Marysia_i_gończy Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 [quote name='Rauni']O, po raz pierwszy od paru dni udało mi się wejść na dogo. A Iwona jest cyborgiem, ona robi zmiany PRZED Cirem PO zawalonym tunelu, sama widziałam. :diabloti: No jest, nie da się zaprzeczyć :evil_lol: [quote name='Rauni']Jak ja już bym chciała biegać :placz:Ciekawe, czy moje psy jeszcze coś pamiętają... :shake: Na pewno pamiętają :loveu: Kiedy będziesz mogła wrócić do biegania? I jak Serek? Sergiusz znaczy się :evil_lol: [quote name='Matusz']Marysiu, ty robiłaś tą fotkę w Poznaniu ??? zdjęcie skanowane: http://img220.imageshack.us/img220/2876/skanuj0001ay0.jpg jak to możliwe, że się nie spotkaliśmy, ja cały czas byłem z Bożenką i właśnie Zineczką, Sasanką i Mureczką:loveu::loveu::loveu: ładnie wyszło ci to zdjęcie :loveu::loveu: Ja. Przecież podpisane jest :lol: Widocznie nie byłeś z Bożeną cały czas, bo jak ją spotkałam, to była sama :eviltong: Pozdrawiam! Marysia i Una Quote
Matusz Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 [quote name='Marysia_i_gończy'] Ja. Przecież podpisane jest :lol: Widocznie nie byłeś z Bożeną cały czas, bo jak ją spotkałam, to była sama :eviltong: Pozdrawiam! Marysia i Una no właśnie mówiła mi, że jak poszła obroże patrzeć to Ciebie spotkała:p a my się nie spotkaliśmy, nie udało się:shake::shake:, no może za rok?:evil_lol: Quote
taura1 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):Poza tym - mamy u nas pieska, który rozpoczął starty jako dziesięcioletni, trochę nawygrywał, dziewczyna się mnóstwo nauczyła, otrzaskała z zawodami. Więc - czemu nie? Oboje mieli przecież frajdę :razz: A jakie się później plany knuje, po zakończonej karierze ze staruszkiem. :lol: Quote
Marysia_i_gończy Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 [quote name='Matusz']a my się nie spotkaliśmy, nie udało się:shake::shake:, no może za rok?:evil_lol: Może za rok :razz: [quote name='taura1']A jakie się później plany knuje, po zakończonej karierze ze staruszkiem. :lol: No właśnie, jakie? :razz: :cool3: Quote
Marysia_i_gończy Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 I tak może jeszcze wracając do starych już nieco zdjęć - pokazy frisbee na poznańskiej wystawie :lol: A to technicznie jest kiepskie (cieeeemno na hali), ale podoba mi się moment, więc i tak wklejam: CDN (tylko kiedy? :roll: ;)) Quote
Marysia_i_gończy Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Ciąg dalszy fotek z poznańskiej wystawy: Dokładne :crazyeye: oględziny zębów: Elegancki strój: Odpoczynek: Una :loveu: Cziłka: CDN Quote
Marysia_i_gończy Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Ogóreczki :loveu: Yoreczek Jakiś borderek: Posok w stroju bojowym Shelti: CDN Quote
shangri_la Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 CDN !! CDN !! CDN !! :mad: :evil_lol: pozdrawiam Quote
Marysia_i_gończy Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Białe z czarnym Przy posiłku :evil_lol::loveu: Zula (AKCJA Goniec Pomorski) - BIS weteran: Mała wilczaczka Wena :razz: (jest jaka jest, wtedy na ringu było naprawdę ciemno, bo nie wpadało żadne światło z zewnątrz, ale Paula by mi nie przepuściła) CDN Quote
JIM Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Swietne fotki :loveu: Czekam na ciag dalszy:cool3: Quote
Marysia_i_gończy Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 [quote name='shangri_la']CDN !! CDN !! CDN !! :mad: :evil_lol: I co chcesz? Nastąpił :eviltong: Swoje zrobiłem to mogę spać! Hovawartus zwiniętus Hovawartus zapatrzonus Mam wrażenie, że ta Pani czesała psa... ale nie pytajcie, czy na zdjęciu jest jego przód czy tył :evil_lol: CDNN (ciąg dalszy nie nastąpi :eviltong:) Quote
Marta i Wika Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Bardzo fajne fotki, szczególnie że w hali warunki do zdjęć były jakie były :multi:Dzięki - miło się oglądało :p Marysia_i_gończy napisał(a): Mam wrażenie, że ta Pani czesała psa... ale nie pytajcie, czy na zdjęciu jest jego przód czy tył :evil_lol: Nocoty, nosa nie widzisz? ;) Jak się ma zwierzę kudłate to oko bardziej wprawne ;) Quote
Marysia_i_gończy Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Marta i Wika napisał(a):Bardzo fajne fotki, szczególnie że w hali warunki do zdjęć były jakie były :multi:Dzięki - miło się oglądało :p Dzięki :multi: Marta i Wika napisał(a):Nocoty, nosa nie widzisz? ;) Jak się ma zwierzę kudłate to oko bardziej wprawne ;) Prawdę mówiąc nosa nie widzę. Za to widzę oczy :lol: Byłam pełna podziwu dla tego psa - leżał sobie spokojnie, a babka go czesała, czesała, czesała.... Quote
Rauni Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Ha, Una na zdjęciu wygląda na czekoladową, jak to się stało? No i na frisbowym zdjęciu jest kolejna sztuczka, której moje psy nie umieją (jeszcze :diabloti:). A poza tym to obrazki z wystawy super (jak zawsze). Cziłka mnie rozbroiła :loveu:(ale tylko na obrazku, na żywo bym nie chciała). Quote
APSA Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='Marysia_i_gończy']Jakiś borderek: http://img404.imageshack.us/img404/944/imgp9485xz5.jpg Zula (AKCJA Goniec Pomorski) - BIS weteran: http://img132.imageshack.us/img132/5158/imgp9724nx7.jpg Borderek z podwiniętym ogonkiem :roll: Jak Ula się zmieniła! :crazyeye: A poważnie, kto biegnie z Zulą? Quote
Marysia_i_gończy Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 [quote name='Rauni']Ha, Una na zdjęciu wygląda na czekoladową, jak to się stało? Światło + odbicie od zielonego dywanu + nienajlepiej dobrany balans bieli. Ale nie wygląda na czekoladową :eviltong: [quote name='Rauni']No i na frisbowym zdjęciu jest kolejna sztuczka, której moje psy nie umieją (jeszcze :diabloti:). Która? :razz: [quote name='Rauni']A poza tym to obrazki z wystawy super (jak zawsze). Cziłka mnie rozbroiła :loveu:(ale tylko na obrazku, na żywo bym nie chciała). Dzięki :lol: Mnie cziłka na żywo też rozbroiła - była taka maleńka i bezradna :loveu: ale "mieć" to też bym nie chciała ;) [quote name='APSA']Borderek z podwiniętym ogonkiem :roll: Myślę, że w tym momencie możesz być niesprawiedliwa. Border stojący swobodnie i luźno właśnie tak staje - z ogonem nisko między nogami. W każdym razie tak stają te borderki, które znam - i wcale nie świadczy to o tym, że jakoś się źle czują. Zadzieraja ogon wyżej w ruchu i w pracy, ale na "stój" opuszczają go w dół. [quote name='APSA']Jak Ula się zmieniła! :crazyeye: A poważnie, kto biegnie z Zulą? Zosia :) Pozdrawiam Marysia i Una Quote
APSA Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a): Myślę, że w tym momencie możesz być niesprawiedliwa. Border stojący swobodnie i luźno właśnie tak staje - z ogonem nisko między nogami. W każdym razie tak stają te borderki, które znam - i wcale nie świadczy to o tym, że jakoś się źle czują. Zadzieraja ogon wyżej w ruchu i w pracy, ale na "stój" opuszczają go w dół. Poza emotką nie komentowałam ;) Nie znam szerszego kontekstu zdjecia, nie wiem, jak było. Na wystawach rzadko bywam, w innych sytuacjach jak widuję bordery, mają jednak bardziej podniesione ogony, także gdy stoją. W przypadku mojego "półbordera" taki ogon oznaczałby, że już jest trochę nie tak. Wytłumaczę się jeszcze, że jestem świeżo po lekturze wystawowych refleksji Marty od Wiki ;) Zosia od Bystrej? Quote
Paskuda_Bandzior Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 http://img100.imageshack.us/img100/7418/imgp9740gb0.jpg Dziękuję :loveu: :multi: A ten jeden borderek to o ilę się nie mylę (nie dam głowy :eviltong:) ta Una o której Ci mówiłam :p Quote
Marta i Wika Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):Myślę, że w tym momencie możesz być niesprawiedliwa. Border stojący swobodnie i luźno właśnie tak staje - z ogonem nisko między nogami. W każdym razie tak stają te borderki, które znam - i wcale nie świadczy to o tym, że jakoś się źle czują. Zadzieraja ogon wyżej w ruchu i w pracy, ale na "stój" opuszczają go w dół. U RR ogon też w spoczynku tak czasem wygląda. Zresztą, pewnie u wielu ras. Zwykle właśnie w pozycji wystawowej, kiedy nogi są tak trochę do tyłu i ogon jest opuszczony. Podkulony wygląda jednak inaczej. A niestety również podkulone widziałam na tej wystawie :shake: Quote
Marysia_i_gończy Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 Medorowa cześć :lol: APSA tak się domyśliłam, że czytałaś Martę ;) Tak, Zosia od Bystrej :razz: Paula no to miałam fuksa :loveu: jedyny border na ringu, którego sfociłam, jest imienniczką mojej Uny :loveu: Marto ja też widziałam podkulone ogony :shake: ale ten borderek, tak jak mówisz, po prostu stał :) Wzorem Rauni postanowiłam spisać, co mój pies umie :cool1: Poziom "umienia" jest różny, ale co tam. A więc: 1. Posłuszeństwo: siad, waruj, stój noga, do nogi na dwa spososby do mnie aport formalny2. Skoki: przez rękę przez nogę przez obręcz z rąk przez obręcz z nóg przez obręcz z ręki i nogi przeze mnie w pozycji żółwika przeze mnie leżącą przez "jaskółkę"3. Slalom do przodu (tzn pies idzie do przodu, a ja do przodu, do tyłu albo w bok) 4. Cofanie (także po schodach) 5. Pozycja żaby 6. Chodzenie do przodu i tyłu między nogami 7. "Stópki" (chodzenie między nogami z łapami na moich nogach) 8. Ukłon 9. Stanie na tylnych łapach 10. Proszenie 11. Przynoszenie pantofli 12. Zdechł pies (w fazie nauki) 13. Turlanie (w fazie nauki) 14. Kółeczka w prawo i w lewo 15. Obieganie przeszkody w prawo i w lewo 16. Dawanie łapy (jednej i drugiej) 17. Ósemka między nogami 18. Noszenie i przynoszenie różnych rzeczy: kiełbas, pieniędzy etc. 19. Wskakiwanie na stół u weterynarza 20. Targetowanie różnych rzeczy tylnymi łapami 21. Targetowanie dłoni brodą Chyba tyle :placz: Mało :placz: Quote
Hania Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 [quote name='Marysia_i_gończy']Ciąg dalszy fotek z poznańskiej wystawy: Dokładne :crazyeye: oględziny zębów: Mój Cwał :loveu:. Cały czas machał ogonem :loveu: Quote
Rauni Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a): Wzorem Rauni postanowiłam spisać, co mój pies umie :cool1: Poziom "umienia" jest różny, ale co tam. Chyba tyle :placz: Mało :placz: Tiaaa, faktycznie... ;) Do roboty, cel: dobić do 100 tricków :) Wariantów skoków masz więcej. Ha, moje też przynoszą różne rzeczy (aczkolwiek nie kiełbasę), muszę dopisać :) Quote
Marysia_i_gończy Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 Hania napisał(a):Mój Cwał :loveu:. Cały czas machał ogonem :loveu: Szczerze go podziwiałam :loveu::loveu::loveu: Rauni napisał(a):Tiaaa, faktycznie... ;) Do roboty, cel: dobić do 100 tricków :) Nooo, właśnie wałkujemy kolejne :razz: Rauni napisał(a):Wariantów skoków masz więcej. Jakie? :hmmmm: Bo więcej nie mogłam sobie przypomnieć... Z drugiej strony jakbym rozpisała te skoki w oddzielnych punktach, to bym dobiła do 30 :evil_lol: Rauni napisał(a):Ha, moje też przynoszą różne rzeczy (aczkolwiek nie kiełbasę), muszę dopisać :) Ha! Chociaż jakaś korzyść z mojego myślenia :lol: Quote
Rauni Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):Nooo, właśnie wałkujemy kolejne :razz: Jakie, jakie? :cool3: Marysia_i_gończy napisał(a): Jakie? :hmmmm: Bo więcej nie mogłam sobie przypomnieć... Więcej niż ja z moimi. Nie uczyłam jaskółki, a jak próbuję zrobić kółko z ręki i nogi to się wywalam :evil_lol: Quote
Recommended Posts