Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anza ale dlaczego "kiedyś"? To bardzo prosto zabrać się za slalom, wystarczy wydać kilkadziesiąt złotych na tyczki i chodzić na najbliższy trawnik :razz:

Taura mam nadzieję, że uda mi się dorwać koleżankę i nagrać filmik :)

Poza tym chciałam się poskarżyć!
Po pierwsze - wyszłam z psem na spacer i słońce się schowało bezczelnie za chmurami :shake:
Po drugie - chciałam zrobić Unie zdjęcie w postawie (w końcu championka jest, no nie? mogłaby mieć ładne zdjęcie w postawie!), a ona, głupia, gapi się w obiektyw? :shake: ;)

Chociaż fakt, starała mi się dogodzić jak mogła i szukała, o co mi chodzić może...

Po trzecie za chwilę :razz:

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rauni']Śliczne zdjęcie :loveu:

Przez grzeczność nie przeczę :evil_lol: :lol:

No i po trzecie - zazwyczaj oglądam swojego psa od tyłu :roll:

Fakt, czasem wygląda mniej...

...czasem bardziej interesująco

A czasem...

... to nawet robi się śmiesznie :evil_lol: :evil_lol: technicznie kiepskie, ale nie mogłam się powstrzymać

I dzięki takim sytuacjom można strzelić nareszcie coś od przodu! :multi:

;) ;) ;)

Posted

Proszę państwa! Dziś Una zrobiła slalom :bigcool: 8 tyczek w linii prostej! PROSTEJ!! :sweetCyb:

Barvo, bravo, bravo!!! Po chwili załamki same skucesy się sypią :multi: :cool3:

To teraz dziesiątka? :razz:

Muszę przyznać, że nie poszło tak, jak myślałam. Jakiś czas temu złożyłam już slalom całkiem i... klapa :roll: Równo powtarzające się błędy: przy wejściu od prawej: dobre wejście, ominięcie dwóch zamiast jednej tyczki i dobra końcówka. Przy wejściu od lewej: wchodzenie między drugą a trzecią tyczkę zamiast między pierwszą a drugą. Powtarzane raz po raz, rosnąca frustracja i wyłączone myslenie. Więc trzeba było ułatwić - odstawiłam drugą tyczkę na 2cm od linii (reszta w linii prostej, tylko druga tyczka minimalnie odstawiona) i dostałam natychamist 100% dobrych wykonań :crazyeye:

Jedna tyczuszka i dwa centymtry daje taką różnicę :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Szok:shake:

Prześliczniaste :loveu:

Muskulatura imponująca :cool3:

Posted

[quote name='Paskuda_Bandzior']Barvo, bravo, bravo!!! Po chwili załamki same skucesy się sypią :multi: :cool3:
:loveu: Grunt to się poskarżyć :evil_lol: zazwyczaj pomaga :lol:

[quote name='Paskuda_Bandzior']To teraz dziesiątka? :razz:
Myślę, że jeszcze jedna sesja na ośmiu, a potem dziesiątka :cool1:

[quote name='Paskuda_Bandzior']Jedna tyczuszka i dwa centymtry daje taką różnicę :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Szok:shake:
Niesamowite, prawda? :razz:

[quote name='Paskuda_Bandzior']Prześliczniaste :loveu:
:) :) :) :) :)

[quote name='Paskuda_Bandzior']Muskulatura imponująca :cool3:
Nawet sędzina to zauważyła :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Mamy w opisie "dobra muskulatura zadu" :lol:

Specjalnie dla Ciebie - słodkie minki:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Jest, jest, jest dostałam zdjęcie z dedykacją :multi: :loveu: :cool3:
I to jeszcze jakie :razz:

Myślę, że jeszcze jedna sesja na ośmiu, a potem dziesiątka :cool1:

Obowiązkowow prosze relację :lol:

Niesamowite, prawda? :razz:

Aż wierzyć się nie chce, że pies odczuwa taką minimalną różniece :crazyeye:

Minka chwytająca za serce :lol: :multi:

Posted

Paula byłaś pierwsza :lol: Relacje będą zapewne :) A minka mi też się podoba, dlatego pokazuję, choć kadr pocięty ;)

nathaniel - dla Ciebie Niunia - wydanie 2:

Rauni - dla Ciebie połamaniec :evil_lol:

I kończę fotki z dedykacjami na dziś :evil_lol:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']

Rauni - dla Ciebie połamaniec :evil_lol:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: He he, dzięki :loveu:
Nota bene, Vigo notorycznie wyprzedza piłkę (o ile nie uda mu się złapać jej w powietrzu), potem następuje ostre hamowanie z koziołkowaniem i nawrotka :lol:

Fajnie na krótkowłosym psie widać, jak mu mięśnie grają pod skórą...

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Paula byłaś pierwsza :lol: Relacje będą zapewne :) A minka mi też się podoba, dlatego pokazuję, choć kadr pocięty ;)

nathaniel - dla Ciebie Niunia - wydanie 2:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Niunia z posypką :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Anza ale dlaczego "kiedyś"? To bardzo prosto zabrać się za slalom, wystarczy wydać kilkadziesiąt złotych na tyczki i chodzić na najbliższy trawnik :razz:
hehe... No tak, ale to kilkadziesiąt złotych na tyczki odłoże sobie na potem - dopiero co wyłudziłam na agility! :lol:
...i mam nadzieje jutro już nie zaspać, jak tydzieńtemu :roll:

Szok ten Twój pies wywołuje u mnie!!! :crazyeye:

Tu jak tłuścioch mi wygląda ;)
...a za chwile już takie chudziutkie i suuuper mięśniate! :loveu:
Za to bieg z piłeczką z powrotem i słodka minka dla Pauli chwytają po prostu za serce :p

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Anza ale dlaczego "kiedyś"? To bardzo prosto zabrać się za slalom, wystarczy wydać kilkadziesiąt złotych na tyczki i chodzić na najbliższy trawnik

To by sąsiedzi zupełnie by już nie rozumieli, o co chodzi i czy przypadkiem po pogotowie nie dzwonić ;-) Czasem jak przed blokiem bawimy się z Wiką w różne cuda, to paaaatrzą... i się dziwuuują... :evil_lol: Mieszkam na osiedlu emerytów i meneli ;-) Parę ulic dalej już jest inaczej i czasem można nawet spotkać kogoś ćwiczącego coś z psem. Musiałabym brać te tyczki i zasuwać tam... albo edukować lud w zakresie pracy z psem :-)

U nas slalom leży i kwiczy...

Posted

APSA napisał(a):
A można zamówić fotkę z dedykacją na jutro? ;) :loveu:

Zamówić można, ale nie wiadomo czy i kiedy zamówienie zostanie zrealizowane ;) :evil_lol:

APSA napisał(a):
Generalny komentarz: :loveu: :roflt: :loveu: . . . :loveu: :roflt: :loveu: . . . :loveu: :roflt: :loveu:

Kapitalny komentarz :loveu: :loveu: :loveu:

Rauni napisał(a):
:evil_lol::evil_lol::evil_lol: He he, dzięki :loveu:
Nota bene, Vigo notorycznie wyprzedza piłkę (o ile nie uda mu się złapać jej w powietrzu), potem następuje ostre hamowanie z koziołkowaniem i nawrotka :lol:

Nie boisz się, że sobie zrobi krzywdę?
Una, jak wyminie się z piłką, to w sposób względnie cywilizowany zawraca i łapie :lol:

Rauni napisał(a):
Fajnie na krótkowłosym psie widać, jak mu mięśnie grają pod skórą...

Jak widać każda "wersja" psa ma swoje wady i zalety - na długowłosych widać wiatr, na krótko- - widać mięśnie :lol:

Nugatowa napisał(a):
Niunia z posypką :loveu: :loveu: :loveu:

Posypka z kory brzozowej :cool1:

CDN

Posted

[quote name='Taura']
HotDog z posypką. :evil_lol:
A tak na poważnie, Una to modelka nie z tej ziemi i nigdy nie moge się napatrzeć na te jej mięśnie! :loveu:
Oj, bardzo Hot :evil_lol:
A jak chcesz popatrzeć na umięśnionego psa, to zajrzyj do galerii Szpili dbst :cool1:

[quote name='Samturia']ale ona jest piękna :loveu:
:loveu: :loveu: :loveu:

[quote name='shangri_la']hhahaha no nie moge :turn-l::turn-l::turn-l:
No co za kpinkara! :obrazic: :roflt:

[quote name='shangri_la']a to jest śliczne w sumie zupelnie inne niz dotychczasowe fotki mimo, że przycięte :cool3:
Trzeba szukać nowych rozwiązań, bo Was zanudzę tymi fotkami :evil_lol:

[quote name='Klaudia :-)']śliczne foteczki,zwłaszcza ta z dedykacją dla Rauni
Dla każdego coś ładnego ;) :cool1:

[quote name='Anza&Hacker']

hehe... No tak, ale to kilkadziesiąt złotych na tyczki odłoże sobie na potem - dopiero co wyłudziłam na agility! :lol:

...i mam nadzieje jutro już nie zaspać, jak tydzieńtemu :roll:

No tak, trudna sztuka dokonywania wyboru... ja płaciłam jakieś 25zł za 10 tyczek...

[quote name='Anza&Hacker']Szok ten Twój pies wywołuje u mnie!!! :crazyeye:

To mnie akurat nie dziwi :evil_lol:

[quote name='Anza&Hacker']Tu jak tłuścioch mi wygląda ;)

[quote name='Anza&Hacker']

...a za chwile już takie chudziutkie i suuuper mięśniate! :loveu:

Ja Ci dam! Ona nigdy nie wygląda jak tłuścioch! :mad: Zresztą tego dnia ją ważyłam - 18,2kg :lying: Może spokojnie przytyć 1kg! :roll:

[quote name='Anza&Hacker']Za to bieg z piłeczką z powrotem i słodka minka dla Pauli chwytają po prostu za serce :p

Unka generalnie chwyta za serce :loveu: ;)

CDN

Posted

[quote name='gonek']Mi się też to

bardzo podoba, Una wychodzi ze zdjęcia :crazyeye::lol:
Uważaj! Zaraz Cię podepcze! :evil_lol:

[quote name='nathaniel']Anza , bo to jest psi kameleon ;)
Kolorów na szczęście nie zmienia :evil_lol: Nooo, czasem na łapach :evil_lol:

[quote name='Marta i Wika']To by sąsiedzi zupełnie by już nie rozumieli, o co chodzi i czy przypadkiem po pogotowie nie dzwonić ;-) Czasem jak przed blokiem bawimy się z Wiką w różne cuda, to paaaatrzą... i się dziwuuują... :evil_lol: Mieszkam na osiedlu emerytów i meneli ;-) Parę ulic dalej już jest inaczej i czasem można nawet spotkać kogoś ćwiczącego coś z psem. Musiałabym brać te tyczki i zasuwać tam... albo edukować lud w zakresie pracy z psem :-)

U nas slalom leży i kwiczy...
Ha! To masz wesoło! :razz:
Ja chodzę na taki placyk między ulicami i chowam się za krzaczkami ;) teraz te krzaczki niewiele dają :evil_lol:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):

Ja chodzę na taki placyk między ulicami i chowam się za krzaczkami ;) teraz te krzaczki niewiele dają :evil_lol:

Ja mam też w sumie takie bardziej ustronne miejsce do ćwiczenia, ale jednak pojawiają się tam czasem dziwni ludzie :-) Zwykle można się szybko ulotnić, a slalom trzeba rozstawiać, składać...

Raz jak szarpałam się z Wiką takim starym skórzanym paskiem (strasznie jest na niego nakręcona) w nagrodę chyba za waruj zostań, Wika strasznie warczała przy tym, jakiś facet przechodził i zapytał czy wszystko w porządku i czy mnie nie chce pogryźć ten pies :evil_lol:

Zdjęcia Uny z piłeczką absolutnie genialne, nie komentuję bo mnie zatyka z wrażenia ;-) ale zaglądam tu codziennie!

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Uważaj! Zaraz Cię podepcze! :evil_lol:

:smhair2: dobrze że 18 kg, jakoś przeżyje. Martwię się bardziej że jakoś podejrzanie patrzy mi na ręcę :evil_lol:

Co do slalomowania w miejscach publicznych -
Koleżanka sobie rozstawiała slalom w parku i niewiele z tego jej wyszło - wszędobylskie 'luzackie' psy, dzieci, przyglądający się i pytający co ona robi ludzie, ćwiczyć się nie dało :evil_lol:

Posted

[quote name='Marta i Wika']Ja mam też w sumie takie bardziej ustronne miejsce do ćwiczenia, ale jednak pojawiają się tam czasem dziwni ludzie :-) Zwykle można się szybko ulotnić, a slalom trzeba rozstawiać, składać...
No fakt, skoro trzeba się ulatniać to problem :roll:

[quote name='Marta i Wika']Raz jak szarpałam się z Wiką takim starym skórzanym paskiem (strasznie jest na niego nakręcona) w nagrodę chyba za waruj zostań, Wika strasznie warczała przy tym, jakiś facet przechodził i zapytał czy wszystko w porządku i czy mnie nie chce pogryźć ten pies :evil_lol:
Miałam podobne wydarzenie wiele lat temu, bawiłam się w najlepsze (miałam jakieś 10 lat) z Korą (pseudo-ONkiem) i jakiś facet przybiegł ratować dziecko zaatakowane przez psa :evil_lol:

[quote name='Marta i Wika']Zdjęcia Uny z piłeczką absolutnie genialne, nie komentuję bo mnie zatyka z wrażenia ;-) ale zaglądam tu codziennie!
:oops: :oops: :oops:

[quote name='gonek']:smhair2: dobrze że 18 kg, jakoś przeżyje. Martwię się bardziej że jakoś podejrzanie patrzy mi na ręcę :evil_lol:
A co w niej masz? :grins:

[quote name='gonek']Co do slalomowania w miejscach publicznych -
Koleżanka sobie rozstawiała slalom w parku i niewiele z tego jej wyszło - wszędobylskie 'luzackie' psy, dzieci, przyglądający się i pytający co ona robi ludzie, ćwiczyć się nie dało :evil_lol:
No tak, jesteś z Wrocławia :evil_lol:
Dla mnie absolutnym hitem we Wrocławiu było, kiedy w pustym parku, wcześnie rano, rzucałam Unie frisbee. Przechodziła pani z labkiem na smyczy i zapytała, czy może podejść. Odpowiedziałam, że NIE. Po czym pani podeszła z wyjaśnieniem, że ona swojego psa nie może utrzymać :errrr:

[quote name='APSA']Miałam właśnie spytać o wzrost i wagę, a widzę, że połowa odpowiedzi już jest :)
Ile Una ma w kłębie?
Coś koło 52cm, a co? :razz:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Una waży 18,2 :crazyeye: to neieza malo? w sumie kazdy pies ma inna przemiane ale... toz to moje psisko po tygodniowym bieganiu w górach spadło z waga do 18,5 i vet powiedział ze musi przytyć ( bo jej zaczely wylazic lędźwia i mozna bylo wsadzic palce pomiedzy zebra tak ze sie chowaly :oops:) wygladala okropnie, teraz juz 19,5 ale planuje dobic do 20 kilo :cool3: zeby bylo równo i sie zobaczy :p

beda jakies fotki z dedykacjami? :cool3:

pozdrawiam