Marysia_i_gończy Posted July 26, 2006 Author Posted July 26, 2006 an3czko może kastracja Wam pomoże? Może teraz będzie Wam łatwiej? :) Z Uną jestem w o tyle szczęśliwej sytuacji, że ona robi mnóstwo hałasu, krzyku, ale zębów używa tylko do kłapania w powietrze. Fizycznej krzywdy nie wyrządza. Honey witaj! :multi: Taka spuszczona głowa to Uny znak rozpoznawczy :lol: kiedy na mnie czeka, to często tak ustawia łeb :lol: Co do zdjęć to JA się nie lenię i w miarę regularnie coś wstawiam! :cool1: Nie to, co Ty :mad: :eviltong: A filmiki widziałaś? Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Paskuda_Bandzior Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 [quote name='Marysia_i_gończy']Paskuda_Bandzior jakoś tego nie zauważyłam )) i byłam tym baaaardzo mile zaskoczona :loveu: :crazyeye: ostatni jest w ogóle jakoś lepiej i cieszcie się, że nie musiałyście oglądać Bandzika w innym wcieleniu, bo to nie jest miły widok:oops: i znów uchole latają :loveu: :loveu: :loveu: nie tak mocno, ale zaznaczają swoja obecnośc ;) i powiem Wam, że nie tylko gończe tak mają......:roll: Tak się ucholkami zachwycam, bo: i: http://img125.imageshack.us/img125/1595/bandzids7.jpg więc chyba wszytsko jasne :cool3: :razz: i więcej latających uszolków proszę :eviltong: Quote
KUMPELka Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 asia:) napisał(a):Oj, nie jestem zła:evil_lol: Kamień spadł mi z serca, bo ogary i gończe to moja miłość :loveu: asia:) napisał(a): Zobaczymy się tak na 75%, a jak by była klasa baby to było by idealnie, a jak nie to chociaż poznamy wspaniałe ogarzo-gończe towarzystwo:loveu: :loveu: :loveu: Cieszę się przeogromnie :multi: :multi: Marysiu - szkoda, że Was nie będzie :-( Quote
Honey Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 [quote name='Marysia_i_gończy']Honey witaj! :multi: A filmiki widziałaś? Pozdrawiam Marysia i Una Szukalam, szukalam i... znalazlam ;) SUPER !!! :multi: Baaardzo mi sie podobaja, jestem pelna podziwu dla Ciebie i Uny :) A i posmiac sie mozna ( Nowe metody uczenia stref ;) ) :lol: :lol: :lol: Serdecznie pozdrawiam ( i prosze na mnie nie burczec, ze fotek za malo, bo sie rumienic zaczynam :oops: ) Quote
Hania Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Udało mi się :cool3: Jako pierwsza : MARYSIU WIELKIE, WIELKIE GRATULACJE !!! Bardzo się cieszę, z Waszych wyników :multi::multi::multi: Unie przekaż, że piłeczki czekają :p Quote
Sabina1 Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 I ja sie po cichutku dołączam do wielkich, serdecznych gratulacji. Cieszę się ogromnie, bo od dawna podziwiam tego psa. Quote
Paskuda_Bandzior Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Ja wiem tylko o wynikach pierwszego dnia i RÓWNIEŻ SKŁADAM GRATULACJE!!! Una zdecydowanie była niedoceniona przez Marysię:cool3: Quote
Marysia_i_gończy Posted July 30, 2006 Author Posted July 30, 2006 To ja tylko króciótko Wam wszystkim serdecznie DZIĘKUJĘ za gratulacje :B-fly: Było fantastycznie, jesteśmy baaaaardzo zadowolone :sweetCyb: (i strasznie zmęczone :lol:). Obiecuję napisać coś więcej jutro, dziś nie mam już sił :lol: I z niecierpliwością czekam na zdjęcia Wind! :razz: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
an3czka Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Może mi ktoś powiedzieć jaka to okazja? Też bym chciała Marysi pogratulować, ale tak głupio nie wiedzieć czego:oops: :oops: :oops: Quote
Hania Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 an3czka napisał(a):Może mi ktoś powiedzieć jaka to okazja? Też bym chciała Marysi pogratulować, ale tak głupio nie wiedzieć czego:oops: :oops: :oops: Okazało się po prostu, ze dziewczyny są wybitnie zdolne jezeli chodzi o agility. :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Szczegółami mam nadzieję Marysia sama się pochwali Quote
an3czka Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Hania napisał(a):Okazało się po prostu, ze dziewczyny są wybitnie zdolne jezeli chodzi o agility. :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Szczegółami mam nadzieję Marysia sama się pochwali Dzięki Haniu!:multi: Quote
Marysia_i_gończy Posted July 31, 2006 Author Posted July 31, 2006 To teraz po kolei :) bigosie :P Honey cieszę się, że jednak znalazłaś filmiki :multi: Haniu Ty Brutusie :lol: Dziękuję :multi: Sabinko aż mnie zatkało, jak zobaczyłam Twój wpis! :buzi: Ty powinnaś w łóżeczku leżeć, a nie po topikach biegać! :mad: Bardzo, bardzo Ci dziękuję za ciepłe słowa! :buzi: Paskuda_Bandzior ja ją doceniam przecież :mad: Najlepszym psom zdarzają się detki - właśnie dlatego, że są najlepsze (czytaj: najszybsze) :eviltong: bigosie dziękujemy :multi: KUMPELko dziękujemy :multi: an3czko udanego, ba! BARDZO udanego debiutu w zawodach agility :razz: Było tak: Dałam się namówć na zawody w Łącku. Szaleństwo i obłęd, po pięciu dniach treningu na torze i trzech czy czterech samodzielnych treningach na kilku hopkach :stupid: Ale bez dwóch zdań mam bardzo zdolnego psa :cool1: Startowałyśmy w klasie LA0 - L jak large - duże, A0 - to nieoficjalna kategoria dla psów początkujących, w której nie ma najtrudniejszych przeszkód - huśtawki, slalomu i koła. Zawody były dwudniowe, każdego dnia biegło się dwa tory - agility (gdzie są wszystkie przeszkody, hopki, strefówki, skok w dal...) oraz jumping (gdzie nie ma strefówek, są tylko przeszkody, przez które się skacze). W sobotę przed agility prawie zgubiłam żołądek z nerwów ;) ale tor nie był trudny, był bez podstępów, fajny i szybki - poleciałyśmy ile sił w łapach i nogach i... "wykręciłyśmy" najlepszy czas :multi: Co przy przeskoczeniu jednej strefy (tylko jednej :-o) dało nam DRUGIE MIEJSCE :B-fly: Przed jumpingiem czułam się trochę lepiej ;) Torek nie był zły, wyglądało, że będzie dobrze, ale dobrze nie było ;) Jedna zrzutka i odmowa w tunelu :crazyeye: Una weszła do tunelu i dobrze za połową zawróciła i wyszła tą samą dziurą, co weszła. Nigdy jej się to nie zdarzyło, no ale zawsze musi być ten pierwszy raz :cool3: Efekt - czas taki sobie (no bo trzeba było poprawić ten tunel) i piąte miejsce. W klasyfikacji łącznej (agility + jumping liczony razem) - trzecie miejsce :laola: Niedzielny tor agility dla zerówek był trudniejszy niż sobotni - bardzo szybki, ale z jedną okropną podpuchą (pies po jednej hopce leciał prosto na kolejną, a nie miał jej skakać!). Udało mi się wyjąć Unę w idealnym momencie i dobrze ją rozgrzać, weszła na start w idealnym stanie - dokładnie tak mocno napalona na bieganie, jak trzeba - ani za mało, ani za dużo. Co tam Wam będę dużo mówić - pobiegła jakby miała skrzydła, obie biegłyśmy jakbyśmy miały skrzydła, było cudownie, pełna prędkość, pełna współpraca :loveu: i choć wynik lokatowy jest taki sobie (siódme miejsce), bo Una strąciła jedną tyczkę i skoczyła dwie strefy, jestem szalenie zadowolna z tego toru, bo biegło się go nam cudownie! :loveu: Zresztą znów "wykręciłyśmy" najlepszy czas :multi: Niedzielny jumping pokręcony był strasznie, za nic nie mogłam się go nauczyć, do tego miał jedną potworną zmyłę, gdzie zarówno psa, jak i człowieka wynosiło na nie tą hopkę! Pokręciłam ten torek, nie zdążyłam zrobić którejś zmiany tam, gdzie chciałam i mnie pies ratował :razz: Od felernej hopki odwołałam bez problemu. Efekt - szarpany i dość nierówny przebieg, trzeci czas, ale jedyny czysty przebieg - czyli wygrana! :cunao: W klasyfikacji łącznej z niedzieli (agility + jumping) - trzecie miejsce! Do tego Una została: 2. vice-mistrzem agility (tu liczyły się przebiegi agility z dwóch dni) oraz 2. vice-mistrzem jumpingu (jumping za dwa dni). Chyba debiut możemy uznać za udany :p Zresztą najbardziej cieszę się z tego, że Una biegała naprawdę ładnie, chętnie, szybko i w kontakcie, lokaty i medale to sprawa drugorzędna - najważniejsze jest to, że Una zobaczyła, że bieganie na zawodach też jest fajooooskie, no i że się pokazała z najlepsiejszej strony :laugh2_2: Teraz pozostaje tylko (nie)cierpliwie czekać na zdjęcia genialnej Wind... Pozdrawiam Marysia i Una Quote
KUMPELka Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 To wspaniale Marysiu :multi: Tylko tak myślę czy to Ty niedoceniałaś siebie, Marysiu czy Uny ;) :cool3: Bo ja w Was, dziewczyny zawsze wierzyłam. BRAWO Quote
gochgoch Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Było tak: Dałam się namówć na zawody w Łącku. Szaleństwo i obłęd, po pięciu dniach treningu na torze i trzech czy czterech samodzielnych treningach na kilku hopkach :stupid: Ale bez dwóch zdań mam bardzo zdolnego psa :cool1: Startowałyśmy w klasie LA0 - L jak large - duże, A0 - to nieoficjalna kategoria dla psów początkujących, w której nie ma najtrudniejszych przeszkód - huśtawki, slalomu i koła. Zawody były dwudniowe, każdego dnia biegło się dwa tory - agility (gdzie są wszystkie przeszkody, hopki, strefówki, skok w dal...) oraz jumping (gdzie nie ma strefówek, są tylko przeszkody, przez które się skacze). W sobotę przed agility prawie zgubiłam żołądek z nerwów ;) ale tor nie był trudny, był bez podstępów, fajny i szybki - poleciałyśmy ile sił w łapach i nogach i... "wykręciłyśmy" najlepszy czas :multi: Co przy przeskoczeniu jednej strefy (tylko jednej :-o) dało nam DRUGIE MIEJSCE :B-fly: Przed jumpingiem czułam się trochę lepiej ;) Torek nie był zły, wyglądało, że będzie dobrze, ale dobrze nie było ;) Jedna zrzutka i odmowa w tunelu :crazyeye: Una weszła do tunelu i dobrze za połową zawróciła i wyszła tą samą dziurą, co weszła. Nigdy jej się to nie zdarzyło, no ale zawsze musi być ten pierwszy raz :cool3: Efekt - czas taki sobie (no bo trzeba było poprawić ten tunel) i piąte miejsce. W klasyfikacji łącznej (agility + jumping liczony razem) - trzecie miejsce :laola: Niedzielny tor agility dla zerówek był trudniejszy niż sobotni - bardzo szybki, ale z jedną okropną podpuchą (pies po jednej hopce leciał prosto na kolejną, a nie miał jej skakać!). Udało mi się wyjąć Unę w idealnym momencie i dobrze ją rozgrzać, weszła na start w idealnym stanie - dokładnie tak mocno napalona na bieganie, jak trzeba - ani za mało, ani za dużo. Co tam Wam będę dużo mówić - pobiegła jakby miała skrzydła, obie biegłyśmy jakbyśmy miały skrzydła, było cudownie, pełna prędkość, pełna współpraca :loveu: i choć wynik lokatowy jest taki sobie (siódme miejsce), bo Una strąciła jedną tyczkę i skoczyła dwie strefy, jestem szalenie zadowolna z tego toru, bo biegło się go nam cudownie! :loveu: Zresztą znów "wykręciłyśmy" najlepszy czas :multi: Niedzielny jumping pokręcony był strasznie, za nic nie mogłam się go nauczyć, do tego miał jedną potworną zmyłę, gdzie zarówno psa, jak i człowieka wynosiło na nie tą hopkę! Pokręciłam ten torek, nie zdążyłam zrobić którejś zmiany tam, gdzie chciałam i mnie pies ratował :razz: Od felernej hopki odwołałam bez problemu. Efekt - szarpany i dość nierówny przebieg, trzeci czas, ale jedyny czysty przebieg - czyli wygrana! :cunao: W klasyfikacji łącznej z niedzieli (agility + jumping) - trzecie miejsce! Do tego Una została: 2. vice-mistrzem agility (tu liczyły się przebiegi agility z dwóch dni) oraz 2. vice-mistrzem jumpingu (jumping za dwa dni). ooooooooooo to my też gratulujemy!!!!!!!!z cała siłą merdającego wyżłowego ogonka!!!!!!! jesteście dla nas niedoścignionym wzorem!!! buźka!!!! przede wszystim dlatego, że jeszze nie byliśmy na torze,a bardzo tego chcemy...:diabloti: Quote
Marysia_i_gończy Posted July 31, 2006 Author Posted July 31, 2006 KUMPELko, gochgoch BARDZO Wam dziękuję :multi: :multi: :multi: Jest już pierwsze zdjęcie Uny! Rauni - dziękuję! Rauni napisał(a):Najbardziej chyba udany debiut zawodów, czyli UNA Hulaj Dusza (mam więcej zdjęć Uny, ale wkleję dopiero po południu): Pozdrawiam Marysia i Una Quote
an3czka Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Marysiu super, super. Bardzo się cieszę!!!:laola: Ddolne bestie z Was!:diabloti: Quote
Paskuda_Bandzior Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 "Marysia_i_gończy" napisał(a):Paskuda_Bandzior ja ją doceniam przecież :mad: ale wszystkie obawy były bezpodstawne z wyników wynika :P Quote
Marysia_i_gończy Posted July 31, 2006 Author Posted July 31, 2006 an3czko my też się bardzo, bardzo cieszymy :multi: :multi: :multi: Ale dlaczego Dolne bestie z nas? :eviltong: Paskuda_Bandzior - mogło być tak, a mogło być inaczej :) Najważniejsze, że Una biegała fajnie, szybko i wesoło :) :) :) Moje zdjęcia z agility wklejam do odpowiedniego topiku. Będzie tego mnóóówstwo :cool1: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
an3czka Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Marysia_i_gończy napisał(a):an3czko my też się bardzo, bardzo cieszymy :multi: :multi: :multi: Ale dlaczego Dolne bestie z nas? :eviltong: Marysiu. Nie "Dolne", tylko "Ddolne":razz: Quote
Marysia_i_gończy Posted July 31, 2006 Author Posted July 31, 2006 Ddolne powiadasz.... taaaaak, to całkiem zmienia postać rzeczy :cool3: Rauni dała kolejne fotki Uny :multi: Rauni napisał(a):Obiecana Una: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
nathaniel Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Gratuluje wam :evil_lol: i zazdroszczę :roll: Quote
Marysia_i_gończy Posted July 31, 2006 Author Posted July 31, 2006 I jeszcze jedno zdjęcie!! Rauni napisał(a):A to zdjęcie mnie się naprawdę podoba - Una hula po torze: nathaniel nie ma czego zazdrościć, tylko się brać do roboty :lol: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Recommended Posts