Polna Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Nugatowa napisał(a):Ależź jest tylko, ze ja mu daje od drugiej stroony a na końcu jest taka "główna" nagroda to bylo 1,5 miesiąca temu :) moze dzis sprobuje tez coś spłodzić :) To przepraszam bardzo :oops: :eviltong: Quote
nathaniel Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Jak mam widzieć czy zadek jest przyklejony czy nie - nawet nie mam jak filmiku sobie nakręcić :placz: Quote
Marysia_i_gończy Posted March 11, 2007 Author Posted March 11, 2007 Polna napisał(a):Jeszcze nie, ale juz niedługo ;) To czekamy, czekamy :razz: Polna napisał(a):Jestem na prawdę zachwycona Uną i teraz mi namieszała w wyborze następnego psa(dobrze, że zostało mi bardzo dużo czasu) :evil_lol: Ha! A o jakim następnym psie myślałaś? I czego oczekujesz od psa? :p Nugatowa napisał(a):Ależź jest tylko, ze ja mu daje od drugiej stroony a na końcu jest taka "główna" nagroda to bylo 1,5 miesiąca temu :) moze dzis sprobuje tez coś spłodzić :) Ok :) To dalej, chcę zobaczyć nowy filmik z pięknym slalomem :cool3: nathaniel napisał(a):Jak mam widzieć czy zadek jest przyklejony czy nie - nawet nie mam jak filmiku sobie nakręcić :placz: Ja patrzę i widzę. Tylko muszę się na tym skupić :lol: Pozdrawiam Marysia i Una www.una.net.pl Quote
Polna Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):Ha! A o jakim następnym psie myślałaś? I czego oczekujesz od psa? :p Myslałam dośc intensywnie o novej scoti, ale sama juz nie wiem. Poszukuje psa głównie pod agility, ale do BC to się chyba nie nadaje:evil_lol: . Jednak zostaje tez miłośc do grupy VI moze nie następny beagle, ale właśnie GP:loveu: Quote
Ibazelka Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Piekna Una:loveu: Stronka www rewelacyjna, cudowne zdjecia. To kiedy ten miot ?? Moze bym niesfornemu Biglakowi jakiegos towarzysza zapewnila ;) Kiedys myslalam o posokowcu, ale ... Una jest przepiekna Pozdrawiamy Quote
Marysia_i_gończy Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Polna napisał(a):Myslałam dośc intensywnie o novej scoti, ale sama juz nie wiem. Poszukuje psa głównie pod agility, ale do BC to się chyba nie nadaje:evil_lol: . Jednak zostaje tez miłośc do grupy VI moze nie następny beagle, ale właśnie GP:loveu: Ooo :) No to muszę Cię lojalnie ostrzec, że: z gończym będziesz miała podobne problemy co z beaglem - zawąchiwanie się na spacerach i zapominanie o bożym świecie (tym, który istnieje poza sferą węchową ;)) z gończym będziesz miała więcej problemów niż z beaglem, bo gończe to nie są takie miłe pieski - oprócz polowania miały być podwórkowymi burkami, które strzegą obejścia, powinny być więc nieufne wobec obcych, a bronienie swojego podwórka przekłada się często na obronę zasobów, co bywa kłopotliwe z gończym będziesz miała więcej problemów niż z beaglem, bo spora część gończych to zadymiarze :evil_lol: z gończym będzie Ci łatwiej niż z beaglem, bo gończe z racji wykonywanej pracy są bardziej nastawione na pracę Z człowiekiem z gończym będzie Ci łatwiej niż z beaglem, bo gończe są obsesyjnie piłczkowe :loveu:Może mi jeszcze coś do łba przyjdzie :eviltong: Acha, no i trzebaby wybierać odpowiednio szczeniaka - Una jest bardzo lekką gończą i dlatego z powodzeniem może konkurować z borderami :p ale większość gończych jest cięższej od niej budowy :) Ibazelka napisał(a):Piekna Una:loveu: Stronka www rewelacyjna, cudowne zdjecia. To kiedy ten miot ?? Moze bym niesfornemu Biglakowi jakiegos towarzysza zapewnila ;) Kiedys myslalam o posokowcu, ale ... Una jest przepiekna Pozdrawiamy Izabelko witaj w naszych skromnych progach! :multi: Dziękuję za miłą recenzję stronki :loveu: Miot planujemy na jesień tego roku lub wiosnę przyszłego, tak jak wisi na stronie :) a kiedy wyjdzie to zależy od życia ;) jak się poukłada :) A co do gończych, to kilka słów zniechęcenia :evil_lol: napisałam powyżej :evil_lol: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Marysia_i_gończy Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 A wczoraj byłyśmy na spacerku i było zupełnie normalnie: :razz: :razz: :razz: Pozdrawiam Marysia i Una www.una.net.pl Quote
nathaniel Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Czasami też zastanawiam się nad jakimś szybszym psem. Rambo młodszy się nie robi ;) Nie narzekam na Grubego , ale chciałabym mieć psa, którego łatwo mogę wybiegać (tak wiem, że psy "nadpobudliwe" bardzo ciężko zmęczyć ;) ) , bo jak na razie to spacery wyglądają tak, że sobie dreptamy, ewentualnie polata za piłką (nie biegnie tylko leci :loveu:, ale zalezy jaki humor ma :/ ). Puli, Nova Scotia ,GP, albo Owczarek Pirenejski - to tak na żywca bez zagłębiania się w dwie ostanie rasy. Gończy dopadnie w przedbiegach, bo boję się właśnie tego, że pójdzie w las za tropem ;) Quote
Ibazelka Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 A to mnie Marysiu troszke sprowadzilas na ziemie :D Ja myslalam, ze one bardziej posluszne niz beagle :) Tak przynajmniej w "madrych" ksiazkach napisane ;) Ale to i tak nie zmienia faktu, ze Twoja Una jest niebywalej urody panną Quote
Paskuda_Bandzior Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Acha, no i trzebaby wybierać odpowiednio szczeniaka - Una jest bardzo lekką gończą i dlatego z powodzeniem może konkurować z borderami :p ale większość gończych jest cięższej od niej budowy :smile: No właśnie i patrząc na względy sportowe Atos nie jest partnerem idelanym :eviltong: A filmiki boskie :multi: Widzę że z wiosną się na nowo "obudziłyście" :cool3: Quote
Marta i Wika Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):A wczoraj byłyśmy na spacerku i było zupełnie normalnie: Ooo, dawno mnie tu nie było :-) Normalnie? To jest normalne że Una leży? ;-) Quote
Rul Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 śliczne :) ! Unka jak zwykle hipnotyzująca :razz:... Quote
Anza&Hacker Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Jak zawsze cuuudne foty! Widze - fotki robisz naprawde na poziomie! (to photo jest jak Pharkowe, mogła bym się pomylić) :loveu: ehhh... ja nawet na palcach nie dorastam Ci do pięt, ale pewnie kiedyś tam dojde do czegoś tego pokroju - jak naprawde duuuuużo czasu poświęce na pielęgnowanie swoich umiejętności fotograficznych :roll: Quote
shangri_la Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 witaj Marysiu. fotku cudne, filmiki cudne :loveu: a to Marysia_i_gończy napisał(a): z gończym będziesz miała podobne problemy co z beaglem - zawąchiwanie się na spacerach i zapominanie o bożym świecie (tym, który istnieje poza sferą węchową ;-)) z gończym będziesz miała więcej problemów niż z beaglem, bo gończe to nie są takie miłe pieski - oprócz polowania miały być podwórkowymi burkami, które strzegą obejścia, powinny być więc nieufne wobec obcych, a bronienie swojego podwórka przekłada się często na obronę zasobów, co bywa kłopotliwe z gończym będziesz miała więcej problemów niż z beaglem, bo spora część gończych to zadymiarze :evil_lol: z gończym będzie Ci łatwiej niż z beaglem, bo gończe z racji wykonywanej pracy są bardziej nastawione na pracę Z człowiekiem z gończym będzie Ci łatwiej niż z beaglem, bo gończe są obsesyjnie piłczkowe :loveu: poprostu brawa :multi: hehe nic dodac nic ująć :eviltong:, zwłaszcza nr 2 i 5 :evil_lol: Marta i Wika napisał(a):Ooo, dawno mnie tu nie było :-) Normalnie? To jest normalne że Una leży? ;-) co ty ona na bank wykonuje komende i czeka na piłe :cool3: pozdrawiam Quote
olcha Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Filmiki bomba :klacz: Podziwiam was! Zainspirowałaś mnie tym slalomem do tyłu :cool3: Ciekawe co na to Tekila. Muszę kogoś poprosić żeby nas nagrał. Quote
Marysia_i_gończy Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 nathaniel napisał(a):Gończy dopadnie w przedbiegach, bo boję się właśnie tego, że pójdzie w las za tropem ;) Jest się czego bać :evil_lol: Ibazelka napisał(a):A to mnie Marysiu troszke sprowadzilas na ziemie :D O to chodziło :evil_lol: Ibazelka napisał(a):Ja myslalam, ze one bardziej posluszne niz beagle :) Tak przynajmniej w "madrych" ksiazkach napisane ;) No i wydaje mi się, że są łatwiejsze do szkolenia niż beagle, są bardziej nastawione na człowieka i są piłeczkowe :razz: ale to psy z OGROMNĄ pasją łowiecką i ryzyko, że pójdą w las jest duże, więc trzeba z nimi pracować, pracować, pracować... Ibazelka napisał(a):Ale to i tak nie zmienia faktu, ze Twoja Una jest niebywalej urody panną W jej imieniu - dziękuję :B-fly: Paskuda_Bandzior napisał(a):No właśnie i patrząc na względy sportowe Atos nie jest partnerem idelanym :eviltong: Myslę, że niekoniecznie... weź pod uwagę, że szczeniaki na pewno nie wyjdą jak spod sznurka - będą lżejsze i cięższe. A raczej na pewno nie wszystkie pójdą do sportu. Paskuda_Bandzior napisał(a):A filmiki boskie :multi: Widzę że z wiosną się na nowo "obudziłyście" :cool3: No bez przesady :) :oops: Marta i Wika napisał(a):Ooo, dawno mnie tu nie było :-) Normalnie? To jest normalne że Una leży? ;-) Widać, że dawno Cię nie było :eviltong: Jakbyś była, to byś wiedziała, że Una robi przyczajki :eviltong: Leci po piłkę, wraca, wypluwa piłkę i robi iście borderową przyczajkę - to właśnie przyczajka jest utrwalona na zdjęciu :razz: Acha, macie śliczny banerek :loveu: Rul napisał(a): śliczne :) ! Unka jak zwykle hipnotyzująca :razz:... Tak! Hipnotyzuje piłkę :lol: Anza&Hacker napisał(a):Jak zawsze cuuudne foty! Widze - fotki robisz naprawde na poziomie! (to photo jest jak Pharkowe, mogła bym się pomylić) :loveu: ehhh... ja nawet na palcach nie dorastam Ci do pięt, ale pewnie kiedyś tam dojde do czegoś tego pokroju - jak naprawde duuuuużo czasu poświęce na pielęgnowanie swoich umiejętności fotograficznych :roll: Oj, Anza.... :oops: Przyznaję, że przy takich zdjęciach akurat dobry sprzęt baaardzo pomaga... Quote
Marysia_i_gończy Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 shangri_la napisał(a):witaj Marysiu. fotku cudne, filmiki cudne :loveu: a to [...] poprostu brawa :multi: hehe nic dodac nic ująć :eviltong:, zwłaszcza nr 2 i 5 :evil_lol: Nie wiem, pewnie jeszcze można coś dodać :evil_lol: ale trzeba było dziewczyny sprowadzić na ziemię ;) :evil_lol: olcha napisał(a):Filmiki bomba :klacz: Podziwiam was! Zainspirowałaś mnie tym slalomem do tyłu :cool3: Ciekawe co na to Tekila. Muszę kogoś poprosić żeby nas nagrał. Dzięki :) Jeśli masz slalom do przodu, to do tyłu jest łatwo. Ja miałam największy problem ze swoimi nogami :roll: Jak już doszłam jak je stawiać (tzn jak zaczynać), to poszło błyskawicznie :lol: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
gonek Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a): Tzn.?? :biggrina: W tempie jakimś kosmicznym, z plątaniem i opętaniem, świrknięty :evil_lol: ale jest coraz lepiej, tzn coraz bardziej opanowane te kółeczka Marysia_i_gończy napisał(a): Na tym filmiku widać właśnie te same problemy :megagrin: W mniejszym natężeniu, mój naprawdę idzie bokiem i przy nodze ale prawie przede mną :diabloti: ale pracujemy i coraz rzadziej mu się zdarza wyjście przed szereg ;) Marysia_i_gończy napisał(a): Taki slalom jest prosty, jak się już ma slalom do przodu :) Ale ten robi większe wrażenie :shiny: tiaaaa....prostyyy :D Fotki - jak zwykle :loveu: Nie wiedziałam że gończe to zadymiarze :crazyeye: wyglądają na takie raczej pokojowo nastawione do świata :p Quote
olcha Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):Dzięki :) Jeśli masz slalom do przodu, to do tyłu jest łatwo. Ja miałam największy problem ze swoimi nogami :roll: Jak już doszłam jak je stawiać (tzn jak zaczynać), to poszło błyskawicznie :lol: Pozdrawiam Marysia i Una Do przodu już mamy. Do tyłu myślę, że pójdzie szybko. Mam teraz problem z skakaniem przez nogę...bo skubana sobie wymyśliła, że można się w trakcie odbić :cool1: Jak biorę niżej nogę to też się odbija (od mojej nogi oczywiście). Czasem jak szybko podwinę nogę to się udaje... Quote
Polna Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a): Dzięki :) Jeśli masz slalom do przodu, to do tyłu jest łatwo. Ja miałam największy problem ze swoimi nogami :roll: Jak już doszłam jak je stawiać (tzn jak zaczynać), to poszło błyskawicznie :lol: Pozdrawiam Marysia i Una Ja właśnie slalom do tyłu jak na razie ćwicze bez psa :evil_lol: Dzięki za takie porównanie na prawdę super. :cool3: Fanta się nakręca na piłke, tylko z oddawaniem gorzej. :angryy: Juz tyle sposobów wypróbowałam i za nic nie chce oddawać, tylko za żarcie, ale wtedy piłka nie jest juz taka fajna. :placz: Beagle tez maja instynkt niczego sobie, akurat moja suńka w przodkach wystawowo to kiepsko, ale uzytki bardzo dobre. :lol: Quote
goldenka245 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Witamy Marysiu :) Ja też widziałam te filmiki na youtube :) Super :) Pozdrawiam:loveu: Quote
Paskuda_Bandzior Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Myslę, że niekoniecznie... weź pod uwagę, że szczeniaki na pewno nie wyjdą jak spod sznurka - będą lżejsze i cięższe. A raczej na pewno nie wszystkie pójdą do sportu. No w sumie jakby ktoś kupował szczenię pod kątem wystawowym to rzeczywiście troszkę cięższa budowa niż Unkowa byłaby nawet pożądana. Ale od jakiegoś czasu patrząc na budowę wszytskich psów żądzi u mnie kryterium: "do sportu z wyraźnym wskazaniem na agility" :razz: :evil_lol: I tak mam dobrze, że Bandzior jest takim szczypiorkiem:lol: No bez przesady :smile: :oops: Jak to bez przesady:cool3: Ostatnio zdecydowanie więcej u Was w galerii ruchu :loveu: A takie filmiki mówią same za siebie :razz: Quote
Marysia_i_gończy Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 gonek napisał(a):W tempie jakimś kosmicznym, z plątaniem i opętaniem, świrknięty :evil_lol: ale jest coraz lepiej, tzn coraz bardziej opanowane te kółeczka To musi fajnie wyglądać :lol: Masz gdzieś filmik? :razz: gonek napisał(a):W mniejszym natężeniu, mój naprawdę idzie bokiem i przy nodze ale prawie przede mną :diabloti: ale pracujemy i coraz rzadziej mu się zdarza wyjście przed szereg ;) Jeśli niesiesz piłkę w prawej ręce to wcale mu się nie dziwię :eviltong: ;) gonek napisał(a):tiaaaa....prostyyy :D Powtarzam: prosty! Tzn. dla mnie ogromnym problemem były moje nogi, z której zaczynać, jak iść, w którą stronę wpuścić psa, wręcz musiałam to sobie rozrysować na kartce, a i tak mi się potem myliło :evil_lol: Jak już doszłam do ładu ze swoimi nogami praca z psem poszła z górki :loveu: gonek napisał(a):Fotki - jak zwykle :loveu: Jak zwykle miło mi to czytać :multi: gonek napisał(a):Nie wiedziałam że gończe to zadymiarze :crazyeye: wyglądają na takie raczej pokojowo nastawione do świata :p Oczywiście nie wszystkie. Np. Phara jest miłą suczką :loveu: Ale Una nie :evil_lol: A że wyglądają... cóż, grunt to zmylić przeciwnika :evil_lol: olcha napisał(a):Do przodu już mamy. Do tyłu myślę, że pójdzie szybko. Jeśli nie będziesz miała takich problemów jak ja :lol: olcha napisał(a):Mam teraz problem z skakaniem przez nogę...bo skubana sobie wymyśliła, że można się w trakcie odbić :cool1: Jak biorę niżej nogę to też się odbija (od mojej nogi oczywiście). Czasem jak szybko podwinę nogę to się udaje... Ooo, może dlatego, że ona malutka jest? Polna napisał(a):Ja właśnie slalom do tyłu jak na razie ćwicze bez psa :evil_lol: I bardzo dobrze :klacz: Polna napisał(a):Dzięki za takie porównanie na prawdę super. :cool3: Fanta się nakręca na piłke, tylko z oddawaniem gorzej. :angryy: Juz tyle sposobów wypróbowałam i za nic nie chce oddawać, tylko za żarcie, ale wtedy piłka nie jest juz taka fajna. :placz: Beagle tez maja instynkt niczego sobie, akurat moja suńka w przodkach wystawowo to kiepsko, ale uzytki bardzo dobre. :lol: Pomyślałam, że takie porównanie się przyda (aczkolwiek z kolei moja wiedza o beaglach jest mooocno powierzchowna) :) A może na drugą piłkę? :cool3: Wiesz, jak Una postanowi nie oddać piłki to koniec ;) Żaden smakołyk nie przebije piłki ;) Quote
Marysia_i_gończy Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 goldenka245 napisał(a):Witamy Marysiu :) Ja też widziałam te filmiki na youtube :) Super :) Pozdrawiam:loveu: Witaj goldenko! :loveu: Dziękuję za "ślad" i ciepłe słowa :loveu: Paskuda_Bandzior napisał(a):No w sumie jakby ktoś kupował szczenię pod kątem wystawowym to rzeczywiście troszkę cięższa budowa niż Unkowa byłaby nawet pożądana. Ale od jakiegoś czasu patrząc na budowę wszytskich psów żądzi u mnie kryterium: "do sportu z wyraźnym wskazaniem na agility" :razz: :evil_lol: I tak mam dobrze, że Bandzior jest takim szczypiorkiem:lol: Ja rozumiem to aż nadto dobrze :lol: Ale jeśli będę hodować, to gończe polskie, a nie bordery ;) Zresztą nie znam ani jednego psa-reproduktora, który miałby odpowiednią do agility budowę oraz pasowałby do Uny. Paskuda_Bandzior napisał(a):Ostatnio zdecydowanie więcej u Was w galerii ruchu :loveu: Słońce wyszło Pozdrawiam Marysia i Una www.una.net.pl Quote
basia bonnie Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Witaj Marysiu! :buzi: My tu pierwszy raz jesteśmy i bardzo się cieszymy! :multi: Psiak śliczny i tyle rzeczy potrafi!! :loveu::loveu: Gorąco Was Pozdrawiamy Basik&Bonnie! :buzi: Quote
Recommended Posts