Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rauni, Honey, Klaudio, Marto, Samturio - dziękujemy!! :cunao: :cunao: :cunao:

gonek - dlaczego nas nie złapałaś za rękaw? :mad:

Klaudio zdjęcia to była masakra, tam było naprawdę ciemno... Paula robiła trochę zdjęć moim aparatem...
Ocena na stój

Po ocenie

Ruch, czyli artystyczne mazy :evil_lol: - dlaczego patrzenie na przewodnika nie jest dobre?

Bo powoduje krok hiszpański :evil_lol: i opis "za wysoko unoszone łapy w ruchu" :evil_lol:

Samturia kilka się znajdzie, jak chcesz odezwij się na PW.

Pozdrawiam :laola:
Marysia i Una

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):

Ruch, czyli artystyczne mazy :evil_lol: - dlaczego patrzenie na przewodnika nie jest dobre?
(...)Bo powoduje krok hiszpański :evil_lol: i opis "za wysoko unoszone łapy w ruchu" :evil_lol:

Ale chyba można osobno nauczyć kroku wystawowego? :-)

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Rauni, Honey, Klaudio, Marto, Samturio - dziękujemy!! :cunao: :cunao: :cunao:

gonek - dlaczego nas nie złapałaś za rękaw? :mad:

Klaudio zdjęcia to była masakra, tam było naprawdę ciemno... Paula robiła trochę zdjęć moim aparatem...
Ocena na stój

Po ocenie

Bo powoduje krok hiszpański :evil_lol: i opis "za wysoko unoszone łapy w ruchu" :evil_lol:

Samturia kilka się znajdzie, jak chcesz odezwij się na PW.

Pozdrawiam :laola:
Marysia i Una

WOWWWWWWWWWWWWWWWWWWW :klacz:

Taki sukcesów u takiej prestiżowej sedziny
:laola:

Posted

Marta i Wika napisał(a):
Ale chyba można osobno nauczyć kroku wystawowego? :-)

Można. Nigdy mi się nie chciało :evil_lol:

Nugatowa napisał(a):
WOWWWWWWWWWWWWWWWWWWW :klacz:

Taki sukcesów u takiej prestiżowej sedziny
:laola:

Ona jest "prestiżowa"? :crazyeye: To ja nie wiedziałam :crazyeye: Ale wrażenie zrobiła na mnie jak najlepsze! Anna Tits z Rosji ma u mnie duuużego + za ocenę psa! :loveu: :loveu: :loveu:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Ona jest "prestiżowa"? :crazyeye: To ja nie wiedziałam :crazyeye: Ale wrażenie zrobiła na mnie jak najlepsze! Anna Tits z Rosji ma u mnie duuużego + za ocenę psa! :loveu: :loveu: :loveu:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Z tego co wiem to jest sedzina, hodująca dobermany, wyśmienita znawczyni tymabrdziej ze jest zapraszana na szeroko znane klubówki :lol:

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']gonek - dlaczego nas nie złapałaś za rękaw? :mad:
a bo przemknęłaś szybko i chyba już wychodziliście bo z manelami i potem ciebie już nie widziałam. Następnym razem będę krzyczeć ;-)

A mi się podoba pies wpatrzony we właściciela :-) nawet na wystawie ;-)

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']...dziś, na wystawie w Głogowie, Una otrzymała CWC, co oznacza, że spełniła wymagania stawiane przez Związek Kynologiczny w Polsce, potrzebne do uzyskania tytułu

Championa Polski
:B-fly: :B-fly: :B-fly: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :laola: :beerchug: :drink1: :cunao: :cunao: :cunao:

Przyznaję się - odtańczyłam na ringu mały taniec radości

Pozdrawiam
Marysia i Ch. Pl. UNA Hulaj Dusza :loveu:

Gratulujemy!!!!

:Rose::Rose::Rose:
:multi::multi::multi:

Posted

Marysiu wyjazd z Tobą i z Uną nie zrobił mi żadnego problemu , wręcz perzeciwnie - był przyjemnością:lol: Nie masz co przepraszać za gadulstwo. bo chyba jestesmy siebie warte i w gadulstwie to Ci kroku dotrzymywałam :evil_lol: Ale przynajmniej droga szybciej mijała i nie było nudno:loveu: Swoją drogą ciekawe rzeczy mówiłaś :cool3:
Polecam się na przyszłość:razz: I mam nadzieję, że zaczniecie na nowo skakać :multi:
No to jeszcze składam internetowe gratulacje :loveu: Una w pełni na swoje każde CWC zasłużyła :multi:

A zdjęcia jakie poruszone :eviltong: Niestety nie jestem fotografem :eviltong:

A zimowe zdjęcia są P R Z E Ś L I C Z N E :cool3:

Posted

Marysiu GRATULUJE i bardzo sie cieszę z waszego sukcesu:lol: :multi:
wyobrażam sobie Ciebie skaczącą z radości na ringu:sweetCyb: :evil_lol:

PS. Fajne fotki snieżne:p

Posted

[quote name='Hania']Ale myślę, ze trudniej jest nauczyć psa niepatrzenia na własciciela niż patrzenia ;) .
To zależy jak się z psem pracuje :evil_lol:

[quote name='Hania']Zawsze wierzyłam w Unę :loveu: :loveu: :loveu:
Co prawda to prawda :grins: :grins: :grins:

[quote name='Nugatowa']Z tego co wiem to jest sedzina, hodująca dobermany, wyśmienita znawczyni tymabrdziej ze jest zapraszana na szeroko znane klubówki :lol:
Ale ja mam gończego, nie dobermana :lilangel:

[quote name='gonek']a bo przemknęłaś szybko i chyba już wychodziliście bo z manelami i potem ciebie już nie widziałam. Następnym razem będę krzyczeć ;-)

A mi się podoba pies wpatrzony we właściciela :-) nawet na wystawie ;-)
Trzeba było krzyczeć - wtedy już miałam szansę być nawet dość bliska przytomności :evil_lol:
A wpatrzony pies nienaturalnie chodzi, na wystawie ocenia się chód i tyle :)

[quote name='Taura']Ale się ciesze! :loveu: Marysiu wielkie gratki i uściski dla ciebie u Unki! :B-fly: :B-fly:
Dziękuję Ci bardzo :buzi: :sweetCyb: :sweetCyb:

[quote name='olcha']Gratuluję! Szybko wam poszło! :klacz: :klacz: :klacz:
Szybciej się nie dało :razz: :B-fly: :B-fly:

CDN

Posted

[quote name='Koma']Bardzo się cieszę, gratuluję :multi: :klacz: :multi:

Należy jej się :p jest prześliczna :loveu:
Prawda? Śliczna panienka :loveu: I dała sędzinie buziaka :loveu:

[quote name='bigos']

Gratulujemy!!!!

:Rose::Rose::Rose:
:multi::multi::multi:

Dziękujęmy ślicznie :cunao: :cunao: :cunao:

[quote name='Anza&Hacker']
:bigcool::bigcool:!!! Gratulacje świeżo otrzymanego Championatu Pl. !!! :bigcool::bigcool:

:Cool!: :diabloti: - teraz czas podbijać reszte swiata :diabloti: :Cool!:

Anza jaki napisik elegancki! :cool1:
A reszty świata podbijać raczej nie będziemy - ja nie lubię wystaw :evil_lol:

CDN

Posted

[quote name='gochgoch']:cool2: :BIG::BIG:

gratulujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu:
my ciągle nie mamy odwagi się pokazać....
Dziękujemy!! :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2:
Odważcie się, to naprawdę niestraszne :gent:

[quote name='Paskuda_Bandzior']Marysiu wyjazd z Tobą i z Uną nie zrobił mi żadnego problemu , wręcz perzeciwnie - był przyjemnością:lol: Nie masz co przepraszać za gadulstwo. bo chyba jestesmy siebie warte i w gadulstwie to Ci kroku dotrzymywałam :evil_lol: Ale przynajmniej droga szybciej mijała i nie było nudno:loveu: Swoją drogą ciekawe rzeczy mówiłaś :cool3:
Polecam się na przyszłość:razz: I mam nadzieję, że zaczniecie na nowo skakać :multi:
No to jeszcze składam internetowe gratulacje :loveu: Una w pełni na swoje każde CWC zasłużyła :multi:

A zdjęcia jakie poruszone :eviltong: Niestety nie jestem fotografem :eviltong:

A zimowe zdjęcia są P R Z E Ś L I C Z N E :cool3:
Paula a ja Ci jeszcze raz dziękuję - sama nie mogłabym pojechać... Noo, wygadałyśmy się aż do bólu gardła :lol:
Zdjęcia statyczne są ostre, a te w ruchu - też bym takie zrobiła. Po prostu było ciemno :shake:
Jeszcze raz dzięki

CDN

Posted

[quote name='Jupi']Marysiu GRATULUJE i bardzo sie cieszę z waszego sukcesu:lol: :multi:
wyobrażam sobie Ciebie skaczącą z radości na ringu:sweetCyb: :evil_lol:

PS. Fajne fotki snieżne:p
Jupi zapytaj Pauli :lol: Wyglądałam o tak:
I dziękuję za docenienie zimowych fotek :)

Pozdrawiam Was wszystkich! Jesteście wspaniali!! Bo wiecie jak to jest z radością - dzielona z innymi mnoży się wielokrotnie :sweetCyb:
Marysia i Una

PS Wkurza mnie to ograniczenie do 30 obrazków w poście :roll:

Posted

PS Wkurza mnie to ograniczenie do 30 obrazków w poście :roll:

Jeszcze gorsze jest "mnimum 10 znaków":angryy::diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='APSA']

Gratulacje!

I co teraz poczniesz z tym świeżo zdobytym czempionatem? :razz:

.

No jak to co?
Jak tylko Warszawka go przysle, to oprawi i na scianie powiesi ! :razz: :evil_lol:

Posted

[quote name='bigos']Jeszcze gorsze jest "mnimum 10 znaków":angryy::diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Eeeee, to mi niezbyt często grozi :evil_lol: choć zdarza się czasem :evil_lol:

[quote name='APSA']

Gratulacje!

I co teraz poczniesz z tym świeżo zdobytym czempionatem? :razz:

.
Co ja pocznę? Utuczę championkę, żeby się mogła toczyć, a nie biegać, i będę kryć cieczka w cieczkę, o! :eviltong: ;) :diabloti:

Chociaż w sumie to:
[quote name='Honey']No jak to co?
Jak tylko Warszawka go przysle, to oprawi i na scianie powiesi ! :razz: :evil_lol:
też jest niezły pomysł :lol:

Proszę państwa! Dziś Una zrobiła slalom :bigcool: 8 tyczek w linii prostej! PROSTEJ!! :sweetCyb:
Muszę przyznać, że nie poszło tak, jak myślałam. Jakiś czas temu złożyłam już slalom całkiem i... klapa :roll: Równo powtarzające się błędy: przy wejściu od prawej: dobre wejście, ominięcie dwóch zamiast jednej tyczki i dobra końcówka. Przy wejściu od lewej: wchodzenie między drugą a trzecią tyczkę zamiast między pierwszą a drugą. Powtarzane raz po raz, rosnąca frustracja i wyłączone myslenie. Więc trzeba było ułatwić - odstawiłam drugą tyczkę na 2cm od linii (reszta w linii prostej, tylko druga tyczka minimalnie odstawiona) i dostałam natychamist 100% dobrych wykonań :crazyeye:
W kolejnej sesji odstawiłam drugą tyczkę na 1,5cm od linii - pojawiły się błędy, ale tym razem poszło konstruktywnie, sprawdzała co działa, a co nie i szłyśmy do przodu. Dziś ustawiłam linię prostą! :gent: I dostałam ponad 90% dobrych przejść :sweetCyb: :sweetCyb: Błędy wciąż się pojawiają, ale sporadycznie, o dziwo - trudniejsze jest dla niej wejście, kiedy mam ją przy lewej nodze :) Teraz będziemy szlifować :) I dodawać tyczki :laugh2_2:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Rauni napisał(a):
Gratuluję slalomu :multi: :multi: :multi:

Ha, jednak do każdego psa trzeba podejść indywidualnie :)

Dziękuję :loveu:

Wiesz, byłam naprawdę zaskoczona, kiedy przestawienie JEDNEJ TYCZKI o 2 cm (czyli o grubość tyczki!!) spowodowało przejście od 0% dobrych wykonań do 100% dobrych wykonań :crazyeye: :cool1: Niesamowite :cool3:

Posted

Wiesz, byłam naprawdę zaskoczona, kiedy przestawienie JEDNEJ TYCZKI o 2 cm (czyli o grubość tyczki!!) spowodowało przejście od 0% dobrych wykonań do 100% dobrych wykonań :crazyeye: :cool1: Niesamowite :cool3:

Jaaa - jesteśmy pełni podziwu! :lol:
...my też kiedyś weźmiemy się za slalom :roll: