Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Anza w tej chwili wracaj do swojej skóry! :mad: :evil_lol:
...ale ja tak nie moge :-( - chyba, że ktoś mnie przygarnie jadąc do Stobnicy :loveu:

Nowe foty naprawde suuuuper! :cool1:
No i powoli sprawiasz coraz bardziej baśniowy klimat! :p
Niedługo na powieść się zbierze... :diabloti:

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']APSA Ty nawet koty rozpoznajesz? :crazyeye: Wow :crazyeye:
Ja wilków niestety nie... ale może za jakiś czas :cool3: No ba! :lol: Ona akurat jest dosyć charakterystyczna. Ale pocieszę Cię, że koników polnych już nie rozpoznaję :p
Mam za to fatalną pamięć do twarzy - na spotkaniu bez psów ze znajomymi psiarzami miałam problem z poznaniem, kto jest kto :shake:

Posted

[quote name='AgaiPhara']ha! cos mnie tknelo i zajrzalam jeszcze raz!! teraz moge spokojnie chorowac dalej ;)
booooskie klimaty!

Jak to C-H-O-R-A?? :crazyeye: Nikt Ci nie mówił, że chorować to bardzo niezdrowo?? :mad: W te pędy proszę mi wyzdrowieć! :mad: :buzi:

[quote name='shangri_la']heh to zalezy bo kołko zawsze podczepia sie pod studentow mgr z jakiejs tam specjalzacji ( niewiem jakiej :oops: ) bo oni maja ten wyjazd w programie :p ale mysle ze jakos latem pewnie :lol: a w zeszlym roku mialam jechac i niepojechalam bom byla chora :placz:

Jak będziesz jechać możesz dać znać - może się spotkamy? :razz:

[quote name='Anza&Hacker']...ale ja tak nie moge :-( - chyba, że ktoś mnie przygarnie jadąc do Stobnicy :loveu:

Pojedź z shangri :cool3:

[quote name='Anza&Hacker']Nowe foty naprawde suuuuper! :cool1:
No i powoli sprawiasz coraz bardziej baśniowy klimat! :p
Niedługo na powieść się zbierze... :diabloti:

Biorąc pod uwagę ilość obrazków będzie to raczej komiks :lol: :lol: :lol:

[quote name='APSA']No ba! :lol: Ona akurat jest dosyć charakterystyczna. Ale pocieszę Cię, że koników polnych już nie rozpoznaję :p
Mam za to fatalną pamięć do twarzy - na spotkaniu bez psów ze znajomymi psiarzami miałam problem z poznaniem, kto jest kto :shake:

No dobra, z kotem niech Ci będzie, może to tak jak z rozpoznawaniem gończych? :lol:
A co do ludzi to mam tak samo :evil_lol: na dodatek mam w komórce zapisane osoby typu: "Tośka + Ozzy" albo "Ula + Zula" :evil_lol:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
No dobra, z kotem niech Ci będzie, może to tak jak z rozpoznawaniem gończych? :lol:
Myślę, że podobnie :lol:

A co do ludzi to mam tak samo :evil_lol: na dodatek mam w komórce zapisane osoby typu: "Tośka + Ozzy" albo "Ula + Zula" :evil_lol:
To chyba typowe :evil_lol: Ja mam zapisane numery "Martyny od Afery", "Urszuli i Zuli" i parę innych tego typu, ewentualnie "Imię Nazwisko & Pies" albo "Imię + Nick z dogo" (to przy osobach od bezdomnych psów) :lol:

Posted

[quote name='goldenka245']Hej :buzi:
Nadrobilam zaległości:loveu: Fotki śliczne... szczególnie kwiatków.. masz dziewczyno talent :)

Hej!
Dziękuję :oops: :oops: :oops:

[quote name='goldenka245']A jaki masz aparat?

Duży :evil_lol:
Pentax K10D.

[quote name='APSA']To chyba typowe :evil_lol: Ja mam zapisane numery "Martyny od Afery", "Urszuli i Zuli" i parę innych tego typu, ewentualnie "Imię Nazwisko & Pies" albo "Imię + Nick z dogo" (to przy osobach od bezdomnych psów) :lol:

Powiem Ci więcej - jak ciągle się Tośki pytam, jak jej na imię :lol: bo ona wcale nie jest Tośka :lol:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

A ja pamiętam, jak się Tośka nazywa! :lol:
A dzięki stronie z uczestnikami obozu znam też pełne nazwisko ;)

Swego czasu zrobiłam sobie spis imion niektórych osób z dogomanii, szczególnie tych o mylących nickach :evil_lol:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Tradycyjnie w Wielkanocny Poniedziałek wybrałyśmy się z siostrą na spacer do mojego ukochanego Rogalinka :loveu:

Jak zwykle wiosną Rogalińskie Łęgi skrywa podstępna warstewka wody:

więc i większość zdjęć będzie "na mokro" ;)

Una oczywiście biegała radośnie, oczywiście biegała z piłką - nurzając się w obłędnej zieleni wiosennych pól...

...bądź pędząc przez bezmiar wód - to biegnąc...

...to skacząc...

...jak zając?

Czasem wśród wody i traw gubiła piłkę...

Szukała jej potem zawzięcie...

...by w podskokach radośnie wrócić ze zdobyczą

I choć wicher wiał i szarpał nasze włosy, kurtki, kaptury i... uszy:

...to niewątpliwie WIOSNA już przyszła :loveu:

Pozdrawiam
Marysia i Una
BRAWO!!!!:multi: :multi: :multi:

Posted

No proszę. A ja wszędzie mam wpisane "Marysia i Una" :evil_lol:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Wokół tego miejsca był las, a w nim...

...zbliżenie:

...koniki polskie :loveu:

Żyjące w stanie wolnym. Muszę przyznać, że małe ogierki, idące na człowieka wyzywającym kłusem, z uniesioną głową, robiły naprawdę duże wrażenie :-o Ale przecież miały kogo bronić:

Poza tym, to z tych biegających z aparacikami ludzików, to nawet najspokojniejszy koń...

...by się uśmiał :lol:

CDN...

[quote name='Marysia_i_gończy']Ale najważniejsze "Obiekty" Tego Miejsca, skryte były za gęstą siatką, za kratą, za kłódką...

Oto Oni:

Jeszcze Tam wrócę...

Ale na razie - koniec...

Pozdrawiam
Marysia i Una

Cudowne zdjęcia. Zazdroszczę wycieczki do Stobnicy :loveu: Uwielbiam patrzeć na wilki, ale mam do nich ogromny respekt, podobnie zresztą jak do dzikich koni. Swojego czasu miałam okazję podziwiać koniki polskie w Popielnie :loveu:

Posted

Hej:loveu: Marysiu masz super tereny na spacerki:loveu: Choć ja też nie narzekam ;-)

Mi sie ostatnio śnił wilk:roll: Najpierw był milutki w domu potem jak wyszłam z nm na pole chciał mnie pogryźć no i ja go przewróciłam i za ucho go pociągnełam a potem go za płot wyprowadziłam...

:evil_lol:

Posted

A co masz przy moim numerze ?... :evil_lol:

Posted

[quote name='APSA']A ja pamiętam, jak się Tośka nazywa! :lol:
A dzięki stronie z uczestnikami obozu znam też pełne nazwisko ;)

WOW!! :crazyeye:

[quote name='APSA']Swego czasu zrobiłam sobie spis imion niektórych osób z dogomanii, szczególnie tych o mylących nickach :evil_lol:
Dobry pomysł! Chyba wcielę w życie :evil_lol:

[quote name='an3czka']BRAWO!!!!:multi: :multi: :multi:

an3czko - Ty żyjesz!! :-o :multi: Witaj w naszych skromnych progach! :lol: :lol:

[quote name='Hania']No proszę. A ja wszędzie mam wpisane "Marysia i Una" :evil_lol:

A ja mam wszędzie Twoje imię i nazwisko, bo masz za dużo psów :eviltong:

[quote name='Anza&Hacker']...a ja też pamiętam jak ma Tośka na imie i nazwisko nawet tyż pamiętam :evil_lol:

Tośka wszyscy Cię tu znają :-o :cool3: z wyjątkiem mnie :evil_lol:

[quote name='nathaniel']Cześć dziewczyny.
Spacerek udany jak widać u nas wczoraj było słonecznie, ale żadnych bocianków nie spotakliśmy ;(

Słonecznie :loveu: U nas nawet deszcz padał :lol:

[quote name='olcha']Cudowne zdjęcia. Zazdroszczę wycieczki do Stobnicy :loveu: Uwielbiam patrzeć na wilki, ale mam do nich ogromny respekt, podobnie zresztą jak do dzikich koni. Swojego czasu miałam okazję podziwiać koniki polskie w Popielnie :loveu:

Wycieczka była cudowna i mam nadzieję na powtórkę :loveu:
Wilki są niesamowite... konie zresztą też :)

[quote name='goldenka245']Hej:loveu: Marysiu masz super tereny na spacerki:loveu: Choć ja też nie narzekam ;-)

Na ten spacerek to jechałam pół godziny samochodem :lol:

[quote name='Honey']A co masz przy moim numerze ?... :evil_lol:

"Honey" Katarzyno :cool3:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

No to piękny weekend wielkanocny :loveu: :loveu:

Tak Marysiu już powróciłam i nawet mnie zdopingowały i wszystkie zdjęcia wkleiłam zapraszam :cool3:

Nie ma nic lepszego jak Una na tle zieleni :loveu:

Posted

Nugatowa napisał(a):

Tak :) :) :)

Nugatowa napisał(a):
Tak Marysiu już powróciłam i nawet mnie zdopingowały i wszystkie zdjęcia wkleiłam zapraszam :cool3:

Widziałam. Tylko się nie odezwałam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: W pięknych miejscach byłaś! :loveu:

Nugatowa napisał(a):

Jest - np. Una leżąca na dywanie tuż obok mnie :loveu: albo Una kładąca głowę na kolanach namawiająca do drapania ją za uszami :loveu: i inne takie ;)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Nugatowa napisał(a):

Tylko plułam sobie w twarz, szkoda ze Marysiu Unowej nie było z fotograficzna rakietą :evil_lol: :-o To by były zdjęcia :mdleje:

Posted

Rozwaliłaś mnie tym zdjęciem totalnie :loveu:

Pztm cóż to za dywagacje na Tośkowe tematy? :cool3:
Jam jest Martyna Artymowicz (ku informacji niedoinformowanych), Tosią przez przyjaciół zwana, więc miło mi jest być nazywana Tośką moje drogie dogomaniaczki ;)

Posted

Mokra Una jest jeszcze lepsza od suchej odmiany :loveu::loveu::loveu:
A mokra Una w ruchu to już w ogóle powalające połączenie :cool3:

Co do numerów to ja używam "od", w Waszym przypadku "Marysia od Uny" :eviltong:
I wszystko jasne :lol:

A jaki brudek ślinkowy na pyszczku :evil_lol:

Posted

Paskuda_Bandzior napisał(a):
Co do numerów to ja używam "od", w Waszym przypadku "Marysia od Uny" :eviltong:

Skąd ja to znam. :evil_lol: Paula OD Bandziora, Marysia OD Uny.. itp. itd. :lol:

"Pływająca" Una jest rewelacyjna. :loveu: Wogóle zdjęcia psów/koni galopujących po zalanych terenach wyglądają cudnie! :loveu:

Posted

[quote name='Nugatowa']Tylko plułam sobie w twarz, szkoda ze Marysiu Unowej nie było z fotograficzna rakietą :evil_lol: :-o To by były zdjęcia :mdleje:

Eeee, wcale nie :) Tak naprawdę bardzo trudno zrobić dobre zdjęcia z krótkiego wyjazdu :)

[quote name='Tośka_m']Rozwaliłaś mnie tym zdjęciem totalnie :loveu:

Ojej, ale ja nie chciałam Cię rozwalać :placz:

Generalnie to miałam ogromny problem ze zrobieniem zdjęcia Uny z rozwianymi uszami. Wiatr wiał potwornie i Uny uszy fruwały jak szalone - dopóki nie kierowałam w jej stronę obiektywu :lol: Wtedy Una się skupiała i uszy przestawały powiewać :lol:

[quote name='Tośka_m']Pztm cóż to za dywagacje na Tośkowe tematy? :cool3:
Jam jest Martyna Artymowicz (ku informacji niedoinformowanych), Tosią przez przyjaciół zwana, więc miło mi jest być nazywana Tośką moje drogie dogomaniaczki ;)

Tośko :loveu: Jak się bardzo wysilę to będę pamiętać, że Ci Martyna na imię :evil_lol:

[quote name='Paskuda_Bandzior']Mokra Una jest jeszcze lepsza od suchej odmiany :loveu::loveu::loveu:
A mokra Una w ruchu to już w ogóle powalające połączenie :cool3:

Eee tam, każda odmiana Uny jest najlepsza :eviltong: ;)

[quote name='Paskuda_Bandzior']Co do numerów to ja używam "od", w Waszym przypadku "Marysia od Uny"

Jak widać, my, psiarze, wszyscy tak robimy :lol: :lol: :lol:

[quote name='taura1']"Pływająca" Una jest rewelacyjna. :loveu: Wogóle zdjęcia psów/koni galopujących po zalanych terenach wyglądają cudnie! :loveu:

Koni! :crazyeye: WOW!
Przez Ciebie zdjęcie galopujących po wodzie koni będzie mi się śnić po nocach! :iloveyou: Tylko skąd ja wezmę konie?? :mdleje:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Koni! :crazyeye: WOW!
Przez Ciebie zdjęcie galopujących po wodzie koni będzie mi się śnić po nocach! :iloveyou: Tylko skąd ja wezmę konie?? :mdleje:

Marysiu, nie chciałam wpędzić Cię w bezsenność, a jedynie troche rozmarzyć. :lol: :loveu: A co do koni, przecież mamy jeszcze kilka mustangów za oceanem. :lol: :loveu:

Posted

He he, dziwna sprawa z tym zapisywaniem "psich" znajomych: ja też mam "Marysia od Uny" ;), "Magda od Lila", "Springerki" etc. Sama u tych ostatnich jestem zapisana jako "Sundayowa" :evil_lol:

W dodatku zdarza mi się pamiętać, jak ma na imię pies, a nie pamiętać, jak ma na imię przypisany do niego człowiek :oops: