Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

melduje ze ja rowniez z niecierpliwoscia ogladam galerie :razz:
jaka Una ma super zawieszke adresowa :loveu:

[quote name='Marysia_i_gończy']
Chciałabym tutaj dodać, że przyjęcie przez Unę pozycji leżącej i to dość spokojnie i luźno uważam za swój osobisty i ogromny sukces!! :sweetCyb:
tjaaaaa skad ja to znam.... moja to zazwyczaj minuty na tylku nie usiedzi

No i powoli się zbieram, zaczynam pakować, a po południu wsiadamy w autko i jedziemy na wakacje :) :) :)
hu hu czyli nowe wakacyjne foty sie szykuja :loveu: to czekamy z utesknieniem :p
pozdrawiam

Posted

My też się meldujemy że oglądamy i bezgranicznie podziwiamy. Una jest bezwględnie śliczną przedstawicielką swojej rasy i jeszcze fotograf pierwsza klasa !! Oddałabym baaardzo dużo żebyś mojej małej zrobiła chociaż jedno zdjęcie !!! :angel:

Uniasta wygląda świetnie w niebieskiej obróżce ( w czerwonej zresztą też, chociaż przyzwyczaiłam się do tej czarnej z wzorkami, jedyny pies który mi się w tych makabrycznych wzorkach podobał to Una ), ale nie przeszkadzają Ci te supły na smyczy ...?

Posted

Melduję się, że ja również odwiedzam Uniną galerię notorycznie, jednakże nie odzywam się może zbyt często. Skończył mi się repertuar pochwał, a ja bardzo nie lubię się powtarzać. No ale dobra - Una piękna jak zwykle na cudnych zdjęciach :loveu: :cool3:

Posted

KaRa z tego spokoju jestem szalenie dumna :loveu:

shangri_la achaaa, zatem wszyscy tu cichcem podglądają, a zameldować się nie łaska? :mad: :lol:
Co do usiedzenia na tyłku, wyobraź sobie, że na konkursach myśliwskich jest odłożenie - 5 minut!! i przewodnik poza polem widzenia psa!! :razz:
Nie wiem, czy się jakieś foty szykują, bo pogoda nie zachęca :shake:

ewelinabuck Was także :multi: i jeszcze raz proszę mi wybaczyć "lekką" duchową nieobecność :lol:

Saro dziękuję :oops:
Co to zdjęć - wpadnij do Poznania :razz:
"Te supły" na smyczy - chodzi Ci o klamerki do zmieniania długości? Nieee, to jedyne miejsca, za które da się chwycić krócej smycz, bo ona jeździ w rękach :lol: Generalnie na początku straaasznie się wkurzałam na tą smycz właśnie dlatego, że się śliska w dłoniach, a teraz się przyzwyczaiłam. Wygodnie się na niej psa przypina do drzewka/słupka czy czego tam trzeba, dorobiłam kilka supełków w strategicznych miejscach i jest oki :lol: Do tego smycz dzielnie znosi to, że jest używana w charakterze gryzaka :evil_lol: Za moja zgodą - przynajmniej zawsze mam ze sobą nagrodę :evil_lol:

Tośko BAAARDZO dziękuję za meldunek :multi::multi::multi: Jeśli o mnie chodzi możesz się powtarzać do woli :evil_lol:

Pozdrawiam
Marysia - prawie spakowan i Una - jeźdźmy już!!

Posted

shangri_la achaaa, zatem wszyscy tu cichcem podglądają, a zameldować się nie łaska? :mad: :lol:
Co do usiedzenia na tyłku, wyobraź sobie, że na konkursach myśliwskich jest odłożenie - 5 minut!! i przewodnik poza polem widzenia psa!! :razz:
Nie wiem, czy się jakieś foty szykują, bo pogoda nie zachęca :shake:

hehe wiem:evil_lol: i na odlozeniu pies ma byc cicho.... ( poki co marzenia) , my narazie cwiczymy zostan siad i zostan waruj na odeglosc 10- 15 m przez gora minute sie narazie udaje. ale coraz lepiej.
nie no napewno sloneczko zaswieci choc na chwile, przeciez nie mozecie wrocic bez fot :mad: :lol:. udanego wyjazdu :loveu:
pozdrawiam

Posted

A o tu na tym zdjęciu

Dokładnie w _____TYM miejscu widzimy piękny supełek :lol: Pytam z ciekawości bo ja nie dość że nie znoszę przepinanych smyczy( mimo że się wygodnie psa przypina) to nie zniosłabym jakichkolwiek supłów. Ale ja mam jamnika i lekkiego fioła :lol:

Posted

A tak aporpo myśliwstwa, czy jamniki nadają sie do jakichkolwiek prób ze zwierzyną w roli głównej ? I czy moga uczestniczyć jamniki bez rodowodu ?

Posted

shangri_la dla nas nauka odłożenia to był koszmar :lol:
Dziekuję! :buzi:

Sara supełek jest, żeby ręka się miała na czym zatrzymać :cool3:
Jamniki to - podobnie jak gończe - tropowce i dzikarze :razz:
W konkursach i próbach myśliwskich moga brać udział jedynie psy rasowe (a więc - rodowodowe).

Teraz już się definitywnie żegnam i jadę na odwyk ;)
Marysia i Una

Posted

Uffff, odnalazłam nasz wątek! :multi:

an3czko dziękuję :lol: Jak Ty mnie znasz...! :evil_lol: Ja lubię wracać szybko :cool3:

malawaszko dziękuję! Bawiłyśmy się dobrze :multi:

olcho życzenia Twoje się spełniły - pogoda była akurat taka, jak trzeba! :razz:

debe dzięki! Zdjęć milionów nie ma, ale coś tam się znajdzie :cool3:

Więc pokrótce! Wyjazd był niezbyt długi, ale baaaaardzo udany, pogoda w sam raz :) Fotek trochę porobiłam, ale nie wiem, czy dam radę dziś cokolwiek wstawić :) Una była bardzo grzeczna, choć warunki nie były łatwe :razz: Niestety ;) okazała się niezmęczalna :evil_lol:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

marysiu, zdradzisz tajemnice?
jakiego aparatu uzywasz?
obrabiasz zdjecia w progamie graficznym?
wiem ze zdjecia t glownie umiejetnosci a potem sprzet;)
ale tak z ciekawosci pytam
a una..
jestem jej wielka cicha wielbicielka;)
mam nadzieje ze kiedys mi sie uda miec spokrewnionego z una szczeniaka :thumbs:

Posted

kiwi to żadna tajemnica i pisałam to już kilkukrotnie - pentax *ist DS
Zdjęcia obrabiam o tyle o ile - lekkie podkadrownie, ew. rozjaśnienie/ściemnienie, zmniejszenie, nałożenie podpisu.
Co do Uny - ja też jestem jej wielbicielką :loveu: i to wcale nie cichą :evil_lol:
Nie wiem, czy naprawdę chciałabyś mieć spokrewnionego z nią szczeniaka :evil_lol:

Zaczynam (foto)relację z wyjazdu od miejsca, gdzie spałyśmy - a spałyśmy w gospodarstwie agroturystycznym w centrum Wdeckiego Parku Krajobrazowego. Nasi gospodarze posiadali:

- świnie

- krowy

- konia (czteromiesięczną Oliwkę, której matka padła tydzień po porodzie, odchowaną na butelce, straaasznie przytulastą)

- kozę

- kury

- kaczki

- króliki

- koty

- psy (psy były dwa, jeden biegał luzem, a drugi był w kojcu, dużo siedział w budzie i nie udało mi się go złapać) - oto Fado

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']- kury

Okropna jestem normalnie. Jak zobaczyłam to zdjęcie, to pomyślałam sobie, że ta łapka w sam raz do schrupania dla Basco:oops:

- koty

Pozdrawiam
Marysia i Una

Marysiu cudne normalne. Kocieta mają niesamowite oczyska:loveu:

A tak w ogóle, to bardzo sie cieszę, że wróciłaś:multi:
Będą nowe zdjęcia, będą nowe zdjęcia, tralalalalala...:bigcool: :bigcool: :bigcool:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Tośko witaj! :multi:

Nad kontaktem Uny z kotami pracuję w pocie czole tak już prawie dwa lata :megagrin: Ale to instynkt... generalnie jeśli kot nie ucieka to nie ma histerii :biggrina:

Obserwacja krów

Pozdrawiam
Marysia i Una
Hehe. Basco kiedyś kota wystawił. Oczywiście nie wiedzielismy, że to kot, bo trawa gęsta była.
Kot niestety nie wiedział, co to stójka i zamiast spitalać, gdzie pieprz rośnie siedział przyczajony.
Gdy jest stójka, jest i komenda "daj koguta".
Grzeczniutki Basco zrobił, co trzeba i usłyszelismy tylko głuche uderzenie, no i Basco wylądował na kocie.
Uffff jak dobrze, że mamy psa odwołalnego w polu i odpuścił:lol:

A jak Una na króweczki reaguje?
Basco właściwie ignoruje (gdy ma inne zajęcie w postaci aportowania)

Posted

Dobrze. że wróciłyście (a szkoda, że wakacje się kończą... chociaż dla mnie to bez różnicy, bo i tak urlopiku jeszcze nie było).

Una spokojna, ale i krowa spokojna... ja się już spotykałam z takimi krowami, co nas goniły i z takimi bykami, co się nam czochrały o namiot, w wyniku czego namiot nie wyglądał za ciekawie.

Posted

[quote name='Rauni']
Una spokojna, ale i krowa spokojna... ja się już spotykałam z takimi krowami, co nas goniły i z takimi bykami, co się nam czochrały o namiot, w wyniku czego namiot nie wyglądał za ciekawie.
O kurcze:crazyeye: