Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']shangri_la jak to Ci się dekoncentruje? :roll:
Eeech, te szelki... a ja czekam co Ty wybierzesz, bo nasze suki podobne :razz:

ano tak sie dekoncentruje- szczeka , skacze, wykonuje jakies komendy ktorych nie wydalam, myli komendy, wyprzedza komende.. jednym slowem kaplica, chyba ze akurat jest zmeczona np bieganiem to wtedy za miesko cos zrobi a za zwykle ciastko to baaaardzo opieszale
a z tymi szelkami to mnie cos trafi ale poczekam na te nowe. a jak beda trefne to wezme guardy lub sledy zalezy co przypasi ( postaram porobic fotki we wszystkich) jeszczez 2 tygodnie to moze potrwac :roll:. skonczy sie pogoda to sobie pobiegamy... w zimnie....:angryy:

cos dawno foteczek Unki nie bylo :razz:

pozdrawiam

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

shangri_la to trzeba psa nauczyć pracy za najfajniejsze nagrody :razz:
Ja ostatnio uczyłam Unę patrzenia na mnie i wykonywania moich poleceń, kiedy piłeczkę trzyma koleżanka - i jeszcze nią kiwała ponętnie przed nosem :lol:

Alicjo zdjęcia, zdjęcia, a co to? galeria niby? :cool3:

Więc dobrze, poświęciłam się i wzięłam mojego foto-grata na spacer. Oczywiście mżyło. Ale wiedziałam, że nie mogę wrócić bez fotek ;)

Obrabiam, jak skończę, to wkleję:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

KaRa oj szybko :evil_lol:

No to wstawiam :)
Ze względu na warunki pogodowe zdjęcia są prawie dobre technicznie :evil_lol:

Prawie jak owczarek

Prawie jak chart

Prawie jak helikopter

Prawie jak potwór

Prawie jak nietoperz

Prawie jak striptiz

Prawie jak Irlandia

Prawie jak Śliniak

Prawie jak Szpila

Całkiem jak Una :)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Prawie jak owczarek

Prawie jak chart

Prawie jak helikopter

Prawie jak potwór

Prawie jak nietoperz

Prawie jak striptiz

Prawie jak Irlandia

Prawie jak Śliniak

Prawie jak Szpila

Całkiem jak Una :)

Spadłam z krzesła ze śmiechu. I wcale nie prawie :cool3:

Posted

bigosie pokazuję tylko tę część cenzuralną :evil_lol: ;)

Tośko mam nadzieję, że się nie potłukłaś spadając :cool3:

debe dziękuję :multi:

KaRa owczareczek niezły, jak aportuje, ale do owieczek obawiam się podeszłaby całkiem nie po owczarsku ;)
Całkiem w pionie niee, jest odchylony, o jakieś 10 stopni :eviltong:

Pozdrawiam
Marysia i Una

PS A dziś galeria świętuje rok swojego istnienia. Co oznacza, że Una ma dziś drugie urodzinki!

Posted

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin kochana Unko! :new-bday: :laola: :drink1: Mnóstwa kosteczek, codziennie pysznego nadzienia w kongu, jeszcze więcej inwencji Marysi w szkoleniu, wiatru w uszach i kilometrów w łapach! :cunao:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']PS A dziś galeria świętuje rok swojego istnienia. Co oznacza, że Una ma dziś drugie urodzinki!W takim razie rzyczymy z całego serca wszystkiego najleprzego w 3 Uninym roku żywota!:Rose: ...i niech dożyje jeszcze wielu takich urodzinek i ma jak najwspanialszą galerie obrazującą jej zadowolony żywot:loveu:

Posted

Jej! Ile życzeń :-o :B-fly: :B-fly: :B-fly:
Wszystkim ślicznie dziękujęmy! :buzi:

Tośko za tą inwencję w szkoleniu to moja Mama Cię powiesi ;) :lol:

Anza :multi:

Taura obroża inna, miejsce inne :razz: A pucharków jeszcze nie mamy wcale :-o ;)

debe :calus: :cunao:

KaRa :beerchug:

Alicjo jak widać, w rogu już włazi krzaczek, który najbezczelniej w świecie zasłonił ciąg dalszy...

malawaszko :calus:

Jeszcze raz dziękujemy :)

Dziś byłyśmy na urodzinowych zakupach, gdzie ja, jak zwykle zresztą, kupiłam nie to, co chciałam :cool3: Potem byłyśmy na dłuuugim, wesołym, urodzinowym spacerku, podczas którego rzucałam piłeczkę za friko :lol: Nono, niech pies wie, że ma urodziny :razz: Po spacerku było pyszne, wielkie, wędzone, urodzinowe świńskie ucho. Teraz Una ucięła sobie urodzinową drzemkę. A ja obrabiam fotki :razz:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Zacznę relację od owych nieszczęsnych zakupów :lol:

Zdecydowałam, że w ramach prezentu urodzinowego zbankrutuję się i kupię Unię obrożę Rogz. Zapinaną na klamrę, żeby ją wygodnie ściągać przed przebiegiem na agility. Obejrzałam starannie w necie dostępne kolorki i wybrałam niebieski w łapki. Nastepnie kupiłam... o, taką:

Niestety, po starannym przyjrzeniu się mojemu psu w owej obroży, stwierdziłam, że jednak jej ta czerwona nie pasuje! :lol: Czując się jak blondynka wróciłam i poprosiłam o wymianę. Pan uprzejmie odmówił, bo ja, ciężka idiotka, zerwałam metkę :wallbash: W efekcie mam DWIE obroże Rogz :bigok: i bardzo uszczuplony portfel ;)

W związku z powyższym uprzejmię informuję, że
Chętnie odsprzedam obrożę Rogz czerwoną w kosteczki, zapinaną na klamrę, rozmiar L - Una miała ją na szyi jakieś 15 minut, więc obroża nówka, z paragonem.

Pozdrawiam i lecę gryźć się dalej z imageshack ;)
Marysia i Una

Posted

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

:new-bday::new-bday::new-bday:

foteczki cudne,
a tak z ciekawosci moge wiedziec jaki rozmiar ma koziolek? caly czas chce kupic ale te rozmiary, chodzi o ten wewnetrzny. acha a ta obroza to na pewno L-ka ( 40-60cm)? jesli tak to kurcze szkoda bo to jest druga obroza rogzowa ktora mi sie podoba ( 1na juz mam) ale L to dla nas za duzo...

[SIZE=2]pozdrawiam

Posted

Dziękujemy za życzenia :buzi:

[quote name='shangri_la']a tak z ciekawosci moge wiedziec jaki rozmiar ma koziolek? caly czas chce kupic ale te rozmiary, chodzi o ten wewnetrzny. acha a ta obroza to na pewno L-ka ( 40-60cm)? jesli tak to kurcze szkoda bo to jest druga obroza rogzowa ktora mi sie podoba ( 1na juz mam) ale L to dla nas za duzo...

Poprzeczka Uny koziołka ma 8,5 cm - moim zdaniem ten koziołek jest trochę za duży :lol:
Obroża to na pewno L - wg danych ze strony (i z metki) - 34-56 cm :razz:

Pozdrawiam
Marysia i Una