Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marysiu!!!
Zdjecia przepiekne,jak zawsze zreszta:lol:
Ja tez koziorozec:evil_lol:
A'propos dyskusji o gwiazdach.Ja musze zaczac w to wierzyc!!
Moj syn jest Smokiem wg chinskiego kalendarza. to najszczesliwszy znak, ale musi uwazac w Roku Psa. W 1994, w lutym rozpoczal sie Rok Psa i moj syn mial powazny wypadek (przejechala po nim ciezarowka) Na szczescie teraz jest wszystko ok. Gdy w lutym 2006 rozpoczynal sie koejny (cykl 12 letni) Rok Psa zartowalismy, nie wierzac w te bzdury,ze trzeba mlodego trzymac na uwiezi. W te srode spieszyl sie rano na autobus, do szkoly i tak niefortunnie spadl ze schodow, ze wybil sobie bark ze stawu. pogotowie, szpital, unieruchomienie. Ten Rok trwa jeszcze kilkanascie dni.
I powiedzcie mi co o tym sadzic????
Przepraszam za tak dlugi off!!!

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

super prezent sobie zafundowałaś, mam nadzieje, że teraz bedzie wiele więcej zdjęć z racji fascynacji nowym sprzętem :p
to zdjecie jest cudowne :loveu: i jak wysoko Una skacze, jak moje suczydło- nieważne jak nisko jest obiekt, trzeba i tak go wysoko przeskoczyć :eviltong: to plastikowy kozioł?

pozdrawiam

Posted

APSA napisał(a):
Szumy widzę, szumy! ;)

Wytrzyj monitor :eviltong:
ISO 800 + kadrowanie + przeostrzenie i jest co widać :shake:

APSA napisał(a):
:loveu: :loveu: :loveu:

No! Tak lepiej :multi: ;)

nathaniel napisał(a):
Zazdraszczam sprzętu... :loveu:

A foteczki jak zwykle śliczniutkie.

nathaniel całe moje życie to ciułanie na sprzęt ;)
Dziękuję :loveu:

Taura napisał(a):
Wygląda jak szczeniaczek. :loveu: A sprzętu również zazdraszczam. :loveu:
Z mojego aparatu jedno na ok. 100 zdjęć (w ruchu) jest ostre :diabloti:
Jak się nie ma co sie lubi, to się lubi co się ma. :lol:

Taura co do sprzętu - mój pierwszy aparat to był zenit E... teraz ma ze 30 lat (nadal go mam), nadal działa, nie potrzebuje baterii... ech...

Vogue napisał(a):
Marysiu!!!
Zdjecia przepiekne,jak zawsze zreszta:lol:
A'propos dyskusji o gwiazdach.Ja musze zaczac w to wierzyc!!
Moj syn jest Smokiem wg chinskiego kalendarza. [...]
I powiedzcie mi co o tym sadzic????

Nikt tu o gwiazdach nie dyskutował i ja nie chce o nich dyskutować.
Przypadek, statystyka. Zresztą mogłoby się okazać, że wg innego kalendarza i "systemu gwiezdnego" powinien uważać przez cały 2007. I 2008. I 2009 :evil_lol:
Niemniej trzymam kciuki za jego szybki powrót do zdrowia i sprawności!!

shangri_la napisał(a):
super prezent sobie zafundowałaś, mam nadzieje, że teraz bedzie wiele więcej zdjęć z racji fascynacji nowym sprzętem :p
to zdjecie jest cudowne :loveu: i jak wysoko Una skacze, jak moje suczydło- nieważne jak nisko jest obiekt, trzeba i tak go wysoko przeskoczyć :eviltong: to plastikowy kozioł?

Dziękuję :loveu: Una zaczęła latać tak wysoko po agility :) a koziołek jest plastikowy - kupiłam na Światówce :)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

gochgoch napisał(a):
a co to?????

Kompensacja ekspozycji?
To mówienie aparatowi "naświetl do jaśniej niż Ci się wydaje" lub "naświetl to ciemniej niż Ci się wydaje". Pierwszą wersję stosuje się focąc Yeti na śniegu ;) drugą - czarnego kota na stosie węgla ;)
Bo aparaty generalnie to myślą, że wszystko jest szare :) czasem trzeba je wyprowadzić z błędu :)

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Kompensacja ekspozycji?
To mówienie aparatowi "naświetl do jaśniej niż Ci się wydaje" lub "naświetl to ciemniej niż Ci się wydaje". Pierwszą wersję stosuje się focąc Yeti na śniegu ;) drugą - czarnego kota na stosie węgla ;)
Bo aparaty generalnie to myślą, że wszystko jest szare :) czasem trzeba je wyprowadzić z błędu :)

to Ty myślisz Marysiu o kompensacji..

Posted

Do TOZ'u z Tobą :diabloti: - tak to nawet Hackerowi wszystko nie wystaje - a nie dość, że normalnie mu strczą i łopatki i k.biodrowe i kręgi kręgosłupa i żeberka - pomimo sierści, a jeszcze mi teraz schudł bo ma zatrucie pokarmowe - to tego u nas nie ma! :mad: Przyznaj się do zabiedzania psa, żeby miał większą motywacje - pewnie dlatego tak skacze! :eviltong:

Aparatu zazdraszczam - ja mam teraz "swój pierwszy" aparat i tak czy siak nie umiem zdjęć nim robić - ani czasu i pogody tyż ni ma, żeby się więcej pobawić :shake:

Koziołek ma fajny kolorek - pasuje do maści Uninej :loveu:

Posted

Ja bym chciała, żeby Gruby miał taka talie. Znalazłam ostatnio zdjęcie, pierwsze wspólne wakacje , miał wtedy jeszcze materiałowy kaganiec (głupia byłam, bo słuchałam co do mnie mówią sprzedawcy z Zabrzańskich sklepów zoo.... ) i taki chudziutki był :loveu:, a teraz? Beczka :oops:

Posted

Jestem pod wrażeniem :loveu:
I tak nie wiem o co chodzi z tymi ustawieniami wszytskimi w aparacie, ale widać, że sprzęcicho bombowe :evil_lol:

Ale śliczne...! Ten czerowny koziołek tak fajnie kontrastuje:multi:

A te dwa portreciki.... Tylko sobie w ramke oprawić :loveu:

Posted

gochgoch napisał(a):
to Ty myślisz Marysiu o kompensacji..

gochgoch napisał(a):
ale miałam przez chwilę przez Ciebie niezłego ćwieka Marysiu...szukałam po necie...i nic...:lol:

gochgoch musiałam dokładnie, literka po literce, chyba ze cztery razy przeczytać co napisałam, zanim zrozumiałam o co Ci właściwie chodzi :confused: Ale zrozumiałam :saint1: Przepraszam :jumpie:

Anza&Hacker napisał(a):
Do TOZ'u z Tobą :diabloti: - tak to nawet Hackerowi wszystko nie wystaje - a nie dość, że normalnie mu strczą i łopatki i k.biodrowe i kręgi kręgosłupa i żeberka - pomimo sierści, a jeszcze mi teraz schudł bo ma zatrucie pokarmowe - to tego u nas nie ma! :mad: Przyznaj się do zabiedzania psa, żeby miał większą motywacje - pewnie dlatego tak skacze! :eviltong:

:eek2: Ale o co chodzi?? Jest zdrowa, silna i umięśniona. A biega na piłeczkę :eviltong:

Anza&Hacker napisał(a):
Aparatu zazdraszczam - ja mam teraz "swój pierwszy" aparat i tak czy siak nie umiem zdjęć nim robić - ani czasu i pogody tyż ni ma, żeby się więcej pobawić :shake:

Od czegoś trzeba zacząć :)

Anza&Hacker napisał(a):
Koziołek ma fajny kolorek - pasuje do maści Uninej :loveu:

Chciałam wściekle zielony - ale nie było odpowiedniego rozmiaru...

nathaniel napisał(a):
Ja bym chciała, żeby Gruby miał taka talie. Znalazłam ostatnio zdjęcie, pierwsze wspólne wakacje , miał wtedy jeszcze materiałowy kaganiec (głupia byłam, bo słuchałam co do mnie mówią sprzedawcy z Zabrzańskich sklepów zoo.... ) i taki chudziutki był :loveu:, a teraz? Beczka :oops:

Odchudzić! :mad:

Paskuda_Bandzior napisał(a):
Jestem pod wrażeniem :loveu:
I tak nie wiem o co chodzi z tymi ustawieniami wszytskimi w aparacie, ale widać, że sprzęcicho bombowe :evil_lol:

Wnioski słuszne! :jumpie: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:

Paskuda_Bandzior napisał(a):

Ale śliczne...! Ten czerowny koziołek tak fajnie kontrastuje:multi:

A te dwa portreciki.... Tylko sobie w ramke oprawić :loveu:

Z koziołkiem właśnie o to chodziło - żeby ładnie kontrastował :cool3:
A portreciki przyjemne :) ale bez przesady ;)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Dzisiaj byłam u siostry, poszłyśmy na spacerek, ale ze względu na wiatr - do lasu, Una coś arcyciekawego czuła, więc długo szła na smyczy i w sumie nic ciekawego nie ustrzeliłam. Wkleję więc tylko dwie ciekawostki:

Suchy pień. Nic ciekawego. Z wyjątkiem tego, że Una wskakiwała sobie na niego :crazyeye:

Multiekspozycja - mój aparacik ma możliwość wielokrotnej ekspozycji (robienia kilku zdjęć na jednym), co przydaje się do jakiś szalonych pomysłów artystycznych albo czasem do wklejenia księżyca tam, gdzie go nie ma ;) generalnie uważam to za strasznie fajny i kompletnie nieprzydatny bajer :evil_lol: Przykład zabawy tym bajerem:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):

Aport prawie formalny

O jaki śliczny aport przez przeszkodę.
I jaki śliczny koziołek. Taki jakiego nie kupiłam na światówce. A jest niesamowicie fotogeniczny :placz:

Posted

Marysiu,ależ ja cały czas go odchudzam.
Bieganie (na ile pozwala mi moje zdrowie i jego chęci) , mniej żarła (z suchej na gotowaną, z 3 łyżek do jednej łyżki) .... i nic :placz:

Posted

nathaniel napisał(a):
Marysiu,ależ ja cały czas go odchudzam.
Bieganie (na ile pozwala mi moje zdrowie i jego chęci) , mniej żarła (z suchej na gotowaną, z 3 łyżek do jednej łyżki) .... i nic :placz:

A ja właśnie moje przstawiłam z suchej na gotowaną, żeby je podtuczyć :evil_lol:

Posted

Haniu, ale Gruby (ha nawet reaguje na to "imię") miał po suchej (bosh, acana ,bo rolaya ani eukanuby nie dotykał nawet :/-wersje light i waga ani deczko w dół) albo luźne kupy, albo twarde ... A przy gotowanym są normalne i nie cuchnące ;)

Na wiosnę zaczniemy z rowerem... chyba ;)

Posted

To zdjecie jest cuuudne! :loveu:

Za to ten bajer też fajny, choć niby "niepraktyczny" :cool3:

...a co do "czepiania się" o szczupłość Uny to ja uważam, że przeto każdy pies właśnie taki być powinien :loveu:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']gochgoch musiałam dokładnie, literka po literce, chyba ze cztery razy przeczytać co napisałam, zanim zrozumiałam o co Ci właściwie chodzi :confused: Ale zrozumiałam :saint1: Przepraszam :jumpie:

zwariowałaś!!! żeby przepraszać......:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:
no się okazało, że zwykła literówka...a ja się dałam nabrać, że masz aparat o nowych , nieznanych nikomu możliwościach:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Suchy pień. Nic ciekawego. Z wyjątkiem tego, że Una wskakiwała sobie na niego :crazyeye:

Świetne foto :-) Wika też uwielbia takie suche pnie. Wskakuje na różne takie rzeczy całkiem bezmyślnie, zeskakuje z 2 metrów wysokości i w ogóle kiedyś coś sobie zrobi.

Multiekspozycja - mój aparacik ma możliwość wielokrotnej ekspozycji (robienia kilku zdjęć na jednym), co przydaje się do jakiś szalonych pomysłów artystycznych albo czasem do wklejenia księżyca tam, gdzie go nie ma ;) generalnie uważam to za strasznie fajny i kompletnie nieprzydatny bajer :evil_lol: Przykład zabawy tym bajerem:

Aaaa, fajne :loveu: Ja robiłam podobne zdjęcia "z duchami" na długim czasie naświetlania... Efekt trochę zbliżony, ale możliwości oczywiście dużo mniejsze:

Posted

[quote name='Hania']O jaki śliczny aport przez przeszkodę.
I jaki śliczny koziołek. Taki jakiego nie kupiłam na światówce. A jest niesamowicie fotogeniczny :placz:

Rozumiem, że potrzebny Ci jest tylko ze względów fotograficznych :evil_lol:

[quote name='Honey']Ech...a ja zabawke mam dwa dni dluzej ;) i jeszcze nie mialam czasu by ja dokladnie rozgryzc...

Mi ten aparat wyciął jeden dzień z życiorysu :lol: Kompletnie! Podobno nie reagowałam na bodźce zewnętrzne :lol:

[quote name='nathaniel']Marysiu,ależ ja cały czas go odchudzam.

:stupid: Może wciąż za dużo żarełka?

[quote name='Anza&Hacker']
...a co do "czepiania się" o szczupłość Uny to ja uważam, że przeto każdy pies właśnie taki być powinien :loveu:

A ja uważam, że jest troszkę za chuda. Tak z pół kilo mogłaby przytyć :razz:

[quote name='Paskuda_Bandzior']Może dla Ciebie pod względem technicznym nic specjalnego, ale pod względem min Uny na tych zdjęciach to są boskie :loveu:

A bo ona jest modelka :) Naprawdę! Ja wycelowuje aparat, a ona wbiega w kadr i stroi miny :cool3:

[quote name='Paskuda_Bandzior']I ta przyczajka :lol: :cool3:

Jakbym stała bliżej niej, to bym jej mogła kazać patrzeć w górę, ale byłam za daleko :roll:

[quote name='gochgoch']zwariowałaś!!! żeby przepraszać......:megagrin::megagrin::megagrin:
no się okazało, że zwykła literówka...a ja się dałam nabrać, że masz aparat o nowych , nieznanych nikomu możliwościach:evil_lol:

:laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2:

[quote name='Marta i Wika']Świetne foto :-) Wika też uwielbia takie suche pnie. Wskakuje na różne takie rzeczy całkiem bezmyślnie, zeskakuje z 2 metrów wysokości i w ogóle kiedyś coś sobie zrobi.

Una wskoczyła na moją prośbę. A potem zeskoczyła i wskoczyła znów. Z wyraźnym upodobaniem :razz:

[quote name='Marta i Wika']Aaaa, fajne :loveu: Ja robiłam podobne zdjęcia "z duchami" na długim czasie naświetlania... Efekt trochę zbliżony, ale możliwości oczywiście dużo mniejsze:

Aaleeee fajne :multi:

[quote name='Tośka_m']Sprzecik, sprzecik jak marzenie :loveu:

To do Twoich wilków :razz:

[quote name='Tośka_m']Unisko nie bawi się w niskie skoki, wszak ona jest najwyższych lotów!

Właśnie tak! :B-fly:

Pozdrawiam
Marysia i Una

PS A wczoraj Una robiła slalom rozstawiony na 1,5cm, czyli mniej niż szerokość tyczki. Jutro robimy linię prostą.