Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A teraz UWAGA! UWAGA!
Pani z mojego oddziału Związku Kynologicznego w Polsce poinformowała mnie dziś, że mojemu nazwisku przypisany został przydomek hodowlany :cunao: :cunao: :cunao:

GRATULACJE!!!!:p:p:p

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marysiu, shangri_la - toz moj Amadeus zna krok hiszpanski ! ;) :lol: :lol: :lol:
Ale chodzi tak tylko wtedy, gdy ja niose cos smakowitego, a on wie, ze nie moze na mnie skoczyc :evil_lol: Idzie do przodu wysoko podnoszac przednie lapy, tyle ze leb ma jeszcze do gory zadarty weszac te boskie a jemu niedostepne aromaty :evil_lol:

A tak serio - Marysiu - gratuluje przeslicznego przydomka ! :loveu:
( kiedy kluchy? hihihi :evil_lol: )

Posted

Honey często tak jak jest, że jak pies idzie przy nodze i patrzy w twarz, to idzie krokiem hiszpańskim. To marzenie obediencowca i koszmar wystawcy ;)

Dziękuję :loveu: Jak to kiedy? Za 9 miesięcy :evil_lol:

APSA wstępny wybór reproduktora już za mną :razz:

Rauni chciałam mieć szybki, wietrzny przydomek :cool3: Nie wiem, dlaczego nie przyjęli mi "Pędziwiatra" :lol:

Marto ja też :Cool!: :Cool!:

Paula Uny przydomek - Hulaj Dusza - okazał się trafny w 100% :cool1:

Rul DZIĘKUJĘ :sweetCyb:

Taura nadal tańczę :cunao:

Gucio dziękuję :laugh2_2:

Wiecie co? Cieszę się :cunao: :cunao: :cunao: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :BIG: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :cunao: :cunao: :cunao:

Pozdrawiam
Marysia i Una
z Wiatrem w Zawody FCI

Posted

Honey napisał(a):
Fimiki jak zwykle doskonale !

Wytlumaczcie laikowi na czym polega krok hiszpanski ?

krok hiszpański to taki, w którym koń bardzo wysoko podnosi przednie nogi!!!:p

Posted

Kenduś dziękuję :multi: Z przydomkami to się nagłowiłam i nałamałam głowę :multi: :multi: ale wysupłałam 5 fajnych propozycji :cool3:
A na filmiki uważaj, nie potłucz się :razz:

Rauni dla mnie to trochę nie fair... Tzn. rozumiem, że takie bez polskich są praktyczniejsze, ale eliminuje się dużo ładnych propozycji.

gochgoch gończe potrafią :razz:

Koma dziękuję :loveu:

Pozdrawiam
Marysia i Una
z Wiatrem w Zawody FCI

Posted

Pędziwiatra nie przyjęli bo ma polskie literki, jak przypuszczam.

A moi znajomi mają przydomek "Perła z Wronczyna" :razz:

Honey często tak jak jest, że jak pies idzie przy nodze i patrzy w twarz, to idzie krokiem hiszpańskim. To marzenie obediencowca i koszmar wystawcy ;-)

Oj jak to świetnie wygląda :loveu:

Paula Uny przydomek - Hulaj Dusza - okazał się trafny w 100% :cool1:

No nie wątpię :evil_lol:

Posted

[quote name='Paskuda_Bandzior']A moi znajomi mają przydomek "Perła z Wronczyna" :razz:

A kiedy rejestrowali?
Nie pamiętam od kiedy dokładnie tak jest, że przydomek jest automatycznie rejestrowany również w FCI, w każdym razie wcześniej oczywiście nie było problemu z polskimi literkami.

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Honey często tak jak jest, że jak pies idzie przy nodze i patrzy w twarz, to idzie krokiem hiszpańskim. To marzenie obediencowca i koszmar wystawcy ;)

Wiecie co? Cieszę się :cunao: :cunao: :cunao: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :BIG: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :cunao: :cunao: :cunao:

Pozdrawiam
Marysia i Una
z Wiatrem w Zawody FCI

Na ringu cziłek często można popodziwiać taki "pół hiszpański" chód ;) Nos w górze, łapki wysoko i lecę nad ziemią :loveu: Uwielbiam na to patrzeć :loveu:

GRATULUJĘ PRZYDOMKA!

To teraz czekamy na kluchy :cool3:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Kenduś dziękuję :multi: Z przydomkami to się nagłowiłam i nałamałam głowę :multi: :multi: ale wysupłałam 5 fajnych propozycji :cool3:
A na filmiki uważaj, nie potłucz się :razz:

Ad. 1 Opłacało się głowić jest świetny :multi:
Ad. 2 Za późno... :evil_lol:

Posted

A kiedy rejestrowali?
Nie pamiętam od kiedy dokładnie tak jest, że przydomek jest automatycznie rejestrowany również w FCI, w każdym razie wcześniej oczywiście nie było problemu z polskimi literkami.

Aaaaa takie buty. A kiedy to nie wiem, ale mozliwe że już z kilka lat temu.

Posted

Alicjo prawda? :evil_lol: :multi:

odJuki bardzo, bardzo, bardzo serdecznie dziękuję :loveu:
Obawiam się, że się trochę naczekasz :evil_lol:

Tośko Unowy, ale też potencjalnie borderowy :cool3: pyrkowy :cool3: itp, itd :cool3:

Paula :)

Rauni pewnie tak jest, że teraz, kiedy rejestracja idzie od razu do FCI, to wolą słowa bez polskich liter, ale moim zdaniem to naprawdę strasznie zubaża możliwości :shake:
A przecież da się, są przecież "stare" polskie hodowle, z polskimi literami w nazwach, zarejestrowane w FCI :razz:

olcho widok jest fajny, ale pies idzie wtedy nienaturalnie i sędzia nie może ocenić jak pies w rzeczywistości się rusza :)
DZIĘKUJĘ :multi:

Kenduś cudna emotikonka :roflt:

Klaudio dziękuję!! :sweetCyb:

APSO a to niby myśliwy nie może być hodowcą? :razz:
Czy to znaczy, że piesek jest kundlem w typie gończego? :wallbash: Bez papierów? :flaming:

Wczoraj odebrałam ze Związku papierek :laugh2_2: taki świsteczek malutki:

i druga strona:

:Poland: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :Poland:

Pozdrawiam
Marysia i Una
z Wiatrem w Zawody FCI

PS Co ciekawe, widnieje tam data 11.09.2006, a ja skłałam wniosek 14 września :crazyeye: albo są jasnowidzami :lol: albo ichnie 11.09 to 9 listopada :lol: