Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nugatowa napisał(a):
Ależź jest tylko, ze ja mu daje od drugiej stroony a na końcu jest taka "główna" nagroda to bylo 1,5 miesiąca temu :) moze dzis sprobuje tez coś spłodzić :)

To przepraszam bardzo :oops: :eviltong:

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Polna napisał(a):
Jeszcze nie, ale juz niedługo ;)

To czekamy, czekamy :razz:

Polna napisał(a):
Jestem na prawdę zachwycona Uną i teraz mi namieszała w wyborze następnego psa(dobrze, że zostało mi bardzo dużo czasu) :evil_lol:

Ha! A o jakim następnym psie myślałaś? I czego oczekujesz od psa? :p

Nugatowa napisał(a):
Ależź jest tylko, ze ja mu daje od drugiej stroony a na końcu jest taka "główna" nagroda to bylo 1,5 miesiąca temu :) moze dzis sprobuje tez coś spłodzić :)

Ok :)
To dalej, chcę zobaczyć nowy filmik z pięknym slalomem :cool3:

nathaniel napisał(a):
Jak mam widzieć czy zadek jest przyklejony czy nie - nawet nie mam jak filmiku sobie nakręcić :placz:

Ja patrzę i widzę. Tylko muszę się na tym skupić :lol:

Pozdrawiam
Marysia i Una
www.una.net.pl

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Ha! A o jakim następnym psie myślałaś? I czego oczekujesz od psa? :p

Myslałam dośc intensywnie o novej scoti, ale sama juz nie wiem. Poszukuje psa głównie pod agility, ale do BC to się chyba nie nadaje:evil_lol: . Jednak zostaje tez miłośc do grupy VI moze nie następny beagle, ale właśnie GP:loveu:

Posted

Piekna Una:loveu: Stronka www rewelacyjna, cudowne zdjecia. To kiedy ten miot ?? Moze bym niesfornemu Biglakowi jakiegos towarzysza zapewnila ;) Kiedys myslalam o posokowcu, ale ... Una jest przepiekna Pozdrawiamy

Posted

Polna napisał(a):
Myslałam dośc intensywnie o novej scoti, ale sama juz nie wiem. Poszukuje psa głównie pod agility, ale do BC to się chyba nie nadaje:evil_lol: . Jednak zostaje tez miłośc do grupy VI moze nie następny beagle, ale właśnie GP:loveu:

Ooo :)
No to muszę Cię lojalnie ostrzec, że:

1. z gończym będziesz miała podobne problemy co z beaglem - zawąchiwanie się na spacerach i zapominanie o bożym świecie (tym, który istnieje poza sferą węchową ;))
  2. z gończym będziesz miała więcej problemów niż z beaglem, bo gończe to nie są takie miłe pieski - oprócz polowania miały być podwórkowymi burkami, które strzegą obejścia, powinny być więc nieufne wobec obcych, a bronienie swojego podwórka przekłada się często na obronę zasobów, co bywa kłopotliwe
  3. z gończym będziesz miała więcej problemów niż z beaglem, bo spora część gończych to zadymiarze :evil_lol:
  4. z gończym będzie Ci łatwiej niż z beaglem, bo gończe z racji wykonywanej pracy są bardziej nastawione na pracę Z człowiekiem
  5. z gończym będzie Ci łatwiej niż z beaglem, bo gończe są obsesyjnie piłczkowe :loveu:
Może mi jeszcze coś do łba przyjdzie :eviltong: Acha, no i trzebaby wybierać odpowiednio szczeniaka - Una jest bardzo lekką gończą i dlatego z powodzeniem może konkurować z borderami :p ale większość gończych jest cięższej od niej budowy :)

Ibazelka napisał(a):
Piekna Una:loveu: Stronka www rewelacyjna, cudowne zdjecia. To kiedy ten miot ?? Moze bym niesfornemu Biglakowi jakiegos towarzysza zapewnila ;) Kiedys myslalam o posokowcu, ale ... Una jest przepiekna Pozdrawiamy

Izabelko witaj w naszych skromnych progach! :multi: Dziękuję za miłą recenzję stronki :loveu:
Miot planujemy na jesień tego roku lub wiosnę przyszłego, tak jak wisi na stronie :) a kiedy wyjdzie to zależy od życia ;) jak się poukłada :)
A co do gończych, to kilka słów zniechęcenia :evil_lol: napisałam powyżej :evil_lol:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Czasami też zastanawiam się nad jakimś szybszym psem. Rambo młodszy się nie robi ;)
Nie narzekam na Grubego , ale chciałabym mieć psa, którego łatwo mogę wybiegać (tak wiem, że psy "nadpobudliwe" bardzo ciężko zmęczyć ;) ) , bo jak na razie to spacery wyglądają tak, że sobie dreptamy, ewentualnie polata za piłką (nie biegnie tylko leci :loveu:, ale zalezy jaki humor ma :/ ).

Puli, Nova Scotia ,GP, albo Owczarek Pirenejski - to tak na żywca bez zagłębiania się w dwie ostanie rasy.
Gończy dopadnie w przedbiegach, bo boję się właśnie tego, że pójdzie w las za tropem ;)

Posted

A to mnie Marysiu troszke sprowadzilas na ziemie :D Ja myslalam, ze one bardziej posluszne niz beagle :) Tak przynajmniej w "madrych" ksiazkach napisane ;) Ale to i tak nie zmienia faktu, ze Twoja Una jest niebywalej urody panną

Posted

Acha, no i trzebaby wybierać odpowiednio szczeniaka - Una jest bardzo lekką gończą i dlatego z powodzeniem może konkurować z borderami :p ale większość gończych jest cięższej od niej budowy :smile:

No właśnie i patrząc na względy sportowe Atos nie jest partnerem idelanym :eviltong:

A filmiki boskie :multi: Widzę że z wiosną się na nowo "obudziłyście" :cool3:

Posted

Jak zawsze cuuudne foty!

Widze - fotki robisz naprawde na poziomie! (to photo jest jak Pharkowe, mogła bym się pomylić) :loveu: ehhh... ja nawet na palcach nie dorastam Ci do pięt, ale pewnie kiedyś tam dojde do czegoś tego pokroju - jak naprawde duuuuużo czasu poświęce na pielęgnowanie swoich umiejętności fotograficznych :roll:

Posted

witaj Marysiu. fotku cudne, filmiki cudne :loveu:
a to

1. z gończym będziesz miała podobne problemy co z beaglem - zawąchiwanie się na spacerach i zapominanie o bożym świecie (tym, który istnieje poza sferą węchową ;-))
  2. z gończym będziesz miała więcej problemów niż z beaglem, bo gończe to nie są takie miłe pieski - oprócz polowania miały być podwórkowymi burkami, które strzegą obejścia, powinny być więc nieufne wobec obcych, a bronienie swojego podwórka przekłada się często na obronę zasobów, co bywa kłopotliwe
  3. z gończym będziesz miała więcej problemów niż z beaglem, bo spora część gończych to zadymiarze :evil_lol:
  4. z gończym będzie Ci łatwiej niż z beaglem, bo gończe z racji wykonywanej pracy są bardziej nastawione na pracę Z człowiekiem
  5. z gończym będzie Ci łatwiej niż z beaglem, bo gończe są obsesyjnie piłczkowe :loveu:
poprostu brawa :multi: hehe nic dodac nic ująć :eviltong:, zwłaszcza nr 2 i 5 :evil_lol:

Marta i Wika napisał(a):
Ooo, dawno mnie tu nie było :-)
Normalnie? To jest normalne że Una leży? ;-)

co ty ona na bank wykonuje komende i czeka na piłe :cool3:

pozdrawiam

Posted

Filmiki bomba :klacz: Podziwiam was! Zainspirowałaś mnie tym slalomem do tyłu :cool3: Ciekawe co na to Tekila. Muszę kogoś poprosić żeby nas nagrał.

Posted

nathaniel napisał(a):
Gończy dopadnie w przedbiegach, bo boję się właśnie tego, że pójdzie w las za tropem ;)

Jest się czego bać :evil_lol:

Ibazelka napisał(a):
A to mnie Marysiu troszke sprowadzilas na ziemie :D

O to chodziło :evil_lol:

Ibazelka napisał(a):
Ja myslalam, ze one bardziej posluszne niz beagle :) Tak przynajmniej w "madrych" ksiazkach napisane ;)

No i wydaje mi się, że są łatwiejsze do szkolenia niż beagle, są bardziej nastawione na człowieka i są piłeczkowe :razz: ale to psy z OGROMNĄ pasją łowiecką i ryzyko, że pójdą w las jest duże, więc trzeba z nimi pracować, pracować, pracować...

Ibazelka napisał(a):
Ale to i tak nie zmienia faktu, ze Twoja Una jest niebywalej urody panną

W jej imieniu - dziękuję :B-fly:

Paskuda_Bandzior napisał(a):
No właśnie i patrząc na względy sportowe Atos nie jest partnerem idelanym :eviltong:

Myslę, że niekoniecznie... weź pod uwagę, że szczeniaki na pewno nie wyjdą jak spod sznurka - będą lżejsze i cięższe. A raczej na pewno nie wszystkie pójdą do sportu.

A filmiki boskie :multi: Widzę że z wiosną się na nowo "obudziłyście" :cool3:

No bez przesady :) :oops:

Marta i Wika napisał(a):
Ooo, dawno mnie tu nie było :-)
Normalnie? To jest normalne że Una leży? ;-)

Widać, że dawno Cię nie było :eviltong: Jakbyś była, to byś wiedziała, że Una robi przyczajki :eviltong: Leci po piłkę, wraca, wypluwa piłkę i robi iście borderową przyczajkę - to właśnie przyczajka jest utrwalona na zdjęciu :razz:

Acha, macie śliczny banerek :loveu:

Rul napisał(a):

śliczne :) ! Unka jak zwykle hipnotyzująca :razz:...

Tak! Hipnotyzuje piłkę :lol:

Anza&Hacker napisał(a):
Jak zawsze cuuudne foty!
Widze - fotki robisz naprawde na poziomie! (to photo jest jak Pharkowe, mogła bym się pomylić) :loveu: ehhh... ja nawet na palcach nie dorastam Ci do pięt, ale pewnie kiedyś tam dojde do czegoś tego pokroju - jak naprawde duuuuużo czasu poświęce na pielęgnowanie swoich umiejętności fotograficznych :roll:

Oj, Anza.... :oops:
Przyznaję, że przy takich zdjęciach akurat dobry sprzęt baaardzo pomaga...

Posted

shangri_la napisał(a):
witaj Marysiu. fotku cudne, filmiki cudne :loveu:
a to [...] poprostu brawa :multi: hehe nic dodac nic ująć :eviltong:, zwłaszcza nr 2 i 5 :evil_lol:

Nie wiem, pewnie jeszcze można coś dodać :evil_lol: ale trzeba było dziewczyny sprowadzić na ziemię ;) :evil_lol:

olcha napisał(a):
Filmiki bomba :klacz: Podziwiam was! Zainspirowałaś mnie tym slalomem do tyłu :cool3: Ciekawe co na to Tekila. Muszę kogoś poprosić żeby nas nagrał.

Dzięki :)
Jeśli masz slalom do przodu, to do tyłu jest łatwo. Ja miałam największy problem ze swoimi nogami :roll: Jak już doszłam jak je stawiać (tzn jak zaczynać), to poszło błyskawicznie :lol:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Tzn.?? :biggrina:

W tempie jakimś kosmicznym, z plątaniem i opętaniem, świrknięty :evil_lol: ale jest coraz lepiej, tzn coraz bardziej opanowane te kółeczka

Na tym filmiku widać właśnie te same problemy :megagrin:

W mniejszym natężeniu, mój naprawdę idzie bokiem i przy nodze ale prawie przede mną :diabloti: ale pracujemy i coraz rzadziej mu się zdarza wyjście przed szereg ;)

Taki slalom jest prosty, jak się już ma slalom do przodu :) Ale ten robi większe wrażenie :shiny:

tiaaaa....prostyyy :D

Fotki - jak zwykle :loveu:

Nie wiedziałam że gończe to zadymiarze :crazyeye: wyglądają na takie raczej pokojowo nastawione do świata :p

Posted

Jeśli masz slalom do przodu, to do tyłu jest łatwo. Ja miałam największy problem ze swoimi nogami :roll: Jak już doszłam jak je stawiać (tzn jak zaczynać), to poszło błyskawicznie :lol:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Do przodu już mamy. Do tyłu myślę, że pójdzie szybko.
Mam teraz problem z skakaniem przez nogę...bo skubana sobie wymyśliła, że można się w trakcie odbić :cool1: Jak biorę niżej nogę to też się odbija (od mojej nogi oczywiście). Czasem jak szybko podwinę nogę to się udaje...

Posted

Pozdrawiam
Marysia i Una

Ja właśnie slalom do tyłu jak na razie ćwicze bez psa :evil_lol:

Dzięki za takie porównanie na prawdę super. :cool3: Fanta się nakręca na piłke, tylko z oddawaniem gorzej. :angryy: Juz tyle sposobów wypróbowałam i za nic nie chce oddawać, tylko za żarcie, ale wtedy piłka nie jest juz taka fajna. :placz: Beagle tez maja instynkt niczego sobie, akurat moja suńka w przodkach wystawowo to kiepsko, ale uzytki bardzo dobre. :lol:

Posted

Myslę, że niekoniecznie... weź pod uwagę, że szczeniaki na pewno nie wyjdą jak spod sznurka - będą lżejsze i cięższe. A raczej na pewno nie wszystkie pójdą do sportu.

No w sumie jakby ktoś kupował szczenię pod kątem wystawowym to rzeczywiście troszkę cięższa budowa niż Unkowa byłaby nawet pożądana.
Ale od jakiegoś czasu patrząc na budowę wszytskich psów żądzi u mnie kryterium: "do sportu z wyraźnym wskazaniem na agility" :razz: :evil_lol:
I tak mam dobrze, że Bandzior jest takim szczypiorkiem:lol:

No bez przesady :smile: :oops:

Jak to bez przesady:cool3: Ostatnio zdecydowanie więcej u Was w galerii ruchu :loveu: A takie filmiki mówią same za siebie :razz:

Posted

gonek napisał(a):
W tempie jakimś kosmicznym, z plątaniem i opętaniem, świrknięty :evil_lol: ale jest coraz lepiej, tzn coraz bardziej opanowane te kółeczka

To musi fajnie wyglądać :lol: Masz gdzieś filmik? :razz:

gonek napisał(a):
W mniejszym natężeniu, mój naprawdę idzie bokiem i przy nodze ale prawie przede mną :diabloti: ale pracujemy i coraz rzadziej mu się zdarza wyjście przed szereg ;)

Jeśli niesiesz piłkę w prawej ręce to wcale mu się nie dziwię :eviltong: ;)

gonek napisał(a):
tiaaaa....prostyyy :D

Powtarzam: prosty!
Tzn. dla mnie ogromnym problemem były moje nogi, z której zaczynać, jak iść, w którą stronę wpuścić psa, wręcz musiałam to sobie rozrysować na kartce, a i tak mi się potem myliło :evil_lol: Jak już doszłam do ładu ze swoimi nogami praca z psem poszła z górki :loveu:

gonek napisał(a):
Fotki - jak zwykle :loveu:

Jak zwykle miło mi to czytać :multi:

gonek napisał(a):
Nie wiedziałam że gończe to zadymiarze :crazyeye: wyglądają na takie raczej pokojowo nastawione do świata :p

Oczywiście nie wszystkie. Np. Phara jest miłą suczką :loveu: Ale Una nie :evil_lol: A że wyglądają... cóż, grunt to zmylić przeciwnika :evil_lol:

olcha napisał(a):
Do przodu już mamy. Do tyłu myślę, że pójdzie szybko.

Jeśli nie będziesz miała takich problemów jak ja :lol:

olcha napisał(a):
Mam teraz problem z skakaniem przez nogę...bo skubana sobie wymyśliła, że można się w trakcie odbić :cool1: Jak biorę niżej nogę to też się odbija (od mojej nogi oczywiście). Czasem jak szybko podwinę nogę to się udaje...

Ooo, może dlatego, że ona malutka jest?

Polna napisał(a):
Ja właśnie slalom do tyłu jak na razie ćwicze bez psa :evil_lol:

I bardzo dobrze :klacz:

Polna napisał(a):
Dzięki za takie porównanie na prawdę super. :cool3: Fanta się nakręca na piłke, tylko z oddawaniem gorzej. :angryy: Juz tyle sposobów wypróbowałam i za nic nie chce oddawać, tylko za żarcie, ale wtedy piłka nie jest juz taka fajna. :placz: Beagle tez maja instynkt niczego sobie, akurat moja suńka w przodkach wystawowo to kiepsko, ale uzytki bardzo dobre. :lol:

Pomyślałam, że takie porównanie się przyda (aczkolwiek z kolei moja wiedza o beaglach jest mooocno powierzchowna) :)
A może na drugą piłkę? :cool3:
Wiesz, jak Una postanowi nie oddać piłki to koniec ;) Żaden smakołyk nie przebije piłki ;)

Posted

goldenka245 napisał(a):
Witamy Marysiu :) Ja też widziałam te filmiki na youtube :) Super :) Pozdrawiam:loveu:

Witaj goldenko! :loveu: Dziękuję za "ślad" i ciepłe słowa :loveu:

No w sumie jakby ktoś kupował szczenię pod kątem wystawowym to rzeczywiście troszkę cięższa budowa niż Unkowa byłaby nawet pożądana.
Ale od jakiegoś czasu patrząc na budowę wszytskich psów żądzi u mnie kryterium: "do sportu z wyraźnym wskazaniem na agility" :razz: :evil_lol:
I tak mam dobrze, że Bandzior jest takim szczypiorkiem:lol:

Ja rozumiem to aż nadto dobrze :lol: Ale jeśli będę hodować, to gończe polskie, a nie bordery ;)
Zresztą nie znam ani jednego psa-reproduktora, który miałby odpowiednią do agility budowę oraz pasowałby do Uny.

Ostatnio zdecydowanie więcej u Was w galerii ruchu :loveu:

Słońce wyszło

Pozdrawiam
Marysia i Una
www.una.net.pl