed telewizorem z kawą, herbatą, ciastem. Nie zobaczymy po nim wyluzowanej Zuzki leżącej  na poduchach. Nie pośmiejemy się widząc jak chodzi pod choinką, a robiła to każdego roku itd. Nie wiem czy damy radę w te święta. Nie wiem. Na samo wspomnienie ryczę jak cholera.

Kocham Was maluszki moje.

92.jpg

Posted
Dnia 25.12.2025 o 16:17, szajbus napisał:

W te święta cisza jest głośniejsza niż kiedykolwiek i bardzo mocno boli. 

Myślę, że one to widzą stamtąd.