Marta i Wika Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Zgadzam się, Olter jest śliczny :cool3: Quote
Marysia_i_gończy Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 olcha napisał(a):Do domku? Una będzie miała gdzie biegać? :razz: Nie :-( Reszta rodziny chciała mieszkanie... ale jest nowiutkie, a "blok" ma tylko cztery mieszkania. I ma niewielki ogródek, ale to taki wspólny, dla wszystkich mieszkańców. Teraz mieszkamy w trzydziestoletniej wielkie płycie wymagającej generalnego remontu, gdzie wciąż coś nawala, więc nowe, większe mieszkanko jest jak wybawienie. Aczkolwiek mam już dość wezwań od wykonawcy typu: "pani Marysiu, musimy umieszać kolor do kuchni/pokoju/korytarza", "pani Marysiu, trzeba wybrać marmurki do łazienki", "pani Marysiu, a w którą stronę kłaść deskę podłogową?" itd. No i myślenie o meblach przyprawia mnie o drgawki ;) większość bierzemy stąd, ale do swojego pokoju muszę dokupić regał i łamię się - tylko regał, czy szafę i biurko od razu też? W komplecie? Hmmm... Marta i Wika napisał(a):Zgadzam się, Olter jest śliczny :cool3: Prawda? :loveu: Przystojny z niego facet :loveu: Quote
bigos Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):Nie :-( Reszta rodziny chciała mieszkanie... ale jest nowiutkie, a "blok" ma tylko cztery mieszkania. I ma niewielki ogródek, ale to taki wspólny, dla wszystkich mieszkańców. No! ale blisko Suchego Lasu jakie tereny do biegania <zazdrości>; blisko Strzeszynek, Kiekrz, lasy wszelakie:cool3: Quote
Anza&Hacker Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Gratulacje przeprowadzki i oby jak najmniej problemów i urawanie głowy niech Ci szybko minie bo już nie możemy się doczekać fotek Uny z jej ogródka :cool3: Quote
Marysia_i_gończy Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 bigosie wygląda na to, że będziemy miały dobre tereny na długie spacery, za to będzie gorzej z wyjściami na "sikundę" ;) Anza, madziu dziękuję :buzi: Szybko donoszę, że wczoraj, w deszczowej pogodzie, rozegrane zostały Mistrzostwa Polski Agility w Bydgoszczy. Una, już standardowo, biegała w zerówkach z Paulą - no i tradycji stało się zadość :cool3: jumping = detka, agility = 1 miejsce :multi: Zdjęciam wklejam powoli do topiku zawodów, a szerszą relację napiszę w wolnej chwili... Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Anza&Hacker Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Gratulujemy! ...już mi ślinka cieknie na myśl o fotkach! :loveu: Quote
Marysia_i_gończy Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Marto Sznaucerko-Balbino anetto Anzo madziu w imieniu Pauli i Uny serdecznie dziękuję za gratulacje :loveu: No i rozpoczynam relację :) Dojechałyśmy na miejsce w składzie: Paula, ja, Wena i Una, a przywitała nas ulewa. Deszcz padał monotonnie i równomiernie, a zasnute chmurami niebo nie dawało jakichkolwiek nadziei na poprawę... Una została więc w samochodzie, a Wena poszła z nami w stronę placu zawodów, jej klatka została owinięta kocykiem i przykryta peleryną przeciwdeszczową. W strugach padającego deszczu ustawiony został pierwszy tor - jumping 0. Bardzo Trudny Jumping 0 :-o (moim osobistym zdaniem trudniejszy od A1) - paskudne wejście w tunel i paskudne wyjście z tunelu, paskudna podpucha na początku i paskudny zakręt w połowie. W połowie klasy M (wg katalogu) poszłyśmy po Unę do samochodu (a parking był daleeeeeko od miejsca zawodów), Paula wracała szybciej i kiedy ja z Uną byłam gdzieś na krańcu horyzontu, Paula woła, że już mają startować :crazyeye: (okazało się potem, że kilku psów nie było, dlatego mieliśmy źle wyliczony czas) - więc ja biegiem, Una uhahana - bawimy się w gonienie Pauli :evil_lol: no i jak zobaczyła hopki to było tak: "huraaa!! hop! hop! hop!" = detka :evil_lol: Potem Unie pięknie włączył się mózg ;) i dziewczyny zrobiły PIĘKNIE najtrudniejszy fragment toru :multi: - szybko, płynnie, elegancko. A potem chyba spóźnione zawołanie i byłaby druga detka ;) więc Paula wysłała Unę do przodu i skończyły przebieg. CDN Quote
Marysia_i_gończy Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Pogoda się nieco poprawiła, bo jednak przestało padać i potem już cały dzień było w kratkę - trochę deszczu, trochę siąpienia, chwila bez wody z nieba. Postawiłam Uny klatkę pod zaprzyjaźnionym parasolem i muszę powiedzieć, że te psy w klatkach miały fajnie: cieplutko, przytulnie i sucho, nie to, co na zewnątrz :evil_lol: Torek agilitowy też trywialny nie był (zaliczyło go tylko 6 psów na 14, tak samo zresztą jak w jumpingu), czasu na zapoznanie z torem mało. Nie podobał mi się ten bieg - był mało płynny, miał dużo szybkich zrywów do przodu i niepewnych co dalej zwolnień. Paula nie zdążyła zrobić jednej zmiany, ale dała radę uratować sytuację :) Pomimo tego wszystkiego przebieg był czysty i okazał się na dodatek być przebiegiem najszybszym :crazyeye: 4,56 m/s to była niezła prędkość jak na ten tor i te mokro-śliskie warunki :) Tak więc Paula i Una wygrały :multi::multi::multi: W ogóle zawody były Mistrzostwami Polski, zjawiła się cała "śmietanka" polskiego agility i naprawdę było na co patrzeć :loveu: Organizacja, jak zawsze w Bydgoszczy, bardzo dobra, atmosfera super, miejsce na zawody świetne :loveu: tylko ta pogoda do bani :shake: W Poznaniu byłyśmy koło 22 :-o Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Anza&Hacker Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 No to teraz już tylko czekamy na część foto waszej relacji - mam nadzieje, że ktoś Uniaka wyłapał :loveu: Quote
Kaśka (Hasta) Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Marysiu, uzbieralo sie troche tematow do gratulacji :cool3: - piekne zdjecia - przeprowadzka do nowego mieszkanka (alez ja to uwielbiam!!!) - no i wygrana na zawodach... :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi::multi: :multi: :multi: :multi: :multi: GRATULUJE!!! Quote
Marysia_i_gończy Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Kasiu dziękuję bardzo! :buzi: To teraz zdjęcia by Viris: Agility: Kładka i dziwne pozycje łap :-o Taniec :lol: Jumping: Start! Znowu pokręcone łapy :-o Gdzie dalej? (ta fotka nie wiem czy jest z agility czy jumpingu...) Quote
Anza&Hacker Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 ...ale Uniak się spieniła, ona tak zawsze? :evil_lol: Nie przypomina mi się, żeby na innych zawodach taka mordka zapieniona była :hmmmm: Quote
Marysia_i_gończy Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Anza&Hacker napisał(a):...ale Uniak się spieniła, ona tak zawsze? :evil_lol: Było mokro. Mokro + zabawa z piłką = dużo śliny :lol: Quote
Tośka_m Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Paula i Una - gratulacje wielkie!!! :multi::multi: Marysiu - gratulacje również, bo wiem ile pracy was kosztowało dojście do takiego poziomy wyszkolenia Uny i Pauli ;) Quote
bigos Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 My również gratulujemy Pauli, unie i Tobie Marysiu:p Quote
Marysia_i_gończy Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Tośko, bigosie - w imieniu Pauli, Uny i swoim dziękuję :multi::multi::multi: FILMIK z biegu agility :loveu: I kilka fotek by Cerber: :):):) Quote
Cerber Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 hehe cieszę sie, ze i moje zdjecia sie na coś przydały :) fajnie biegaliście, podobało mi się :) Quote
Marysia_i_gończy Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Cerber napisał(a):hehe cieszę sie, ze i moje zdjecia sie na coś przydały :) fajnie biegaliście, podobało mi się :) Pewnie, że się przydały :multi: A biegał mój pies z Paulą, ja jestem jeszcze uziemiona... ale już niedługo :cool1: Paula ustrzeliła nam taką fotkę - patrzę na Ciebie :loveu::loveu::loveu: Strasznie mi się podoba :loveu::loveu::loveu: Quote
Helga&Ares Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Czemu jesteś uziemiona?? zdjęcia fajowe :):loveu: Quote
Anza&Hacker Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Świetnie sie patrzy! - i to tematycznie chyba coś nowego w galeri Uniaka! :Cool!: Quote
Recommended Posts