Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzień dobry . Śliczna jest Twoja Una. Naprawdę ! Z przyjemnoscia przeglądnełam całą galerię. Brawo !

Mój Gezesław freesby niszczy błyskawicznie :shake: Niestety ! A przecież pluszowe zabawki pieści - i ma je przez wiele, wiele miesięcy, obnosząc sie z nimi dosłowniw wszędzie ...

Posted

Cimi myślisz o Hyperflite SoftFlite? Bardzo dobry wybór, choć nie wiem, jak długo wytrzyma szczęki boksera :lol:

Daga_i_Oskar :):):):)

Hanko - gratuluję wytrwałości :happy1: I dziękuję za opinię :Cool!:
To masz fajnie - Una z kolei pluszaki rozwala w 10 minut, a frisbee w miarę szanuje - w miarę, bo nasze softy są już dziurawe :razz: Jeśli jednak chcesz bawić się ze swoim psem we frisbee - może zainwestuj w Jawzy? Są znacznie droższe, ale też naprawdę znacznie bardziej wytrzymałe niż "zwykłe" talerze...

Na dowód pluszak po krótkiej zabawie z Uną (zdjęcia przed) nie zdążyłam zrobić :lol: )

A tak Una śpi po biegach, galopach, gonitwach i zniszczeniach :lol:
[quote name='Hania'] Una:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Może jeszcze kilka fotek znad morza :)

Mały pies nad wieeeeelkim morzem

Szaleństwa z Arturem

Pozowanie (o ile te pozycje w stylu osła nazwać można pozowaniem :roll:)

Hej! A ta woda to jakoś inaczej pachnie!

Zawracam!

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Jaka ona jest piękna i się tak pięknie błyszczy i do tego moje ukochane morze...aż się rozmarzyłam :loveu: . Wczoraj obejrzałam sobie zdjęcia ze spotkania w Gdyni i zaczęłam zazdrościć, że nie mam gończego :-(

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Cimi myślisz o Hyperflite SoftFlite? Bardzo dobry wybór, choć nie wiem, jak długo wytrzyma szczęki boksera :lol:
No właśnie o tym myślę, bo cena jest przystępna, a frisbee Hyperflite Jawz Disc narazie chyba nie ma sensu, bo nawet nie wiem czy psu się spodoba to ;). Zresztą ja mam małe pojęcie o frisbee i bym musiała sobie czegoś poszukać do poczytania :lol:

Posted

[quote name='olcha']
Jaka ona jest piękna i się tak pięknie błyszczy i do tego moje ukochane morze...aż się rozmarzyłam :loveu: . Wczoraj obejrzałam sobie zdjęcia ze spotkania w Gdyni i zaczęłam zazdrościć, że nie mam gończego :-(

olcho było cudwonie :lol: Jest czego zazdrościć :evil_lol: ;)

[quote name='Cimi']No właśnie o tym myślę, bo cena jest przystępna, a frisbee Hyperflite Jawz Disc narazie chyba nie ma sensu, bo nawet nie wiem czy psu się spodoba to ;). Zresztą ja mam małe pojęcie o frisbee i bym musiała sobie czegoś poszukać do poczytania :lol:

Co do czytania - na dogo jest topik o frisbee! Jest tam trochę informacji - w szczególności na stronie 4 (o, TU) Rauni ładnie wyjaśnia kolejne kroki nauki frisbee. I lepiej zaczynać od razu od kilku talerzy (choćby dwóch)...

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='HankaRupczewska']ŚWIETNE ! :crazyeye:

Dziękuję :)
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :multi: :multi: :multi: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Dla wszystkich spragnionych wiosny i kolorów:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

A teraz krótka historia z dreszczykiem i z baaardzo dużym przymrużeniem oka:

"Za górami za lasami mieszkała sobie gończa polska - bardzo mądra i pracowita suczka, Una jej było na imię:

któregoś pięknego dnia ćwiczyła jak zwykle niezwykle starannie:

gdy z boku zaczął się ktoś podkradać bardzo znienacka:

był blisko:

coraz bliżej:

Posted

Nieustraszona suczka postanowiła stawić czoła zagrożeniu i stanąć na wysokości zadania:

jej hart ducha i zdecydowanie bardzo speszyły napastnika:

A Una została z myślami o tym, jakby sie broniła, gdyby przeciwnik nie zrezygnował tak szybko :evil_lol::

Posted

witaj Marysiu :p

suuuper ujecie :multi:

A wiesz ze ja też kupiłam cyfróweczkę tylko i wyłącznie pod katem psa? :lol:
Zaznajomiłam się z aparacikiem przez tydzień a potem Axel przywędrował do domku - i od poierwszych chwil mam uwieczniony każdy dzień :multi:
Potem co kilka dni były zdjęcia robione wiec.. fajnie tak sobie czasem przejrzeć jak się szczeniorek w psa zamieniał ;)

I właśnie o takie zdjecia mi chodzi - tzn o tego typu co masz w podpisie... wspaniale uchwycony psiak a tło rewelacyjnie rozmyte - to są moje ulubione zdjątka :cool1:

miłego dnia

Posted

[quote name='olcha']:lying: :lying: :lying: :lying: :lying: Toż to prawdziwa WIOSNA! :lying: :lying: :lying: :lying:

Ale przepiękne zdjęcia robisz! :razz:

Taaaaaaa, a dziś wyjrzałam rano za okno a tam... świeży śnieg :mdleje: Ja mam dość! Ja chcę kolorów, pąków i tego niepowtarzalnego wiosennego zapachu! a tu tylko śnieg, lód i plucha :placz:

Staram się jak mogę :razz:

[quote name='Hania']

Dziękuję za wspaniałam historię :buzi:

Ale nie ściemniaj z tą ucieczką jamnika ;) I tak każdy widzi, że ona go ZJADŁA :mad: :lol:

[quote name='Daga_i_Oskar']Miłego dnia zyczymy ;-)

A dzięki, dzięki, nawzajmenie :):)

[quote name='Gosiek']witaj Marysiu :p

suuuper ujecie :multi:

Cieszę się BARDZO, że Ci się podoba :multi:

[quote name='Gosiek']A wiesz ze ja też kupiłam cyfróweczkę tylko i wyłącznie pod katem psa? :lol:
Zaznajomiłam się z aparacikiem przez tydzień a potem Axel przywędrował do domku - i od poierwszych chwil mam uwieczniony każdy dzień :multi:
Potem co kilka dni były zdjęcia robione wiec.. fajnie tak sobie czasem przejrzeć jak się szczeniorek w psa zamieniał ;)

Nooo, to byłaś zapobiegliwa, ja uzbierałam na cyfrę, kiedy Una już była "nastolatką", więc takiej zupełnie szczenięcej mam tylko trochę :placz:

[quote name='Gosiek']I właśnie o takie zdjecia mi chodzi - tzn o tego typu co masz w podpisie... wspaniale uchwycony psiak a tło rewelacyjnie rozmyte - to są moje ulubione zdjątka :cool1:

Tak, też takie lubie - widać na nich pęd, prędkość - oddają wspaniale w swej statyce dynamikę sytuacji :cool1: Tylko że są takie truuudne...

Pozdrawiam wszystkich cieplutko
Marysia (marząca o wiośnie) i Una (dla której pogoda nie ma żadnego znaczenia)

Posted

:lol: :lol: :lol: :roflt: HANIA super historyjka :eviltong:

Mimo iż kocham zimę to jak zobaczyłam dziś ten śnieg to myślałam, że się spakuję i na piechotę wyemigruję na Karaiby. Już chyba starczy! Niedługo pierwszy dzień wiosny...a na wiosnę się nie zanosi! :placz:

Więc jako rekompensatę poproszę więcej wiosennych zdjęć!

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Wiosennych? Tylko jak je zrobić? Chyba jutro kupię tulipany :placz: :cool3:

Pozdrawiam
Marysia i Una
a nie dostaniesz tulipków?
Ja dostałam od teściowej :lol: i mam wiosennie na stole ;)

miłego dzionka

Posted

Marysiu

Jestem zakochana w Unie po uszy.
I nie tylko dlatego, że jest naprawdę pięknym psem, ale przede wszystkim dlatego, że z takim zapałem podchodzi do wszystkiego co robi. Przynajmniej z tego co piszesz i co widzę na zdjęciach.

A Ciebie podziwiam za to, że jesteś w stanie nad nią zapanować i ona naprawdę jest szczęśliwa :loveu:

Wspaniałe zdjęcia, wspaniała zgrana para.

Oh marzy mi się kiedyś taki pies pracujący...:shake:

Posted

Witaj Marysiu, po latach świetlnych znów tu zawitałem, a wszystko przez ten zlot, bardzo mi się podobają Wasze zdjęcia znad morza:crazyeye: . Gdy zobaczyłem to zdjęcie:[quote name='Marysia_i_gończy']

to pomyślałem sobie - Czerwony Kapturek spotkał złego wilka:cool3: .
Rożek przeprasza za brak kultury:buzi: i przesyła :Rose:
W końcu też doczekałem się zdjęcia "tygryska":roflt:
Zdradzę jeszcze, że był dinozaur:eviltong:
Pozdrawiamy serdecznie i wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet!!!!