Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Podobno jest wulkanem energii, tak sobie zostaje sam w domu (polecany do domu z ogrodem), bezproblemowo jeździ samochodem, jest zaszczepiony, zaczipowany, z paszportem.

Ech... nie reklamuj go tak, bo ja na ACD to mam zawsze hrapkę :roll:

Marysia_i_gończy napisał(a):
Nie wiem, są chętni na fotki ze spacerku?

Też mi pytanie. Dawaj :grins:

Posted

[quote name='asia:)']Ja jestem chętna:loveu: :loveu: :loveu:

asiu a dlaczego Ty nic o swojej małej nie piszesz, co? :mad: Jak Wam się żyje ze sobą, hę? Dom jeszcze stoi? :cool3:

[quote name='Tośka_m']Ech... nie reklamuj go tak, bo ja na ACD to mam zawsze hrapkę :roll:

A czy ja go reklamuję? To tylko synek interchampiona i interchampionki :lol:

[quote name='Tośka_m']Też mi pytanie. Dawaj :grins:

Noo dooobra :lol:

Będzie jeszcze jedno, jak mnie hosting polubi ;)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Mała GO, czyli to, co lubię najbardziej :cool3: :loveu:

Ślicznie jej w tych trawkach i w beżowym :loveu:
Trawki wiem jakie, ale nie powiem, bo się na nie obraziłam :stop:

Widzę, że tym razem wzięłaś aparat do plecaczka na bieganie? Plecy w siniakach? ;)

Posted

[quote name='Tośka_m']Trawki wiem jakie, ale nie powiem, bo się na nie obraziłam :stop:

Poooowiedz! Zrób to dla mnie :razz:

[quote name='Tośka_m']Widzę, że tym razem wzięłaś aparat do plecaczka na bieganie? Plecy w siniakach? ;)

Nie, nie na bieganie :lol: Wczoraj był rowerek (8,5km w takim tempie, że język zgubiłam, a ta nawet zadyszki nie miała :mad:), więc dziś spacerek, a jutro? może jeziorko? a może znów rowerek?

Pozdrawiam
Marysia i Una

PS Hosting zadziałał :multi:

Posted

Piękne piękne piękne ! zarówno psisko jak i fotki oczywiście:razz:

widzę - rowerek to już chyba coraz lepiej z Uniastą łapeczką, mmm ?:multi:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Poooowiedz! Zrób to dla mnie :razz: Jakbyś zrobiła ostrość na ości, a nie Uniny nosek :cool3:, to bym była pewna na 100%, a tak na 98% jest to Lolium multiflorum, życica wielokwiatowa.

A traw i tak nie lubię :stop:

Posted

Justa dziękuję dziękuję dziękuję ! :multi:
A rowerek to forma rehabilitacji. Ma dużo i równo kłusować, rowerkowanie jak znalazł. Wet mówił, że nawet dzień po zdjęciu opatrunku możemy iść na mały rowerowy spacerek, ale mój rowerek potrzebował małego... liftingu ;) Więc zaczęłyśmy teraz dopiero :) Ale fakt, jest dużo lepiej :)

Behemocie arystokratyczna to ona jest tylko na zdjęciach :razz: Ale to prawda, że w tych naszych polskich myśliwskich psach - i w gończych, i w ogarach widać czasem wyraźnie ten rys.. błękitnej krwi :razz:

an3czko nie wiem, powtarzać mi to możesz to upojenia :cool3:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Dom jeszcze stoi, ale ogórd popada w ruinę ;) Strasznie szaleje w nim, szczególnie upodobała sobie duże kwaity, które wyciąga z korzeniami, a potem biega z nimi w pysku tratując te mniejsze kwiatki :evil_lol: . I kopać lubi, ma dwie dziry i biega od jednej do drugiej kładzie się w nie, oszczekuje i biegnie do drugiej. Komedia:loveu: Jutro idziemy do przedszkola :D
Bora poznała też co to koń, kaczka i kura, te dwie ostatnie goni jak szalona, a koń to dla niej trochę za duży piesek:lol: Nad jeziorem była też i zamaczała łapki... Tak sobie myślę, czy nie pokazać jej psa, który lubi pływać... Czy Una nadaje się do socjalizacji? Bo już jedno przykre wspomnienie mamy...
pozdrawiamy Asia i Bora :)

Posted

asiu jak brałam gończego to mi hodowczyni mówiła, że dom ma szansę przetrwać, ale ogródek... :lol:
Do przedszkola do ABC? Tylko nie wierz tak we wszystkim p. Piotrowi, oki?
Nie pozwalaj jej gonić zwierzątek :mad:
Z pływaniem nie ma się co spieszyć, Una w jej wieku to nawet do kałuży nie wchodziła ;)
Una do socjalizacji? :hmmmm: Obawiam się, że tak średnio. Możemy się kiedyś umówić na wspólny spacerek i zobaczyć, ale tak dość ostrożnie - Unie zdarza się wydrzeć mordę na psa tudzież zrolować psiaka, ale dość dobrze umiem wyczuć kiedy to grozi... No i najwcześniej pod koniec przyszłego tygodnia, o ile wet da zgodę.

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Hodowcom Bory szczeniaki obżarły całe róże :lol:

Tak do ABC... Znając charakterek Bory to ona sama mu we wszystko nie uwierzy :eviltong:

Staramy się nie gonić, ale to jest silniejsze od niej...:roll:

Borcia nie lubi węża ogrodowego, jak nie ma w nim wody to go nosi po całym ogrodzie jakby go chciała gdzieś schować:lol:

Za spotkaniem jestem jak najbardziej ZA :) Bora ma takie trochę chyba dominacyjne zapędy:evil_lol:

Hehe, ale mi przypadł zaszczyt otworzyć swym postem 100 stronę Unowej galerii :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

asiu - hodowcom Uny - winogrona :lol:

I jak pierwsze zajęcia? Ja po pierwszych zajęciach płakałam gorzkimi łzami :lol: Miałam najgorszego szczeniaka w grupie :lol:

No to się jakoś umówimy (wygląda na to, że najwcześniej będziemy wolne za tydzień, ale bardzo chętne!) :cool1:

Huuura!! Setna stronka!! :laola:

Pasavero dziękuję :) Zacałowanie nie jest takie proste, bo morda ruchliwa :evil_lol: A ja wyznaję zasadę, że lepiej mniej, a lepsze :razz:

Agnes :B-fly: ;)

Koma no nie mogę więcej, bo zaniemówisz na wieki i będę Cię miała na sumieniu :p ;)

Pozdrawiam
Marysia i wyrowerkowany Uniaczek :)

Posted

Widze po fotkach,że Una powraca do zdrowia:multi: :p .

A jak tam szkolenie?czegoś się teraz uczycie?
Ja biorę moją na spacery i nie wiem czego ją uczyć:roll: .
czy można na jednym spacerze klikać kilka zachowań np.przychodzenie na zawołanie,chodzenie przy nodze i utrzymywanie kontaktu wzrokowego?czy nic nie zrozumie z tego?A może tylko klikać utrzymywanie uwagi i "równaj'(bo to jakby jedno ćwiczenie:roll: )?

Posted

Dzisiaj były zajęcia zapoznawcze, jutro zaczyna się szkoła:cool3: Boję się, że również nie będziemy najlepsze, bo komendy na które w domu, czy na ogrodzie reaguje bezbłednie tam kompletnie nie wychodziły, ale jutro może będzie lepej. W każdym razie uzbroiłam się w smakołyki bardzo pachnące jak radził pam Piotr:razz: A Bora przekupna jest strasznie, na widok smakołyka robi sama siad i daje łapkę:roll:

Co miałaś na myśli pisząc, że nie do końca mam mu wierzyć? Ach i jak Una zakończyła kurs? Pomyslnie mniemam, patrząc na jej obecne wyczyny:loveu:

Pisz kiedy, a ja będę. Tylko pytanie gdzie?

Posted

Dysz.... ten Twój psiak to dopiero ma galerie - przetrwałam 40 stron - chyba kilka dni będe oglądać, bo czasu trohce brak:lol: Twoje psisko bardzo ładne i zdjęcia też robisz pierwsza klasa:cool1:

Psisko widać, że utrzymane w bardzo dobrej kondycji i linii - w końcu jakiś pies, który nie jest za gruby:cool3: Najbardziej podobają mi się jej zdjęcia jak biegnie i ma uszy z tyłu - bardzo ładnie widać jaką masywną ma główke:roll:

Będziemy często zaglądać - ciekawe ile zajmie przejrzenie jej galerii do końca:diabloti:

Posted

śliczne foty :loveu:

ostatnio widziałam Une w kalendarzu :cool3: (było jeszcze kilka dogomaniackich piechów)
[SIZE=2]Zdjęcie Twojego autorstwa było :cool3:

Posted

Jurejo nie ćwiczymy nic nowego teraz :roll: Za gorąco, nie chce mi się myśleć, troszkę tylko utrwalamy stare rzeczy.
Co do ćwiczenia kilku rzeczy na jednym spacerze - to zależy jakie rzeczy, jaki pies i jak ćwiczyć. Ja bym raczej klikała utrzymywanie uwagi i przychodzenie na zawołanie, bo mi te rzeczy się ze sobą łączą. A chodzenie przy nodze - w oddzielnej, wydzielonej ze spaceru sesji treningowej.

asiu mnie przedszkole kilka siwych włosów kosztowało :lol: Una nie była w stanie - po prostu nie było to dla niej możliwe - nauczyć się tam czegokolwiek nowego. Więc wprowadzenie jakiegoś ćwiczenia to była załamka, potem ciężka praca w domu, na spacerech i sprawdzenie w warunkach bojowych, czyli w przedszkolu :lol: Na końcowym "egzaminie" zawaliła zostawanie :lol: wstała po 14 sekundach, a miała wysiedzieć 15 :evil_lol:
Wierzyć nie do końca - mogę Ci w szczegółach opowiedzieć przy osobistym spotkaniu :razz: Ale nie każ psu spać samotnie w kuchni :cool1:

Jak będę mogła to napiszę na PW, a miejsce? Pomyśl nad miejscem, gdzie jest dużo przestrzeni :lol:

Alicjo my też się cieszymy :multi:

Klaudio dziękuję :buzi:

Anza staram się, by galeryjka była pierwszego sortu :razz: Co do linii - mam alergie na psy z nadwagą :mad:
Zapraszamy częściej :)

aga wręcz przeciwnie :lol: ona się chłodzi - trawa jest zimna, zwłaszcza w cieniu, zwłaszcza w porównaniu z jej rozgrzanym, czarny futerkiem :cool1:

dbsst widziałaś kalendarz ogarów i gończych? :multi:

Pozdrawiam wszystkich!
Marysia i Una