Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anza dzięki Ci za dobre słowa :lol:
A zdjęcia, cóż, nie można i biegać, i siebie focić :evil_lol:

malawaszko staramy się dawać z siebie wszystko :cool3:

madzia18sosnowiec dziękuję za słoneczko! :loveu:

Paula ale od kilku stron nie ma żadnego MOJEGO zdjęcia!! :evil_lol:

Koma mi też się podoba - wygląda cudnie łobuzersko, no nie? :razz: :loveu:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

A teraz garść fotek - z innymi modelami niż zwykle :)

Wsiadłam dziś w samochód i pojechałam...

...na jakieś odłudzie :cool3:

Na owym odludziu odbywał się konkurs retriverów, w którym udział brały (uwaga! pełne zaskoczenie!) - labrador retrivery :lol: Na przykład takie:

Retrivery na takich konkursach zajmują się:
- aportowaniem

- aportowaniem

- a także... aportowaniem

Słowem - nuuuuuda:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Suuuper, świtne i wogóle te aportery:loveu: - szkoda tylko, że jest retrieverów i są same laby, a nie ma pozostałych 4 ras:-(

...a tak Off Topic - mój złoty retriever też aportuje ptaszydła, z tym, że on mi przynosi żywe:diabloti:

Posted

hehe autko super, ale pokrowiec na Une w aucie jeszcze lepszy:cool3:

a fotki jak zwylke cudne, tu podoba mi sie ze ptaszysko jest pod kolor tła, troche szkoda ptaszyska ale coz, konkurs to konkurs

pozdrawiam

Posted

Paula ale od kilku stron nie ma żadnego MOJEGO zdjęcia!! :evil_lol:
To może w tym tkwi sekret "niezaglądania":cool3:
Ale już udało się nadrobić:multi:

Aż taki nudny był ten konkurs, że samym uczestnikom się oczka zamykały? :evil_lol:

Posted

Anza zaintrygowałaś mnie - jakie są te pozostałe 4 rasy? Bo ja wymyśliłam tylko golden retrievera, flat coated retrievera i curly coated retrievera...

APSA tak.

shangri_la żeby nie było, autko jest mojej Mamy :lol: ale mata psia moja :cool3: Rżysko było rzeczywiście kapitalnym miejscem do robienia fotek :)

Paula bo to zdjęcie już zrobiłam po konkursie :razz: Zresztą po prawej siedzi zwyciężczyni konkursu, a po lewej - jej córka, która zajęła trzecie miejsce :multi:

Taura odludzie w okolicach Czerniejewa :)

Honey eeech. No dobra. Specjalnie dla Ciebie:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Bo ja wymyśliłam tylko golden retrievera, flat coated retrievera i curly coated retrievera...

No i mój ulubieniec, czyli nova scotia duck tolling retriever :loveu:

Foty cudne, co nie jest novum :lol::loveu:

Posted

Tośka_m napisał(a):
No i mój ulubieniec, czyli nova scotia duck tolling retriever :loveu:

O rany!! JASNE!! Jakim cudem sama na to nie wpadłam!?!?! :crazyeye:
Przecież nawet znałam takiego jednego... :loveu:

Tośka_m napisał(a):
Foty cudne, co nie jest novum :lol::loveu:

A dziękuję, dziękuję :)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Anza zaintrygowałaś mnie - jakie są te pozostałe 4 rasy? Bo ja wymyśliłam tylko golden retrievera, flat coated retrievera i curly coated retrievera...

A chesapeake bay ? :mad:

Posted

oo jaaaaa extra te szele :cool3:, i jakie dopasowane idealnie. czym sie roznia oprocz tych odblaskow? tzn sa miekkie? i rozmiar mi prosze podac bo nie pamietam czy XS czy S :p
ja caly czas czekam... mialo byc "pod koniec tygodnia" eehhhh chyba jednak zakupie te zwykle

pozdrawiam

Posted

Paula szelki do canicrossu :cool3:

shangri_la oprócz odblasków - mają grubsze podbicie tego odcinka przedniego, przez co wypadają mniejsze. To jest rozmiar S. Ale Una przymierzała zarówne zwykłe, jak i te - w zwykłych powinna mieć XS.

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

bigosie a dziękuję, dziękuję :razz:

Anza ja kupiłem akurat te przez przypadek :)

Honey eeech, no dobra, proszę :evil_lol: Jeśli Ci to coś powie: ta jasna suczka to BIRKA Cotoneaster, czarny pies - DOLAR Welma :)

Paula mi też się tak wydaje :p

Taura po pierwsze: gdzie Ty tu widzisz jakiekolwiek podobieństwo do stafika???? :crazyeye:
Po drugie: od daaaawna mówię, że wśród Uny przodków był jakiś terier typu bull :evil_lol:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Ja bym jeszcze dodała: ta bojowa mina ;)

Piękne zdjęcia aporterów, dziwne jak psy dobrze wyglądają na zdjęciach, gdzie robią to, do czego zostały stworzone :lol: Zadowolenie z nich promieniuje :)

Posted

Taura to ja dodam - umiejętność kładzenia się w pozycji "żaba", kozacki stosunek wobec przedstawicieli własnego gatunku :evil_lol: I piękna muskulatura :loveu:

Rauni niestety ja nie odbierałam tego tak :roll: ale to nie wina psów, ale ich właścicieli :roll: Większość psiaków rwała się do ptaka z dziką radością, po czym wracała powoli, łukami, CSując intensywnie, siadając daleko...
Najładniej i najradośniej pracowały psy mojego znajomego (ta jasna suczka Birka, jej matka Drumla - siedząca z bażantem), który je chwalił (sic!), klepał, głaskał. Zupełnie poprawnie pracował też Dolar (ten czarny w "drugiej partii"). Natomiast te zastraszone psiaki prowadzone "silną ręką" wyszły tak sobie, więc ich nie ma tutaj na fotach :p

Pozdrawiam
Marysia i Una