bigos Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 [quote name='Marysia_i_gończy']MA więc: 1. Posłuszeństwo: siad, waruj, stój noga, do nogi na dwa spososby do mnie aport formalny2. Skoki: przez rękę przez nogę przez obręcz z rąk przez obręcz z nóg przez obręcz z ręki i nogi przeze mnie w pozycji żółwika przeze mnie leżącą przez "jaskółkę"3. Slalom do przodu (tzn pies idzie do przodu, a ja do przodu, do tyłu albo w bok) 4. Cofanie (także po schodach) 5. Pozycja żaby 6. Chodzenie do przodu i tyłu między nogami 7. "Stópki" (chodzenie między nogami z łapami na moich nogach) 8. Ukłon 9. Stanie na tylnych łapach 10. Proszenie 11. Przynoszenie pantofli 12. Zdechł pies (w fazie nauki) 13. Turlanie (w fazie nauki) 14. Kółeczka w prawo i w lewo 15. Obieganie przeszkody w prawo i w lewo 16. Dawanie łapy (jednej i drugiej) 17. Ósemka między nogami 18. Noszenie i przynoszenie różnych rzeczy: kiełbas, pieniędzy etc. 19. Wskakiwanie na stół u weterynarza 20. Targetowanie różnych rzeczy tylnymi łapami 21. Targetowanie dłoni brodą Chyba tyle :placz: Mało :placz: Mało?:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Niejeden właściciel chciałby choć część, odrobinke z tej listy;) Unki to tylko pogratulować:loveu: Quote
Marta i Wika Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Myślę Marysiu że parę rzeczy opuściłaś ;) Różne agilitowe komendy, szukanie, zostawanie - chyba że masz bez komendy. Też chyba zrobię taką listę :eviltong: Quote
Ewa3 Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 fajna sprawa z taka lista:lol: Az zmotywowalo mnie to do nauczenia kolejnych sztuczek:p Quote
Anza&Hacker Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 18. Noszenie i przynoszenie różnych rzeczy: kiełbas, pieniędzy etc. Te przykłady mnie rozbroiły! :roflt: ....a co do slalomu to mam pytanko - czy jak pójdziesz w kółko to też zrobi? Bo piszesz, że robi do przodu, tyłu, boku - cały czas są to warianty, gdzie idziesz po prostej w jednym kierunku, a tak mnie ciekawi, czy jak byś w miejscu się obracała w okół własnej osi to by też "zaslalomowała"? :lol: Quote
Marysia_i_gończy Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 Rauni napisał(a):Jakie, jakie? :cool3: A nic wielkiego, zdaje się, że też to robiłaś dopiero co :) Kręcenie zadkiem z przednimi łapami na misce - mam to w wresji "naprowadzanej" (ja się kręcę, pies przodem do mnie), a teraz pomyślałam, żeby to wyklikać samodzielnie, bez mojego ruchu :) Tak samo zresztą jak klikam teraz wchodzenie tyłem po schodach, kiedy ja stoję w miejscu :) Rauni napisał(a):Więcej niż ja z moimi. Nie uczyłam jaskółki, a jak próbuję zrobić kółko z ręki i nogi to się wywalam :evil_lol: Ufff, chociaż w czymś jestem lepsza :evil_lol: bigos napisał(a):Mało?:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Niejeden właściciel chciałby choć część, odrobinke z tej listy;) Unki to tylko pogratulować:loveu: No pewnie, że mało! Zobacz ile umie Sunday i Vigo :placz: Marta i Wika napisał(a):Myślę Marysiu że parę rzeczy opuściłaś ;) Różne agilitowe komendy, szukanie, zostawanie - chyba że masz bez komendy. Agilitowe komendy to obieganie przeszkody :evil_lol: reszta jest bez komendy, ja biegnę, pies też :evil_lol: Szukanie... czy ja wiem? Mamy to tak strasznie nieformalnie, ot zgubi się piłka to pies znajduje. A zostawanie to siad, waruj lub stój :razz: Marta i Wika napisał(a):Też chyba zrobię taką listę :eviltong: Zrób! :cool1: Ewa3 napisał(a):fajna sprawa z taka lista:lol: Az zmotywowalo mnie to do nauczenia kolejnych sztuczek:p Zrobisz dla swoich psów też taką listę? :razz: Bo to raz, że motywacja, a dwa - źródło natchnienia :cool3: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Marysia_i_gończy Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 Anza&Hacker napisał(a):Te przykłady mnie rozbroiły! :roflt: No co? :mad: Przykłady z życia wzięte :cool1: Anza&Hacker napisał(a):....a co do slalomu to mam pytanko - czy jak pójdziesz w kółko to też zrobi? Bo piszesz, że robi do przodu, tyłu, boku - cały czas są to warianty, gdzie idziesz po prostej w jednym kierunku, a tak mnie ciekawi, czy jak byś w miejscu się obracała w okół własnej osi to by też "zaslalomowała"? :lol: A nie wiem. Nie próbowałam. I nie za bardzo umiem sobie wyobrazić to "chodzenie w kółko wokół własnej osi" :hmmmm: ale spróbuję :razz: Quote
Anza&Hacker Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):No co? :mad: Przykłady z życia wzięte :cool1: Ano wiem i to jest w tym wszystkim najbardziej powalające - jak sobie przypomniałam te zdjęcia z kiełbasami i tymi 10 tys. w pysku :roflt: Marysia_i_gończy napisał(a): A nie wiem. Nie próbowałam. I nie za bardzo umiem sobie wyobrazić to "chodzenie w kółko wokół własnej osi" :hmmmm: ale spróbuję :razz: Ja mam to na filmiku z daaawna, robiłam to tutaj pierwszy raz i zrobił: :lol: http://www.youtube.com/watch?v=WG6pCf1S7PA - jest na 0:22-0:30 ;) Quote
Ewa3 Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a): Zrobisz dla swoich psów też taką listę? :razz: Bo to raz, że motywacja, a dwa - źródło natchnienia :cool3: Oczywiscie ze zrobie:p Quote
Marta i Wika Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):Zrób :cool1: Zrobiłam... ale Ciebie ani Rauni nie przebiję ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8982958#post8982958 Quote
Paskuda_Bandzior Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 To ja też moim zrobie a co :cool3: Quote
NNL-BC Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Po pierwsze: OGROMNE DZIEKI ZA FOTKI!!! :loveu: BC na zdjeciu to UNA Bohemia Alke. Zeczywiscie niektore BC staja same z siebie z takim ogonem miedzy lapami... Aczkolwiek rozluzniony BC bedzie mial ogon po prostu opuszczony w dol, luzno. Anza, jak to ma byc z tym slalomem? Tak jak na filmiku? Bajka robi ;) Pozdrawiam Ewa Quote
Anza&Hacker Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 NNL-BC napisał(a):Anza, jak to ma byc z tym slalomem? Tak jak na filmiku? Bajka robi ;) No właśnie o coś takiego mi chodzi - ja tam to pierwszy raz z psem zrobiłam, jakoś się zamotałam w tym slalomie i stwierdziłam, że w takim razie idziemy w kółeczko i zrobił chociaż nigdy jeszcze tego nie prubowaliśmy, ale nie każdy pies, który umie chodzić/slalomować(?) w danym kierunku po prostej zrobi taki w kółko z miejsca - niektóre trzeba troche tego pouczyć bo tu muszą się inaczej poruszać, ale Una bardzo gibka to pewnie zrobi :razz: Quote
Marysia_i_gończy Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Hihi, widzę, że zmobilizowałam do robienia list :multi::multi::multi: ale fajnie :multi: Co do tego slalomu - Anza proszę FILMIK. Jak widać robi, choć w jednym miejscu się lekko zacina ;) Pozdrawiam Marysia i Una PS A Una od wczoraj robi flipy zarówno w prawo, jak i w lewo :multi: Quote
asher Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Hahaha, jakie tu wyliczanki są fajne :lol: Nigdy jeszcze nie robiłam listy umiejętności swoich burków. Ale pewnie nie byłaby super imponująca ;) Marysia_i_gończy napisał(a):Dlaczego nie ma predyspozycji? Poza tym - mamy u nas pieska, który rozpoczął starty jako dziesięcioletni, trochę nawygrywał, dziewczyna się mnóstwo nauczyła, otrzaskała z zawodami. Więc - czemu nie? Oboje mieli przecież frajdę :razz: Bugajski zaczął, jak miał 9 lat. To mieszaniec ON, więc wiek już dość zaawansowany, ale radził sobie całkiem dobrze ;) Po kursie początkowym z różnych względów nie mogłam kontynuować treningów, ale planowałam powrót za jakiś czas. Niestety, okazało się, że Niuń ma zwyrodnienie kręgosłupa. Niewielkie co prawda, ale skoki uniemożliwia :shake: Szkoda, bo oboje bawiliśmy się naprawdę świetnie :) Na szczęscie oprócz tego Niuniek ma się świetnie i nikt mu nie daje 11 lat :) A Sabina, rok młodsza... Hmmm. Niezbyt sportowa, ale przede wszystkim zbyt schorowana ;) A tak wyglądał mój staruszek Niuń na treningach ;) Quote
Rul Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 hejka :) mam dwie prośby: dawno mnie nie było, więc mogłabyś mi podać adres Waszej strony www? No i więcej fot UNY :-) ! Co ze szczeniakami Unki ? Quote
asher Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Rul napisał(a):hejka :) mam dwie prośby: dawno mnie nie było, więc mogłabyś mi podać adres Waszej strony www? Kliknij w nick Marysi, przy którymkolwiek jej poście. Masz tam opcję "odwiedź stronę domową" ;) Ale swoją drogą Marysiu, mogłabyś się odezwać. I pozachwycać nas kolejnymi pięknymi fotkami :) Quote
Paskuda_Bandzior Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Marysia już pisała, że ma ogroniczony dostęp do internetu i niestety to uniemożliwia jej tak częste zaglądanie tu :razz: Quote
Marysia_i_gończy Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 Ja króciutko... Rul nasza strona to www.una.net.pl - jest podana w profilu, jakoś nie miałam kiedy zaktualizować banerka. Szczeniaczków Uny nie będzie na razie - już wiem na pewno, że nie dostanę urlopu. asher ja mam teraz obłędny tydzień... W poniedziałek w pracy 13 godzin. We wtorek tylko 9, ale potem w samochód do Wrocławia (z Paulą i Weną) na zajefajny trening agility :loveu::loveu::loveu: - dobre pół środy na placu, gdzie trener :loveu: wyciskał z nas siódme poty :cool3: potem herbatka u Rauni i powrót do Poznania, a w czwartek znów na 13 godzin do pracy - z dwu i półgodzinną przerwą na pojechanie po Gapę na wieś. Gapa to suczka przybłęda mieszkająca na działce, suczka, która ukochała sobie naszą działkę i moją Mamę, pomieszkująca trochę sama, którą przy nieobecności Rodziców opiekują się sąsiedzi. Sąsiedzi zadzwonili, że z Gapą jest bardzo źle. Nie zdążyliśmy dojechać do weterynarza - Gapa dojechała do mojej Mamy i odeszła na rękach swojej pani za tęczowy most... :-(:-(:-( Miała jakieś 16 lat: A dziś znów 13 godzin w pracy... Quote
KaRa_ Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Za Gapcie (*) ale dożyła sędziwego wieku...piękną z niej suczka była... Marysiu gdzie Ty pracujesz,że po 13h? Ja to mam od czasu do czas 12h bo w sklepie pracuję ale to żeby mieć więcej wolnego. Quote
Paskuda_Bandzior Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Szczeniaczków Uny nie będzie na razie - już wiem na pewno, że nie dostanę urlopu. Ojej, to Una się nie spełni w roli mamy a ja w roli miziacza małych gończych :placz: :evil_lol: do Wrocławia (z Paulą i Weną) na zajefajny trening agility :loveu::loveu::loveu: - dobre pół środy na placu, gdzie trener :loveu: wyciskał z nas siódme poty :cool3: Ach..... :loveu: Powinnyśmy, sie do Wrocławia przeprowadzić :lol: Biedna Gapa :-( Ale śliczny wiek osiagnęła! Quote
Rauni Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Paskuda_Bandzior napisał(a):Powinnyśmy, sie do Wrocławia przeprowadzić :lol: Jestem za :multi: Szkoda Gapy, ale dobrze, że zdążyła się chociaż ze swoją panią pożegnać... Quote
asher Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Dla Gapy (') A dla ciebie Marysiu jakieś dopalacze by się przydały, ale w prezencie ci nie dam, bo to nielegalne :evil_lol: Zresztą całkiem nieźle sobie radzisz bez wspomagania ;) Słodkiego nieróbstwa życzę :) Quote
Klaudia :-) Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 dla Gapy [*] dożyła cudnego wieku i odeszła przy ukochanej osobie Quote
Marysia_i_gończy Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Bardzo dziękuję za wszystkie ciepłe słowa dla Gapy Była już bardzo stara, zdążyła dojechać do swojej Pani... taki nieuchronny los... KaRa_ pracuję, a dokładniej doktoryzuję się, na uczelni :) To zazwyczaj oznacza dość luźne godziny bycia w pracy, bo bardziej liczy się co zrobię, a nie gdzie siedzę i w jakich porach :loveu: ale dostaliśmy 7 dni pomiarowych w centrum ultraszybkiej spektroskopii laserowej, więc wykorzystaliśmy je maksymalnie - pomiary poszły po prostu wyśmienicie i jestem baaardzo zadowolona :loveu: chociaż kompletnie padnięta :cool3: Paula mam nadzieję, że w roli miziacza się spełnisz za jakiś czas :lol: Rauni nie powiem, fajnie by było :razz: asher dlaczego dopalacze? (po tylu godzinach siedzenia w labie jestem lekko odmóżdżona, więc wybacz, jeśli odpowiedź jest oczywista ;)) anetto, Klaudio :buzi::buzi::buzi: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Recommended Posts