Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KUMPELko dziękuję :lol: Cieszę się, że Ci się moja bestyjka podoba :sweetCyb: A wybory miss gończych? Wystawy to takie wybory ;)

Haniu - nie odróżniasz miłej, spokojnej dziewczynki od wilka?? :crazyeye: Kiepsko z Tobą :stupid: ;)

olcho - hodowla, z której Una pochodzi, ma swoją stronę tutaj :p

Pozdrawiam wszystkich!
Marysia i Una

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marysiu i Uno.
Dostałem linka do tej galerii, bo ponoć pojawił się nadzwyczajnej urody Czerwony Kapturek.:lol: I aż mnie przytkało:crazyeye: . Super pomysł, super zdjęcie.:loveu: Nie mogłem się oprzeć i przewertowałem od deski do deski. Co za przyjemność, oglądanie takich zdjęć.:thumbs: Przy okazji zobaczyłem, że Una urodziła się dzień wcześniej od Rożka. Może jakaś wspólna imprezka urodzinowa:cool3: ??! Na dniach skończy 1,5 roku, więc najlepsze dla Was życzenia dziewczyny (jeśli mogę się do Was tak zwrócić), dłuuugich spacerów i 100 podstron TEJ PIĘKNEJ GALERII. Nie ukrywam, że jestem trochę oszołomiony, więc kończę i wracam do oglądania. Jeszcze raz od początku:eviltong:
Pozdrowienia od Pauliny i Rożka

Posted

Ooo, Rooooożkiiii do nas zawitały :sweetCyb: Witajcie! :beerchug:
Czerwony Kapturek to tak zwana głupota totalna :jumpie: - Unie strasznie nie podobała się chusteczka na głowie :boom: ale jakos wyszło :razz:

Suuuper, że przertowaliście galeryjkę od deski do deski (i nie zasnęliście :bigcool:), i że Wam sie podobało :B-fly: :oops:
Tak, Una jest tylko tyć starsza od Rożka :bluepaw: wspólna imprezka chętnie, tylko mamy troszkę daleko do siebie :angryy: ale... :roll:
Uściski dla Rożka, niech się chłopak dobrze chowa, niech sobie na zdrowie ze stołu żarełko kradnie, niech na spacerach zające gania i niech Wam będzie dobrze ze sobą :iloveyou:

Pozdrawiam
Marysia i Una :terazpol:

Posted

[quote name='KaRa_TC']A kiedy będą nowe zdjęcia Uny?:cool3:

KaRa_TC jak pisałam gdzieś tam wcześniej mój podstawowy, ukochany obiektyw miał bliższe spotkanie z mateczką ziemią, co wpłynęło raczej negatywnie na jego właściwości optyczne :-( :-( :-( Gryzłam się z tematem i gryzłam - i w końcu zdecydowałam... wczoraj wieczorkiem nadeszdł śliczny, nowiutki obietyw!! :sweetCyb: Jest o kilka klas lepszy, niż jego poprzednik, jaśniejszy, szybszy, lepszy optycznie :loveu: no miód, malina, już go kocham!! :Cool!:

Tak więc dziś, korzystając z pięknej pogody, obiektyw przeszedł chrzest bojowy :) zwłaszcza, że okazja jest, bo Una wczoraj obchodziła 18tkę[SIZE=2] :BIG: - czyli dokładnie wczoraj skończyła 18 miesięcy :):)

Oto efekty:

- szacowna jubilatka

- podejrzliwa

- szybka

- bardzo szybka

- uważna

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Jaka ona jest piękna. Obejrzałam sobie stronę z jej hodowlą super zrobiona. Widać, że to ludzie z pasją. Zazdroszcze Ci Uny. Szkoda, że nie mam zbyt dobrych warunków do trzymania większego psa :shake: . Moje psice trudniej aparatem złapać :eviltong: muszę cały czas na makro przestawiać :evil_lol:

Posted

HoHo, ależ tu gości zajrzało!! :crazyeye: :jumpie:

olcho :calus: :calus: :calus: :calus: :calus: :calus: :calus: :calus: :calus: :calus:

KUMPELko w pełni się z Tobą zgadzam :evil_lol: :loveu: :laugh2_2:

ago gracji mnóstwo, szkoda, że fotka skopana ;) :placz:

Haniu dzię-ku-je-my!! :Rose:

KaRa_TC starałam się jak mogłam :p ale z Uną nie ma lekko :cunao:

Pozdrawiam wszystkich!
Marysia i Una

Posted

Marysiu, śliczna ta Twoja gończa:loveu: Co mnie podkusiło z tym ogarem;) Już pisałem, ale jeszcze raz powiem to- bardzo ładne zdjęcia:klacz: Przyjedź do nas koniecznie z aparatem. Rożek czeka:cool3: On jest taki ładny jak go fotografujesz:cool3: Mam wrażenie, że pojawiło mu się coś twardego, wychodzącego z kręgosłupa, lekko wypukłego, kierującego się w dół i obejmującego mu klatkę piersiową:-o Myślisz, że mogą to być, że tak powiem wprost - żebra:???: . Liczę na Twoje fachowe oko, bo bez wątpienia zauważyłem to u Uny, więc musiałaś się już z tym zetknąć. Nie jest to nic groźnego:question: ? Pozostaję w niepewności i czekam na odpowiedź.
Pozdrowienia.

Posted

Przepis na zdjęcie z butelką.

Co Ci jest potrzebne:
1 pies (najlepiej gończy polski)
1 butelka (najlepiej plastikowa)
1 kanapa lub fotel
Aparat

Sposob zrobienia zdjecia z butelka:

Zapraszasz psa na kanapę, dajesz do gryzienia butelkę. W międzyczasie odpalasz aparat (najlepiej od razu włączyć funcję zdjęć seryjnych) i cykasz fot ile wlezie :lol: :lol: :lol:

Posted

:lol: Spróbuję.

Tylko...

1. gończego brak (a szkoda)
2. plastikowych butelek piwnych brak (a mniejsza szkoda :lol: )
3. prędzej ta butelka ściągnie moje psy z kanapy niż pies będzie butelkę trzymał :roll: :evil_lol:

Posted

Widzę, że się towarzystwo rozpanoszyło i rozgadało :mad: ;) ;) ;)

pwlkpsnk - jasne, że przyjdę z aparatem :cool3: oby tylko za ciemno nie było :-( to coś twardego obejrzę, sprawdzę organoleptycznie i wydam opinię :cool1: :cool3: :cool1:

Ziółkowa obawiam się, że mogłyby się na śmierć owszem, ale zagryźć... ;)
A zdjęcie - pierwsza klasa!! :megagrin: :megagrin: Wstaw do konkursu na zdjęcie miesiąca :p
Przepisu niestety zrealizować nie mogę :shake: co prawda pies jest, i to nawet gończy, kanapa także, tyle tylko, że pies ów wstępu na kanapę nie ma :placz:

duszku witamy w naszej galeryjce!:terazpol: Obroża specjalnie wybierana :p

olcha - punkt trzeci zwalił mnie z nóg :turn-l: :jumpie: :jumpie: :jumpie:

anetto - prawda? w ogóle te gończe to takie pijusy :razz:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

No i o to chodzi,żeby pies na kanapę wstępu nie miał! Tymbardziej się zdziwi,że zezwolono mu na nią wejść i obgryzanie butelki będzie sobie przerywał i robił głupie miny jak Branka na tym właśnie zdjęciu :lol::lol::lol:

Posted

Ziółkowa - Una na kanapę nie wejdzie nawet na zaproszenie, za mocno zakodowane, że nie wolno :cool3: A fot na razie nie będzie! Jutro zdaję okropny egzamin :flaming: pakuję manatki i wyjeżdżamy :multi: zdjęcia będą po powrocie dopiero :p :p

[quote name='olcha']:obrazic:;-) :eviltong:
:chaos: :calus: :calus: :buzi:

Pozdrawiam
Marysia i Una :painting: