Izam Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 1. jak to jest? gdy sędzia wypisze ocenę to ja ją dostaję? i co robię dalej? 2, czy mozna wystawiać na smyczy łancuszkowej (dosc grubej) i obrozy półłancuszkowej? cos takiego jak kolczatka ale bez kolców:) 3,co zabrac na wystawe? 4, piękny ałabaj na wystawie. czyli oprócz kąpięli, czesania jakie zabiegi pielęgnujące warto wykonac? z góry dzięki za odpowiedzi:) pozdrawiam Quote
Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 [quote name='Izam']1. jak to jest? gdy sędzia wypisze ocenę to ja ją dostaję? i co robię dalej? w zależnosci co dostanie, jesli np wygra rase (BOB) to możesz ale nie musisz zostac na fianałach, czyt.BIS'ach. Tytuły się zbiera, potem championaty itp, itp :) Quote
Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Izam napisał(a): 2, czy mozna wystawiać na smyczy łancuszkowej (dosc grubej) i obrozy półłancuszkowej? cos takiego jak kolczatka ale bez kolców:) nie polecam grubych łancuszków, to już lepsza jest zgrabna ringówka (dużo kolorów do wyboru :) ), gruby łancuch nie dosc że nieporęczny to jeszcze nie elegancko wygląda :wink: Quote
Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Izam napisał(a): 3,co zabrac na wystawe? na wystawe najlepiej zabrac koc, lub klatke dla psiaka, miske, butelke z wodą, smakołyki dla psiaka, kosmetyki dla psiaka. Potrzebne tez jest potwierdzenie przyjecia psa na wystawe, ksiązeczka zdrowia z aktualną wścieklizną. no i ringówka 8) Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Izam napisał(a): 4, piękny ałabaj na wystawie. czyli oprócz kąpięli, czesania jakie zabiegi pielęgnujące warto wykonac? a to już nie do mnie :wink: ja tej rasy nie znam :oops: :wink: Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Izam Posted August 15, 2005 Author Posted August 15, 2005 a tak ogólnie? sędzia tą ocenę gdzieś wpisuje prawda? i póżńej ją ten "papierek dostaję" do ręki? Quote
Savannah Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Izam napisał(a):a tak ogólnie? sędzia tą ocenę gdzieś wpisuje prawda? i póżńej ją ten "papierek dostaję" do ręki? tak wpisuje w tak zwaną karte oceny, później przyznaje lokaty i wystawca dostaje tą karte oceny w ładnej teczce wraz z dyplomem i ewentualnie medalem :wink: Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Lotos Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Skoro już jesteśmy przy temacie pytań wystawowych to ja się zapytam o katalogi :D Ogólnie wiem (prawie napewno) że są tam stawki psów zgłoszonych na wystawę, na którym ringu i o której pokazywane są jakie rasy, reklamy hodowli i innych różności. Tak? Czy coś pokręciłam? I jeśli można wiedzieć to kto może taki katalog nabyć, za ile i gdzie :D Będę wdzięczna za odpowiedź :) Quote
Izam Posted August 16, 2005 Author Posted August 16, 2005 z tego co wiem to taki katalog mozna kupic przy wejsciu na wystawe. my startujemy w klasie szczeniąt, w której nie dają katalogów więc będę musiała go dokupic. albo poproszę któregoś z wystawców o udzielenie kilu informacji z katalogu:) Quote
Malvina Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Dlaczego w szczeniakach nie dają katalogów :o W Łodzi dawali ale ja wystawiałam tu szczeniaka 4 lata temu więc mogło sie coś zmienić, a jak byłam w Legionowie w szczeniakach w tamtym roku to miałam dwa psy więc nie wiem jak to jest ale to chyba zależy od wystawy :roll: Quote
Savannah Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Malwa&Landi napisał(a):Dlaczego w szczeniakach nie dają katalogów :o W Łodzi dawali ale ja wystawiałam tu szczeniaka 4 lata temu więc mogło sie coś zmienić, a jak byłam w Legionowie w szczeniakach w tamtym roku to miałam dwa psy więc nie wiem jak to jest ale to chyba zależy od wystawy :roll: haha, ja się bardzo ździwiłam ze w Sopocie dostałam katalog za szczeniaka oraz suke wotwartej, dostałam łącznie aż 2 katalogi, a to oznacza że w sopocie dawali katalog za szczeniaka :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Malvina Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Jak fajna wystawa to wszystko jest :) Zawsze jakaś zachęta dla wystawców Quote
Savannah Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Malwa&Landi napisał(a):Jak fajna wystawa to wszystko jest :) Zawsze jakaś zachęta dla wystawców dokladnie :) Pzdr Lidka i Villarica Quote
Izam Posted August 16, 2005 Author Posted August 16, 2005 własnie. mam jeszcze kilka pytan:) :lol: 1. co to jest ten MLODY prezenter? 2.ile i jakich ocenek, CACibów itp trzeba zdobyc aby pies/suka zostal/a champ mlodziezy? jak to jest z zagranicznymi wystawami? czy "zatrudniacie" tłumaczy (znajomych) jak jedziecie? nasz związek udziela informacji na temat zagranicznych wystaw? czy słuzy pomocą? Quote
rysiczka Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Zeby pies zostal Mlodziezowym Championem Polski-potrzebuje trzy oceny doskonale zloty medal i tytul Zw.Mlodziezy na trzech wystawach w tym jednej miedzynarodowej lub klubowej w klasie mlodziezy. Aby pies zostal Championem Polski musi otrzymac trzy oceny doskonale zlote medale oraz CWC na trzech wystawach w tym jedna miedzynarodowa psa wystawia sie w klasie posredniej lub otwartej. Mlody Prezenetr to konkurencje dla dzieci w dwoch przedzialach wiekowych gdzie prezentuja oni psiaki i otrzymuja za to punkty i nagrody.To tak w skrocie. Quote
Savannah Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 rysiczka napisał(a):Zeby pies zostal Mlodziezowym Championem Polski-potrzebuje trzy oceny doskonale zloty medal i tytul Zw.Mlodziezy na trzech wystawach w tym jednej miedzynarodowej lub klubowej w klasie mlodziezy. Aby pies zostal Championem Polski musi otrzymac trzy oceny doskonale zlote medale oraz CWC na trzech wystawach w tym jedna miedzynarodowa psa wystawia sie w klasie posredniej lub otwartej. Mlody Prezenetr to konkurencje dla dzieci w dwoch przedzialach wiekowych gdzie prezentuja oni psiaki i otrzymuja za to punkty i nagrody.To tak w skrocie. bardzo dobrze wyjaśnione :) a Caciby zbiera się do Interchampionatu, a nie Ch.Mł. :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Kika Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Izam napisał(a):własnie. mam jeszcze kilka pytan:) :lol: 1. co to jest ten MLODY prezenter? 2.ile i jakich ocenek, CACibów itp trzeba zdobyc aby pies/suka zostal/a champ mlodziezy? jak to jest z zagranicznymi wystawami? czy "zatrudniacie" tłumaczy (znajomych) jak jedziecie? nasz związek udziela informacji na temat zagranicznych wystaw? czy słuzy pomocą? Na temat zagranicznych wystaw to sie zdecydowanie więcej dowiesz tu na forum niż w związku, a zwłaszcza w oddziałach terenowych.Te zagraniczne wojaże to w zasadzie prywatna sprawa każdego z nas.Wiele jest fajnie zorganizowanych- można poznać wystawców z innych krajów , no i w końcu jak dobrze pójdzie zdobyć Intera. Quote
rysiczka Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Tyle ile tytułow czyli 3sztuki.Trzy zwyciestwa mlodziezy i trzy oceny dokonale i trzy zlote medale.Mam nadzieje ze juz teraz rozumiesz. 8) Quote
Recommended Posts