Anza&Hacker Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Super, że z Uny serduchem lepiej! :p Hacker też czuje się dobrze - pewnie zjadł dużo mniej tej trutki niż Vi :candle: Quote
ewka i haker Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 ten drugi film to jest A2 super ze z Una lepiej!!! i tutaj dla Vi [*] Quote
madzior_ka Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='Marysia_i_gończy'] madzior_ko mogę tutaj? Pytasz nieodpowiednią osobę :evil_lol: Pentax dopiero niedawno wprowadził obsługę silniczków ultradźwiękowych, więc moja sigma bez takiego silniczka jest absolutnie nieporównywalna z wersją pod canona. Mój aparat generalnie ma woooolny AF :) i jakoś z tym żyję, jak widać :eviltong: Myślę, że powinnaś o obiektywy popytać właścicieli canonierek :) Pewnie, że może być tutaj:)) Dziękuję za odpowiedź, nie wiem w takim razie czemu mi się ubzdurało, że ty masz canona, byłam tego niemalże pewna;) no ale nic, czyli jak tobie AF nadąża to mi powinien tym bardziej, ale i tak pewnie jeszcze 10 razy zmienię zdanie:) Quote
Marysia_i_gończy Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Sorata nawet mi nie przypominaj, że do końca roku startować będziemy tylko dwa razy, bo się za bardzo zestresuję ;) Anza za Hackera cały czas trzymam kciuki!! ewka dzięki, dobrze, że chociaż ktoś to pamięta :) [quote name='madzior_ka']no ale nic, czyli jak tobie AF nadąża to mi powinien tym bardziej Ale mi auto focus NIE nadąża... :roll: A w przeddzień mojego wyjazdu od Hani i Ani przyjechała Kaśka z Przemkiem i Hastą: Hasta jest półsiostrą Uny i jest zupełnie inna niż Una :) Wspólnie pojechaliśmy w takie miejsce, gdzie po łąkach biegają gończe we wszystkich dozwolonych kolorach (i to jeszcze w towarzystwie ogara) Quote
Marysia_i_gończy Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Gdzie oprócz psów są też strusie i hucuły i psie SPA :evil_lol: a psy mogą sobie ganiać i ganiać do woli Quote
Migori Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Raj dla gończych... albo dla każdego psa. Piękna okolica. :loveu: http://img525.imageshack.us/img525/4857/imgp0031v.jpg - Cóż to za fantastyczny odcień, to gończy ? Ten ciemniejszy, z jakiej hodowli pochodzi?:cool3: Quote
Anza&Hacker Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Piękne te ogaro-gończo-rańczowe fotki :p Za kciuki Hacker i ja bardzo dziękujemy - przyda się każda dobra myśl :Rose: Quote
marta_gp Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='Magda25']http://img525.imageshack.us/img525/4857/imgp0031v.jpg - Cóż to za fantastyczny odcień, to gończy ? Ten ciemniejszy, z jakiej hodowli pochodzi?:cool3: Odpowiem za Marysię ;) Oba psy pochodzą z hodowli "z Huculskiej Łąki" (Marysia robiła zdjęcia właśnie w tej hodowli) Ten ciemniejszy to Droks, czekoladowy-podpalany ;) Quote
Migori Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Sorata napisał(a):Odpowiem za Marysię ;) Oba psy pochodzą z hodowli "z Huculskiej Łąki" (Marysia robiła zdjęcia właśnie w tej hodowli) Ten ciemniejszy to Droks, czekoladowy-podpalany ;) dzięki ;) Niesamowity odcień... Nigdy jakoś gończe mnie nie interesowały, ale teraz jakby to sie zmieniało :cool3: Stały sie dla mnie bardzo ciekawe. Quote
madzior_ka Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Marysia_i_gończy napisał(a): Ale mi auto focus NIE nadąża... :roll: Hm... ale po zdjęciach tego w ogóle nie widać:):cool3: tak więc gratulacje dla Ciebie, bo kolejna porcja zdjęć jak zwykle świetna:) A te czekoladowe gończe boskie!!! (dla mnie wszystko co czekoladowe jest boskie:) ja się tak waham i wahać będę się pewnioe jeszcze jakiś czas czy wybrać tą jednak wolniejsza sigme czy canona, gdzie AF działa bez zarzutów, a do tego wykonanie świetne i uszczelnienie, ale jednak światła mniej..... Quote
Rauni Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 http://img525.imageshack.us/img525/4857/imgp0031v.jpg Strasznie fajne kolorystycznie jest to zdjęcie :loveu: Mnie się rude gończe bardzo podobały w pewnym momencie, ale jakoś tak jednak czarne podpalane wydają mi się najbardziej klasyczne ostatnio. Quote
Marysia_i_gończy Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Magdo jest tak, jak napisała Sorata, zresztą zaraz ich poprzedstawiam :) Anza :calus: Sorata dzięki za wyjaśnienie :) madzior_ka czy jaśniejszy czy ciemniejszy, to zależy od tego, w jakich warunkach robisz zdjęcia... [quote name='"madzior_ka"']Hm... ale po zdjęciach tego w ogóle nie widać:smile::cool3: Grunt, to się dobrze maskować :eviltong: Olga mi się najbardziej podobają czarne podpalane. Ale za rudzielce trzymam kciuki, bo nie wiem, czy uda się w rasie utrzymać ten kolor... No to przedstawiam huculskie towarzystwo: RACA z Huculskiej Łąki DROKS z Huculskiej Łąki HASTA LA VISTA Hulaj Dusza (Kasiu, dobrze piszę?) HERA Olfactus Quote
Marysia_i_gończy Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 A potem byłam przelotem w domu, a jeszcze potem jechałam na zawody. Na zawodach wygląda się tak: lub tak :evil_lol: w wyniku tego drugiego, ma się różne, różniste zdjęcia (wszystkie są w wątku zawodów, a tutaj tylko kilka) Quote
Marysia_i_gończy Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 No i na tych zawodach wpadłyśmy z Uną JIMom pod nasz własny obiektyw, więc i sama obrabiam: :) :) :) Quote
Migori Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 http://img249.imageshack.us/img249/4999/imgp0240.jpg - jak zyzoli na Ciebie :) http://img268.imageshack.us/img268/9900/imgp0323e.jpg - ten pies jest niesamowity, on leci. Coś niebywałego. http://img199.imageshack.us/img199/1355/imgp9988.jpg - No powiedzcie czyż nie jest piękny ... Dziękuję za wyjaśnienie. Quote
marta_gp Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 http://img259.imageshack.us/img259/3647/imgp0497.jpg poprzeczki zabrakło :evil_lol: Quote
madzior_ka Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 jaaa ile agilitowych zdjęć :loveu::loveu::loveu: [quote name='"Marysia_i_gończy"'] A wiecie może co to za borderowe stworzonko na tym zdjęciu? Quote
madzior_ka Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 [quote name='Marysia_i_gończy'] madzior_ka czy jaśniejszy czy ciemniejszy, to zależy od tego, w jakich warunkach robisz zdjęcia... No własnie tylko żebym ja to ptrafiła teraz przewidzieć:)) Tzn w sumie to wydaje mi się, że ciemniejszy wystarczy, ale na pewno będa sytuacje kiedy będe tego żałowac i potrzebowac jaśniejszego chociażby jak halowe zawody (czy to jeździeckie czy agi) ale tak to można w kółko gdybać i ja mam do tego talent:) Quote
Rauni Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Madziorka z doświadczenia to Ci powiem, że na zawody jakiebądź to ważniejszy jest dobry autofocus, niż jasność obiektywu, ja mam ciemne i jakoś sobie radzę :razz: Borderowe stworzonko to Chess, Never Never Land Ups-A-Daisy. Quote
madzior_ka Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Rauni napisał(a):Madziorka z doświadczenia to Ci powiem, że na zawody jakiebądź to ważniejszy jest dobry autofocus, niż jasność obiektywu, ja mam ciemne i jakoś sobie radzę :razz: Dzięki, no własnie chyba tak w koncu zrobie bo ta canonowska Lka kusi mnie baardzo:) "Rauni" napisał(a):Borderowe stworzonko to Chess, Never Never Land Ups-A-Daisy. Dziękuję bardzo, a własnie miałam pisac, że już nieaktualne bo w wątku o zawodch sobie znalazłam:) Quote
Tośka_m Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 madzior_ka napisał(a):Dzięki, no własnie chyba tak w koncu zrobie bo ta canonowska Lka kusi mnie baardzo:) Canonowska Lka rządzi :ylsuper: (mówimy o 70-200 ?) Quote
Lottie Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Witam, mam zamiar w przyszłym roku zakupić psa. Cały czas rozważałam dalmata ale teraz wpadły mi w oko gończe. Pies miałby chodzić przy koniach. Czy to dobry wybór? Widzę że trenujesz ze swoją suczką agility a to konkurencja wymagająca od psa całkowitego posłuszeństwa i zgrania z człowiekiem. Czyli gończy dobrze współpracuje z człowiekiem? Łatwo poddaje się tresurze? Czytałam że dalmaty są dość indywidualnymi psami i niektórzy próbują, ale ciężko coś osiągnąć z tymi psami w agility. Jak to jest z gończymi? Pytam o to posłuszeństwo, ponieważ nie chciałabym żeby podczas wycieczki z koniem pies mi uciekał gdzieś w krzaki za tropem, a potem zamiast cieszyć się wspólną przejażdżką, to szukałabym psa po zaroślach i nawoływała niewiadomo ile. A doradzono mi psy myśliwskie bo podobno mają świetną kondycje (ważne podczas terenów konnych) i mają instynkt "współgrania" z koniem, ze względu na dawniejsze przeznaczenie tych psów do polowania z końmi. Na to też chce zwrócić uwagę, bo pies moich znajomych ze stajni był jakiś nieostrożny i podbiegł za blisko konia w czasie galopu - dostał z kopyta i padł na miejscu. Chciałabym tego uniknąć. Quote
madzior_ka Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Tośka_m napisał(a):Canonowska Lka rządzi :ylsuper: (mówimy o 70-200 ?) Tak jest, ale o f4 bo na jasniejsza mnie nie stac;) masz takową?:) zadowolona jestes? (poytanie pewnie retoryczne ale co tam:) Quote
Marysia_i_gończy Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Magdo no pewnie, że zyzoli :) w końcu chce wiedzieć, gdzie dalej :) A czekoladki ładne są, prawda :) Rauni, madziorko fajna wymiana zdań :evil_lol: Ja bym zapewne brała najszybszy obiektyw, na jaki byłoby mnie stać. Chociaż tak naprawdę to nie wiem... jak kompletowałam sprzęt, to miałam inne priorytety; i kompletowałam go latami... Tośko miło, że zawitałaś w nasze skromne progi :cool1: Lottie z tego, co piszesz, gończy absolutnie NIE jest psem dla Ciebie. Gończy nie będzie się cieszył wspólną konną przejażdżką - pójdzie sobie radośnie w teren na polowanie i pozostanie Ci słuchać gonu i czekać kiedy wróci. O ile wróci, bo przecież po drodze mu się przydarzyć może wiele. No i gończy jest śmiertelnie niebezpieczny w lesie, może zagonić sarnę na śmierć, może zagryźć drobniejszą zwierzynę. Do tego gończy łatwo się uczy, ale bardzo kombinuje, wykorzysta każdą niekonsekwencję. I jak nie chce czegoś zrobić, to naprawdę ciężko go do tego przekonać. Jeszcze z zawodów (dzięki Ewka :loveu:) Quote
Recommended Posts