Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='goldenka245']Hihi... super fotki ;-) Una jak zwykle cudowna ;-) A piłeczki mnie rozwaliły:evil_lol:;)

Teraz już wszyscy wiedzą, dlaczego na trening zabieram TRZY piłki :evil_lol: :lol:

[quote name='Marta i Wika']Wspaniałe uszaste zdjęcie :-)

Wspaniale uszaście dziękujemy :multi:

[quote name='taura1']Co dwie piłki, to nie jedna. :evil_lol:
Oglądam te zdjęcia, i oglądam i mi mleko wykipiało. :evil_lol:

Oooo, biedne mleko :lol:

[quote name='Tośka_m']Jasny gwint.... czy wspominałam kiedyś, że darzę maliniaki miłością szczerą, dozgonną, wieczną, a w dodatku niespełnioną? :loveu: :modla:

Nie. Zawsze mówiłaś tylko o aussies :eviltong:

Oprócz błękitnego nieba...

...nic mi dzisiaj...

...nie potrzeba! (ale piłkę to mogłabyś dać :))

A dziś pojechałam na to szkolenie obrończe z Uną :) W pierwszej chwili była nieco onieśmielona biegającymi facetami strzelającymi z bacików i wieeeelkimi szczekającymi psami, ale błyskawicznie się zorientowała, że przy takich przeszkodach też można pracować :multi: Przeleciała więc przez tulcowskie strefówki, poskakała przez mnie, pochodziła przy nodze, porobiła waruj w marszu :loveu: Generalnie trochę się popisywałyśmy ;)
No i najważniejsze - pouwieszała się z radością na kilku gryzakach - takich przygotowujących do pracy na rękawie :loveu: Było super :) Niestety byłyśmy tylko na chwilę :-(

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

No to gratulujemy 300 strony! :Rose:

Zmieszczenia w pysku dwóch piłeczek - mój też spokojnie tyle mieści
- a jak z trzema by jej poszło? :evil_lol:
Musze sprawdzić tyż na swoim Bydlaciątku :knuje:

No i oczywiście miszczuniowaste zdjęcia w błękicie Uniaka POWALAJĄ!:mdleje:

Posted

[quote name='Anza&Hacker']No to gratulujemy 300 strony! :Rose:
gratulacje :multi:
[quote name='Anza&Hacker']Zmieszczenia w pysku dwóch piłeczek - mój też spokojnie tyle mieści

Mój nosi skarpetki, ostatnio nawet 2 do pary :lol:

[quote name='Marysia_i_gończy']

...nic mi dzisiaj...

...nie potrzeba! (ale piłkę to mogłabyś dać :))

nie uwierzysz, ale w chwili kiedy oglądałam te zdjęcia w radiu leciało "Oprócz błękitnego nieba" :evil_lol:

Posted

Teraz już wszyscy wiedzą, dlaczego na trening zabieram TRZY piłki :evil_lol: :lol:

Ostatnio na treningu przekonałam się o tym na własnej skórze :razz:
jakie było moje zdzwienie, że nie da się Uny zwabić do sibie drugą piłką - do tego potrzebna jest TRZECIA :evil_lol:

...nic mi dzisiaj...

Te dwa są najśliczniejsze :loveu: Takich zdjęć jeszczy chyba Una nie miała :multi:

A dziś pojechałam na to szkolenie obrończe z Uną :smile: W pierwszej chwili była nieco onieśmielona biegającymi facetami strzelającymi z bacików i wieeeelkimi szczekającymi psami, ale błyskawicznie się zorientowała, że przy takich przeszkodach też można pracować :multi: Przeleciała więc przez tulcowskie strefówki, poskakała przez mnie, pochodziła przy nodze, porobiła waruj w marszu :loveu: Generalnie trochę się popisywałyśmy ;-)
No i najważniejsze - pouwieszała się z radością na kilku gryzakach - takich przygotowujących do pracy na rękawie :loveu: Było super :smile: Niestety byłyśmy tylko na chwilę :-(

Czyli żadne rozproszenia Wam nie straszne? :cool3:

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):

Nie. Zawsze mówiłaś tylko o aussies :eviltong:

Aussie są miłością do spełnienia, a maliniak nie jest psem dla mnie, z czego zdaję sobie sprawę i czego ogromnie żałuję, bo dosłownie dostaję ślinotoku na widok tych psów (ach tak sylwetka, ach ten ruch, ach te oczy!!!).

Zdjęcia Unowe śliczne, co nowością nie jest w Twojej galerii ;)

Pracy w tak trudnych warunkach gratuluję!!

Posted

Ach, ach, a cóż to za cud miód malina?
Tzn. jak się nazywa, z której hodowli etc?

A Leszek kupił sobie Bobinkę... i normalnie wymiękam całkowicie. :loveu:

Posted

Marysia pożycz trochę talentu i umiejętności co? Przynajmniej na tydzień! :p
'Meliniaczka' super, właśnie fajnie że drobna

Rauni napisał(a):

Właśnie oglądałam foty z zawodów i się zastanawiałam co to za malinek :D Fajnieee :multi:

Posted

Samturia napisał(a):
eeej ludziska toż to 300!
:drinking:

Oooo, rzeczywiście! :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:

Anza&Hacker napisał(a):
Zmieszczenia w pysku dwóch piłeczek - mój też spokojnie tyle mieści
Musze sprawdzić tyż na swoim Bydlaciątku :knuje:

Twój jest troszkę większy od Uny :evil_lol:

Anza&Hacker napisał(a):
No i oczywiście miszczuniowaste zdjęcia w błękicie Uniaka POWALAJĄ!:mdleje:

Wstawaj!!:helo: Nie chciałam Cie powalić!! :eviltong:

monia&Tofi napisał(a):
Mój nosi skarpetki, ostatnio nawet 2 do pary :lol:

Skarpetki to łatwizna ;)

monia&Tofi napisał(a):
nie uwierzysz, ale w chwili kiedy oglądałam te zdjęcia w radiu leciało "Oprócz błękitnego nieba" :evil_lol:

Ha! Co za wyczucie chwili! :happy1:

Paskuda_Bandzior napisał(a):
Ostatnio na treningu przekonałam się o tym na własnej skórze :razz:
jakie było moje zdzwienie, że nie da się Uny zwabić do sibie drugą piłką - do tego potrzebna jest TRZECIA :evil_lol:

Tak, miałaś fajną minę :evil_lol: :gent:

Te dwa są najśliczniejsze :loveu: Takich zdjęć jeszczy chyba Una nie miała :multi:

To w ramach kryzysu twórczego :lol: Uważam, że się powtarzam :-( więc szukam czegoś nowego :cool3:

Czyli żadne rozproszenia Wam nie straszne? :cool3:

O, na pewno da się nas rozproszyć :lol: Ale było ta fajna lekcja :multi: A dziś Una była tak nakręcona na chodzenie przy nodze, że mi szczęka opadła :-o :loveu:

Posted

Tośka_m napisał(a):
Aussie są miłością do spełnienia, a maliniak nie jest psem dla mnie, z czego zdaję sobie sprawę i czego ogromnie żałuję, bo dosłownie dostaję ślinotoku na widok tych psów (ach tak sylwetka, ach ten ruch, ach te oczy!!!).

Oooo, to widzisz, nie wiedziałam :-o
A dlaczego maliniak nie jest psem dla Ciebie?

Tośka_m napisał(a):
Zdjęcia Unowe śliczne, co nowością nie jest w Twojej galerii ;)

Ale mi dołożyła :chaos:

Tośka_m napisał(a):
Pracy w tak trudnych warunkach gratuluję!!

Dziękuję :buzi: Przyznaję, że jestem z niej dumna :loveu:

Rauni napisał(a):
Ach, ach, a cóż to za cud miód malina?
Tzn. jak się nazywa, z której hodowli etc?

Niestety nie ma pojęcia :-( nie udało mi się pogadać z właścicielem, bo musiałam się zbierać :-(

Rauni napisał(a):

Bobinkę? :crazyeye: Mogę prosić o więcej szczegółów?? :modla:

gonek napisał(a):
Marysia pożycz trochę talentu i umiejętności co? Przynajmniej na tydzień! :p

Nie da rady :eviltong:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Oooo, to widzisz, nie wiedziałam :-o
A dlaczego maliniak nie jest psem dla Ciebie?

Porównując aussie i maliniaki wychodzi, że te pierwsze są w większym stopniu przystające do mojego wyobrażenia idealnego psa.

Moimi "konikami" są psy i samochody, posłużę się więc obrazowym przedstawieniem sytuacji - Ozzy jest fiatem punto (nieduży, zgrabny, uroczy, daleko pojedzie, ale nie za szybko i szaleństwa w nim za grosz), aussie to aston martin db9 (przyciągający wzrok, szybki, ale bezpieczny, z systemem kontroli trakcji, tolerancyjny), a maliniak to lamborgini diablo (surowy, piekielnie szybki, bezlitośnie odsłania niedociągnięcia kierowcy, karze za jego błędy).
Nie da się przesiąść z punto od razu do lamborgini, bo to grozi kalectwem ;)
Ale mi dołożyła :chaos:

To z miłości :loveu:

Dziękuję :buzi: Przyznaję, że jestem z niej dumna :loveu:

Dzielną tą swoją dziewuszkę masz, dostarczającą powodów do dumy.

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Dziś znów wkleję kilka fotek bez Uny :crazyeye:

Miałam dziś okazję wpaść z obiektywem na takie oto zmęczone stworzenie

Dlaczegóż ono było zmęczone?
Ponieważ biegało...

....doganiało...

...oszczekiwało...

i GRYZŁO :evil_lol:

Pozdrawiam :)
Marysia i Una

jestem zachwycona:loveu: takich foteczek jeszcze w Twojej galeri nie widziałam:lol: jak ja uwielbiam GRYZIENIE:loveu: trudno to określić słowami, ale jakoś mnie to kręci:evil_lol:
już się nie mogę doczekać kiedy Bosarek po dopadaniu gryzaka zacznie skakać na rękaw:p

Posted

Bobinkę? :crazyeye: Mogę prosić o więcej szczegółów?? :modla:

Bobinka:

Bobinka jest z hodowli Bohemian Temperament bodajże, a jak się Leszek zapytał, jak ta suczka ma na imię, to hodowczyni powiedziała, że ona na nie wszystkie mówi "Bobinka" :loveu:.

Posted

Czytam Czytam
I myślałam ze słowo Bobinka oznacza Bobtaila :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A tu jakaś inna rasa, której nie umiem rozszyfrować :crazyeye:

Dziewczyny pomozecie ?

Posted

Nugatowa napisał(a):
Czytam Czytam
I myślałam ze słowo Bobinka oznacza Bobtaila :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A tu jakaś inna rasa, której nie umiem rozszyfrować :crazyeye:

Dziewczyny pomozecie ?

wg mnie to mały maliniak
śliczna jest:loveu:

Posted

Jupi napisał(a):
wg mnie to mały maliniak

też obstawiam maliniaka - czyli dla niewtajemniczonych owczarka belgijskiego malinois :cool3:

Posted

[quote name='Tośka_m']Porównując aussie i maliniaki wychodzi, że te pierwsze są w większym stopniu przystające do mojego wyobrażenia idealnego psa.

Moimi "konikami" są psy i samochody, posłużę się więc obrazowym przedstawieniem sytuacji - Ozzy jest fiatem punto (nieduży, zgrabny, uroczy, daleko pojedzie, ale nie za szybko i szaleństwa w nim za grosz), aussie to aston martin db9 (przyciągający wzrok, szybki, ale bezpieczny, z systemem kontroli trakcji, tolerancyjny), a maliniak to lamborgini diablo (surowy, piekielnie szybki, bezlitośnie odsłania niedociągnięcia kierowcy, karze za jego błędy).
Fajna metafora, ale... bez przesady. Maliniak to nie jest jakiś nadpies nie do opanowania. ;) Zresztą zawsze można wybrać najbardziej ugodowego i najspokojniejszego szczyla z miotu (np. suczkę), a i tak najpewniej będzie miał całkiem fajny motor do pracy. :-) Niekoniecznie trzeba od razu brać charakternego i temperamentnego użytka samca (chociaż mi właśnie taki się marzy:loveu:)

Posted

Czy Wam też dogo od paru dni chodzi w takim tempie, że można sobie herbatę zrobić zanim się jakaś strona naładuje? :angryy:

Tośka_m napisał(a):
Porównując aussie i maliniaki wychodzi, że te pierwsze są w większym stopniu przystające do mojego wyobrażenia idealnego psa.

Piękne porównanie! :klacz: nie wiem, czy prawdziwe, ale dobrze się czyta :cool3:

Jupi napisał(a):
jestem zachwycona:loveu: takich foteczek jeszcze w Twojej galeri nie widziałam:lol: jak ja uwielbiam GRYZIENIE:loveu: trudno to określić słowami, ale jakoś mnie to kręci:evil_lol:
już się nie mogę doczekać kiedy Bosarek po dopadaniu gryzaka zacznie skakać na rękaw:p

Ja przyznaję bez bicia, że mnie też to gryzienie kręci :evil_lol: i żałuję, że pod ręką nie mam jakiegoś fajnego pozoranta, bo Una mogłaby się takim czymś fajnie bawić :)

Rauni napisał(a):
Bobinka:

Bobinka jest z hodowli Bohemian Temperament bodajże, a jak się Leszek zapytał, jak ta suczka ma na imię, to hodowczyni powiedziała, że ona na nie wszystkie mówi "Bobinka" :loveu:.

NoNoNo :loveu: :loveu: :loveu:
Będzie kolejny agilitowy maliniak? :loveu: :loveu: :loveu:

alive napisał(a):
Unka jak zwykle śliczna!!!! :loveu: i jaką ma obróżkę śliczną :cool3:

Tą lupinową obróżkę to ma już spory kawałek czasu :eviltong:

Posted

Nugatowa napisał(a):
Czytam Czytam

Ja też pomyślałam o bobtailu :lol: Ale wybitnie mi to nie pasowało do Leszka :evil_lol:

Nugatowa napisał(a):
Dziewczyny pomozecie ?

Jupi napisał(a):
wg mnie to mały maliniak

alive napisał(a):
też obstawiam maliniaka - czyli dla niewtajemniczonych owczarka belgijskiego malinois :cool3:

Klaudia :-) napisał(a):
śliczny maliniak:-)

No i dziewczyny w rozszyfrowaniu pomogły :)

Gosia_i_Luka napisał(a):
Jejka, jejka, maliny duże i małe! :loveu::loveu::loveu: Marysiu, czy mogłabym Cię poprosić o podesłanie mi fotek z gryzionka w oryginalnym rozmiarze na maila? :modla:

Odezwę się do Ciebie na priv, ok? O ile mi się uda, bo dogo mi tak muli... :mdleje:
A jeszcze chciałam kilka fotek dziś wkleić...

Pozdrawiam
Marysia i Una