Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

an3czko rozważę Twoją propozycję :razz:

nathaniel jasne, że prowokuję :cool1:

No dobra, to na początek - filmiki (zresztą uważam, że filmiki są ciekawsze od zdjęć, których nie robiłam dużo bo nie miałam kiedy):

Torek środowy

Torek piątkowy

Nauka huśtawki (drugi dzień)

Więcej filmików - z innymi trenującymi psami znaleźć można w topiku bydgoskiego agility.

Pozdrawiam
Marysia i Una

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marysiu filmiki są świetne!:multi:
Oglądaliśmy razem z TZem i jesteśmy pod wrażeniem. U nas slalom jest ledwo liźnięty:shake:
Powinniśmy częściej ćwiczyć, ale przez konflikty Basco z innymi psami rzadko go bierzemy na tor. Szkoda, bo Basco ma bardzo duży potencjał, świetnie daje się wysyłać i jest bardzo szybki...

Posted

Rybc!a :spam2:

Agnieszko robimy co w naszej mocy :cool1: Cieszę się, że do nas wpadłaś :loveu:

debe jak zwykle przesadzasz :B-fly: ;)

shangri_la już liczę:
pierwsze było w Gdańsku, gdzie spuściłam ją na ćwierć sekundy z oka i ona wlazła, deska się przeważyła, Una się wystraszyła i zeskoczyła
drugie było w poniedziałek, co było głupotą, za wcześnie!! (młoda jeszcze nie robiła kładki) i całkiem nie tak - Una dochodziła do połowy, odłożyłyśmy temat na później
trzecie, czyli pierwsze na poważnie było w czwartek, Una naczyła się przechodzić całość, a drugi człowiek amortyzował, żeby uderzenie o ziemię nie było takie gwałtowne
czwarte i piąte były w piątek, dwie sesje, jedna na początku treningu, druga na końcu, filmik jest z tej ostatniej

an3czko cieszę się, że się Wam spodobało :multi:
Może za jakiś czas będzie lepiej? Agility to fantastyczna zabawa!!

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Rybc!a :spam2:

A no Rybc!a spanuje, ale Strażnik Teksasu już powiadomił odpowiednie służby :cool3:

Jak się fajnie macie, że biegać macie gdzie , nie to co u nas :-(
Nawet takie torku na niby (prowizorka) nie miałabym gdzie postawić, no na podwórku, ale głuuupie baby by się pewnie czepiały , że im kurzę :angryy:

Buncia mnie wczoraj po "haszczach" gonił, pierwszy raz sie od dawna na dworku bawiliśmy razem, no czasami poleciał za piłeczką , ale jej nie przynosił , bo aport to dla niego wróg numer jeden (totalnie nie interesuje go latanie za pileczką :shake: ewentualnie za moim pluszakiem :D)
,
Pozdrawiam zdolniachę Uniachę :evil_lol:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']
debe jak zwykle przesadzasz :B-fly: ;)
Pozdrawiam
Marysia i Una

:eviltong: :eviltong: :eviltong: wcale że nie ;) ;)

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']an3czko cieszę się, że się Wam spodobało :multi:
Może za jakiś czas będzie lepiej? Agility to fantastyczna zabawa!!

Pozdrawiam
Marysia i Una
Wiem, wiem. Może faktycznie powinnam z Basco ćwiczyć częściej:cool1:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']
shangri_la już liczę:
pierwsze było w Gdańsku, gdzie spuściłam ją na ćwierć sekundy z oka i ona wlazła, deska się przeważyła, Una się wystraszyła i zeskoczyła
drugie było w poniedziałek, co było głupotą, za wcześnie!! (młoda jeszcze nie robiła kładki) i całkiem nie tak - Una dochodziła do połowy, odłożyłyśmy temat na później
trzecie, czyli pierwsze na poważnie było w czwartek, Una naczyła się przechodzić całość, a drugi człowiek amortyzował, żeby uderzenie o ziemię nie było takie gwałtowne
czwarte i piąte były w piątek, dwie sesje, jedna na początku treningu, druga na końcu, filmik jest z tej ostatniej

hiehie tak wlasnie myslslam ze to jedne z pierwszych, widac ze Unka sie nieco zlekla jak kladka sie przewazala, swoja droga to i tak odwazna masz dziewczyne, bo jakby moja miala taki poczatek to by wlazla na ta kladke za miesiac jesli wogole :roll:
pozdrawiam
ps: a gdzie jakies new fotki ?

Posted

[quote=] debe jak zwykle przesadzasz :B-fly: ;)

Marysiu - nie przesadza. Wczoraj oglądałam (bo zdjęcia tylko) cały Twój wątek jeszcze raz z moją mamą, która kwiczała po prostu z zachwytu i rozczulenia. Przy filmikach z Uną też kwiczała. A przy tych filmikach z toru to już kwiczała ze śmiechu, że gdzie ja się pcham w bieganie z takim psem, to trzeba być chudym! Taka mama, noo :mad:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']nathaniel - skakałyśmy w Bydgoszczy, a jesteśmy z Poznania :evil_lol: W Poznaniu toru nie ma :evil_lol:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Ale ludzie jakoś sobie organizują spotkanka agillitkowe, a u nas na śląsku, w psiej krainie robią za debili....zbywają. (bynjamniej tak to odbieram) .

Posted

KaRa ale może się coś uda... ja bym bardzo chciała :)

debe :oops: :oops: :oops:

an3czko bez ćwiczeń nie ma sukcesów :razz:

bigosie wiedziałam, że wyżełek Cię ruszy :cool1:

shangri bo ona jeszcze nie czuje jak to dobrze przeważyć, imho powinna stawać nieco wcześniej. Zresztą generalnie to ona wolałaby robić flajerka :roll:
Ze zdjęciami kiepsko, bo wróciwszy z agility wylądowałam w... łóżeczku :bad-word: Jakieś paskudne choróbsko mnie dopadło :-(
A w z Bydgoszczy znalazłam tylko jedno zdjęcie Uny nadające się jako tako do pokazania - Una z Oxą:

PS. a kiedy przymierzysz szelki?

JinnyAl a wiesz, co powiedziałam moja Mama po obejrzeniu filmików z agility? "Ja się nie dziwię że jesteś taka chora, skoro musiałaś biegać szybciej od niej!" Takie są te Mamy, noooo... :stupid:

nathaniel jakie "ludzie sobie organizują"? Wepchnęłam się do Bydgoszczan na siłę i na chama :razz:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Witaj Marysiu :p

nadrobiłam zaległosci i muszę powiedzieć ze zdjęcia bardzo mi się podobają :loveu:
ale to już żadna nowość, prawda? ;)

Una cudnie śmiga po torze... nie mówiąc juz o Twojej kondycji :razz:

kuruj się szybciutko i nie choruj - szkoda na to czasu.
Buziaki
Gosia

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']KaRa ale może się coś uda... ja bym bardzo chciała :)
Ja ostatnio przeznaczyłam na ala'tor moja dzialke ale cos kiesko mi idzie budowa tych przeszkod:evil_lol:

Posted

Ha, pyrkowej tak samo się ucho zawija jak Vigo :loveu:

Wcale nie trzeba biegać szybciej od psa, można nim sterować na odległość i można być dowolnie grubym ;) Na tej stronie w dziale videos jest świetny filmik z taką panią właśnie, tylko nie wiem dlaczego mi się to dzisiaj nie chce w ogóle otworzyć. Co prawda nie jest to mój ulubiony styl prowadzenia psa, ale ja po pierwsze jestem nienormalna, a po drugie od dziecka lubię biegać.

p.s. Przeprowadzajcie się do Wrocławia, klubów tu zatrzęsienie :lol:

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):

PS. a kiedy przymierzysz szelki?

nie bede jechac przymierzac. jestem umowiona z panem z pelnej miski ze do mnie przyjedzie. chce kupic te szelki harness hound- specjalne dla psow gonczych, juz sa zamowione,tylko niewiadomo kiedy beda. oprocz tego pan ma mi przywiezc do przymierzenia: lighty, sledy, i guardy wlasnie, i cos sie wybierze, wiec wtedy je zmierze ;)
pozdrowienia