Tośka_m Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Marysia_i_gończy napisał(a):Podobno jest wulkanem energii, tak sobie zostaje sam w domu (polecany do domu z ogrodem), bezproblemowo jeździ samochodem, jest zaszczepiony, zaczipowany, z paszportem. Ech... nie reklamuj go tak, bo ja na ACD to mam zawsze hrapkę :roll: Marysia_i_gończy napisał(a):Nie wiem, są chętni na fotki ze spacerku? Też mi pytanie. Dawaj :grins: Quote
Marysia_i_gończy Posted June 23, 2006 Author Posted June 23, 2006 [quote name='asia:)']Ja jestem chętna:loveu: :loveu: :loveu: asiu a dlaczego Ty nic o swojej małej nie piszesz, co? :mad: Jak Wam się żyje ze sobą, hę? Dom jeszcze stoi? :cool3: [quote name='Tośka_m']Ech... nie reklamuj go tak, bo ja na ACD to mam zawsze hrapkę :roll: A czy ja go reklamuję? To tylko synek interchampiona i interchampionki :lol: [quote name='Tośka_m']Też mi pytanie. Dawaj :grins: Noo dooobra :lol: Będzie jeszcze jedno, jak mnie hosting polubi ;) Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Tośka_m Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Mała GO, czyli to, co lubię najbardziej :cool3: :loveu: Ślicznie jej w tych trawkach i w beżowym :loveu: Trawki wiem jakie, ale nie powiem, bo się na nie obraziłam :stop: Widzę, że tym razem wzięłaś aparat do plecaczka na bieganie? Plecy w siniakach? ;) Quote
Marysia_i_gończy Posted June 23, 2006 Author Posted June 23, 2006 [quote name='Tośka_m']Trawki wiem jakie, ale nie powiem, bo się na nie obraziłam :stop: Poooowiedz! Zrób to dla mnie :razz: [quote name='Tośka_m']Widzę, że tym razem wzięłaś aparat do plecaczka na bieganie? Plecy w siniakach? ;) Nie, nie na bieganie :lol: Wczoraj był rowerek (8,5km w takim tempie, że język zgubiłam, a ta nawet zadyszki nie miała :mad:), więc dziś spacerek, a jutro? może jeziorko? a może znów rowerek? Pozdrawiam Marysia i Una PS Hosting zadziałał :multi: Quote
Justa Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Piękne piękne piękne ! zarówno psisko jak i fotki oczywiście:razz: widzę - rowerek to już chyba coraz lepiej z Uniastą łapeczką, mmm ?:multi: Quote
Behemot Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Una jest niesamowicie piękna.... Taka szlachetna i arystokratyczna :loveu: Quote
an3czka Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Marysiu piekne te zdjęcia, ale Ty to wiesz przecież:cool3: :p Quote
Tośka_m Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [quote name='Marysia_i_gończy']Poooowiedz! Zrób to dla mnie :razz: Jakbyś zrobiła ostrość na ości, a nie Uniny nosek :cool3:, to bym była pewna na 100%, a tak na 98% jest to Lolium multiflorum, życica wielokwiatowa. A traw i tak nie lubię :stop: Quote
Marysia_i_gończy Posted June 23, 2006 Author Posted June 23, 2006 Justa dziękuję dziękuję dziękuję ! :multi: A rowerek to forma rehabilitacji. Ma dużo i równo kłusować, rowerkowanie jak znalazł. Wet mówił, że nawet dzień po zdjęciu opatrunku możemy iść na mały rowerowy spacerek, ale mój rowerek potrzebował małego... liftingu ;) Więc zaczęłyśmy teraz dopiero :) Ale fakt, jest dużo lepiej :) Behemocie arystokratyczna to ona jest tylko na zdjęciach :razz: Ale to prawda, że w tych naszych polskich myśliwskich psach - i w gończych, i w ogarach widać czasem wyraźnie ten rys.. błękitnej krwi :razz: an3czko nie wiem, powtarzać mi to możesz to upojenia :cool3: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
asia_i_bora Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Dom jeszcze stoi, ale ogórd popada w ruinę ;) Strasznie szaleje w nim, szczególnie upodobała sobie duże kwaity, które wyciąga z korzeniami, a potem biega z nimi w pysku tratując te mniejsze kwiatki :evil_lol: . I kopać lubi, ma dwie dziry i biega od jednej do drugiej kładzie się w nie, oszczekuje i biegnie do drugiej. Komedia:loveu: Jutro idziemy do przedszkola :D Bora poznała też co to koń, kaczka i kura, te dwie ostatnie goni jak szalona, a koń to dla niej trochę za duży piesek:lol: Nad jeziorem była też i zamaczała łapki... Tak sobie myślę, czy nie pokazać jej psa, który lubi pływać... Czy Una nadaje się do socjalizacji? Bo już jedno przykre wspomnienie mamy... pozdrawiamy Asia i Bora :) Quote
Marysia_i_gończy Posted June 23, 2006 Author Posted June 23, 2006 asiu jak brałam gończego to mi hodowczyni mówiła, że dom ma szansę przetrwać, ale ogródek... :lol: Do przedszkola do ABC? Tylko nie wierz tak we wszystkim p. Piotrowi, oki? Nie pozwalaj jej gonić zwierzątek :mad: Z pływaniem nie ma się co spieszyć, Una w jej wieku to nawet do kałuży nie wchodziła ;) Una do socjalizacji? :hmmmm: Obawiam się, że tak średnio. Możemy się kiedyś umówić na wspólny spacerek i zobaczyć, ale tak dość ostrożnie - Unie zdarza się wydrzeć mordę na psa tudzież zrolować psiaka, ale dość dobrze umiem wyczuć kiedy to grozi... No i najwcześniej pod koniec przyszłego tygodnia, o ile wet da zgodę. Pozdrawiam Marysia i Una Quote
asia_i_bora Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Hodowcom Bory szczeniaki obżarły całe róże :lol: Tak do ABC... Znając charakterek Bory to ona sama mu we wszystko nie uwierzy :eviltong: Staramy się nie gonić, ale to jest silniejsze od niej...:roll: Borcia nie lubi węża ogrodowego, jak nie ma w nim wody to go nosi po całym ogrodzie jakby go chciała gdzieś schować:lol: Za spotkaniem jestem jak najbardziej ZA :) Bora ma takie trochę chyba dominacyjne zapędy:evil_lol: Hehe, ale mi przypadł zaszczyt otworzyć swym postem 100 stronę Unowej galerii :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Pasavera Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Fotki ze spacerku śliczniaste :loveu: tylko dlaczego tak mało? :mad: http://img205.imageshack.us/img205/2624/imgp40753sb.jpg morda do całowania :loveu: więcej :angel: Quote
Agnes Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 tak tak Pasavera dobrze mowi ;) wiecej wiecej:multi: sliczniasta czarnulkowa morducha:loveu: Quote
Koma Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 [quote name='Marysia_i_gończy'] Jaka ona piękna :loveu: :loveu: :loveu: aż mi mowę odbiera, czekam na więcej fotek! :multi: Quote
Marysia_i_gończy Posted June 24, 2006 Author Posted June 24, 2006 asiu - hodowcom Uny - winogrona :lol: I jak pierwsze zajęcia? Ja po pierwszych zajęciach płakałam gorzkimi łzami :lol: Miałam najgorszego szczeniaka w grupie :lol: No to się jakoś umówimy (wygląda na to, że najwcześniej będziemy wolne za tydzień, ale bardzo chętne!) :cool1: Huuura!! Setna stronka!! :laola: Pasavero dziękuję :) Zacałowanie nie jest takie proste, bo morda ruchliwa :evil_lol: A ja wyznaję zasadę, że lepiej mniej, a lepsze :razz: Agnes :B-fly: ;) Koma no nie mogę więcej, bo zaniemówisz na wieki i będę Cię miała na sumieniu :p ;) Pozdrawiam Marysia i wyrowerkowany Uniaczek :) Quote
Jureja Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Widze po fotkach,że Una powraca do zdrowia:multi: :p . A jak tam szkolenie?czegoś się teraz uczycie? Ja biorę moją na spacery i nie wiem czego ją uczyć:roll: . czy można na jednym spacerze klikać kilka zachowań np.przychodzenie na zawołanie,chodzenie przy nodze i utrzymywanie kontaktu wzrokowego?czy nic nie zrozumie z tego?A może tylko klikać utrzymywanie uwagi i "równaj'(bo to jakby jedno ćwiczenie:roll: )? Quote
asia_i_bora Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Dzisiaj były zajęcia zapoznawcze, jutro zaczyna się szkoła:cool3: Boję się, że również nie będziemy najlepsze, bo komendy na które w domu, czy na ogrodzie reaguje bezbłednie tam kompletnie nie wychodziły, ale jutro może będzie lepej. W każdym razie uzbroiłam się w smakołyki bardzo pachnące jak radził pam Piotr:razz: A Bora przekupna jest strasznie, na widok smakołyka robi sama siad i daje łapkę:roll: Co miałaś na myśli pisząc, że nie do końca mam mu wierzyć? Ach i jak Una zakończyła kurs? Pomyslnie mniemam, patrząc na jej obecne wyczyny:loveu: Pisz kiedy, a ja będę. Tylko pytanie gdzie? Quote
Alicja Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Wspaniale ,że dziewczątko zdrowieje :loveu: :multi::multi::multi:1 0 0 s t r o n k a :p Quote
Klaudia:-) Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Jakie super foty,brawo Marysiu. Wszystkiego najlepszego dla Unki i udanych wakacji. Quote
Anza&Hacker Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 Dysz.... ten Twój psiak to dopiero ma galerie - przetrwałam 40 stron - chyba kilka dni będe oglądać, bo czasu trohce brak:lol: Twoje psisko bardzo ładne i zdjęcia też robisz pierwsza klasa:cool1: Psisko widać, że utrzymane w bardzo dobrej kondycji i linii - w końcu jakiś pies, który nie jest za gruby:cool3: Najbardziej podobają mi się jej zdjęcia jak biegnie i ma uszy z tyłu - bardzo ładnie widać jaką masywną ma główke:roll: Będziemy często zaglądać - ciekawe ile zajmie przejrzenie jej galerii do końca:diabloti: Quote
aga1215 Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 [quote name='Marysia_i_gończy'] czyżby Una opalała się?:loveu: Quote
dbsst Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 śliczne foty :loveu: ostatnio widziałam Une w kalendarzu :cool3: (było jeszcze kilka dogomaniackich piechów) [SIZE=2]Zdjęcie Twojego autorstwa było :cool3: Quote
Marysia_i_gończy Posted June 25, 2006 Author Posted June 25, 2006 Jurejo nie ćwiczymy nic nowego teraz :roll: Za gorąco, nie chce mi się myśleć, troszkę tylko utrwalamy stare rzeczy. Co do ćwiczenia kilku rzeczy na jednym spacerze - to zależy jakie rzeczy, jaki pies i jak ćwiczyć. Ja bym raczej klikała utrzymywanie uwagi i przychodzenie na zawołanie, bo mi te rzeczy się ze sobą łączą. A chodzenie przy nodze - w oddzielnej, wydzielonej ze spaceru sesji treningowej. asiu mnie przedszkole kilka siwych włosów kosztowało :lol: Una nie była w stanie - po prostu nie było to dla niej możliwe - nauczyć się tam czegokolwiek nowego. Więc wprowadzenie jakiegoś ćwiczenia to była załamka, potem ciężka praca w domu, na spacerech i sprawdzenie w warunkach bojowych, czyli w przedszkolu :lol: Na końcowym "egzaminie" zawaliła zostawanie :lol: wstała po 14 sekundach, a miała wysiedzieć 15 :evil_lol: Wierzyć nie do końca - mogę Ci w szczegółach opowiedzieć przy osobistym spotkaniu :razz: Ale nie każ psu spać samotnie w kuchni :cool1: Jak będę mogła to napiszę na PW, a miejsce? Pomyśl nad miejscem, gdzie jest dużo przestrzeni :lol: Alicjo my też się cieszymy :multi: Klaudio dziękuję :buzi: Anza staram się, by galeryjka była pierwszego sortu :razz: Co do linii - mam alergie na psy z nadwagą :mad: Zapraszamy częściej :) aga wręcz przeciwnie :lol: ona się chłodzi - trawa jest zimna, zwłaszcza w cieniu, zwłaszcza w porównaniu z jej rozgrzanym, czarny futerkiem :cool1: dbsst widziałaś kalendarz ogarów i gończych? :multi: Pozdrawiam wszystkich! Marysia i Una Quote
Recommended Posts