Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marysiu, kwiatki śliczniutkie, właśnie sobie uświadomiłam, że robisz bardzo delikatne zdjęcia. Niesamowite.

Portrety Uny wspaniałe. Ten błysk w oku;)
Ale i tak najbardziej za serce mnie chwyta na przykład...

Chciałabym kiedyś moje czarne umiec tak uchwycić.. ale to chyba nie tym sprzętem który mam.

Jak już kiedyś mówiłam. Uwielbiam tu wracać :calus:

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

jakie BOSKIE FOTY

SUUUUUUUUUUUUUUUPER

a ta

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudowne fotki

moge wiedzieć jakim aparatem je trzaskasz i jakim obiektywem :oops:

Posted

Tośka :cool1:

Gosiu ups :eek2: ależ pomyłka :shake: Przepraszam za niedoczytanie :Rose:

KUMPELko slajd skończony w październiku nadal czeka na zeskanowanie :evil_lol:

Tekluniu dziękuję :lilangel:

olcho uważaj na zdrowie! Może powinnam wywiesić ostrzeżenie - wchodzenie grozi poważnymi uszkodzeniami ciała? :cool3:

A te, które wstawiłam, to stare analogowe, wygrzebane z archiwum.

Justa wracaj - zawsze jesteś tu mile widziana :):):)

Przepis na zdjęcie: najpierw znajdujesz odpowiednie miejsce - potrzebna jest łąka + niewielka ilość wody. Dajesz psu siad, waruj czy jakiekolwiek inne zostań, odchodzisz na przeciwległą stronę kałuży, ustawiasz ostrość na odpowiedni punkt i wołasz psa. Naciskasz spust migawki z wyprzedzeniem, które zależy od apartu :lol:

anetto w niebie możesz zostać :lilangel: ale czasem tu wracaj :p

debe :multi:
Co do sprzętu pisała już ze dwa razy :shake: Pentax *ist DS (cyfra) lub MZ6 (analog). Obiektywy różne, w zależności od potrzeb. To konkretnie, które zacytowałaś - sigma apo macro 300/4.

Pozdrawiam
Marysia i Una

PS Zaraz będą fotki :)

Posted

Dziś byłyśmy na weekendowym spacerku - trasa była całkiem prosta - startujemy w Rogalinku i idziemy czerwonym szlakiem w kierunku Rogalina. No własnie - czerwonym szlakiem :razz:

W towarzystwie Bodzi

szłyśmy przez karinę dębów

bocianów

i wody...

Posted

oooo fajne opowiadanko :loveu:

Nawet boćka już ufociłaś.. ja jeszce nie widziałam :shake:

a woda mocno wylała?
Dziś widziałam jak wygląda Wisła w Warszawie... rozlała się bardzo szeroko :roll:

Posted

Gosiu nigdy nie widziałam tak rozlanych rozlewisk w Rogalinku... woda była wszędzie...

I w tej wodnej krainie radośnie kicała Una

Czasem zdarzało jej się stać, ale to były jedynie krótkie chwile słabości :cool3:

Ogólnie to szalała z wyrazem takiego szczęścia na pysku...

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Najbardziej podobała jej się oczywiście woda (w końcu to gończy dowodny :evil_lol:)

I ostatnie:

Pozdrawiam
Marysia i Una rewelacja :thumbs:

Po prostu bombowe ujęcia :thumbs:

chciałam jeszcze napisać ze Uwielbiam tu zaglądać i bardzo podoba mi sie klimacik w Twojej galerii Marysiu :p

Posted

Będę nieoryginalna ale się powtórzę ...cudne fotki :loveu:
No to juz widziałaś prawdziwą wiosnę jak już ci się bociek trafił :razz:, u nas jeszcze nie ma :shake:Okolice Rogalina piękne ....kiedyś próbowałam sobie szkicować rogalińskie dęby z fotki ale wiele dobrego z tego nie wyszło :oops::evil_lol:

Posted

Dobry wieczor, Marysiu :)

Twoje zdjecia mnie zachwycaja! Potrafisz stworzyc piekny klimat i masz swietna technike...

[quote name='Marysia_i_gończy']

Cudowne :loveu:
[quote name='Marysia_i_gończy']

te dwa sa... brak mi przymiotnika, ale chodzi o cos w stylu WSPANIALE :lol:

Posted

Witaj Marysiu !
Nie będę sie powtarzac, bo zdania na temat Twoich fotografii nie zmienilam :lol: Powiem tylko - proszę o więcej ! :loveu:

Pozdrowienia !

Posted

Witam :)
Do tej pory nie pozostawilam po sobie sladu w tym topiku, a bywam tutaj.
Bywam dla relaksu i zeby pozazdroscic sprzetu, zapalu, wyczucia, szczescia i umiejetnosci wyluskania z szarej codziennosci pieknych scen. :loveu:

Uwielbiam gdy zdjecie, poza obrazem, sle przeslanie, melancholie, prowokuje widza do zatrzymania sie przy nim na dluzej.
To wszystko mozna Marysiu u Ciebie znalezc i to jest piekne. :multi:

Posted

u nas też juz sporo boćków powracało a wyląła zarówno warta jak i Odra, nawet nasz park kolo domu jest cały pod wodą, co Jupkowi wogóle nie przeszkadza, a wręcz przciwnie:lol: mielismy również bardzo wodny weekend:lol: Pozdrawiam

Posted

Gosiek napisał(a):
Po prostu bombowe ujęcia :thumbs:

Robiłam co mogłam :razz: Ale mam też np. takie zdjęcie, gdzie Una kapitalnie wyskakuje z wody, światło idealne, ostrość perfekt... tylko obcięłam jej pół pyska :roll: załamać się można :lol:

Gosiek napisał(a):
chciałam jeszcze napisać ze Uwielbiam tu zaglądać i bardzo podoba mi sie klimacik w Twojej galerii Marysiu :p

Ojej :oops: :oops: :oops: Dzię-ku-ję!! :buzi:

malawaszka napisał(a):
:crazyeye: jeny ale tu pięknie :loveu: :loveu: :loveu:

Przez grzeczność nie przeczę :evil_lol:

Alicjarydzewska napisał(a):
Będę nieoryginalna ale się powtórzę ...cudne fotki :loveu:
No to juz widziałaś prawdziwą wiosnę jak już ci się bociek trafił :razz:, u nas jeszcze nie ma :shake:Okolice Rogalina piękne ....kiedyś próbowałam sobie szkicować rogalińskie dęby z fotki ale wiele dobrego z tego nie wyszło :oops::evil_lol:

To ja nieorginalnie dziękuję za miłe słowa :):)
Bociek nawet klekotał :) A z dębami się nie poddawaj! One są tak niesamowicie klimatyczne! :cool1:

Uffff, chyba muszę podzielić odpowiedź na dwa posty, bo nie dam rady! Tylu gości... :B-fly: :B-fly: :B-fly: :oops: :oops: :oops:

Albo i na trzy, bo za dużo emotikonek ponoć użyłam :-o

Posted

dbsst napisał(a):
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa rewelacyjne foty

cuuuuuuuudowne :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa suuuuuuuuuuuuuuuuper że Ci się podobają :multi: :p :eviltong:

Teklunia napisał(a):
Dobry wieczor, Marysiu :)
Twoje zdjecia mnie zachwycaja! Potrafisz stworzyc piekny klimat i masz swietna technike...

Zachwyty wycięłam ;) :oops:
A klimat? Jak mi się będzie chciało to odgrzebię jakąś naprawdę klimatyczną fotkę z Rogalinka :p ;)

olcha napisał(a):
Oj Marysiu bo się przyzwyczaję :shake:

Żartujesz! Do moich zdjęć nie można się przyzwyczaić :mad:

Honey napisał(a):
Witaj Marysiu !
Nie będę sie powtarzac, bo zdania na temat Twoich fotografii nie zmienilam :lol: Powiem tylko - proszę o więcej ! :loveu:
Pozdrowienia !

Witaj Honey :) Będzie więcej jak zrobię :lol: Słowo harcerza :cool3: którym nigdy nie byłam... ;)

KaRa_TC napisał(a):
Ja niedawno tez bylam w Rogalinku:cool3: cudnie tam jest:loveu:

Prawda? Te cudne dęby i całe morze wody.... :lilangel:

KaRa_TC napisał(a):
Świetne ujęcie!!!

Tylko ucho ucięte... :-(

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):

Żartujesz! Do moich zdjęć nie można się przyzwyczaić :mad:

Ale nie do samych ujęć (które robisz niepowtarzalne) tylko Marysiu do pięknych zdjęć :loveu:

Posted

Evelina napisał(a):
Witam :)
Do tej pory nie pozostawilam po sobie sladu w tym topiku, a bywam tutaj.
Bywam dla relaksu i zeby pozazdroscic sprzetu, zapalu, wyczucia, szczescia i umiejetnosci wyluskania z szarej codziennosci pieknych scen. :loveu:

Uwielbiam gdy zdjecie, poza obrazem, sle przeslanie, melancholie, prowokuje widza do zatrzymania sie przy nim na dluzej.
To wszystko mozna Marysiu u Ciebie znalezc i to jest piekne. :multi:

Ojej, Evelino... zawstydzasz mnie! :oops: :oops: :oops:

Sprzętu proszę nie zazdrościć :) to tylko "garnki", zresztą porządnych szkieł dorobiłam się niedawno :)

Zapraszam w moje skromne progi o dowolnej porze dnia i nocy :cool3:

PIKA napisał(a):
Wodna Una ... po prostu bez komentarza :loveu: brak słów :loveu:

Pamiętam, kiedyś pisałaś, że lubisz psy w wodzie :p i wtedy zrobiłam Unie specjalnie sesję w jeziorze :p

an3czka napisał(a):
Piękne zdjęcia!!!
Aż dech zapiera...

Zdecydowanie muszę wywiesić ogłoszenie typu "wejście do galerii grozi uduszeniem" ;) ;) ;) :razz:

Jupi napisał(a):
u nas też juz sporo boćków powracało a wyląła zarówno warta jak i Odra, nawet nasz park kolo domu jest cały pod wodą, co Jupkowi wogóle nie przeszkadza, a wręcz przciwnie:lol: mielismy również bardzo wodny weekend:lol: Pozdrawiam

Widziałam Jupika szalejącego :) On to jest dopiero wodny pies :cool3:

madziasto4 napisał(a):
śliczne zdjęcia...:loveu: aż mi szczęka opadła jak je zobaczyłam :cool3: serio :evil_lol:

Acha, to jeszcze muszę dodać "...oraz rozbiciem szczęki o podłogę" ;) ;) :razz:

olcha napisał(a):
Ale nie do samych ujęć (które robisz niepowtarzalne) tylko Marysiu do pięknych zdjęć :loveu:

Nie-mo-żli-we! :evil_lol:

Pozdrawiam Was wszystkich gorąco!
Bardzo, ale to bardzo cieszą mnie Wasze wizyty! :)
Marysia i Una